- 3 Ocak 2012
- 2.138
- 66
- 363
- Konu Sahibi bilmiyorummm
-
İyi niyetli davranmaktan vazgeç lütfen...
Sana şiddet uyguladığını baban bilmiyor mu?
Bunu öne sürsen?
Elinde oyle kanıt var ki, sen kullanmayı bilmiyorsun sanırım...
Şiddet var, aldatma var, eve getirdiği parayı sizden kaçırmak var... Geçimsizlik ve sinir zaten var.
Bunlardan başka ne gibi kanıt bekliyorlar ki?
Yanlış hatırlamıyorsam zaten ailenin evindeydin.
Eşinle konuşsan onun seni mutsuz ettiğini söylesen tepkisi ne olur?
Hani üste çıkmaya çalışıyorsa ondan ayrı kalıp düşünmeye ihtiyacın olduğunu söyleyip de biraz ayrı kalsanız.
Nasıl olsa ev senin.
Gitsin bence biraz... Belki kıymetini bilir. Herşey düzelir..
Belki de ailen durumun çıkmazda olduğunu anlar.. Sana destek olur..
canım benım.. bana bı kere vurduu o zaman da babamı aradım gece 1 di.. ağladım zırladım ben o zaman köyde yaşıyordum babam ilçede..gecenın o saatı geldı yanıma..dedıgı tek şeyy.. o deliyse sen akıllı ol bir daha yaparsa o hatayıı affetmem bu kez onu vee ağzını -burnunu kırarım onun ..dedi.. yanı kızım kal götureyım senı falan yok.. oturacam oturddgum yerde.. aldatma konusunda hıcbırsey bılmıyor ..söylemekte ıstemedım kanıtım yok cunkı.. sorumsuzluklarının hepsını bılıyorr.. babamın tek dedıgı sey ne gerekıyorsa aban söyle ben alırımyaa ama niyee abab sen mısın benım kocam dıyorum..hemen bana bagırıyorr ii o zmaan boşanda kurtull istedıgın o zaten dıyor.. bende evet dıyorum istemıyorum onu artık.. hemen kızıyor bagırıyor,sitemlenıyor evıne gıt dıyor
benım öz annem ve babam aşağıda oturuyor bende üst katta ..
apartmanımız var ..
yanı eşimin ailesı köydeler..
ahh bi gitsede kurtulsam aczık kafamı dınlesem ...
ben asagıya ınsem kabul etmıyorlar ıste yaa anlatamadıgım bu.. ne arkamdaar nede degıller..
iş ciddiye bınıncee hemen işin içinden sıyrılmaya calısıyorlarr,barıştırmaya calısıyorlar..
Peki... Babanı ikna edecek 1 insan evladı yok mu?
Yani, bak bu kız mutsuz kocasiyla olmak istemiyor diyebilecek bir erkek?
Ya bir de esın senle oturmak istiyor mu? Seni seviyor mu? Onun hayattan ve senden beklentisi ne?
Yani ailelerin karşısına o çıksa ben karımla konuştuk ayrılacağız istemiyorum dese?
Bu da mı olmaz? Madem seni dinlemiyorlar belki onu dinlerler.
Kızlarının istenmediğini görünce zorla seni yamayacak halı yok ya babanlarin...
Hayır canım,aşağı inme.
Evinde kal.
Bırak o gitsin.
Bu evliliğe inancım kalmadı,yalnız kalmak istiyorum,git desen...
daha önceki konularını bilmiyorum ama sadece bu okuduklarımdan bile ne kadar zor durumda olduğun belli.hayat senin.eğer düzeleceği yoksa ayrıl.zamanla psikolojin de sağlığın da bozulur çünkü.ailen de zamanla gerçeği görüp destek olurlar kanısındayım.
seni eski konundan hatırlıyorum
en son ne olmuştu bilmiyorum ama bir ara her şey düzeldi falan yazmıştın, herkes sevinmişti senin için
ama ben kocanın adam olmayacağını biliyordum, o mutluluğunun uzun sürmeyeceğini biliyordum
umarım her şey gönlünce olur, zor çok zor..
Diger konularini takip etmistin, seni oradan taniyorum. Destekleyenin yok, maddi durum yok ve ustelik iki tane kuçuk çocugun var, bilki suan bosanamazsin.
