artik delirmek üzereyim 2 yasinda kizim hicbirsey yemiyor :(

yok hic aklima gelmedi
olabilir
ev doktoruna sormam lazim önce
insallah öyle bir sorun yoktur

nazi bana biliyorum
altini degistiriken bile beni mahvediyor
esim devraliyor ona birsey yapmiyor
bugun yine birsey yemedi
meyve ile gecistirdi
zor valla

Maşallah Allah nazardan saklasın. 19 kilo da yaşına göre iyi maşallah ama boyu uzun olduğuna zayıf duruyordur. Yemesi iyiyse zayıflık hiç sorun değil bence.

Bende mercimek çorbasına mevsimine göre sebze ekliyorum gayet severek tüketiyor. Yoğurdu pek sevmez, sarımsaklı yoğurda haşlanmış sebzeleri karıştırdığımda çok hoşuna gidiyor. Haşlanmış sebzeyi tek versem burun kıvırıyor ama. Patates kızartmasını da çok seviyor ben de fırında yapıyorum yanında da mantar, kabak graten veya mücver, köfte artık evde uygun ne varsa birlikte fırınlıyorum hepsinden yiyor. Pek yemek seçmiyor maşallah ama isteğine uygun yapınca severek bolca yiyor, ben de yorulmamış oluyorum.

Allah kolaylık versin çocuk büyütmek zor.

teşekkür ederim canım ama ınan yemesı ıyı degıl
kavga dövüş yiyoruz yemeği :) yedirebiliyorsam tabikide ama kilosunun iyi olmasını içtiği sütlere baglıyorum
buarada mercımek corbasına bende sebze eklıyorum gecen gun yesıl mercımek yedırmıstım onda baya demır var ıspanak pek sevmıyor yada kusuyor yerken(bende sevmem hala ve kucukken bende kusardım) mantar fılan bende yemıyorum bazı seylerı benımde yemek cok secmeme ve evde yapmama baglıyorum bırde esım vardıyalı calısıyor yemek duzenımız cok oturup degıl
ınsallah duzelır sutu tamamen bıraktırmak ıstıyorum tabı bıberonuda

Merhaba, yazacaklarımı lütfen ukalalık olarak algılamayın 2 çocuk annesiyim. Sebzesinden meyvesine her şeyi yiyen çocuklarım var bunu öğünmek için söylemiyorum ama 2 yaş dönüm noktasıdır, sinirlenmenize, esmenize, gürlemenize gerek yok. 2 yaş büyüme ataklarının geldiği, çocuğun stresli olduğu zamandır ve sizinle çatıştığı zamandırda.. Sabırlı olun, çocuk aç kalmakla bir şey olmaz. Hiç gerçekten aç bıraktınız mı? Çorbasını verdiniz yemedi, peşinde koşmak zorlamak yerine peki diyip kaldırdınız mı tabağı, sonra o makarna istediğinde önüne tekrar bu var diyerek çorbayı koydunuz mu? Despot diyebilirsiniz bana ama benim kızım böyle 1,5 gün geçirdi ve artık dayanamadı... Çorbayı içti ve çok güzelmiş diye diye içti... Sayfaları okumadım belki söyleyen de olmuştur ama çocuğun peşinden yemek için koşmayın, önce yorun acıksın, sonra önüne koyun beğenmediği anda da kaldırın yerse dolaba onun için yıldız yapıştırın yemezse yıldızı geri alın... vs vs... bunun tek yolu bu! başka şekli yok ben bir tek gerçekten deneyip te beğenmediği yemek olduğu zaman yedirmiyorum kastım öğürmesi zorlanması vs.. (asla pırasa yemiyor, kokusunu dahi sevmez ama onun dışındaki her sebzeyi çok da güzel yer..)

denedım tam bir hafta hıc bısı yemeden gectı dıyebılırım doktor ac koyun ddı ac bıraktık bır tek gece uykusunda bıskuvılı sutlu mama yıyo vermesınmı sabaha kadar agladgı ıcın 1 hafta oyle yedı gun ıcınde hıcbısı yemedı ama yınede yemek ıstemedı onune koyduklarımıza tekme attı meyve verdık elıne kı en sevdıgı seydır elının tersıyle ıttı agzına asla bııs koymadı bız basaramadık ve yıne zorla yedırme donemı gerı dondu... malesef reklamla zorla dalarak yemek yıyo ne yedgının farkında degıl nasıl basarıcam bılmıyorum

ukalalik olarak asla düsünmem
tecrübeye her zaman saygim var
ama her cocuk ayni degil
dediginiz denemeye calsitim ama kendim basaramadim aslinda
yine o ne istiyorsa ac kalmasin diye evrmek zorunda kaldim
denemeye calisacagim

