• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık çok bunaldım

kurs olduğunu düşünmüyorum ama ben bazen işe gidip gelirken yürüyüş yapıyorum sabahları da gayet çevik oluyor insan yürüyünce

Merhabalar, ben bir psikoloğum ve aynı zamanda kronik depresif birisiyim. Yani hayatımda olumsuz bir olay olmasa dahi senelerdir genel olarak depresif hissediyorum, doktora gidiyorum. Hep hayatı ve hayatın anlamını sorgulayan birisi oldum, mutluyum dediğim de oldu, neden yaşıyorum dediğim de oldu. İnsanları dinledim, dertlerine çare olmaya çalıştım, empati yaptım, yönlendirmeden yol göstermeye çalıştım (iyi bir psikolog asla size şunu yap bunu yap demez, çünkü psikoloğun görevi ve haddi bu değildir, o sadece size hatalı bilişlerinizi ve davranışlarınızı gösterir, size yol gösterir ama asla şöyle yap demez, çünkü ne yapacağınız sizin almanız gereken bir karardır) ama kendi hayatımda ne kadar başarılı oldum, tartışmalı. Yine de sizle okuduğum bazı şeyleri paylaşmak isterim. Öncelikle benim de uyguladığım bir yöntem, kendinize bir saat/zaman/yer belirlemeniz. "Düşünme zamanı". Sorunlarınızı, dertlerinizi bu zamanda düşünün. Kendinize bir düşünme alanı oluşturun, balkon, yürüyüş, odanız hepsi olur. Siz kendinizi rahat hissedin yeter.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar daha öncede benzer konular yazmıştım belki hatırlarsınız iş ev inanılmaz sıkıldım malum korona tamam ama ben en azından haftanın bir günü gidebileceğim bana iyi gelecek aktivite kurs yada başka bişi arıyorum.Yalnızım da insan da yok birlikte birşeyler yapacak çok bunaldım.İlişkim zaten yeni bitti birde depresyona çok meyilliyim.Ankaradayım neler yapabilirim yardım edin :KK43:
Ben bir dönem çini kursuna gitmiştim aşırı iyi geliyordu. Çizimi el işlerini ince Ayrıntılı işleri seviyorsanız gitmenizi öneririm

Varsa trekking olabilir mesela acik hava etkinligi olarak.

Bol bol yürüyüş. Tempolu olunca inanılmaz kafa dağıtıyor. Bu dönemde kurs açılmaz. Bir de evdeki eşyaları elden geçirebilirsiniz. Ben kapsül dolaba merak saldım. Tüm dolabı döküp mevsimlere göre düzenledim ayırdım baya vaktimi aldı.

Merhaba kızlar daha öncede benzer konular yazmıştım belki hatırlarsınız iş ev inanılmaz sıkıldım malum korona tamam ama ben en azından haftanın bir günü gidebileceğim bana iyi gelecek aktivite kurs yada başka bişi arıyorum.Yalnızım da insan da yok birlikte birşeyler yapacak çok bunaldım.İlişkim zaten yeni bitti birde depresyona çok meyilliyim.Ankaradayım neler yapabilirim yardım edin :KK43:
Kesinlikle spor yapın depresyonun önüne geçecek en etkili ilaç.
Bu spor durumunu göz ardı etmeyin, plates gibi kolay bi sporda olabilir.

Eğer spor yapmıyorsanız, yaptığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bol bol yürüyüş. Tempolu olunca inanılmaz kafa dağıtıyor. Bu dönemde kurs açılmaz. Bir de evdeki eşyaları elden geçirebilirsiniz. Ben kapsül dolaba merak saldım. Tüm dolabı döküp mevsimlere göre düzenledim ayırdım baya vaktimi aldı.
Benim dolabım da aslında elden gecmelı ama gıysı dolabı degılde yukluk olarak yaptırmıs zamanında babam sonradan da mobılya alınmadı asırı zorlanıyorum ıcınde kayboluyorum resmen

Yeni birileriyle tanışmaya ihityacım var o nasıl olacak :(

Yeni birileriyle tanışmaya ihityacım var o nasıl olacak :KK43:
Sizi çok iyi anlıyorum. Zaten memleketin yarısı sizin durumunuzdadır emin olun. Şu an çok sırası olduğunu düşünmüyorum doğrusu. İlle ortama girmek istiyorsanız ben olsam spor salonuna giderim. Bir taşla iki kuş 😊

