Artık çok yoruldum..

Evet genelde hayata iyimser bakarım ama cocukken maddi zorluklar yasadik ailecek basimiza cok sey geldi o yüzden her an basimiza hersey gelebilir diye bakarım suan cok güzel bir evliligim var evet belki ilerde kötü seylerde yasayabilirim ama bunu düsünere hayatı da zindan etmem kendime annem kotu seyler yasayacagim diye zindan ediyor hayati bana ama dinlemicem artik🙅🏽‍♀️ Evet mühendisim Allaha sükür meslegim var 🙏🏾
Tabiki zindan etmicez olumsuzluklara karsi tedbirli olmak onemli olan allah korusun illa bosanmayi dusunmemek gerekir ölümde var sonucta rabbim korusun. Ne guzel mesleginde var. Bende yaratici drama oğretmeniyim.. suan calismiyorum oglumunda buyuyup okula baslamasini bekliyorum.. insallah hakkinda hayirlisi olur. Hic takma annenleri hatta istersen kapan bu senin tercihin. Kocan kardesinden sorumlu degil ki kardesini kapaticak once. Senden sorumlu. Zaten kocanin istemesiyle kapanman kabul olmaz kendi isteginle olmasi gerek oda sadece senin kararin esinin bile degil

Sizi takdir ediyorum, Allah daim etsin. Yukarıda üyenin dediği gibi Allah in hidayet etmesi lazım, kulun çaba göstermesi lazım. İstemeyene zorla birsey yaptıramazsiniz. Size Doğan cuceloglunun iletişim, çocuklarla iletişim ve ilişkiler konusunda kitaplarını öneririm.
[/QUOTE

Sizi takdir ediyorum, Allah daim etsin. Yukarıda üyenin dediği gibi Allah in hidayet etmesi lazım, kulun çaba göstermesi lazım. İstemeyene zorla birsey yaptıramazsiniz. Size Doğan cuceloglunun iletişim, çocuklarla iletişim ve ilişkiler konusunda kitaplarını öneririm.
Evlenirken Dogan cuceloglunun Evlenmeden Önce kitabini okumustum. Severim kendisini bu kitaplarini da okuyacagim cok tesekkur ederim

belki adam cok gergindi cocugu ameliyatta. kafasi baska yerdeydi. bes dk sonra farketti annenizi..

bence hicbir konuda ailenin gazina gelip de tabiri caizse esine ve ailesine cephe almayin. anneniniz ozellikle psikolojisini normal gormedim ben. millet kizinin huzuru kacmasin diye aman kizim alttan al sakin ol evliliklerde olur bunlar. sen kucuksun idare et. vs diye diye konusuyor.

mesafe koymaya devam. ailenize he he deyip gecin esinizle ve onun ailesiyle bildiginizi okuyun.

belki adam cok gergindi cocugu ameliyatta. kafasi baska yerdeydi. bes dk sonra farketti annenizi..

bence hicbir konuda ailenin gazina gelip de tabiri caizse esine ve ailesine cephe almayin. anneniniz ozellikle psikolojisini normal gormedim ben. millet kizinin huzuru kacmasin diye aman kizim alttan al sakin ol evliliklerde olur bunlar. sen kucuksun idare et. vs diye diye konusuyor.

mesafe koymaya devam. ailenize he he deyip gecin esinizle ve onun ailesiyle bildiginizi okuyun.
Kayinvalidem evime karismaz evliligime karismaz, hatta kendi evinde ne yapilcaksa benden fikir alır, yalan yok kadının birseyini görmedim ama anneme göre bana büyü bile yapmislar artik kendi aklimdan suphe etmeye basladim ben mi göremiyorum diye gercekten, diger arkadaslarim kayinvalideleriyle sorun yasamasina ragmen anneleri olsun kizim idare et diyolar, cok üzülüyorum çok

