artik delirmek üzereyim 2 yasinda kizim hicbirsey yemiyor :(

Benim oğlan da bugün pek bişey yemedi ben de pes ettim
Akşam kendime kısır yaptım ne bilim zaten yemez diye teklif dahi etmedim. Sonra kendi geldi annee bende yiyecek diye:)
Küçük bir tabak yedi :) oh bea:))

yumurta kabugunu bilmiyorum
yenmezki o ya
güvenememama kendisi yemeyi seviyor zaten
dediginizi denemeye calisiyorum bakalim
tesekkür ederim

bende ilk defa televizyonda duymuştum bide sabahları haşlanmış bıldırcın yumurtasıda yedirebilirsiniz ayyy bak bu da senin gibi küçücük tam sana göre diye

Bence bosuna dert ediyorsun kendine canim.... cocuklar da kucuk insan... bir kac gun sadece kuru makarna yemek isteyebilir... yarin kahvaltida yumurtma istemeyebilir cani.. bizler de bazen oyle degilmiyiz? Bazen pilava duskun oluruz bazen ete veya baska biseye... cocuklarin da damak tadi oldugunu unutmayin..

Benim kizim 2,5 yasinda ve bu yasina kadar anne sutu haric hic bir sut icmedi... belirli araliklarla teklif ettim ama sevmedi... ben de sutu sevmem :) o yuzdn hic israr etmedim... varsin sutu icmesin... onun yerine likir likir ayran icer...

Ayni sekilde kizim bir cok sebzeyi ve meyveyi de sevmiyor... kabak yemegini yemez ama mesela mucveri yer... yemekleri onun damak tadina gore ayarliyorum... bazi gunler hic sebze yemedigi oluyor, ama cok takilmiyorum.. cok sukur cok saglikli ve mutlu... yemek zorunda oldugunu dusunmesin, yemegi kendi istedigi icin yesin dusuncesindeyim...

Siz israr ettikce cocugunuz daha cok tepki verecek... birakin kendi istedigi kadar, kendi istedigi yemegi yesin...

3,5 yaşında nerdeyse 1 buçuk metre mi? Yanlış yazmış olmayasın canım bana çok aşırı uzun geldi?

Benim oğlan da bugün pek bişey yemedi ben de pes ettim
Akşam kendime kısır yaptım ne bilim zaten yemez diye teklif dahi etmedim. Sonra kendi geldi annee bende yiyecek diye:)
Küçük bir tabak yedi :) oh bea:))

ohh ne guzel afiyet olsun
benim yaptigin kisir hayatte yiyemez benim kizim
bol acili yaparim

evet israr konusunda kendimle savasiyorum zaten
rahat birakayim diyorum o zamanda kiz ac diye icim icimi yiyor

Pediasure denilen bir karışım var. onu sorun doktorunuza. gayet faydalı bir iştah açıcı olup gözüne güzel gösterebilir yiyecekleri

aynen benim kız o yüzden konu ilgimi çekti
şu yer sofrasını söyleyen arkadaşın dediği mantıklı geldi en kısa zamanda deniycem İnş

3,5 yaşında nerdeyse 1 buçuk metre mi? Yanlış yazmış olmayasın canım bana çok aşırı uzun geldi?
yok canım yanlıs yazmadım 1 metre 25 cm boyu
zaten gorsenız 3.5 yasında dıyemezsınız konusmaya baslayınca mesele anlasılıyor masallah 5 yasındakı cocuklarla aynı boyda benım boyum 1.71 ama benı gecıcek gıbı duruyor

buarada konu sahıbı ben dun oglen yemegını yedırdım aksam yemegınıde dugun donusu yarım lahmacun olarak yedı olsun bunada sukur

