• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanılacak hali kalmadı(Eş annesi kişisi)

ne kadar sığsınız.çok özür dileyerek yazıyorum

Yıllar önce düğünde takılan altını hesaplayacak kafada da, aklımda tutacak kafada da değilim çok şükür. Böyle hayat zor olmuyor mu? Varsa yoksa hesap, kitap, para, altın KVnin parasi diyen biri bana sunu yazdigi icin düşüp öldüm su an :ruh:

Arkadaşlar son yorumumu yazıp kapatıyorum.Evlenirken bizde ailelerin yardımı olur.Altın takılır(dinen de böyle diye biliyorum yanlışsam düzeltin)Her ikimiz de iki kardeşiz.Bir şeyler yapacaklar tabi ki bu niye zorunuza gidiyor anlamıyorum ya.Doğurup doğurup salsınlar mı istiyorsunuz :)))

Kayinvalideniz yapmis birseyler. Sizin gözünüzde yeterli degil ama yapmis. Sizden borclarini saklayan esinize cemkirmemiz lazim, kayinvalidenin emekli maasini saymak degil. Keske ikinizde maddi acidan hayatinizi beceremeyecekseniz evlenmeseydiniz, yada siz bastan zengin bir aday secseydiniz daha rahat ederdiniz. Problem esiniz. Kayinvalidenizle evlenmediniz

siz hangi hakla böyle bir şey diyebiliyorsunuz? kaç aydır bir lirasını bile almıyoruz bennn istemiyorum çünkü.evlenirken her aile yardım eder sizinkiler sizi doğurup salıyor herhalde çok yazık.
Yazıkmış, yazık görmek istiyorsanız kendinize bakın. Biz bizi evden atan kaynananın parasını dilimize dolamıyoruz , parayla yatıp parayla kalkıyorsunuz, biz yardım aldık hediye aldık, insanların boğazına basmadık paraaaa para diye.

yeni evliyim,evlendikten sonra verildi o.rahatlayın diye yazıyorum

Ne rahatlicam yahhu bana ne, düğünde KV onu verdi bunu aldı benimkiler bilmem ne gram koydu diye gezenlerle tüm toplum dalga geçiyor artık. Kadınların da suçu yok aslında, ortagelirli ailelerde kız çocuklarına hiçbir değer yok, kızına maddi değeri olan bir şeyler getirip vermek zaten yok, eee kadınlar da hayatboyu sadece 1 yerde 1 kez değer görüyor o da düğünde onun da çetelesini tutup kendi değeri belliyor. Sizin değeriniz de 69gr altın + KVnin verdiği 50.000TL anladığım kadarıyla, daha çok para ederim ben diye hırs yapmışsınız KVyi soyma soğana çevirme derdindesiniz ama kadın parasını yedirmiyor işte zorlamayın kendiniz para kazanmaya bakın. Kendinizi geliştirin, daha iyi işler kovalayın, ek işler yapın belki ilerde kendi işinizi kurun ama ondan bundan değer falan aramayın para istiyorsanız kendiniz söke söke kazanın. hayatta bol şans dilerim.

Son düzenleme:
siz hangi hakla böyle bir şey diyebiliyorsunuz? kaç aydır bir lirasını bile almıyoruz bennn istemiyorum çünkü.evlenirken her aile yardım eder sizinkiler sizi doğurup salıyor herhalde çok yazık.
Doğurup büyütene kadar geçen vakti çöpe mı atıyorsunuz da evlenirken ve hatta ev alırken yardım etmeyince doğurup salmak olarak görüyorsunuz bunu? Çocuğu doğuyorsun, aaa sonra bir bakıyorsun kendi kendine evlenecek yaşa gelmiş. Bu kadar sığ düşünceli birine ne yazılsa boş.

Asıl size yazık bu düşüncelerle hiç mutlu olamayacaksınız çünkü aklınız fikriniz kayınvalide ve görümcenizde olacak. Böyle kocanızın başının etini yiye yiye ömür çürüteceksiniz. Başka eve taşınınca da hiçbir şey değişmeyecek bu kafanız hep sizinle olacak çünkü.

Doğurup büyütene kadarki vakti çöpe mı atıyorsunuz da evlenirken ve hatta ev alırken yardım etmeyince doğurup salmak olarak görüyorsunuz bunu? Çocuğu doğuyorsun, aaa sonra bir bakıyorsun kendi kendine evlenecek yaşa gelmiş. Bu kadar sığ düşünceli birine ne yazılsa boş.

Asıl size yazık bu düşüncelerle hiç mutlu olamayacaksınız çünkü aklınız fikriniz kayınvalide , görümcenizde olacak. Böyle kocanızım başının etini yiye yiye ömür çürüteceksiniz. Başka eve taşınınca da hiçbir şey değişmeyecek bu kafanız hep sizinle olacak çünkü.
"Eğitemedikten sonra bir kasa altınla göndersen ne olur? Tek başına , destek olmadan 1 gün geçiremeyecek insanları evlendiriyorsun, en ufak zora gelemeyip eteğine yapışıyorlar. " Biz de bunu desek iyi olur mu mesela?

"Eğitemedikten sonra bir kasa altınla göndersen ne olur? Tek başına , destek olmadan 1 gün geçiremeyecek insanları evlendiriyorsun, en ufak zora gelemeyip eteğine yapışıyorlar. " Biz de bunu desek iyi olur mu mesela?
ikimiz de üni mezunuyuz merak etmeyin :) hala söylemek istediğim anlaşılmıyor.bana ne kv nin parasından ya bana nee ben yaptıklarına sinirleniyorummmm

Konu sahibi eski konusunda aslinda esine maddi destekte bulunduğunu yazmisti. Ev icin 100.000 di galiba. Ama esi hesap kitap bilmedigi icin borc icinde yüzüp duruyorlar. Bence burda hedef esi olmali ne kayinvalide nede görümce. Diger konusundada yazmistim bunu.

ikimiz de üni mezunuyuz merak etmeyin :) hala söylemek istediğim anlaşılmıyor.bana ne kv nin parasından ya bana nee ben yaptıklarına sinirleniyorummmm
Dedim ya ben ikna oldum meselenin para olmadığına. 😂 Üniversite okumuşsunuz ama aileler olmadan nerdeyse evlenemeyecekmişsiniz. 50 000 TL lik altın, ev , pembiş varaklı eşyalar olmadan olmaz tabi.

Bilmiyorum ki ondan sordum bende.
Ailem sokağa salmaz beni sizleri salıyor sanırım deyip durduğu için girmiyordur herhalde diye düşündüm.
Öyle deme, üniversite okumuşlar karı koca. Üniversite okudun mu sen? Okumadıysan anlamazsın tabi. Okulda bunları öğretiyorlar.

Öyle deme, üniversite okumuşlar karı koca. Üniversite okudun mu sen? Okumadıysan anlamazsın tabi. Okulda bunları öğretiyorlar.
Şansa bala okuyordum ama bu dersten kalınca üst üste bırakmak zorunda kaldım☹️

Eklentiler

• 1668972329977.webp
    1668972329977.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 36
Back
X