Dua edin anne
Ben ne yazıkki ailemden dini konuda bir eğitim görmedim kendi kendimi eğittim öğrendim tabi yine eksiğim çok okumaya çalısıyorum anne babanın bu konuda evlat üzerinde hakkı varsa evladında anne baba üzerinde hakkı vardır diye düşünuyorum o yüzden bu tesvik etmelerim bundan birkaç ay öncesinde anneme sana namaz ögreteyim ister misin bak o huzur çok güzel anne tatmanı isterim demistim güzelce, olabilir demişti ama geçistirdi bir kez daha söyledim dün güzelde bak boşsun değerlendir istersen dedim geri tepti hic beklemedigim bir tepki aldım bi daha demem. Ne güzel anlatmissiniz cok teşekkür ederim. Anneme asla saygisizlik etmem ama soylediklerine kulağımı kapamaya calisiyorum elimden geldigince. Ama işte elde değil cok üzülüyorum
Dua edin anneniz için bol bol, İnşâAllâh kalbi yumuşar. Telefonda değilde yanyana iken ve yumuşak olduğu zamanlarda nasihat edin. Hatta ilk olarak Allâh'ın sifatlarini anlatmaya başlayın. Allâh'ın hiçbir yönden hiçbir şeye benzemedigini, zamandan mekandan münezzeh olduğunu, 6 yönün(sağ, sol,ön, arka,yukarı,aşağı) Allâh'ı kusatmadigini, hacimsiz, şekilsiz, cisim olmadığını, akla hayale gelen hiçbir şeye benzemediğini felan anlatın. Allâh'ın 14 sıfatını anlatın iyice. Belki bu şekil yönelir. Içi boş olan bir kimseye namaz kıl demek tesir etmez. Allah'la alakalı meselelerde güçlendirin annenizi belki bu vesile ile yönelir İnşâAllâh 🤲

Dua edin anne
Dua edin anneniz için bol bol, İnşâAllâh kalbi yumuşar. Telefonda değilde yanyana iken ve yumuşak olduğu zamanlarda nasihat edin. Hatta ilk olarak Allâh'ın sifatlarini anlatmaya başlayın. Allâh'ın hiçbir yönden hiçbir şeye benzemedigini, zamandan mekandan münezzeh olduğunu, 6 yönün(sağ, sol,ön, arka,yukarı,aşağı) Allâh'ı kusatmadigini, hacimsiz, şekilsiz, cisim olmadığını, akla hayale gelen hiçbir şeye benzemediğini felan anlatın. Allâh'ın 14 sıfatını anlatın iyice. Belki bu şekil yönelir. Içi boş olan bir kimseye namaz kıl demek tesir etmez. Allah'la alakalı meselelerde güçlendirin annenizi belki bu vesile ile yönelir İnşâAllâh 🤲
Çok dua ediyorum ağlaya ağlaya. Dediğiniz gibi şu karantinalı gunleri atlatalım yüzyüze anlatıcam telefondan yanlis anlasiliyorum. 🙏🏾

Din ve ibadet konusunda çok bilgili inanılmaz bilgili bir büyüğüm var. Onun gibi birisini hiç görmedim. Terbiye, akıl, zeka, edep... Hepsine sahip birisi maşallah. Dinle ilgili bir sohbet oldu. Kadınların kapalı olmasına dair. Sadece ama sadece 1kere dedi ki sende tesettüre girsen tam olacak. Bunu emrivaki gibi değil, suçlar yada ezer gibi değil, açık kadınlar hepiniz cehennemde yanacaksınız gibi değil o kadar kibar ve incitmeden tavsiyede bulundu ki. Bende aynı şekilde şuan düşünmediğimi söyledim. Konu orda bitti. Aynı şekilde bir arkadaşıma sende namaz kılsan dedim sonra özür diledim. Bu onun bileceği bir iştir. Israr edip etmemek, konusma tarzı, seçtiği kelimeler çok önemli. Konu sahibin annesiyle iletişimi zaten sıkıntılı. Annesinin bakış açısı ters biraz. Ters olduğu konuları konuşunca zaten tartismislar. Tartıştiklari için annesini, ailesinden biraz uzak tutması gerekiyor. Annesinin Sıkıntısi varsa kendi konuşup çözecek, kızını doldurușa getirmeyecek. Bir büyük olarak, anne olarak kızının huzurunu kaçırmamasi gerekiyor.
Ne güzel insanın çevresinde örnek alacağı birilerinin olması. Allah kur'anda kafirleri affetmeyeceğini onun dışında büyük günahkârlı müslümanlardan dilediğini affedeceğini, dilediğini azaplandiracagini bildiriyor. Bu yüzden günahkar olan bir müslümana kesin cehenneme gidecektir diyemeyiz. Ama Allâh'ın emirlerini yerine getirmeyen bir kimse zarardadır.

