Artık dayanamıyorum

Ilaç kullanmıyorum ilaç iyi gelir mi ondan da şüpheliyim
Eger bipolar teshisiniz varsa ilac kullanmak zorundasiniz , bipolarin sebebi zaten kimyasal , yani vucuttaki lityum eksikliginden kaynaklanan bir hastalik
İlacinizj alip vucuda takviye yapacaksiniz ki duzelesiniz , hicbir zaman gecmeyecek ama ilacla kontrol altina alinacak

Lütfen ama lütfen ilaçlarınızı kullanın. Kendinizi iyi hissettiğiniz zaman da bırakmaya kalkmayın. İlaç hayatınızın bir gerçeği, buna alışmak zorundasınız. Kullanmaya başladıktan bir süre sonra bir şeyleri daha kolay yoluna koyabildiğinizi fark edeceksiniz. İnsanların söylediklerini, söylemediklerini, tavırlarını vs. umursamak yok yere işinizi zorlaştırır. Bipolar olsanız da olmasanız da bu böyle. Yaşamadığı, içine girmediği durumlar için maalesef keskin sınırları oluyor bazısının.

Haklisin canim keşke daha önce tedavi olsaydım da mani atagimdaki taskinliklari yapmasaydım diyorum tedaviden umudum var

Yarın başlıcam ilaç tedavisine başka çözümüm kalmadı zaten

Düzeltmek zorundayım:)
Lityum eksikliği diye bir şey yok .
Vücutta lityum bulunmaz .Zaten zararlı sayılabileceği bir mineral , duygu durumu dengelemek için ekstra verilir . Ve düzeyi belli bie yerde kalsın diye sürekli kan testi yapılır.

Oyle mi? Ben vucuttak eksiklik oldugu icin bipolar olunuyor ve ilacla duygu durumu dengeliyor saniyordum
Tesekkurler

Oyle mi? Ben vucuttak eksiklik oldugu icin bipolar olunuyor ve ilacla duygu durumu dengeliyor saniyordum
Tesekkurler
Kullanımı düzenli kan testleri ile yapıldığı için öyle sanılıyor ama o kan testlerinin amacı belli bir limiti geçmemek
Eger geçilirse çok zarar verici olabilir.

Kullanımı düzenli kan testleri ile yapıldığı için öyle sanılıyor ama o kan testlerinin amacı belli bir limiti geçmemek
Eger geçilirse çok zarar verici olabilir.
Bende biara yanlış tanı yüzünden bipolar ilaçları kullandım yaklaşık iki ay kadar. Bunlar vücudumdaki dengeyi bozmamıştır dimi? Bilginiz var mu bu konularda?

Bende biara yanlış tanı yüzünden bipolar ilaçları kullandım yaklaşık iki ay kadar. Bunlar vücudumdaki dengeyi bozmamıştır dimi? Bilginiz var mu bu konularda?
Yanlış tani derken ? Yanlış olduğuna emin mısınız?
Ne kullandığınızı bilmiyorum ilaç adı degil de genel isim yazar mısınız (mesela antidepresanlar gibi)

Yanlış tani derken ? Yanlış olduğuna emin mısınız?
Ne kullandığınızı bilmiyorum ilaç adı degil de genel isim yazar mısınız (mesela antidepresanlar gibi)
İsmini hatırlayamadım da antidepresan harici bipolar ilacı diye biliyorum doktor bu tanıya yönelik ilaç vermişti yaklaşık iki ay kullandım ve 10 kilo aldım onun yüzünden. Psikoza girmiştim yani geçici şok yaşadım, eşimin psikopat olması ile ilgili endişelerim vardı gerçek olduğunu farkedince de korku ve yaşadıklarımın etkisiyle beş gün boyunca hiç uymadım, sonra beynim alarm verdi tabii gerçeklikten çıktım, çok kötü şeyler olacağıyla ilgili kurgular korkular..... Ailemin yanında ağır ilaçlarla uyutuldum bisüre sonra yavaş yavaş kendime geldim, korkular geçti vs.. 8 ay kadar oldu ilaçları bırakalı sıkıntılı herhangi bi durum yaşamadım, yine de bazen korkuyorum acaba tetikleyici bişi olursa yine yaşarmıyım diye.. :/

Anladım, zaten 8 ayda ilaçlar vücudunuzdan tamamen arınır . Bütün bipolarlar nerdeyse antidepresan kullanır o yüzden bipolar anti-depresan diye bir şey yok rahat olun .
Ayrıca yeni antidepresanların yan etkileri zararları çok çok az. O konuda da rahat olun .
Ek olarak yasadiklariniz zormuş eminim uyutularak iyi bir tedavi gormussunuzdur.
Hala korku vs etkisi varsa psikoterapi alın .

Hatırlayınca geriliyorum henüz boşanamadım hala bişi yapar mı diye normal korkularım var tabii.. Bitince emdr düşünüyorum çok miskinim içimden bişi yapmak gelmiyor vs vs.. Onunla tanışmadan önce herkes kadar hayat dolu hayalleri olan biriydim.. Umarım emdr’nin faydasını görürüm bakalım tskler cwp için..

Emdr candır iyi bir psikologla yeniden dogmus gibi olabilirsiniz.Misal ben:)

Çok geçmiş olsun kardesm
1-Öncelikle yeni tanıdığınız insanlara hemen hastalığınızı anlatmayın, siz söylemezseniz kimse nerden bilecek
2- inşallah atanırsınız çalışınca kafanız başka şeylerle meşgulken daha çabuk atlatirsınız

Canım senin hastalığına sahip milyonlarca insan var. Öncelikli amacın iş olmalı ki, beyninde dönüp duran şeyler sussun. Beynini ve bedenini yormadığın sürece kısır döngüde olup, aynı şeyleri yaşayacaksın. Ben de anksiyete ve majör depresyon ile mücadele ediyorum yıllardır. Bir an önce işe girmeye, sorumluluk almaya zorla kendini ve kazandığın para ile özel psikolog ve psikiyatrilere gitmelisin. Devlet hastanelerinden yıllardır verim almadım, paraya kıyıp, özele gidince nefes aldığımı anladım. Allah yardımcın olsun ama unutma, her hastalık gibi bu da bizim hastalığımız. Bipolar olmaktan utanıp, sıkılmana gerek yok, yaradan böyle istediyse vardır bildiği. Asla dermansız dert değil bunu bil. Yeter ki yaşam düzenini eline al, doktorların yönlendirmelerini dikkate al. Sevgiler..

Adınıza çok üzüldüm inanın, ama bipolar bozuklukta geçmiş ve gelecek takıntısı olduğunu bilmiyordum. Sizde bu durum nasıl oluyor biraz açar mısınız?

Adınıza çok üzüldüm inanın, ama bipolar bozuklukta geçmiş ve gelecek takıntısı olduğunu bilmiyordum. Sizde bu durum nasıl oluyor biraz açar mısınız?
İnsanların benle dalga geçişleri, bana bağırmaları, beni hor görmeleri,hayatıma giren erkeklerin yaptıkları, kendi üzülmeme sebep olduğum için kendimi affedemiyorum kendimden nefret etmeye başladım sonra gelecek takıntısı şöyle bu hastalık hayatımı mahvedecek iş ve evlilik konusunda diyorum özgüvenim sıfırlandı

Ban aldığım için yeni görebildim.
Emdr zararsız bir teknik ama ciddi bie fayda görebilmek için bunu uzun zamandır yapan psikiyatristlerden almanız gerekiyor .
Çünkü emdr konusunda giden çoğu kişi deneme tahtası şuan.
Ayrıca ne demek her zaman burdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…