Sizi çok iyi anlıyorum. Zaten memleketin yarısı sizin durumunuzdadır emin olun. Şu an çok sırası olduğunu düşünmüyorum doğrusu. İlle ortama girmek istiyorsanız ben olsam spor salonuna giderim. Bir taşla iki kuş 😊
Ayrılık durumu ve yalnızlık olmasa inanın katlanırım ama ayrılık olunca toparlanmam için sanki birileriyle tanışmaya ihtiyacım var

Merhaba kızlar daha öncede benzer konular yazmıştım belki hatırlarsınız iş ev inanılmaz sıkıldım malum korona tamam ama ben en azından haftanın bir günü gidebileceğim bana iyi gelecek aktivite kurs yada başka bişi arıyorum.Yalnızım da insan da yok birlikte birşeyler yapacak çok bunaldım.İlişkim zaten yeni bitti birde depresyona çok meyilliyim.Ankaradayım neler yapabilirim yardım edin :(
Aman daha bu sabah Ankara Wuhan oldu diyorlardı..
kafamı dağıtayım derken virüs kapmayın bence.
daha önce yazan arkadaşların birinin önerisi çok güzeldi; evden online bir eğitime katılabilirsiniz..

Aman daha bu sabah Ankara Wuhan oldu diyorlardı..
kafamı dağıtayım derken virüs kapmayın bence.
daha önce yazan arkadaşların birinin önerisi çok güzeldi; evden online bir eğitime katılabilirsiniz..
Ben galiba spor ve yürüyüşe abanacağım hem zaten temiz besleniyorum bu sayede güzel ve fit bir vucudum olursa belki moralim yerine gelir o zamana kadar da virüs biter umarım :(

Mesela bugün cumartesi ama aktivite olarak yapacak hiçbir fikrim yok.İşe geldim çalışacağım ama kendime iyi gelecek bir aktivitem bir buluşmam olmayacak :( sürekli bu şekilde ve ben artık hasta olacağımı hissediyorum.

Mesela bugün cumartesi ama aktivite olarak yapacak hiçbir fikrim yok.İşe geldim çalışacağım ama kendime iyi gelecek bir aktivitem bir buluşmam olmayacak :KK43: sürekli bu şekilde ve ben artık hasta olacağımı hissediyorum.
maalesef son zamanlarda insanlarla buluşmak da riskli maalesef. tek mi yaşıyorsunuz? ben de çok bunalıyorum. çok arkadaşım da var ama virüs nedeni ile anneme bulaştırırım diye görüşemiyorum.

Mesela bugün cumartesi ama aktivite olarak yapacak hiçbir fikrim yok.İşe geldim çalışacağım ama kendime iyi gelecek bir aktivitem bir buluşmam olmayacak :KK43: sürekli bu şekilde ve ben artık hasta olacağımı hissediyorum.
Anneniz yaninizda değil mi ? Onunla dertlesin. Özel aracınız varsa, termosa çay koyun, çekirdek alın bir yerlere gidin. Yoksa da yürüme mesafesinde oturma alanları varsa oraya gidin. Birileriyle paylaşmanız gerek duygulanizi. İnsanı en iyi annesi anlar ❤️
Kurs vs olmaz bu Corona günlerinde.
Mesela yemek yapin, örgü yapın, desen terapi kitapları edinip boyama yapın, film izleyin...

Size hemen aktivite önereyim bisiklet grupları var onlara katılmak istediğinizi söyleyin yardımcı olurlar genelde facebook üzerinden toplanıyorlar eğer iyi bir bisikletiniz yoksa balgatta bildiğim bir yer vardı muhtemelen hala vardır kiralama yapıyordu zaten orayı genelde bisikletçiler bilir grupla gitmek iyi olur hem yeni insanlar tanımış olursunuz hemde açık hava iyi gelir . Hem o kadar yol yapınca vücut alışık olmadığından böyle eve gidince et kesiği olursunuz sonra can tatlı yaa diğer dertler umrunuzda olmaz depresyon mepresyon kalmaz 😂😂😂

Her akşam yürüyüşe çıkın. En iyi aktivitelerden biri bana göre.

ankaradaysaniz size tek onerim özellikle şu bir ay mumkun olduğunca toplu alanlara çıkmayın

Udemy’den ilginizi çekebilecek kurslara bakabilirsiniz.Bazen çok güzel indirimler oluyor 20₺ye kadar düşüyor

Back
X