Artik durmalı

Bence çocukların eğitim ihtiyaçları, kırtasiye, okul ve giyim ihtiyaçlarına istiyorsanız destek olun. Onun dışında evin tüm ihtiyaçlarını karşılamak çok fazla. Durumunuz var diye bu kadar kullanmasınlar. Sürekli maaş bağlamak ne kadar mantıklı? Ne zamana kadar sürecek? O zaman bütün aile işten çıksın herkese eşiniz baksın. Eşinizle yeniden konuşun. İki taraf için de sağlıklı bir durum değil.

kayniniz calismiyorsa esi calissin kayinda evde cocuklarina baksin esinizin durumu iyi olabilir ama sizinde cocuklariniz istemezmi babalari hep yaninda olsun sonucta esiniz calisiyo surekli cocuklarina vakit ayirabiliyormu isten gucten

sizinle ayni fikirdeyim, bence de oyle,
insan cocuklar oldugu icin ne diyecegini bilemiyor iste.
Evet çocuklar var bi tanesi oğlumla aynı yaşta sayılır. Oğluma bi oyuncak aldam ya da bi kıyafet çocuk bakışlarından belli ediyor sanki benim niye yok gibisinden ya da ben üzüldüğüm için bana öyle geliyor. Eşime diyorum ama çoğu zaman hepsine vende bieşyler yaparım. Sadece bu kaynımın çalışmayıp insabı salak yerine koyması zoruma gidiyor

Bence çocukların eğitim ihtiyaçları, kırtasiye, okul ve giyim ihtiyaçlarına istiyorsanız destek olun. Onun dışında evin tüm ihtiyaçlarını karşılamak çok fazla. Durumunuz var diye bu kadar kullanmasınlar. Sürekli maaş bağlamak ne kadar mantıklı? Ne zamana kadar sürecek? O zaman bütün aile işten çıksın herkese eşiniz baksın. Eşinizle yeniden konuşun. İki taraf için de sağlıklı bir durum değil.
Onu bende diyorum sülaleni besleyeceksin az kaldi diye. O ihtiyaclati ayri karsiliyoruz ayrica da parasini da veriyor. 1 yildir is iyice cigirindan ciktim

kayniniz calismiyorsa esi calissin kayinda evde cocuklarina baksin esinizin durumu iyi olabilir ama sizinde cocuklariniz istemezmi babalari hep yaninda olsun sonucta esiniz calisiyo surekli cocuklarina vakit ayirabiliyormu isten gucten
Calismaz daha dogrusu calisamaz. Biz varken calistirir miyiz der kp ile esim. Bide bu zihniyet var.
Esim cok yogun calisiyor gecesi gunduzu yok neredeyse hic vakit ayiramiyor cocuklara. Onunda cani gidiyor cocuklarimin yaninda durayim diye ama isler pesini birakmiyor.

Hiç borç olmasa kazandığı paraya her ay ev alabiliriz

Kardeşler arasında feci dengesizlik var anladığım kadarıyla
Anne baba da eşinizin vefa borcu olduğunu düşünüyorlardır muhtemelen. Okuttuk, büyüttük, sayemizde kazanıyor diye.

Bu şartlar altında eşinizin yardımı kesmesi mümkün görünmüyor.

Alışmış çalışmasada gökten para yagıyor nasılsa alışılmış g... Don durmazmış çalışmaz o kaynınız nasıl olsa bana bakıyorlar karnım doyuyor der hep bi bahane üretir yardımı krserseniz hastalanır ya da başına bir iş açıp sizi kötü kalpli ilan eder... Allah böylelerinden cümlemizi korusun.

Borç her zaman var eşimin işinden dolayı ama kazancı iyi olunca onu tınlamazlar. Hiç borç olmasa kazandığı paraya her ay ev alabiliriz yani öyle söyleyeyim ama işi bu şekilde yürüyor oda bunun farlçkında eşimin çerez parası kaynama göre gönderdiği para

E derdiniz ne o zaman?
Adam değişmiyor ki, çalışmadığında anne baba ya yük oluyor.
E eşinizin de anne babası, haliyle sıkıntı çekmelerini istemez.
Kaynınız sorumsuz ve asalak kabul, ama o yardim anne babaya diye düşünün
Çerez parasının da lafını yapmayiverin.

