- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.468
- 73
- 33
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
Van goghun hayatini okudun muEvet ben çok hor görüldüm malesef..
Eger bipolar teshisiniz varsa ilac kullanmak zorundasiniz , bipolarin sebebi zaten kimyasal , yani vucuttaki lityum eksikliginden kaynaklanan bir hastalikIlaç kullanmıyorum ilaç iyi gelir mi ondan da şüpheliyim
Haklisin canim keşke daha önce tedavi olsaydım da mani atagimdaki taskinliklari yapmasaydım diyorum tedaviden umudum variyi de canım sen dünyayı kendine zehir etmişsin? sanırım depresif ataktasın.
benim eşimde varmış üniversite yıllarında, çok başarılı bir öğrenci ama kapanmış vs. sonra tedavi olmuş, inan şu an ruh sağlığı benden daha iyiyani bununla yaşamayı öğrenmiş, sen de böyle yapabilirsin. tedaviyi aksatmamak kilit sanırım.
Yarın başlıcam ilaç tedavisine başka çözümüm kalmadı zatenEger bipolar teshisiniz varsa ilac kullanmak zorundasiniz , bipolarin sebebi zaten kimyasal , yani vucuttaki lityum eksikliginden kaynaklanan bir hastalik
İlacinizj alip vucuda takviye yapacaksiniz ki duzelesiniz , hicbir zaman gecmeyecek ama ilacla kontrol altina alinacak
Düzeltmek zorundayım:)Eger bipolar teshisiniz varsa ilac kullanmak zorundasiniz , bipolarin sebebi zaten kimyasal , yani vucuttaki lityum eksikliginden kaynaklanan bir hastalik
İlacinizj alip vucuda takviye yapacaksiniz ki duzelesiniz , hicbir zaman gecmeyecek ama ilacla kontrol altina alinacak
Oyle mi? Ben vucuttak eksiklik oldugu icin bipolar olunuyor ve ilacla duygu durumu dengeliyor saniyordumDüzeltmek zorundayım:)
Lityum eksikliği diye bir şey yok .
Vücutta lityum bulunmaz .Zaten zararlı sayılabileceği bir mineral , duygu durumu dengelemek için ekstra verilir . Ve düzeyi belli bie yerde kalsın diye sürekli kan testi yapılır.
Kullanımı düzenli kan testleri ile yapıldığı için öyle sanılıyor ama o kan testlerinin amacı belli bir limiti geçmemekOyle mi? Ben vucuttak eksiklik oldugu icin bipolar olunuyor ve ilacla duygu durumu dengeliyor saniyordum
Tesekkurler
Bende biara yanlış tanı yüzünden bipolar ilaçları kullandım yaklaşık iki ay kadar. Bunlar vücudumdaki dengeyi bozmamıştır dimi? Bilginiz var mu bu konularda?Kullanımı düzenli kan testleri ile yapıldığı için öyle sanılıyor ama o kan testlerinin amacı belli bir limiti geçmemek
Eger geçilirse çok zarar verici olabilir.
Yanlış tani derken ? Yanlış olduğuna emin mısınız?Bende biara yanlış tanı yüzünden bipolar ilaçları kullandım yaklaşık iki ay kadar. Bunlar vücudumdaki dengeyi bozmamıştır dimi? Bilginiz var mu bu konularda?
İsmini hatırlayamadım da antidepresan harici bipolar ilacı diye biliyorum doktor bu tanıya yönelik ilaç vermişti yaklaşık iki ay kullandım ve 10 kilo aldım onun yüzünden. Psikoza girmiştim yani geçici şok yaşadım, eşimin psikopat olması ile ilgili endişelerim vardı gerçek olduğunu farkedince de korku ve yaşadıklarımın etkisiyle beş gün boyunca hiç uymadım, sonra beynim alarm verdi tabii gerçeklikten çıktım, çok kötü şeyler olacağıyla ilgili kurgular korkular..... Ailemin yanında ağır ilaçlarla uyutuldum bisüre sonra yavaş yavaş kendime geldim, korkular geçti vs.. 8 ay kadar oldu ilaçları bırakalı sıkıntılı herhangi bi durum yaşamadım, yine de bazen korkuyorum acaba tetikleyici bişi olursa yine yaşarmıyım diye.. :/Yanlış tani derken ? Yanlış olduğuna emin mısınız?
