Artık çok yoruldum..

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhaba daha önce annemle ilgili konu açmıştım, kayınailem ve eşim hakkında üstüme gereksiz geliyor diye, psikolojim bozuldu kendimi tırnaklama başladım sinirden, burdaki kardeslerimden arana mesafe koy yoksa evliligin bozulur gibi tavsiyelerden sonra annemi kesin bir dille uyardıktan sonra anladı tamam bir daha konuşmıcam dedi ve ben de düzeldi sanıyordum. Ta ki bugüne kadar artık ne yapmam gerektiğini bilemiyorum Yine sizlerden akıl isteyeceğim. Benim ailem inançlıdır ama namaz kılmazlar cok fazla dindar değildir. Ben öyle değilim herseyi kendim öğrendim Hatta bana Ailenin hocası derler. Biz de eşimle bu karantina sürecinde namaz kılmaya başladık Kuran okumaya başladık birbirimizi teşvik ediyoruz ve bu durumdan çok mutluyum. Dün anneme anne bu süreçte sende namaz kılmayı öğrensene ne güzel olur dedim sen bu gidişle kapanırsın dedi ben de şuan öyle bir düşüncem yok ama Allah nasip ederse neden olmasın dedim. Bugün telefonu açtı, eski mevzular tekrar günyüzüne cıktı, bundan 1.5 ay önce eşim ameliyat olmustu ameliyat olacagi günün sabahı kayınpederim anneme selam vermemiş 5 dakika sonra artık annem selam vermiş. Bugün telefonda bunu diyor eşine söylemedin mi bunu nasıl söylemezsin bana ettikleri ayıbı bilsin, kapanma mevzusunda eşin seni kapatcagina gitsin kardeşini kapatsın, Allahım neler neler ben şok oldum. Kardesimle konustum o da annem bu konuda haklı anneme ayıp etmişler diyor. Kimse benim eşimle aramın bozulabilcegini düşünmüyor. Tamam ayıp etmiş herkesin görgüsü kendine ama bana da yazık artık. Ne yapmalıyım eşime söylesem anneme baban böyle yapmiş desem sanki babasını mı kötülicek ? Bir yardım?

çocuğu ameliyat olurken babasının selam vermemesine takılmak bence asıl görgüsüzlüktür. anneniz ama kusura bakmayın. adam kim bilir nasıl korkuyordu bişey olursa diye.
Bir de eşim çocukken kanser geçirmiş ölümden dönmüş, onu öyle görünce adam ameliyattan sonra dayanamadı gitti. Anneme dedim cocugu ameliyat olacakti dusunememistir diye ama olmaz ayıp yine de diyor

Ya selam verse ne selam vermese ne. Geldiğini görmüş demek ki. Alt tarafı bi selam. Asıl orada oglu ameliyat olurken annenizin kp e bir itiyaciniz var mi diye destek olmasi lazimdi. Kaoanmak isterseniz de kendi hür iradenizle kapanidsiniz. Ama sizinde yanlisiniz var dini konularda asla tavsiye verilmemeli sormadıkca söylenmemeli. Çünkü isin ucu cok yanlış yerlere gitmeye müait.

Annenize bu konulara sizi de eşinzii de karıştormamasını, arzı etmiyorsa kayın ailenizle görüşmeyebileceğini ama sizin hızurınuza dokunacak hal ve hareketlerden kaçınmasını söyleyin.
Benim teyzemde eşimin teyzesi kendisine çarşıda selam vermeden geçtiği üçin 2-3 gün beni darlayan teyzeme bunu aynen dedim. Bi süre benimle konuşmadı. 2 günlük kaynanasıgil benden kıymetli diye. Ama annemden de yüz bulamayınca benle de konuşuyor. Eşimin ailesiyle de pek muhabbetli 🤷🏻‍♀️

Bir de eşim çocukken kanser geçirmiş ölümden dönmüş, onu öyle görünce adam ameliyattan sonra dayanamadı gitti. Anneme dedim cocugu ameliyat olacakti dusunememistir diye ama olmaz ayıp yine de diyor

yok anneniz kesinlikle haksız. isterse sivilce aldırsın, ameliyat ameliyattır ana baba için. kolay değil. bence hiç bu dediğine takılmayın. ayıp eden kendisi. adam düğün mü yapıyor da hoşgeldin beşgittin desin millete.
tıkayın bu konuda kulaklarınızı bence.

Ya selam verse ne selam vermese ne. Geldiğini görmüş demek ki. Alt tarafı bi selam. Asıl orada oglu ameliyat olurken annenizin kp e bir itiyaciniz var mi diye destek olmasi lazimdi. Kaoanmak isterseniz de kendi hür iradenizle kapanidsiniz. Ama sizinde yanlisiniz var dini konularda asla tavsiye verilmemeli sormadıkca söylenmemeli. Çünkü isin ucu cok yanlış yerlere gitmeye müait.
Haklısınız benim de hatalarım var, amacım annemi biraz yakınlaştırırsam hayata daha sıcak bakar bu kadar keskin olmaz diye duşünuyodum ama hata

Önceki konunuzu hatırlıyorum da annenizin dediklerini bu kadar ciddiye almayın. Mesafe koymanız gerekiyordu zaten.
Adamın oğlu ameliyat olacakmış unutmuş olabilir stresten selam vermeyi ne olmuş yani? Bunu çocuğuna anlatıp eşiyle arasını bozmaya çalışan annede iyi niyet aramamak lazım.