Pesimist olmak istemiyorum ama (gelecegi Allah tan baska kimse bilimez ama) ilerleyen yillardada bosanabilecegini dusunmuyorum çunku esin kuzenin, gorumcen gelininiz oluyor, baban ailesini duskun ve onlardan çekinen biri; Bosandigin anda ailendeki insanlarla arandaki baglar iyice zayiflar yada tamamen kopar. Kuçuk yerde yasiyorsun ve bu senin için imkansiz degil ama zor olur.
Sen depresyondasin, bu yuzden mutsuzsun vede saglikli dusunemiyorsun.
iki tane seçenegin var. Ya esinle arani duzeltmeye çalisacaksin yada suanki imkanlarinla mutlu olmaya çalisacaksin. Seçim senin ama bilki iki tane bebegin var ve senin en buyuk gorevin onlari saglikli ve sorumluluk sahibi birer insan olarak yetistirmek. O yuzden kara verirken, lutfen onlarida dusun...
Eger ilk seçenegi dusunuyorsan :
Bence esin daha buyumemis, olgunlasmamis ve bu yuzden sorumsuz. o daha ergenlik donemini yasamak istiyor (kizlarla gezmek, gece geç saatte eve donmek, parasini sadece kendi için harcamak, vs). Ve yasayamadigi içinde siniri sende çikariyor.
Onu egiteceksin, buyuteceksin.. Yanlis hatirlamiyorsan esin cilve felan seven tipten biriydi. O yuzden onunla guzel guzel konusmayi dene (tatli dil yilani deliginde çikarirmis). guzel giyin. hep bakimli ve temiz ol. Ilk zamanlar sadece guzel konusmayi dene, sert olma ama ustunede dusme..birak seni hep arzulasin.... Ve zamanla biraz duzeldikçe yani o sana yanastikça, yavas yavas sende yanas, guzel sozler soyle, onu sevdigini soyle ve ayni zamanda isteklerinide soyle (seni ozluyorum eve erken gel, beraber film izleyelimde)..... Zamanla, sana olan sevgisi arttikça belki oda duzelir ve kendiliginden yavas yavas sorumluluklarini getirmeye çalisir... Ama dedigim gibi, onu yavas yavas egitmeye çalis.... SABRIN SONU SELAMET BUNU SAKIN UNUTMA.
Ikince seçenegi dusunuyorsan:
Bence suan elindeki imkanlarla mutlu olmaya ve kendini gelistirmeye bak.
KPSS ye yine hazirlan, asla pes etme. disarda çalisamazsin ama evde el isi felan yapip satsan fena olmaz. hem para kazanmis olursun ve de ayni zamanda kafani dagitmis olursun.
Film izle. Ingilizce film izleyebilirsin ve bu sayede ingilizceni gelistirebilirsin. Kitap okumaya çalis çunku okumak insana huzur veriyor. kendini bi plan hazirla ve her yaptigin sey için kendini odullendir.
Ve hep sukur et ve mutlu ol. unutma bu dunyada sende çok daha kotuler var
Unutmadan aktardan stres için bitkiler satiliyor al ve iç, bunlar seni biraz sakinlestirir...
Bence iki seçenegide dene, hiç birsey kaybetmezsin.
Belki bir gun esinle aran duzelir ama Allah korusun onu kaybedersin... Olmayacagi olacak gibi, olacagida olmayacak gibi dusun.. Kendin için ve çocuklarin için savas. Kendini hep gelistir, hep sukret ve mutlu ol. Basaracaksin buna inan.....
Allah yardimcin olsun
Eski konularını biliyorum ve şartlarını yazdığın kadarıyla ve daha fazlasıyla tahmin ediyorum.
Bu sefer sana farklı bir yol önermek istiyorum.
Şartlar sana uymuyorsa,sen şartlara uy derler.
Şu an,şu dönemde boşanamıyorsun.Önce bunu kabul edip,hayatını şimdilik buna göre düzenlemeni öneririm.
Bir eşin var,iyisiyle kötüsüyle,adam,bu adam.
Ya adamla zıtlaşıp şartları daha çok zorlaştıracaksın,veya adamın suyuna gidip (ya da kurnazlıkla yola getirip) hayatını kolaylaştıracaksın.
İnternete girebiliyorsun,bu sitede de başka hayatlar görüyorsun,başka yerlerde de...
Bunlardan da etkilendiğini ve neden ben böyle değilim diye düşündüğünü sanıyorum.
Bence boş hayallerden kurtulup,kendi hayatına çeki düzen vermeye çalış.
Herkesin hayatı,ortamı,şartları,aile yapısı başka başka.Hem çok mutlu sandığın kişilerin de başka dertleri olabilir.