Merhaba,aynı sorunu yıllarca yaşadım (16 yıllık evliyim) 6-7 sene evvel sırf annemin bu tavırlarından kurtulmak için boşanmayı bile düşünüyordum eşimle ciddi problemlerimiz olmamasına rağmen sizin yapacağınız tek şey yuvanıza sahip çıkmanız kayınailenizle annenizin sorunu varsa onun problemi
Söyleyin annenize varsabir sorunun kendin çöz alındıysan sen tavır yap ben yüz göz olamam onlarla , huzurumu bozmak istemiyorum , size tavır yapacaktır ama ne yaparsanız yapın bu hep böyle olacak kabullenip ciddiye almamaktan başka yolunuz yok

Merhaba,aynı sorunu yıllarca yaşadım (16 yıllık evliyim) 6-7 sene evvel sırf annemin bu tavırlarından kurtulmak için boşanmayı bile düşünüyordum eşimle ciddi problemlerimiz olmamasına rağmen sizin yapacağınız tek şey yuvanıza sahip çıkmanız kayınailenizle annenizin sorunu varsa onun problemi
Söyleyin annenize varsabir sorunun kendin çöz alındıysan sen tavır yap ben yüz göz olamam onlarla , huzurumu bozmak istemiyorum , size tavır yapacaktır ama ne yaparsanız yapın bu hep böyle olacak kabullenip ciddiye almamaktan başka yolunuz yok
Peki siz aşabildiniz mi bu durumu

Peki siz aşabildiniz mi bu durumu
2 yıl önce çok büyük bir sorun yaşadım annemle gurbetçiyim izne gittiğimizde benimle alakası olmayan bir konuyla ( eşimin akrabasının yanında buraya gelmek istediğini söyle di , sen ne zaman istersen söyle anne hemen çıkar sana vize dedim ,eşim çıkmasa bile tur şirketlerinden ayarlarız olur hemen dedi annemde yeğenimin Almanya da şirketi o yapar vizemi dedi, biz bir deneyelim olmazsa öyle yaparız dedik konu kapandı , öyle sanmışım ben).
kaynanamlara geldik biraz zaman geçti annemin etmediği hakaret kalmadı ama ne laflar
Kayınbabam ta dışarı kaçtı adam utancından aklınıza ne gelirse rezil oldum herkese önemli olan bu değil tabii zar zor yattı orada tutturdu ertesi gün eve gidicem ben diye 800 km lik yol
Neyse bindi otobüse gitti gece boyu ölmek istiyorum artık diye ağladım ölürsem belki anlar diye düşünüyordum bunlar en basiti yaşadığımın ama benim kırılma noktam bu oldu
Annem izmire gitti ben bir hafta daha iznimiz olmasına rağmen buraya yola çıktım

Dedim artık sen alttan aldıkça sana saldıracak bir sebep buluyor nasıl olsa , kayınailem beni çok sever bu bile annemin kızması için bir sebep bu Aramadım aylarca en son o pes etti hala haklı görüyordu kendini sen bilirsin dedim arama beni o zaman , ben aştım artık annemi beynimde bitirdim zaaflarımı ,çok seviyorum annemi ama bir şey deyince veriyorum cevabını çok uzatırsa kapatıyorum telefonu bir kaç gün sonra hiç bir şey olmamış gibi yapıyor 1,5 senedir o kadar rahatım ki Ne çok haksızlık etmişim kendime şimdi hiç bir taktiğinin işe yaramadığının farkında o alttan alıyor

kusura bakmayın çok uzun oldu

2 yıl önce çok büyük bir sorun yaşadım annemle gurbetçiyim izne gittiğimizde benimle alakası olmayan bir konuyla ( eşimin akrabasının yanında buraya gelmek istediğini söyle di , sen ne zaman istersen söyle anne hemen çıkar sana vize dedim ,eşim çıkmasa bile tur şirketlerinden ayarlarız olur hemen dedi annemde yeğenimin Almanya da şirketi o yapar vizemi dedi, biz bir deneyelim olmazsa öyle yaparız dedik konu kapandı , öyle sanmışım ben).
kaynanamlara geldik biraz zaman geçti annemin etmediği hakaret kalmadı ama ne laflar
Kayınbabam ta dışarı kaçtı adam utancından aklınıza ne gelirse rezil oldum herkese önemli olan bu değil tabii zar zor yattı orada tutturdu ertesi gün eve gidicem ben diye 800 km lik yol
Neyse bindi otobüse gitti gece boyu ölmek istiyorum artık diye ağladım ölürsem belki anlar diye düşünüyordum bunlar en basiti yaşadığımın ama benim kırılma noktam bu oldu
Annem izmire gitti ben bir hafta daha iznimiz olmasına rağmen buraya yola çıktım