Benim kızımda çok iştahlı sayılmaz hatta bir dönem bende iştahsızlığı yüzünden çıldırma noktasına gelmiştim ama sonradan normale döndü şuan 21 aylık 3 ana öğün yiyor ara öğünü hiçbir zaman olmadı ben aralarda hiçbirşey vermiyorum, en fazla beni yemek yaparken görünce sivri biber maydanoz falan istiyor onları atıştırır, yemek yemediği zamanlarda bir sonraki öğüne kadar aç kalıyor Yesinde ne yerse yesin demiyorum bunun faydasınıda gördüm şuan sebzeleri ayırt etmeden yiyor birde çok lezzetçi yetiştirmemek lazım sanırım ben şimdiye kadar uyduruk sebze çorbalarıyla büyüttüm kızımı hala öğlen yemekleri sebze ağırlıklı uyduruk çorbalardır akşamları bizim salçalı tuzlu yemekleri bayıla bayıla yiyor o çorbalardan sonra normal yemekler süper lezzetli geliyor garibe :))

bnm kızım 18 aylık 5 gün geçip bir kaşık yemek yemediği bile oluyodu artık açlıktan sendeliyodu. Serumluk duruma geliyodu bir tek beni emiyodu o kadar. O da tüm gün gündüz işteyim akşamdan akşama. Biberonda almıyodu. Artık o yemedikçe ben ağlıyodum bu çocuk nolucak diye. Çocuğumu psikoloğa götürdüm psikolog dedi ki ye ye diye zorluyomusunuz? Biz ye kızım diyoduk oh ne tatlı yemekmiş falan diyoduk normal her anne babanın yaptığı şeyleri yapıyoduk. Bize soruyolardu çok zayıf hala bişey yemiyo mu diye? Evet yemiyo 4-5 gün geçiyo bir yudum tatmıyo diye anlatıyoduk. Psikoloğumuz dedi ki bunların hepsi yasak yemek konusu evde hiç geçmiycek o sizin bunu önemsediğinizi görüyo ve sizi cezalandırmak için yemiyo. Hiç yemek mevzusu yapmayın o konuyu çocuk uyurken bile konuşmayın. Siz sofraya oturun hepinizin önüne aynı yemekten azar azar koyun. Çocuğa teklif edin yemedi mi peki kızım sen bilirsin kaldırın. Biz bunu denedik 2-3 gün sonra kızım afalladı baktı bunlar bnm yememi hiç takmıyo. Başladı anne mama demeye. O zaman da yine hepiniz aynı anda sofraya oturun hepinizin önüne az yemek koyun 3-4 yemek kaşığı kadar. Onu verin maması bitsin deyin ki aaa mama bitti. Bnmki de bitti babanınki de bitti. Tencereye bakın aaa bitmiş deyin. Çocuğunuz bitme duygusunu tatsın. Nasıl çok kalabalık ailelerde çocukların önüne yemeği koyarlar hepsi kapışır bana kalmıycak diye onlarda hiç yemek yemiyo iştahsız çocuk problemi yoktur aynı onun gibi dedi. Biz bunu da yaptık. Şu an Allaha şükür çocuğum eskisinden çok farklı yemeği görünce ağzını kilitliyodu. Kafasını sallayıp ağlıyodu. Yutmamak için 15 dk ağzında bekletip en sonunda ağzından akıtıyodu. Hepsi bitti. Şimdi çorbası dökülmesin diye kafasını yukarı kaldırıyo dene derim cnm bişey kaybetmezsin. Allah yardımcın olsun gerçekten insan çok üzülüyo.

cnm bu arada psikolog yemek yiyince alkış falan yapıp kutlayıp aferin demeyin dedi. Bu sonuçta onun yaşamasını devam ettirmesi için yapması gereken bişey o yüzden tebrik etmeyin. Siz yiyince biri sizi alkışlayıp aferin diyo mu dedi. Gayet nötr bi şekilde kunuşucaksanızda yemek harici şeklerden konuşun bugün napalım acaba parka mı gitsek. Ya da işte komşunun çocuğuyla ne güzel oynuyosunuz onu seviyo musun falan yemekle alakasız konuşun. Ödül ve ya ceza yasak dedi.

