Artık Bunaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi xmona
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xmona

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2018
978
2.017
113
Sürekli geçmişi yaşıyorum. Kafam hep geçmişe yönelik çalışıyor sürekli geçmişi düşünüyorum. Anı yaşamak derler ya o bende yok. Bu durum bana pek çok zorluk getiriyor. Korona azalınca ilk işim psikologa gitmek olacak ama sizden de yorum bekliyorum. Benim gibi olan var mı, bu durumla nasıl başa çıktınız? Bu konuda kitap ya tavsiye önerebilir misiniz?

Bu sorun on seneden fazla benimle ama çözüm bulamadım

Yarim kalmis seyler yuzunden genelde gecmisle hesaplasma bitmez ya da surekli gecmis dusunulur. Hep sunu soylerler. Gecmisi degistiremezsiniz. Yapilacak tek sey gecmisten dersinizi alip yolunuza devam edin.

Korona yı beklerseniz daha çok beklersiniz. Bu arada rahatsızlığınız daha da artabilir. Online olarak danışabilirsiniz psikoloğa. Aslında hastaneler kalabalık değil ve ertelemeyin diyolar bian önce rahatlarsınız hiç değilse

Haklısınız

Beyhan Budak - Kendine iyi davran güzel insan
Beyhan Budak - Seninle Başlamadı
Louise Hay - Düşünce Gücüyle Tedavi

Bu üç kitap benim için çok faydalı oldu. Tavsiye ederim :)
Teşekkürler

Herkesin o kadar cok ihtiyaci var ki psikologa benimde galiba evde kapalı kaldıkça kendi kendimize kuruyoruz eski yeni derken kördüğüm olup çıkıyoruz

Ben de oyleydim ve epey torpuledim bunu. Zaman aktikca ve daraldikca ani daha cok yasamak istiyorum ve olmayan gecmis ve olmayan gelecek anlamini yitiriyor.

Gecmis diye bir sey yok artik ve olmayan bir seyi bu kadar dusunmek saglikli bir durum degil. Bunu asin, gerekiyorsa bir an once yardim alin.

Gecmisi dusunerek yillarini kaybetmissin. Gunes sen farketmeden kac kez dogmus, cicekler acmis sen hepsini kacirmissin. Degistireneyecegin seyleri dusundun dusundun, ne degisti? Hicbirsey. Hangisini cozdun? Hicbirini...
O an oyle olmasi gerekiyordu, oyle yaptin. Ayni seyleri tekrar yasatsalar yine aynisini yaparsin emin ol. Sen degistiremeyecegin seyler yuzunden bugun yine gunesin dogusunu kacirdin. Kimbilir kac yilini boyle boyle kaybettin, sadece nefes aldin. Birgun aynaya bakacaksin, hangi ara yaslandim ben diyecrksin. Daha hic yasamadim ki diye uzuleceksin. Oysa gecmise harcadigin vakiti yasamaya harcayabilirdin. Genc iken insan zamamin kiymetini bilmiyor. Yaslaninca da o bos yere harcadigi zamanlari geri istiyor. Yas aldikca insanin vakti kiymetli oluyor. Eskiden gencken herseyi kafaya takip uzuluyor insan. Yaslaninca bunun icin vaktimi harcayamam diyorsun, srni uzen gereksiz olan herseyi birakiyorsun. Herseyin tamiri var. Zamanin omrun yok. Kiymetini bilmek gerekli.

Cok guzel yazmissiniz. Ben de payimi aldim.

Çok haklısınız. Sağolun.

Ben dün bir mesaja (insanlarla, dostlarla ilgili) uzun bir mesaj yazdım, yazmanın, tekrar tekrar aynı şeyleri anımsamanın da (Birkaç aylık bir müddet düşünmeyi bırakmıştım) bugün beni çok yorduğunu farkettim. Kendi kendime şöyle dedim bugün; uzunca yazdın içindeki herşeyi, o artık orada kaldı, kalmalı, bugün artık yazıp tükettim diye bak ve düşünmemeye çalış aynı şeyleri bugün itibarıyla. Böyle aşılamayan konularda bir tarih belirleyip burada bırakmam lazım artık demek faydalı olacaktır diye düşünüyorum, geçmişte de böyle tarih koyarak bazı kararlar aldığımda hedeflerin daha somutlaştığını farkettim. Sanırım yazın ve/veya kağıda yazın/yakın tarzı ilginç tavsiyelerde de bulunuluyor bazen, bu konuda diğer üyeler de faydalı tavsiyelerde bulunacaklardır.

Teşekkür ederim

İllaki bir nedeni vardır .Ya şuan mutlu değilsiniz geçmişteki mutluluklarınızı düşünüyorsunuz .Ya da geçmişle alakalı hatalarınızla yüzleşip kendinize kızıyorsunuz .Pandemi nedeniyle insanlar sosyal ortamlarından uzaklaşıp iç dünyalarını daha çok kurcalar oldu .Ben de aynıyım desem yeri var .Özellikle şimdiki aklım olsa şöyle şöyle olurdu demeden kendimi alamıyorum .Geçmişle yüzleşmek lazım elbette fakat tecrübe oldu demekte lazım .Çokta geçmişte kalırsanız şimdiye odaklanamazsınız .O yüzden kendinize bir sene içinde kendiniz ve varsa işiniz ilişkinizle alakalı hedefler koyun .Bu şekilde sürekli o hedeflere odaklanıp .Geçmişi fazlaca deşmeye vakit bulamazsınız .

Can aydoğmuş 'un kitaplarını öneririm. Kişisel gelişim üzerine ve bu konuda gerçekten iyi bir yazar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…