Ben de sizinle nerdeyse aynı düşüncede biri olarak çekişmeli davadayım şu an. Benimki yeter ki senden kurtulayım para pul hakkını vericem diyordu. Ben kendime yediremedim bana yaptığı onca haksızlıklarla hemen kurtulmasına müsaade etmek istemedim. Hem 10 yılımı ye, hem hemencecik kurtul tekrar evlen yok öyle. Umudum hala daha var ben bile öldüremedim umudumu, konu sahibi için çok zor bunu bitirmek sağlıklı düşünmek çok zor. 2 de çocuğum var benim. Onca duygu yaşanmışlıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi davranmak çok garip geliyor. Adamlar ne kadar rahat ya “bitti ben gidiyom bye.”
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım dava sürecini çok hasarlı atlatmazsınız. Benim olayım sizden farklı oldu. Eski eşim bana anlaşma için gelmedi. Aldatıldığımın kanıtları bende vardı, eski eşim kanıtlarım olduğunu öğrenince suçunu bastırmak için iftiralarla çekişmeli boşanma davası açtı. Bende onun davasına karşılık dava açtım. Bana tercih hakkı verilmedi. Gerçi bazı kişiler anlaşmalı için sen teklif götürebilirdin diyebilir ama anlaşmalı için teklif götüremezdim. Sana her türlü kötülük yapıldığı halde bir de karşı tarafa suçlu gibi gidemezsin. Karşı tarafın ayağına suçlu gibi gitseydim kendimi asla affetmezdim.
Umudunuzu bitirmeniz lazım. Yoksa ilerleyemezsiniz. Evliliğiniz bitti bunu ne kadar çabuk kabul ederseniz o kadar iyi. Kabule geçmek zaman alıyor. Benim de zaman aldı. Şu an kabulde olduğum için kafam rahat. Sadece yasal olarak bağlıyım. Herkese eski eşim diyorum onun soyadını kullanmıyorum sadece mecburiyetten kimlik kartimda onun soyadı var. Ama kabule geçmek en zoru. Hemen olmuyor bir de sizin organik bağınız var. Çocuklarınız var. Ömrünüzün sonuna kadar bir bağınız olacak o yüzden kendinizi çok zorlamayın zamanla kabule geçiyorsunuz.
Öfke konusuna gelince, öfke örtük bir duygudur. Sizin incinmişliğinizin neticesinde ortaya çıktı. Aslında öfke ruhumuzun bizi koruma mekanizması. Yani tekrar aynı kişiden dolayı incinmeyelim, zarar görmeyelim diye benliğimiz o kişiye karşı bizi tetikte tutmak için öfke duygusunu bırakmıyor. Tahminen sizde de bende de eşlerimizden boşandıktan sonra öfke duygusu geçecek.
Size naçizane tavsiyem günlük tutun yazıya dökün veya biriyle konuşun. Kötü duyguları dışavurum ile ifade edin. Yoksa sizi zehirler. Ve olanı olduğu gibi kabul edin..niye bunu bana yaptı niye beni sevmedi niye bana değer vermedi, niye beni aldattı vs gibi sorulara girerseniz işin içinden çıkamazsınız. Evet bizi sevmediler, evet bize değer vermediler ve evet bize kötülük, kalleşlik yaptılar, evet bizi yarı yolda bıraktılar ve evet bizim yıllarımızı aldılar, bize psikolojik şiddet uyguladılar, hakaret ettiler. Zaten hakkımızı mahkemede arıyoruz. Ve ilahi adalet de ileride onları da yarı yolda bıraktıracak. Bize ne yaptılarsa daha beterini yaşayacaklar. Siz Allah'a havale edin ve bırakın o ne yapacağını en iyi bilendir. Bu arada hakkınızı helal etmeyin. Bende hiçbir hakkımı helal etmedim asla da etmeyeceğim. İleride 2. Evliliğinde eşi aldatıp kapıma helallik için gelirse de affetmeyeceğim. Ohh olsun demem kibir etmem ama helallik de vermem ilahi adalet budur sende yaptığın kötülüğü bulmuşsun derim sadece.
Dava sürecinde ve sonrasında hatırlamanız gereken şu, size şeytanın kız kardeşi diyecekler, paragöz diyecekler, iftiralar atacaklar, sizi kötülemeye çalışacaklar ama bu dediklerini asla umursamayın sizi yıldırmalarına izin vermeyin, hakkınızı sonuna kadar savunun. Ama sakın eski eşinizin ve ailesinin dediklerine inanmayın.. artık onların dedikleri çöp hükmünde. Onların dediklerine bir çöpe verdiğiniz kadar değer verin. Üzerinizde hiç manevi güçleri olmasın. Onlara kendinizi ispatlamaya çalışmayın.. size paraci vs derlerse cevap vermeye bile tenezzül etmeyin, bırakın kanıtlar konuşsun.
Hayattaki en değerli şey zamandır. Benim anne olma şansım bittiği için dava 5 veya 10 yıl uzasa bile umrumda değil.. o yüzden çok rahatım. Sizde tekrar anne olmak istemiyorsanız zamanı umursamayın. Süreye takılmayın.. Bir kadın evlenmek isterse 50 yaşında bile evlenir. Yaş ile sizi korkutmasınlar, beni mesela yaşla korkutamazlar çok rahatım. 20'lerimde bile bu kadar rahat değildim. Yaş korkusu kalkınca rahat oluyorsun. Adalet arayışı için davaya devam edin.
Çok soğukkanlı olun..Bir an önce eski eşinize iyi duygularınızı yok edin. Yoksa yıpranırsınız..Ben zorlayarak tüm iyi duygularımı yok ettim.. Bana attığı iftiralarla dolu dilekçeleri 100'den fazla kere okudum, beni aldattığı kadınlara hakkımda dediği korkunç şeyleri defalarca okudum ve tüm sevgimi kendimi zorlayarak bitirdim.
Şunu da unutmayın herkes herşeyi bile isteye yaptı. Eski eşiniz sizden bilerek özgür iradesi ile vazgeçti. O yüzden artık olmaz. Siz daha iyisine layıksınız. İlahi adalet tecelli edecektir. Emin olun sizin yıllarınızı çalıp,aldatıp yarı yolda bırakıp gittiyse o da yarı yolda bırakılacak ve öyle biri hayatına gelecek ki sizi mumla arayacak.. inşallah öyle olur.
Eski eşim için de aynısını diliyorum. Eski eşimin hayatına öyle bir kadın hayatına gelsin ki onu maddi ve manevi olarak mahvetsin, aldatsın, maddi olarak yesin bitirsin, manevi olarak da hiç sevmesin, ona hiç değer vermesin ve sonunda eski eşimde bana yaptığı gibi bir anda yarı yolda bıraksın ve eski eşim bunlarda sonra benim için: kurtlarlakosanbilgekadin beni hakikaten sevmiş kıymetini bilemedim desin, ama ben umarım beni hak eden çok iyi biriyle evli ve mutlu olmuş olayım.
Aynısını sizin içinde diliyorum. Neden ettiklerini bulmasını diliyorum biliyor musunuz, dünya kadar travmam var, bu evlilik böyle çirkin bitmemeliydi, bunu hak etmedim. O yüzden de içimin soğuması için ilahi adaletin yerini bulmasını diliyorum. Umarım ilahi adaletin tecelli ettiğini görürüm. Umarım sizin içinde ilahi adalet tecelli eder ve sizde ilahi adaletin tecelli ettiğini görürsünüz.