Dedim artık sen alttan aldıkça sana saldıracak bir sebep buluyor nasıl olsa , kayınailem beni çok sever bu bile annemin kızması için bir sebep bu Aramadım aylarca en son o pes etti hala haklı görüyordu kendini sen bilirsin dedim arama beni o zaman , ben aştım artık annemi beynimde bitirdim zaaflarımı ,çok seviyorum annemi ama bir şey deyince veriyorum cevabını çok uzatırsa kapatıyorum telefonu bir kaç gün sonra hiç bir şey olmamış gibi yapıyor 1,5 senedir o kadar rahatım ki Ne çok haksızlık etmişim kendime şimdi hiç bir taktiğinin işe yaramadığının farkında o alttan alıyor

kusura bakmayın çok uzun oldu
Kusura bakar mıyım hiç tecrübeli birini bulmuşum daha ne isteyeyim. Peki sanırım annenizde benim annem gibi aşırı kontrolcu bir insan🙄 ben de anneme ne desem fayda etmiyor ben eşimle mutluyum önemli olan bu değil mi diyorum evet onemli olan bu diyo sonra başlıyo yine saydirmaya, kayinvalidem bana cok asiri sevgi gosteriyomus normal degilmis, yok cok sinsi bi kadinmis beni etkisi altina almis, bu karantina surecinde kayinvalidem ev yogurdu yapiyor evlerimiz yakin bizde almaya gidiyoruz bana sen gitme diyor birak esin gitsin diyor hayir insanlarin yaptigi kotu bisey de yok kendimden suphe etmeye basladim var da ben mi goremiyorum hakkaten diye😕 annem bu huylarından ve düşüncelerinden asla vazgecmicek, o benim biriciğim ama beni bu kadar düşünmuyo olması negatif olması beni çok üzüyor umarım ben de sizin gibi kafamda halledebilirim

Oğlu ameliyat olacak adama önce kendi yanına gidip bir geçmiş olsun demesi gerekirdi diğer konu da durulmuş kadına karışıp sinirlendirmiş olabilirsin belki o da kendine karışılmasından hoşlanmıyordur

Kontrolcü ve kıskançdır annem sadece beni değil eşimi ve çocuklarımı da kontrolü altına almak istiyor bu istediği olmayınca annemin tabiri “ bir avrat olup ta kocanı avucuna alamadın “ deyip hayatı bana zindan ediyor şimdi edemiyor geçti o devir çok alttan aldım annemi üzmek istemedim hiç( kendi istediğini yapmadığım zaman abimle babamı doldururdu bana karşı ) ama ben çok üzüldüm çok yıprandım , olgumun sünnet düğününü zehir etti bana sebep ( eltisinin yanında annemin peşinde dolaşıp onu gururlandırmamışım ) şimdi ise kabul ettim annemi benim annem böyle bir insan değişmeyecek ben de annemden vazgeçemeyeceğime kendimi de yok sayamayacağıma göre kendimi böyle kabul ettiricem annem artık bir şey dediğinde “ mal bu ister beğen ister beğenme olan bu sevmiyorsan yok say “ diyorum hiç bir şey diyemiyor

Kontrolcü ve kıskançdır annem sadece beni değil eşimi ve çocuklarımı da kontrolü altına almak istiyor bu istediği olmayınca annemin tabiri “ bir avrat olup ta kocanı avucuna alamadın “ deyip hayatı bana zindan ediyor şimdi edemiyor geçti o devir çok alttan aldım annemi üzmek istemedim hiç( kendi istediğini yapmadığım zaman abimle babamı doldururdu bana karşı ) ama ben çok üzüldüm çok yıprandım , olgumun sünnet düğününü zehir etti bana sebep ( eltisinin yanında annemin peşinde dolaşıp onu gururlandırmamışım ) şimdi ise kabul ettim annemi benim annem böyle bir insan değişmeyecek ben de annemden vazgeçemeyeceğime kendimi de yok sayamayacağıma göre kendimi böyle kabul ettiricem annem artık bir şey dediğinde “ mal bu ister beğen ister beğenme olan bu sevmiyorsan yok say “ diyorum hiç bir şey diyemiyor
Aileden başka biri de destek olmayınca zaten iyice köksüz hissediyor insan kendini değil mi 😔 siz kafanızda çözmüşsünüz ama kendinizi cok yipratmissiniz, benim ananem cok degisik bir insandir annem onun kadar değil ama gen işte sonucta. Ama iyi tarafindan bakarsak aynısını cocuklarınıza yapmazsınız cunku cektiniz cektirmezsiniz

Oğlu ameliyat olacak adama önce kendi yanına gidip bir geçmiş olsun demesi gerekirdi diğer konu da durulmuş kadına karışıp sinirlendirmiş olabilirsin belki o da kendine karışılmasından hoşlanmıyordur
İnsan birini sevmesin yeterki her hareketi batar derler ya aynen öyle işte söylediği şeyleri bir duysanız yani kucucuk bir cocugun bile gülüp gececegi şeyler. 🤷🏽‍♀️

Back
X