Yarin karsima alip sakince konusucam baktim yine gidiyorum derse yaninda valizimi toplayacagim.baska turlu yola gelmiyor belli ki...Ondan önce sen gitmelisin..
Gorumce cok kiskanctir sagolsun.zamaninda papaz olmuslugumuz var simdiki tuzu biberi olur
eğer işe gidip geleceği yol dediğiniz gibi izmir manisa arası kadarsa yarım saat 45 dakikalık yol,yani hergün kendi evine gidip gelebilir,neden orada kalacak ki onu anlamadım.Kizlar eski konularimi bilen bilir.ama ben ozet geceyim.bir kocam var ki omrumu yedi artik.yedi yillik evli iki cocuk annesi 29 yasindayim.esim 5 yil calismadi ne sigorta ne maas girmedi eve.sozde ortagi vardi biz karintokluguna yasadik yillarca neyse ortak borclari da birakip gidince son 1yildir calismak zorunda kaldi.borclari bitirdik tsm rahat edecegoz derken isten cikariliyor zaten zorla calisiyordu.simdiki sorun su ki:kizkardesinin kocasinin yanina gidip calismak istiyormus.mesafe olarak ornegin izmir-manisa arasi kadar.is aramak istemiyor maasli calisarak olmuyormus.orada kalacakmis bundan sonra.ben de iki kucucuk cocukla ,bir basima kalip beyimizin hayellerini destekleyecekmisim.kisaca calismak ona agir geliyor,tanidiklara siginiyor.bizi goturemiyor cunku bu ev eski ortaginin biz cikarsak satar diye evden olmak istemiyor.kac gundur guzelce anlattim anlamiyor kavga ettim yine anlamiyor.en sonunda sen gidersen,calismaktan kacmak icin ben de senin yillardir yaptiklarina birsey demedim ama bundan sonra cekemem giderim dedim.beni bu konuda ikna etmek icin konusup duruyor.ben son sozumu soyledim diyorum.kizlar ne yapacagimi sasirdim artik...
Ailem baska bir sehirde ucakla gitmem lazim bebek var cunku.evet borolerine aciklama yapmaya gerek yok katiliyorum.Neyse o zmn sen hic gorumceyi katma araya.
Geri bide onla ugrasma.
Arkadaslarinda dedigi gibi o gitmeden sen git evden.
Bi kac gunlugune sorun olmz galiba baba evinde kalmaniz.
2 saat kadar mesafe hergun gelemezmis beyefendi rahatca kalip beni kucucuk cocuklarla birakabilrcek sorumsuzlukta.ben ekmek almaya cikamazken...eğer işe gidip geleceği yol dediğiniz gibi izmir manisa arası kadarsa yarım saat 45 dakikalık yol,yani hergün kendi evine gidip gelebilir,neden orada kalacak ki onu anlamadım.
Amac zaten calismaktan kacmak kilif uyduruyor aklinca.eniste de pek akli basinda degildir zaten karisini nereye ne kadar istese yollar.gel demez.beni ilgilendirmez size onlarin aile zihniyeti bu kadar diye belirtmek istedim.esime diyorum azicik onurlu ol milletin kapisinda ne isin var diyorum anlamiyor.gurur,sorumluluk yok...sabah hala ayni laflarla evden ciktimilletin sırtından geçinmek ne zaman ticaret yapmak olmuş.. kardeşinin kocası onu istiyo mu bakalım yanında belki ayıp olmasın diye hayır diyemiyordur ya.. çok rahat bi eşin var.. keşke asgari ücrete talim edip bi işte çalışsa da başkasına minnet etmese
demekki ilk eşinin neden gittiğide ortadaymış keşke iyi araştırsaymışsınız iş işten geçmiş,bu adamdan koca moca olmaz en kötüsü baba da olmaz ki maalesef sözde olmuş.Kendi kendime soylerken buluyorum siz de soylediniz bu adamdan koca olmaz ki ikinci esiyim.sizce gorumceyi arayip durumu anlatsam mi?gorumcenin durumdan haberi yok diyor esim.enistesiyle konusuyorlarmis ya da gitmesini mi beklesem mi?
