- 31 Mayıs 2015
- 84
- 59
Merhaba arkadaslar. Burayı uzun süredir takip etmeme ragmen acacagım ilk konu olacak. Bir kusurum olursa affola :) Ben henüz 18 yasındayım. Burdaki ablalarım ve kardeslerime derdimi anlatmak istiyorum. Ben hayatım boyunca hep kilolu bir cocuk oldum. Cok hareketli olmama ragmen bu kilolarimdan bir türlü kurtulamadım. Zaman zaman uzun süreli sporlar yaptım, diyetimi de ihmal etmedim. Ama cok iradesiz biri oldugumdan midir bilinmez, verdigim müthis kilolar sonrasında daha cok yiyip fazlasını aldım. Artık kilo verip almaktan ziyade son zamanlarda gittikce kilo almaya basladım. Daha önce diyetisyenden yardim aldim evet ama yine irademe yenik düstüm. Gecen gün annemin zoruyla hastaneye gidip birtakim tahliller yaptim. Ve seker hastasi oldugumu öğrendim. Ailemin çoğunluğunda var bu hastalık zaten. O yüzden 1-0 yenik oldugumu söyledi doktor. Ama kilo vererek bu hastaligi yenecegimi söyledi. Bana bir ilac verdi 1 ay kullanıp tekrar doktora gidecegim. Fakat bu ilac 2 gündür migdemi altüst etti. Oruc tutuyorum ama iftarda ve sahurda fazla bir sey yiyemiyorum. Afedersiniz sürekli bulantı ve ishal durumundayım. Ilacin ismi glukofen. Doktor bu ilacla zayiflayabilcegimi söyledi. Aranızda kullanipta, sagligina erisebilen var mi? Bu arada boyum; 1.70, kilom; 110. Ve sizce bundan sonra nasil bir yol izlemeliyim?