artik delirmek üzereyim 2 yasinda kizim hicbirsey yemiyor :(

canim cok gecmis olsun
fmf hakkinda hic bilgim yok

kansizlik olabilir belki
tahlil yaptiracagim kesin
ama 2 yas sendromu diye birsey varmis
onu nette cok arastirdim makale okudum
kizima birebir uyuyor
kizim cok sinirli
kendine falan vuruyor istedigi olmayinca
birde bunlar var yememe disinda
tek cocuk
Allahim ne zor büyütmek
biz 6 kardestik
ne varsa yerdik
ilgilenende olmadi

aynen canım .. fmf genetik bir hastalık..
babadada var yüksek ateş karın ağrısı eklem ağrıları .. eşim 5 yaşında 20 kiloymuş
yani ..
bazen bende düşünüyorum diyorum ki biz niye yaşamadık 2 yaş sendromu..
sanırım çalışıyorsun.. aslında belkide en büyük sorun bu çalışan annenin çocu3ğu olmak kendimden biliyorum annemin çalışmasından nefret ederdim..
sanki ne kadar üstüne düşersek okadar kaybediyoruz..
bakalım bizim ikincide geliyor nasıl olacak.. belki ikisi birlikte daha iyi olur. sende geciktirme dermisim..
ara açılınca çocukta daha büyük zararlar oluyor..

yok canim calismyiorum
calismadigim halde kendim baktigim halde böyle
gerci 3-5 ay öncesine kadar hersey süperdi
ben krese verdim 3 ay falan oluyor gelisimi iyi olsun diye
yurt disinda yasiyoruz kimsemiz yok burda
iste arkadas olsun birseyler ögretsinler falan
iyide olsu kresi seviyor
simdi kizi almaya gidiyorum
cok tesekkur ederim yorumlar icin
tekrar gecmis olsun

Maşallah sütü içiyormuş, ben süt konusunda çok çektim hiç içmemesi de çok zor. Biberonu bırakınca bardakla eskisi kadar içemez belki sütü, o zaman daha çok yemek isteyecektir. Bizimki biberonu bıraktı ama kaşıkla içiyor sütü, bardakla alıştıramadım maalesef. Bardakta bir tek meyve suyu içilirmiş öyle diyor.

amin canimmm
süt iciyorsa yine iyi
varsin biberonla icsin
benimki sütte icmiyor
bir kac yudum alip birakiyor
nesquik denedim direk itti

Bizimki de süt düşmanıydı beni çok yordu zamanında. Biberonu bırakamadı bardakla içmeyi reddediyordu. Sonra biberonla da içmeyi bıraktı tamamen çok uğraştırdı beni. Nesquikli denedim hiç beğenmedi benimki de. En son süte az kendi yaptığım kekten ufalıyorum, biraz bal ekleyip kaşıkla yediriyorum öyle içiyor çok uzun zamandır. İçsin de nasıl içerse içsin. Süt dışında pek yeme sorunumuz olmadı ama süt çok önemli bir besin o yüzden içmezse içmesin de denilmiyor.