Diğer meselede ister kapanırsınız ister kapanmazsınız, eşinizde baskı yapmadıkça teşvik de edebilir bunu, annenizi ilgilendiren bir konu değil. Bundna sonra şunu yapsana gibi bir uyarıda bulunmayın ki başınız ağrımasın.

Annenize bu konulara sizi de eşinzii de karıştormamasını, arzı etmiyorsa kayın ailenizle görüşmeyebileceğini ama sizin hızurınuza dokunacak hal ve hareketlerden kaçınmasını söyleyin.
Benim teyzemde eşimin teyzesi kendisine çarşıda selam vermeden geçtiği üçin 2-3 gün beni darlayan teyzeme bunu aynen dedim. Bi süre benimle konuşmadı. 2 günlük kaynanasıgil benden kıymetli diye. Ama annemden de yüz bulamayınca benle de konuşuyor. Eşimin ailesiyle de pek muhabbetli 🤷🏻‍♀️
Evet hemen onları kıymetli yaptın senin gözünü bürümüsler diyor, en azından sizinki anlamış hatasıni

Bilmiyorum bir çıkış yolu arıyorum 😔
Kendi kendinize birseyler yapıp huzursuzluk çıkartıyorsunuz. Birine anneniz dahi olsa namaz kıl diye başlamak ne kadar yanlış. Bir arkadaşım vardı ona laf arasında sende kilsana dedim bir dk geçmeden özür diledim beni ilgilendirmez kusura bakma dedim. Çok ayıp bence. Kılacağız varsa da kılmaz. Ayrıca neden şikayetleri dinliyorsunuz ki? Kendi alınmış güçlenmiş gitsin kendisi açıklasın. Çok saçma sebeplerden huzurunuzu kaciracaksiniz

Annenizin soyledigi hicbir seyi esinize soylemeyin.
Esinize soyleyin o da annesini uyarsin anneniz hakkinda konusmasin. Esinize soyleyin anneniz hakkinda yorum yapmasin.
Siz de onun annesi hakkinda yorum yapmayin.
Annenize söyleyin esinizle hicbir sekilde siz olmadan konusmasin..

Kisacasi, bu saatten sonra herkes kendi isine baksin. Kimse kimse hakkinda yorum yapmasin. Annenizi sert dille uyarin.
Sadece annenizi uyarip esinizin anneniz hakkinda konusmasina da izin vermyin. Suan iyi olabilirsini, araniz bozulunca esiniz direkt annenizden vurur sizi.

Herkes haddini ve mesafesini bilirse sorun kalkar aradan

Bu sekilde hzuur bulabilirsiniz .

Anneniz dramdan beslenen kötü bir insan. Bence bir daha uyarın. Yom devam ederse görüşmeyi en düşük seviyeye indirip kısa keseceksiniz. Annenize acilen de bir terapi öneririm. Zehirini başka yerde saçıp dursun

Annenizin soyledigi hicbir seyi esinize soylemeyin.
Esinize soyleyin o da annesini uyarsin anneniz hakkinda konusmasin. Esinize soyleyin anneniz hakkinda yorum yapmasin.
Siz de onun annesi hakkinda yorum yapmayin.
Annenize söyleyin esinizle hicbir sekilde siz olmadan konusmasin..

Kisacasi, bu saatten sonra herkes kendi isine baksin. Kimse kimse hakkinda yorum yapmasin. Annenizi sert dille uyarin.
Sadece annenizi uyarip esinizin anneniz hakkinda konusmasina da izin vermyin. Suan iyi olabilirsini, araniz bozulunca esiniz direkt annenizden vurur sizi.

Herkes haddini ve mesafesini bilirse sorun kalkar aradan

Bu sekilde hzuur bulabilirsiniz .
eşimin hiçbir şey dediği yok sadece bir problem varsa herkes kendi arasında halletsin arada kalan sen oluyorsun sen mutsuz oluyorsun diyor haklı, anne sorununu cözemiyorum hala konusuyor aylarca görüşmesem sonra tekrar goruSunce ayni seyler olcak bu da benim imtihanim sanirim

eşimin hiçbir şey dediği yok sadece bir problem varsa herkes kendi arasında halletsin arada kalan sen oluyorsun sen mutsuz oluyorsun diyor haklı, anne sorununu cözemiyorum hala konusuyor aylarca görüşmesem sonra tekrar goruSunce ayni seyler olcak bu da benim imtihanim sanirim
Esiniz konusuyor demedim aslinda. Sadece kimse kimsenin hakkinda yorum uapmasin. Annenize yüz vermeyin fazla. Ve evdeki seyleri anlatmayin

Evet hemen onları kıymetli yaptın senin gözünü bürümüsler diyor, en azından sizinki anlamış hatasıni
Hatasını anladığını sanmıyorum. Ama o kapıyı denememesi gerektiğini anladı. Eğer tamam teyze haklısın konuşurım ben falan desem arkası gelecekti eminim. Ailedeki diğer gelin damatlarla olan ilişkilerini biliyorum çünkü. Yüz bulamadı özetle. Bunu dakötülük olsun diye yapmıyor. Yani böyle bi insan, gerilim onu diri tutuypr galiba. Ve zatençok alıngandor. Yan baktın düz baktın bi olaydır. Bu kişiliğini değiştiremem, siz de annenizinkini değiştiremezsiniz kabul edin ve size olan olumsuz etkisinden kaçınmaya odaklanın.

Back
X