Kendine ufak hedefler koyabilirsin.Mesela çocukları belli günlerde,kısa süreyle annene bırakmak veya bilgisayar kursu gibi..
Ama herşeyin birden değişmesini bekleme derim.
Boşanırım,özgür olurum,işim olur,ayrı evim olur.Tamam güzel ama senin için hepsi birden ve hemen olmayacak.Ufak adımlarla ve uzun vadede,belki yıllar içinde ilerleyeceksin.
Şimdilik çocuklarına odaklanman,eşini idare edip geleceğine yatırım yapman daha doğru olur.
Bu sürede ailenin fikirlerini bir nebze değiştirme şansın olabilir.
En azından kendi özgürlük alanlarını oluşturmak açısından.Mesela rahatça dışarı çıkmak,işe girebilmek vs...
Kısacası,geçici kabulleniş ve bekleme-hazırlık dönemine girmeni öneriyorum.
Hayatta bazen öyle şeyler oluyor ki insanın hayatı bir anda değişebiliyor.
Bilmiyorum;
Sen içindeki bütün fırtınaları hep içinde yaşıyorsun degil mi?
Eşinin bunlardan haberi var mı?
Yani eşine hiç bugüne kadar onu artık istemediğini, sevmediğini, boşanmak istediğini söyledin mi?
Anladıgım kadarıyla hiç bir zaman söylemedin.
Ya da söylediysen tepkisi ne oldu?
Bence eğer gerçekten bu adamın seni anlamasını,
sana deger verdiğini hissetmek istiyorsan, tüm buraya yazdıklarını,
hatta yazamadıklarını
yani tüm duygularını bi kagıda yaz.
Eşine okut.
Belki sizin için bir dönüm noktası olur. Kim bilebilir ki?
Çünkü bence eşin, inan senin bu hissetleriklerini bilmiyor ve sen de paylaşmıyorsun...
Eger gerçekten tamamen her şeyin bittiğini düşünüyorsan da hiç ugraşma,
boşanma yollarını (belki senin için imkansız) ama yine de araştırmaya devam et...
Bunun için çabala...
önerilerin için cok tesekkur ederım ..ama ben yaşadıgım hayattan asla bu gune kadar şükürsüzlük etmedim.. zaten Allah' ıma olan inancım olmasa töbe haşa isyan ederdım ama etmıyıorum ... benım hayatımı yaşamak isteyen bınlerce yardıma muhtac dertlı ınsanlar var.. benım derdım ne eşya,ne kıyafet,ne para nede pul.. benım derdım eşimle.. tmm yerı gelıyor parada dert oluyor ama evlatlarım için parayı dert edıyorum ben kendım ıcın degıl.onların sütüydü,kıyafetıydı ,isteklerıydı,bunlar için bana para lazım ..iş lazım ..eşimden 5 kuruş dilenmemk için parayıda bır yerde dert edıyorum.. yoksa ınanın zerre kadar önemı yok.. yaa kelımeler yetmıyorr,harfer bıtıyorr kendımı ifade edemıyorum.. başka hayatlardada gözüm yok.. benden aşağılarını gormesem zaten bu gunlerıme gelemezdım.. yıllarca farelı ,böceklı evde yasadım suyu yok elektrık yok ..Alla'ın bır bakkalı yok..cogu zaman ekmegımı kendım yaptım..yanı asla gocunmuyorum ..o gunlerden bu gunlere geldım ..şükrettım herseye.. ama ben eşimlee anlaşamıyorum herseyımız zıtttt.. o ak dıyor ben kara.. suyuna gıdıyorum gercekten bunu yapıyorum o zamanda tepeme cıkıyor ezdikçe eziyorr.. azıcık dişimi göstersem oda abana çemkiriyor.. cilvelı nazlı davransam o an içinn hevesı gecene kadar ayıya dayı dıyor.. e bende Allah'ın kuluyum .. ne yapacagımı sasırdım artık
yine ne yapti esin ??? coktandir yoktun sanki kk da üzüldüm simdi :26:
Yanlış anlamanı istemem,ben maddi açıdan dememiştim.
Eşiyle çok mutlu olanlar var,kocişim herşeyim diyenler var,veya boşandım kurtuldum,yeniden doğdum diyenler var.
Başka hayatlar derken,onları kastetmiştim.[/QU
anladım canım ,özür dilerim.. tavsıyelrın için tesekkur ederım .. her daim yanımdasınız ıyı veya kötuu.. Allah razı olsun hepinizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?