Ilk esini hic ailesine karsi korumamis ve onlarin sozuyle siddet uygulamis.ben bir de bu adama inanip evlendim.bir de arada bizim yakin ortak akrabalarin evliligi vardi.onun yakini benim yakinlarim birinci,dereceden bunlar.demekki ilk eşinin neden gittiğide ortadaymış keşke iyi araştırsaymışsınız iş işten geçmiş,bu adamdan koca moca olmaz en kötüsü baba da olmaz ki maalesef sözde olmuş.
Tabi ki oyle izin vermiyorum bu konuyu her actiginda tartisiyorum ama gitcem deyip duruyor.bu aksam karsima alip anlatayim son kez 15 gune gidecekmis.baktim anlamiyor cocuklari alip gidecegim.ayrı şehirlerde yaşamakta neymiş yaa çok saçma... siz birbirnizin emanetisiniz ve ayrıca çocuklar var... böyle birşeye sakın izin verme
birde ciddi manada akşamı bekleme otrobüs uçak paran varsa kalk haber vermeden çek git kapına gelincede bi kovala...neden seni oraya götürmüyor çok mu önemli ev ortağının eviymiş ona da konma çabası var...gittiği yerde bekar hayatı yaşayacak gününü gün edecek aklına gelirseniz üç beş kuruş sadaka koklatacak binde bir gelecek onuda hanımla münasebetle geçirip dönecek hakikaten bak böyle sıralayınca bile iğrenç geldi..anenler 15 gün misafir etsinler bir zahmet doğurmakla olmuyor bak gözünle görüyorsun ortada duran sözde babayı.Ilk esini hic ailesine karsi korumamis ve onlarin sozuyle siddet uygulamis.ben bir de bu adama inanip evlendim.bir de arada bizim yakin ortak akrabalarin evliligi vardi.onun yakini benim yakinlarim birinci,dereceden bunlar.
Ben hergun o duyguyu yasadim durdum.cok zor ama hic terketmedim oyice costue bak kendi ağzınla söylüyorsun bunları bilip ikna olmak nasıl bir şeydir ..bir daha yapmam tövbe aklım başıma geldi deyince ikna mı oldun yani..yavrularına üzüldüm vallahi...adamda erkeklik vasıfları yok,ne kadar gurursuzca bir yaşam...Allah büyük konuşturmasın ama böyle bir kocam olsaydı yerin dibine girer girer çıkardım her gün utancımdan ölürdüm.
anlamıyorsa ne kadar ciddi oldugunu böylece göstermiş olursun aklı başına gelirde evliğin anlamını belki böyle anlar...Tabi ki oyle izin vermiyorum bu konuyu her actiginda tartisiyorum ama gitcem deyip duruyor.bu aksam karsima alip anlatayim son kez 15 gune gidecekmis.baktim anlamiyor cocuklari alip gidecegim.
Adamin umrunda degil emanet felan kucucuk cocuklari birakip calismaktan kaciyor.ayrı şehirlerde yaşamakta neymiş yaa çok saçma... siz birbirnizin emanetisiniz ve ayrıca çocuklar var... böyle birşeye sakın izin verme
Kesinlikle ne para ne koca bekle geliyorum diye diye yillar gececek sacma sapan isiyle.ortagin evine konmak icin es cocuklar yalniz birakilir mi?birde ciddi manada akşamı bekleme otrobüs uçak paran varsa kalk haber vermeden çek git kapına gelincede bi kovala...neden seni oraya götürmüyor çok mu önemli ev ortağının eviymiş ona da konma çabası var...gittiği yerde bekar hayatı yaşayacak gününü gün edecek aklına gelirseniz üç beş kuruş sadaka koklatacak binde bir gelecek onuda hanımla münasebetle geçirip dönecek hakikaten bak böyle sıralayınca bile iğrenç geldi..anenler 15 gün misafir etsinler bir zahmet doğurmakla olmuyor bak gözünle görüyorsun ortada duran sözde babayı.
bırakılmaz....Kesinlikle ne para ne koca bekle geliyorum diye diye yillar gececek sacma sapan isiyle.ortagin evine konmak icin es cocuklar yalniz birakilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?