Biz anneler yokmuyuz. . Küçücük bebeklerin bizim kadar yemesini istiyoruz
Benim oğlumda 27 aylık :) 2 yaşını azıcık geçti. . Ve bizimde yemek yeme problemimiz var.
Daha doğrusu bana göre var. . Benimkisi kesinlikle fasulye ıspanak veya pırasa yemeği yemez.
ben onların hepsini çorba ile veriyorum. . .neredeyse 1,5 yaşından itibaren bizim yedirmemizi reddediyor
kendisi yemek istiyor.artık bıraktık bizde yiyor küçük danam.15 kiloydu 2 yaşında şuanda bilemiyorm
Sizin kızınızın kilosu gayet iyi . .Normalde kız çocuklarının erkeklere oranla kiloları daha düşük oluyor.eğer süt ürünlerini yiyorsa direk süt içmemesi sizi sıkmasın

tesekkür ederm
son bir kac gündür kasar peynir yiyor
bu güzel bence
bol kalsiyum var icinde
ama yemek sorunumuz devam ediyor
zor valla
bütün corbalara burun kiviriyor
önüne farkli bir cesit yemek koydum mu uzayli görmüs gibi bakiyor ve kiziyor
makarna delisi
onuda sebzeli falan yemiyor
sade yada salcali makarna
bugun krep deneyecegim bakalim

Ah ne cektim su yemek yuzunden bendebir anne kizinin sut icmemesini istermi ben istiyorum vallagozunu aciyor sut kapiyor sut olmadan asla uyumaz.4 yasinda 15 kilotakmiyorum artik kreste kulagimla duydum gozumle gordum yemek istedigini aglamamak icin zor tuttum kendimi valla.yesin diye beraber yemek yapmaya calisiyorum onun derdi sut.bu ara sut ten baska balik ve tarhana corbasina takti hergun balik istiyor ekmeksiz yiyor ama olsun.bi evde hergun tarhana pisermi evet pisiyor:)evde oldugu gunler hic sormuyorum aciktinmi diye onun yiyebilecegi yemekler yapiyorum oturuyorum masaya kasik sesine geliyor bakiyor soruyor istersen buyur diyorum azda olsa beni gorunce yiyor:)ama 2 senemi yedi cok sinir krixi gecirdim cok simdi hicccc umursamiyorum.

hergun evde tarhana corbasi piser mi ? evet piser bizim evde 2 ay pisti sürekli hergun
kizim iki ay nerdeyse sadece tarhana corbasi icti
hos simdi onuda icmiyor
2 senenizi yemis sizin cocuk ben buhran geciriyorum
25 aylik daha
zor is

hergun evde tarhana corbasi piser mi ? evet piser bizim evde 2 ay pisti sürekli hergun
kizim iki ay nerdeyse sadece tarhana corbasi icti
hos simdi onuda icmiyor
2 senenizi yemis sizin cocuk ben buhran geciriyorum
25 aylik daha
zor is

Zor ya canim cok zor allah yardimcin olsun bide tuhaf bi inatlari oluyor ya anam anam.ben kizimi odaya kapattim yemedigi icin yarim saat sonra corba kasesiyle gittim acma acma yemicem dedi:)kaseyi duvarda gordum enson:) allah yaninda olsun.bende biberonu biraktiramadim cildiriyorum aksam biberonsuz sut icmiyorabla oldun bardakla icelim diyorum ki parti bardagi falan aldik yok nuh diyor peygamber demiyor biberonda biberonallah bize guc versinnnnnn