Ne kullandığınızı bilmiyorum ilaç adı degil de genel isim yazar mısınız (mesela antidepresanlar gibi)
Anladım, zaten 8 ayda ilaçlar vücudunuzdan tamamen arınır . Bütün bipolarlar nerdeyse antidepresan kullanır o yüzden bipolar anti-depresan diye bir şey yok rahat olun .İsmini hatırlayamadım da antidepresan harici bipolar ilacı diye biliyorum doktor bu tanıya yönelik ilaç vermişti yaklaşık iki ay kullandım ve 10 kilo aldım onun yüzünden. Psikoza girmiştim yani geçici şok yaşadım, eşimin psikopat olması ile ilgili endişelerim vardı gerçek olduğunu farkedince de korku ve yaşadıklarımın etkisiyle beş gün boyunca hiç uymadım, sonra beynim alarm verdi tabii gerçeklikten çıktım, çok kötü şeyler olacağıyla ilgili kurgular korkular..... Ailemin yanında ağır ilaçlarla uyutuldum bisüre sonra yavaş yavaş kendime geldim, korkular geçti vs.. 8 ay kadar oldu ilaçları bırakalı sıkıntılı herhangi bi durum yaşamadım, yine de bazen korkuyorum acaba tetikleyici bişi olursa yine yaşarmıyım diye.. :/
Hatırlayınca geriliyorum henüz boşanamadım hala bişi yapar mı diye normal korkularım var tabii.. Bitince emdr düşünüyorum çok miskinim içimden bişi yapmak gelmiyor vs vs.. Onunla tanışmadan önce herkes kadar hayat dolu hayalleri olan biriydim.. Umarım emdr’nin faydasını görürüm bakalım tskler cwp için..Anladım, zaten 8 ayda ilaçlar vücudunuzdan tamamen arınır . Bütün bipolarlar nerdeyse antidepresan kullanır o yüzden bipolar anti-depresan diye bir şey yok rahat olun .
Ayrıca yeni antidepresanların yan etkileri zararları çok çok az. O konuda da rahat olun .
Ek olarak yasadiklariniz zormuş eminim uyutularak iyi bir tedavi gormussunuzdur.
Hala korku vs etkisi varsa psikoterapi alın .
Emdr candırHatırlayınca geriliyorum henüz boşanamadım hala bişi yapar mı diye normal korkularım var tabii.. Bitince emdr düşünüyorum çok miskinim içimden bişi yapmak gelmiyor vs vs.. Onunla tanışmadan önce herkes kadar hayat dolu hayalleri olan biriydim.. Umarım emdr’nin faydasını görürüm bakalım tskler cwp için..
Adınıza çok üzüldüm inanın, ama bipolar bozuklukta geçmiş ve gelecek takıntısı olduğunu bilmiyordum. Sizde bu durum nasıl oluyor biraz açar mısınız?Mart ve nisan aylarında 3 hafta yattım tam bir manik atak geçirdim.Doktora bile çok kırıcı konuştum. Sesim kısıldı ona buna bağırmaktan. Doktor manik atak sonrası depresyon oluyor bu hastalığın doğası bu dedi sık sık doktora gidiyorum zangır zangır ağlıyorum evde bakalım sonum ne olacak acayip bir şekilde geçmiş ve gelecek takıntısı var anı yaşayamıyorum
İnsanların benle dalga geçişleri, bana bağırmaları, beni hor görmeleri,hayatıma giren erkeklerin yaptıkları, kendi üzülmeme sebep olduğum için kendimi affedemiyorum kendimden nefret etmeye başladım sonra gelecek takıntısı şöyle bu hastalık hayatımı mahvedecek iş ve evlilik konusunda diyorum özgüvenim sıfırlandıAdınıza çok üzüldüm inanın, ama bipolar bozuklukta geçmiş ve gelecek takıntısı olduğunu bilmiyordum. Sizde bu durum nasıl oluyor biraz açar mısınız?
emdr ne demekEmdr candıriyi bir psikologla yeniden dogmus gibi olabilirsiniz.Misal ben:)
Ban aldığım için yeni görebildim.Hatırlayınca geriliyorum henüz boşanamadım hala bişi yapar mı diye normal korkularım var tabii.. Bitince emdr düşünüyorum çok miskinim içimden bişi yapmak gelmiyor vs vs.. Onunla tanışmadan önce herkes kadar hayat dolu hayalleri olan biriydim.. Umarım emdr’nin faydasını görürüm bakalım tskler cwp için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?