Kardeşler arasında feci dengesizlik var anladığım kadarıyla
Anne baba da eşinizin vefa borcu olduğunu düşünüyorlardır muhtemelen. Okuttuk, büyüttük, sayemizde kazanıyor diye.

Bu şartlar altında eşinizin yardımı kesmesi mümkün görünmüyor.
Maalesef öyle. Eşim anne babasına yapsın çok mutlu olurum. Hoş okurken hiç yardımları olmamış burslarla günü geçmiş ama anne babadır sonuçta

Alışmış çalışmasada gökten para yagıyor nasılsa alışılmış g... Don durmazmış çalışmaz o kaynınız nasıl olsa bana bakıyorlar karnım doyuyor der hep bi bahane üretir yardımı krserseniz hastalanır ya da başına bir iş açıp sizi kötü kalpli ilan eder... Allah böylelerinden cümlemizi korusun.
Aynen öyle. Bi kaç ay çalıştı yıllardır olmadığı ameliyatı olup çıktı işten. Kesin bi bahane bulur

E derdiniz ne o zaman?
Adam değişmiyor ki, çalışmadığında anne baba ya yük oluyor.
E eşinizin de anne babası, haliyle sıkıntı çekmelerini istemez.
Kaynınız sorumsuz ve asalak kabul, ama o yardim anne babaya diye düşünün
Çerez parasının da lafını yapmayiverin.
Öyle ikisine de ediyor. Eşimede söyledim annen baban varken tamam ama olmadıkları zaman bu boyle drvam edemrz izin vermem dedim.
Çerez parasının lafini etmedim kaynıma görre eşim iyi kazandığı için eşimin gönderdiği para çerez parası demek istedim.

ne zamana kadar boyle devam etmeyi dusunuyorlar allah korusun sizin islerde kotuye giderse ne yapacaklar bu adam ilerde yasliliginda ne yapacak ozamanda buyuk ihtimalle bakimlarini ustlenmedigi cocuklarina yuk olacak valla aile alistirmis o cocuklarin gunahida boyunlarina

ne zamana kadar boyle devam etmeyi dusunuyorlar allah korusun sizin islerde kotuye giderse ne yapacaklar bu adam ilerde yasliliginda ne yapacak ozamanda buyuk ihtimalle bakimlarini ustlenmedigi cocuklarina yuk olacak valla aile alistirmis o cocuklarin gunahida boyunlarina
Calismayan adamin emeklisi de olmaz. Omur boyu baskalarina yük. Yaslaninca da cocuklarindan bekler.

Gercekten oyle. Tamam simdi yapilsin e bunun yasliligi var dogru duzgun ne sigortasi var ne evi var kpin alt katinda oturuyorlar. Ilerde tabiki isler azalacak ve esim emekli olacak o zamanda herkes ancak kendine yeter. Ne yapalim calisip kazanip aldigi evleri arabalari mi satip yedirelim bende bilmiyorum. Gercekten alismis bildigin gibi degil keyfide cok guzel yerinde.

Calismayan adamin emeklisi de olmaz. Omur boyu baskalarina yük. Yaslaninca da cocuklarindan bekler.
Benim dusundugum de o zaten 50 yaslarinda. Kalifiye bi eleman degil zorla is buluyoruz ki gitsin diye yine yok. Hatta esim isverene dediki bu parayi begenmez 1000 tl de ben uzerine koyayim maasi ona gore soyle de gelsin calissin. Yok ben baska yerde is buldum diyor onada gitmiyor zaten is de yok o ani kurtariyor

Okullar aciliyor o cocuklarin bi suru ihtiyaci olur. 3 tane cocugu okula gidiyor hic mi dusunmez insan defteri kitabi kalemi... herkes cesit cesit alirken neden amca alsin o cocuklara. Insan babasindan bekler hep bi ezik o zavalli cocuklarin ruhu belki simdi anlamiyorlar ama.

Benim dusundugum de o zaten 50 yaslarinda. Kalifiye bi eleman degil zorla is buluyoruz ki gitsin diye yine yok. Hatta esim isverene dediki bu parayi begenmez 1000 tl de ben uzerine koyayim maasi ona gore soyle de gelsin calissin. Yok ben baska yerde is buldum diyor onada gitmiyor zaten is de yok o ani kurtariyor
Esin hulusi kentmen gibi babacan davrandikca o iyice serer. Birinin artik yeter demesi lazim. