Artık çok yoruldum … iş hayatından …

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben size kendimden örnek vereyim. İşe ilk başladığımda, iş yerinden bir abla çok yardımcı oldu sağolsun. Evrak geldikçe bana temelden anlattı bir kaç sefer sonra ben sistemi açtım birde word sayfası her işlemin altına sıra sıra yazdım ne yapacağımı 3-4 sayfa. Daha sonra yazdıklarımın çıktısını alıp elimin altına koydum, takıldığım yer olursa notlarıma bakıp işimi yaptım. Sizde geçmiş evraklardan bulup nasıl yapıldığına bakın

Konu aslında benim verdiğim cevapla alakalı. Ben kendisiyle herhangi bi özel konuşma yapmadım, yazdıklarını mevcut konulardan biliyorum ve maalesef kendisini ciddiye alamıyorum, ciddiyetsiz cevabımda, doğru bir cevapta mevcuttu ki şöyleydi ;izni insanlar dinlenmek için kullanır, aday memur değilsin.
Ben kendisine üzülüyorum ve fake olduğunu asla düşünmüyorum. Yalnızlık cidden zor, çoğu hezeyanı bundan... herkese karşı arkadaşın dediği tavır içinde olsam sorun bende derim. ama mevzu zorunlu olunca onun kadar ciddi olabiliyorum.

Bu şekilde bazı konularda uyarıda bulunduğumuzda bizi linçliyorlar ama yazık yani..
Bazıları yüzünden insanlar içindeki derdi, düşünceyi, çaresizliğini anlatmaya çekinir oldu..

Madem konuyu beğenmiyorsun yazma git yahu.
Yazıp hakaret etme, kırma, rencide etme zorunluluğu yok ki?
Eleştireceksen de bu üsluplu olsun dediğimizde tepemize çıkıyorlar..
Burası bir derdim var bölümü olmaktan çıktı kimileri için her konu ile laubali şekilde dalga geçilen mizah bölümü oldu, kimileri içinde saçma sapan yargı dağıtıp ego kabartma bölümü..
Buna biraz dur demek lazım..
İnsanlar kendilerine ağır gelen bir derdi paylaşıyor, belli ki burada paylaştıysa o an dertleşecek, tavsiye alacak kimsesi yok ama öyle yorumlar alıyor ki buradan ben üzülüyorum benim moralim bozuluyor.
Ya hiç mi korkmaz insan sebep olmaktan?
Ateşe körükle gitmenin kime ne faydası var ki?
Hele bir de bir kısım var "konu fake" ciler.
MaşaALLAH forum dedektifleri.. ya sahteyse sahte varsa tavsiyen, eleştirin saygılı şekilde yaz yoksa da bak işine.
Bu sefer derdi olan derdi bırakıp kendini kanıtlama çabasına giriyor..
Ya biraz rahatlamak, belki tavsiye almak, belki anlatıp üstündeki yükünden kurtulmak için şuradan ufacık medet uman insanları ne hallere koyuyoruz..
Bu kadar kötü olmak zorunda değiliz bence, kimseye faydası yok..

Çok konu dışı olacak ama ben lisanstayken (düşün 2003 mezunuyum) ataması zor bölümdekilerin 3.sınıfta kendi alam derslerini değil kpss çalıştıklarını görürdüm. Bir arkadaş "not ortalaması yaparak mezun olmanın anlamı yok..atanamadıktan sonra mezun bile olmak saçma " demişti.

iş hayatında zerre zeka çalıştırmaktan aciz tipler çok fazla. insan bir şeyi öğrenmek için kendisi çabalar. işin içinden çıkamadığı durumlarda başkalarına sorar benim bildiğim. eğer eğitim süreci olan, öğretilmesi gereken bir iş ise zaten bunun eğitimleri verilir şirket içi, kurum içi vs. ama ister mesai sırasında isterse tatilde olsun eğer birine bir şey soruluyorsa gerçekten kendi çabası ile halledemediği için sorması gerekir. ben böyle düşünüyorum. bana da o kadar saçma sapan sorularla geliyorlar ki bir gün birini boğacağım sanırım bu yüzden. izin ve tatil zamanlarında rahatsız edilmemek herkesin en doğal hakkı. izin gününde kadın neden cevap versin sana? diğerleri de yanıtlamıyorsa belki beceriksizliklerden bıkmışlardır. özel sektörde beceriksiz olanları direkt atarlar. ben özel sektördeyim hala ekipte nasıl oluyor da çalışmaya devam edebiliyor dediğim bir iki kişi var. gerçekten zeka sorunu olduğunu düşünüyorum o insanların ama neden hala devam ettiklerine anlam veremiyorum. ilk iş deneyimimde ben de çok toydum ve sorup bilgi alabileceğim kimse yoktu. kendimi eğittim kendimi geliştirdim, denedim yanıldım bazen hata yaptım bedelini ödedim ama öğrendim. ikinci iş deneyimimde benden daha bilgili ve kıdemli biri vardı. çok bilgi alışverişi yapardık ama takıldığım yerde sahiden çare bulamamışsam ona danıştım. ve söyledim de. x konusu hakkında şu var kafama takılan, bilmem nerdeki kaynağa baktım ama bulamadım/anlamadım/karışık geldi, sence nasıl yapmalıyım? demişimdir hep. ya da teyit amaçlı şeyler sormam gerekebiliyordu, teyit etmek için soruyorum şu şöyle şöyle midir? diye. ve tatildeyken, izindeyken kimseyi rahatsız etmemek benim için prensip meselesidir. onlar beni rahatsız ederler ama ben çok çok çıkmaza düşmemişsem yazmam kimseye tatil gününde. bazen tatil günü sormak zorunda kalmayayım diye mesai zamanı sorup öğrenmişliğim de oluyor. yüzlerine de söylüyorum yani bu işi pazar günü yapmam lazım ama sana pazar pazar yazmak istemiyorum şimdi halledelim diyorum. ben nasıl ki kendi sınırlarıma saygı bekliyorsam karşımdakinin sınırlarına da saygı göstermek zorundayım. tatilde rahatsız edilmek istemem, rahatsız etmek de istemem. olay bu. iş hayatında herkes kendi gelişimi açısından elini taşın altına koymalı. ben bu yaz yıllık iznimde, sırf zırt pırt rahatsız etmesinler diye yanımda bilgisayarımı götürerek beceremeyeceklerini bildiğim bir işi yaptım akşamları yarım saat ayırarak.