allah yardımcı olsun bılırım o duyguyu gecen ay oglumu kontrole goturmustuk
doktor muayene edemedı bu cok agresıf neden boyle bı sıkıntısımı var gece nasıl uykusu fılan dıye sordu
dedım gecede en az 5 kez kalkıyo 2 kez ayakta sallattırıyo aglıyo 2 kez biskuvılı sut ıcıyo dedım 250ml ve 150ml olmak uzere
gun ıcınde kac ogun yıyo dedı dedım 2 ana 2 ara ogun yıyo sabah aksam ana oglen aralarındada meyve yogurt yıyo dedım
sen kendın o kadar yıyomusun dedı gunde 2 kez yeter 2 yas cocuga dedı oglum 21 aylık tarttı baktı 13 kg boy 98 cm hımm dedı yemegı nası yıyo dedım kendı asla bııs yemıyo bız tabakla agzına beslıyoruz tanelı seylerı tukuruyo pılav gıbı sebebı ıse reklamla yemek yıyo yemek yedıgının farkında degıl dalıyo oyle doyuruyoruz ondan sebepte cıgnemeden yuttugu ıcın tanelı yemıyo ama bır ara ne gusel yıyodu elıne alıp sımdı yedıremıyorum dedım...
Sakınlestırıcı bı ılac yazdı repelant mı ne ole bısı hap 4 e bolup sabah aycam ceyrek kapsulu cay kasıgı suyla erıtıp ıcırıyorum
bununla beraber denıyceksın dedı ac kalcak bı kacgun yer dedı tam 1 hafta nerdeyse hıc yemek yemedı yınede bırsey ıstemedı zorlamadık olmadı yerde sofra bıle hazırladım yok elıne almıyo bısey ...ve sonuc doktorun dedıgı olmadı aksıne corba ıcınde fılan ekmek yıyen cocuk onuda reddetmeye basladı :26: eskı sısteme gerı donkuk 1,5 kg vermıstı 1 haftada şimdi toparladı maşallah 14250 olmus yıyo yıyoda agzına beslersen her goren elestırıyo boy pos kocaman bıde koca cocuk aaa hala mı sen beslıyosun dıe sınır oluyorum yemıyo napayımmm elbet ogrenecek ama demekkı zamanı sımdı degıl kelın merhemı olsa kendı kafasına surermıs sende zorlama bakalım bı sure susle yap yemeklerı bı program var tvde super dadı dıe gecen onu ızledım orda her yemek ardından odul kutusundan abur cubur verıyolardı bu sekılde bı yol cızebılırsın benımkı konusamıyo daha b sebeple onuda yapamıyorum

yemeyen çocuk ne demektir bir ben bilirim bir de Allah birde kızımın babaannesi
kızıma 5 yıl baktı ve yememesinden resmen yaşlandı kadın
şimdi 8 yaşında.. canım KBB uzmanına gösterdin mi
benim kız geçen sene geniz eti ameliyatı oldu ve az da olsa düzeldi
öyle bişeyler varsa (inşallah yoktur) iştahını etkiler deniliyor

aslınmda varya ac bırakacaksında ıste bırakılmıyor ınan ben bırakıyorum dıyene ınanmıyorum
ben 3 gun agzına katı bısey surmeden yasadıgını bılıyorum egenın artık kendını camdan mı atarsın zehırlermısın bılemem
benımkıde basta turlu
sopa gıbı cocuk ınce uzun
bır avuc popo
butun bunların aksıne tombıs yanaklı bır cocuk
ne ıs anlamadım sımdı tabı bu kadar uzun yemedıgı olmuyor ama ara ogun fılan bız bılmıyoruz tanımıyoruz zaten 3 ana ogunu yesınde

Merhaba.Benim kizimda 1.5yasinda.Hanimefendi kendi basina yemek istiyor,oyle ki kasigina ben koyup eline versem dahi onu dökup kendi koyuyor.Bende onune koyuyorum yemegini bi cok sevdigi yemegi bi de burun kivirdigi yemegi yapiyorum'hadi afiyet olsun kizim'deyip bir sure ilgilenmiyorum.Oyalaniyorsa eger bay bay mama diyorum tekrar basliyor yemeye.Yemegin yarisi dokuluyor ama yarisini da yiyor diye ya sabir cekiyorum.Bi de anneye cok naz yapiyorlar.Ben isteyken bakicisina cok zorluk cikarmiyor.Ne diyim Allah yardimcimiz olsun. Gelisimi normalse cok dert etmeyin bence!Rabbim yavrularimiza saglikli sihhatli omurler nasib etsin.Bir de ögun atlamayi deneyin aciksin iyiyce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…