benim kızım 43 aylık
yani 3.5 yaşını geçti ama sor bakalım bir kere yemek istedimi..... yok.. hayır.. tüm gün annem akşam ben. ağzına bakıyoruz bişey istesin ama yok.. ne yazıkkı yok.. hep aynı..
söyledilermi bilmiyorum okuyamadım tam bi kansızlığa baktır..
eğer öncesinde yiyorduysa belki bi sıkıntı vardır..
bizimki hiç yemek istemediği için olağan geliyor artık.. hala arı sütü... polen.. ekinezya propolis.. ayyyyyyy deli olacaık gibi oluyorum neler denedim ağladığımı bilirim saatlerce..
aç bırakın yer diyorlarya deli oluyorum..
en basiti dün öğlen iki parça ciğer yemiş zorla iki parçada patates sonrası yok gece süt bile içmedi.. bi anne buna nasıl dayansın..
ve sabah kahvaltı yapmak istemiyorum diyor düşün ..
yani kimisine açlık yaramıyor.. ha iyiyse düzenli aralıklarla yediği zaman daha iyi ama yinede hiç sofraya ne var diye gelmiyor..
kilosunu takma ama neden yemek istemediğine bi baktır..

bak iki olay anlatayım kızımın yemek konusuna bakışını görebilmeniz için..
annemlerin bi komşusunun kızı var benimkinden 8 ay küçük annem onu da getirmişki bizimki yesin.. bizimkine bir kaşık pilav veresiye kadar o 3 kaşık yiyor üstüne de arada eliyle alıyor.. koca bir tabak pilav yemiş bide bir tavuk parçası benimki daha 3 kaşık pilav iki lokma et.. kızım dönmüş diğer çocuğa bakmış açmış kocaman gözlerini RANA PATLAMAK ÜZERESİN .. YEME NOLUR PATLAYACAN YEME.........Diyor.. ve annem ağlıyor sinirden..
arada okula gidiyor bizimki..
akşam sordum
-zeynep annem okul nasıldı..
-anne çok ilginç bişey oldu..
-noldu kızım hayırdır.
-anne çok şaşırdım çok
- zeynep noldu
-öğlen öğretmen yemek verdi bi arkadaşımız tabağını bitirdi sonra yine istiyorum diye ağladı..

bu kızım için şok sebebi düşün artık

amin canimmm
süt iciyorsa yine iyi
varsin biberonla icsin
benimki sütte icmiyor
bir kac yudum alip birakiyor
nesquik denedim direk itti

öncesinde obez olacak diye korkardik
istahi mükemmeldi
bizim tabaklarimiza saldirirdi
birden degisti

ac birakin diyorlar ama kizimi ac birakmayi deneyemiyorum
cunku elimden tutup mutfaga götürüyor baska sey istiyor mutlaka
zaten böyle devam ederse doktora götürecegim
gecen hafta doktor gelisimi normal demisti

sasirmiz kiz demekki
millet nasil yapiyorsa cocuklari hic yemek görmemis gibi saldiriyor
bravo valla ne diyeyim
bu kadar bollukta
mutfak yemek erzak vs hersey dolu
kiz yemiyor
yemiyor yemiyor ((

sasirmiz kiz demekki
millet nasil yapiyorsa cocuklari hic yemek görmemis gibi saldiriyor
bravo valla ne diyeyim
bu kadar bollukta
mutfak yemek erzak vs hersey dolu
kiz yemiyor
yemiyor yemiyor ((

kesinlikle aç bırakmak çözüm değilki ben bırakamam ha benim kızım fmf hastası onun etkisi büyük .. zaten bu yüzden ki çok dikkat etmeliyim beslenemediği zaman kesinlikle atak geçiriyor.. 1 yılda aldığını iki günde veriyor..
ee gel aç bırak nasıl bırakayım..
hani gelişimi normaldir ama iştahlı yemek yemeyi seven bir çocuk ki diyorsun ki meyve yiyor, acıkınca söylüyor, mutfaga götüryor; ozaman bi sıkıntı vardır.. kansızlık yani demir eksikliği iştahsızlık yapar.. kan tahlili yaptır.. bişey varsa çıkar ha yoksa dersinki başka bir yol bulayım..
ama gerçekten insanlar yedirmeyi öğretiyorlar ki ben bunu öğretemedim.. yemek yiyenlerin ağzına bakıyor ama yok yok yok..
bazen diyorm benim baktığım gibi baksa o dediklerim çocuklarına nasıl olurlar acaba..
bunları söylerken asla kimsenin cocuğunun yediğinde içtiğinde gözüm yok asla..
sadece çok üzülüyorum.. çok.. bişey istesin desinki anne şunu yap.. yemin ederim gece yarısı sabahın nuru dinlemiyorum.. 7 de evden çıkıyorum ona kadar 3 çeşit yemeğim hazırdır mutfakta yeterki yesin ama yok işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…