Bu sorun on seneden fazla benimle ama çözüm bulamadımSürekli geçmişi yaşıyorum. Kafam hep geçmişe yönelik çalışıyor sürekli geçmişi düşünüyorum. Anı yaşamak derler ya o bende yok. Bu durum bana pek çok zorluk getiriyor. Korona azalınca ilk işim psikologa gitmek olacak ama sizden de yorum bekliyorum. Benim gibi olan var mı, bu durumla nasıl başa çıktınız? Bu konuda kitap ya tavsiye önerebilir misiniz?
HaklısınızKorona yı beklerseniz daha çok beklersiniz. Bu arada rahatsızlığınız daha da artabilir. Online olarak danışabilirsiniz psikoloğa. Aslında hastaneler kalabalık değil ve ertelemeyin diyolar bian önce rahatlarsınız hiç değilse
TeşekkürlerBeyhan Budak - Kendine iyi davran güzel insan
Beyhan Budak - Seninle Başlamadı
Louise Hay - Düşünce Gücüyle Tedavi
Bu üç kitap benim için çok faydalı oldu. Tavsiye ederim :)
Haklısınız, içten içe hala bazı kişileri sorguluyorum.Geçmişte sizin caninizi sıkan olaylari beyninizde çözümlemeniz lazim.
Hepimizde oluyor ama geçmişe dönmemiz mümkün degil.Haklısınız, içten içe hala bazı kişileri sorguluyorum.
Sürekli geçmişi yaşıyorum. Kafam hep geçmişe yönelik çalışıyor sürekli geçmişi düşünüyorum. Anı yaşamak derler ya o bende yok. Bu durum bana pek çok zorluk getiriyor. Korona azalınca ilk işim psikologa gitmek olacak ama sizden de yorum bekliyorum. Benim gibi olan var mı, bu durumla nasıl başa çıktınız? Bu konuda kitap ya tavsiye önerebilir misiniz?
Gecmisi dusunerek yillarini kaybetmissin. Gunes sen farketmeden kac kez dogmus, cicekler acmis sen hepsini kacirmissin. Degistireneyecegin seyleri dusundun dusundun, ne degisti? Hicbirsey. Hangisini cozdun? Hicbirini...
O an oyle olmasi gerekiyordu, oyle yaptin. Ayni seyleri tekrar yasatsalar yine aynisini yaparsin emin ol. Sen degistiremeyecegin seyler yuzunden bugun yine gunesin dogusunu kacirdin. Kimbilir kac yilini boyle boyle kaybettin, sadece nefes aldin. Birgun aynaya bakacaksin, hangi ara yaslandim ben diyecrksin. Daha hic yasamadim ki diye uzuleceksin. Oysa gecmise harcadigin vakiti yasamaya harcayabilirdin. Genc iken insan zamamin kiymetini bilmiyor. Yaslaninca da o bos yere harcadigi zamanlari geri istiyor. Yas aldikca insanin vakti kiymetli oluyor. Eskiden gencken herseyi kafaya takip uzuluyor insan. Yaslaninca bunun icin vaktimi harcayamam diyorsun, srni uzen gereksiz olan herseyi birakiyorsun. Herseyin tamiri var. Zamanin omrun yok. Kiymetini bilmek gerekli.
Çok haklısınız. Sağolun.Gecmisi dusunerek yillarini kaybetmissin. Gunes sen farketmeden kac kez dogmus, cicekler acmis sen hepsini kacirmissin. Degistireneyecegin seyleri dusundun dusundun, ne degisti? Hicbirsey. Hangisini cozdun? Hicbirini...
O an oyle olmasi gerekiyordu, oyle yaptin. Ayni seyleri tekrar yasatsalar yine aynisini yaparsin emin ol. Sen degistiremeyecegin seyler yuzunden bugun yine gunesin dogusunu kacirdin. Kimbilir kac yilini boyle boyle kaybettin, sadece nefes aldin. Birgun aynaya bakacaksin, hangi ara yaslandim ben diyecrksin. Daha hic yasamadim ki diye uzuleceksin. Oysa gecmise harcadigin vakiti yasamaya harcayabilirdin. Genc iken insan zamamin kiymetini bilmiyor. Yaslaninca da o bos yere harcadigi zamanlari geri istiyor. Yas aldikca insanin vakti kiymetli oluyor. Eskiden gencken herseyi kafaya takip uzuluyor insan. Yaslaninca bunun icin vaktimi harcayamam diyorsun, srni uzen gereksiz olan herseyi birakiyorsun. Herseyin tamiri var. Zamanin omrun yok. Kiymetini bilmek gerekli.
Teşekkür ederimBen dün bir mesaja (insanlarla, dostlarla ilgili) uzun bir mesaj yazdım, yazmanın, tekrar tekrar aynı şeyleri anımsamanın da (Birkaç aylık bir müddet düşünmeyi bırakmıştım) bugün beni çok yorduğunu farkettim. Kendi kendime şöyle dedim bugün; uzunca yazdın içindeki herşeyi, o artık orada kaldı, kalmalı, bugün artık yazıp tükettim diye bak ve düşünmemeye çalış aynı şeyleri bugün itibarıyla. Böyle aşılamayan konularda bir tarih belirleyip burada bırakmam lazım artık demek faydalı olacaktır diye düşünüyorum, geçmişte de böyle tarih koyarak bazı kararlar aldığımda hedeflerin daha somutlaştığını farkettim. Sanırım yazın ve/veya kağıda yazın/yakın tarzı ilginç tavsiyelerde de bulunuluyor bazen, bu konuda diğer üyeler de faydalı tavsiyelerde bulunacaklardır.
İllaki bir nedeni vardır .Ya şuan mutlu değilsiniz geçmişteki mutluluklarınızı düşünüyorsunuz .Ya da geçmişle alakalı hatalarınızla yüzleşip kendinize kızıyorsunuz .Pandemi nedeniyle insanlar sosyal ortamlarından uzaklaşıp iç dünyalarını daha çok kurcalar oldu .Ben de aynıyım desem yeri var .Özellikle şimdiki aklım olsa şöyle şöyle olurdu demeden kendimi alamıyorum .Geçmişle yüzleşmek lazım elbette fakat tecrübe oldu demekte lazım .Çokta geçmişte kalırsanız şimdiye odaklanamazsınız .O yüzden kendinize bir sene içinde kendiniz ve varsa işiniz ilişkinizle alakalı hedefler koyun .Bu şekilde sürekli o hedeflere odaklanıp .Geçmişi fazlaca deşmeye vakit bulamazsınız .Sürekli geçmişi yaşıyorum. Kafam hep geçmişe yönelik çalışıyor sürekli geçmişi düşünüyorum. Anı yaşamak derler ya o bende yok. Bu durum bana pek çok zorluk getiriyor. Korona azalınca ilk işim psikologa gitmek olacak ama sizden de yorum bekliyorum. Benim gibi olan var mı, bu durumla nasıl başa çıktınız? Bu konuda kitap ya tavsiye önerebilir misiniz?
Can aydoğmuş 'un kitaplarını öneririm. Kişisel gelişim üzerine ve bu konuda gerçekten iyi bir yazarSürekli geçmişi yaşıyorum. Kafam hep geçmişe yönelik çalışıyor sürekli geçmişi düşünüyorum. Anı yaşamak derler ya o bende yok. Bu durum bana pek çok zorluk getiriyor. Korona azalınca ilk işim psikologa gitmek olacak ama sizden de yorum bekliyorum. Benim gibi olan var mı, bu durumla nasıl başa çıktınız? Bu konuda kitap ya tavsiye önerebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?