İnanılmaz haklılarmış.

Zorunlu yaşı konusunda medeni durumu konusunda işi konusunda hep ayni konuşmuyor mu? 10 yillik memuriyet konusunda dalga gecti diye düşünüyorum. Geri kalan seylerde yalani varsa ben unutmusum.

Ay insallah zorunlu ve anlattiklari yalandir, keske oyle olsa
Canımm, var biraz çelişkiler. Bazı mesajlarında adamla 4 senedir beraber olduğunu söylüyor. Bazı mesajlarında 7 aydır. Bazı mesajlarında adamın 33 olduğunu yazmış, bazılarında 35. Hepsi bu sene içinde atılan mesajlar.
Sen yaşadıkları inşAllah gerçek değil diye yalan olmasına sevinirsin. Ama şahsen ben yorum yaptığım insanla empati kurmaya çalışıp dürüstlük beklerim. Bu tarz başlıkları çokta önemsememek lazım.

Eklentiler

• E9D63E0C-5BDC-4039-88F5-C124C726C318.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 36
  • FAD8F5BC-70C3-4914-A3BE-7B7C60CA60EC.webp
    62,2 KB · Görüntüleme: 38
  • 8CD7CD30-1A2A-4D08-B765-FC014BBC3721.webp
    60,7 KB · Görüntüleme: 35
  • 6CBBC4A8-D4CE-4A8F-B346-EF6DC36F643C.webp
    38 KB · Görüntüleme: 35
  • 3AB8FD5F-3F2D-4F6D-AB68-3DF1447C7FBE.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 32
izne çıktığında işle ilgilenmemek istemesi en doğal hakkı değil mi mesai bitince iş biter

Direkt sizi kastederek yazmayacağım, konu sadece zorunlualann da değil, bu üye gibi birçok üyeyle dalga geçilmesi, mesela ceycey0406 pilav içerikli konuyla iyi bir örnek verdi, o konuyu açan kişinin üslubu asla savunulacak gibi değil ama geçmiş konusu üzerinden dalga geçilmesini bir yana bıraktım, onunla dalga geçilmesine tepki gösteren başka bir üyeyi evliliği üzerinden vurmak doğru bir hareket mi?

Şimdilerde dalga geçenlerin veya açık arayanların bir kısmı vaktiyle kendisiyle dalga geçilen, mesleğine, paylaşımlarına inanılmayan kişiler olması da ayrı bir ironi.

Dalga geçenler kendileriyle dalga geçildiğinde veya bel altı vurulduğunda kızıyorlar hakaret gerekçesiyle rapor ediyorlar, dalga geçenlerin kombin seçimlerine, yaptırdıkları estetiklere, kaç kere evlendiklerine, anne olup olmadıkları vb üzerinden bel altı vuruluyorlar, bu hoş bir şey mi? Ama maalesef istediğini söyleyen istemediğini işitiyor.

zorunlualann gibi üyeler yönetimin teyit ettiği kişiler, konuları anlattıkları için garanti verilemiyor ama kişilerin kadın olduğu biliniyor.

Ciddiye almadığınız kişilerin konularına yazmanızın mantığı nedir?

Dalga geçmek mi? Geyik mi? Her ikisi için de geyik bölümü var, üyeyi silkeleyip kendine getirmek mi? İsteği bu yönde değilse.

Kafa buluyorum keyifli oluyor mantığıyla yazmak insanı aşağılamaktan başka bir şey değil, aşağılamayı sevimli bulan varsa bilemem, o zaman kimse gün gelip başkalarına attıkları oklar kendine döndüğünde ağlamayacak.

Estağfurullah, üzerime alınacağım bir husus yok yazdıklarınızda ve son cümlenizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

bi defter alıp yazın herşeyi.
ben de memurum. hata yapmamak için ve soracak kimse olmazsa diye tüm iş ve işlemleri bi deftere yazıyorum.

bazen öğreten kişi ile unutabiliyo işlemi o zaman da bakıp defterden söylüyorum.

izinde olan birini zırt pırt aramak hiç hoş değil. bence haklı öyle söylemekte

Bilgi istemeniz normal ama tabi iş vaktinde olması gerekir bu insanlara ne oldu yardımlaşmak insanı neden herkes yadirgiyor,hemen bilgi eskiye biliyor , değişik çağda yaşıyoruz her bilgi internette mevcut değil iş ile ilgili bilgi bulmak mümkün degil bu internette pasta tarifini aramaya benzemez!!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…