benim kızım da 1,5 yaşından beri iştahsız hatta bir ara sadece sütüne karıştırdığım yumurta,bal ve muzla besleyebildim, o da uyurken. ağzına lokma koymuyordu. multi vitaminli balık yağları, çinko, demir vb. hiçbir şey fayda etmedi. oysa 1,5 yaşına kadar günde 5 öğün dolu dolu yemek yiyordu. şimdi 2 yaşında hoşuna gitmeyen ya da bıktığı yemekleri, yani yiyeceklerin yaklaşık %90'ını yemiyor! bir gün sevdiği şeyi ertesi gün sevmiyor. katı gıdalar konusunda da pek iyi değiliz. sevdiği tahıl gevreğini (sütsüz) katır kutur yiyen kızım elmayı vb. sertlikte meyveleri yerken sanki zorlanıyor. ağzından yemek çıkarma huyu da akıllara zarar boyutta! yoğurdu seviyor diye her şeyi yoğurtla karıştırıp yedirmeye çalışıyorum ama o da bir noktaya kadar... neyi sevdiğini keşfedebilmek için eve aldığımız ve kızımın yemediği yiyeceklerden dolayı eşim kilo almaya başladı, bense stresten zayıflıyorum doktor benim kızıma da boyu ve kilosu normal diyor; ama ana yüreği işte... en ufak hastalığında vicdanen kahroluyorum... beraber yemek masasına oturup yeme yemeye çalışıyoruz, en fazla 5 dakika dayanabiliyor sonra sıkılıp kaçmaya ya da masayı dağıtmaya başlıyor. internetten bebek videoları izletip yemek yedirmeye çalıştık (biliyorum çok sakıncalı) ama o da pek etkili olmadı. televizyona karşı ilgisi de 5 dakikayı geçmediği için televizyon önünde de yemek yediremiyoruz. çevredekiler de kızımın iştahsızlığı ve zayıflığını sürekli gündeme getiriyor. belki kızımın gerçekten bir sorunu yok ama ben bu gidişle depresyonun dibine vuracağım...

bizimki doğduğundan beri iştahsız.herşeyi zorla yiyoruz.
hatta daha önceden hiç yemediği şeyleri bile ben bunu sevmiyorum diyerek red ediyor.
biraz ön yargılıyız,buda şimdiye kadar zorlayarak yedirmemden kaynaklanıyor :44:

Ben nedense doktorların zorlamayın,aç bırakın elbet yer demesine pek inanamıyorum.
en azından her çocuk için geçerli değil bu.bu seferde midesi iyice küçülüyor.en ufak bir hastalık sonucu
kuş kadar kalıyorlar,bu seferde yemek yememekten kaynaklanan sorunlar başlıyor,kabızlık,makatta çatlak,yara
vitamin eksilikli kansızlık aklıma gelmeyenler.bu seferde mutlaka az da olsa yedirmeye çalışın çok eksiği var deniyor.

bırak üstüne gitme.sinirlerini bozma boşuna.zamanında annem ben o yaşlardayken özel bir doktora getirmiş beni.çocuğum yemek yemiyor diye.bende süt falan içmezmişim hatta 1.5 ay emmişim sadece zorla.hala daha sevmem.doktor anneme kızmış yemezse yemez bunun içinmi getirdin açlıktan ölcek hali yok.elbet acıkınca mecbur yicek diye.o yüzden sakın zorlama hem kendini hem onu..bırak nasıl istiyosa öyle takıl bir süre.

Kizlar konuyla ilgili kafama takilan bir sey var. Benim cocugum yok, kendimi annelerin yerine koyamadigimdan belki bazi seyleri anlamiyorum.

Benim halam 3 torununa bakiyor. aralarinda birer yas var. Bu cocuklara hergun evde farkli yemek pisiyor. Farkli yemek dedigim 3une birden degil. Buyuk kiz oglen makarna istiyor, ona makarna, ortanca kofte ister on a kofte, kucuk zaten evde bir sey yemez ona da disardan hamburger gibi. Acaba bu cocuklar ac birakilsa (ac birakilsadan kastim, istedikleri yemek yapilmasa) eninde sonunda evde olani yemeye alismayacaklar mi?

Ben cocukken annem de beni ayni sekilde buyutmustu. Ne yemek istersem hemen pisirilirdi. Mantik da : "yeter ki cocugun bogazindan birseyler gecsin" Tadini bile bilmedigim seylere, ben bunu sevmiyorum derdim. Dusunun ilk defa 17 yasinda bamya yedim. annem tabi ki benim iyiligimi istiyordu ama dusunuyorum acaba ev yemegi sevmememin altinda, kucuklukten alistirilmamam olabilir mi?

Yani bu cocuk ac ac oturacak degil ya. Siz kararli durursaniz bir sure sonra istediginin olmayacagini anlayip evde ne bulursa yemeyecek mi?

Anneler, bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…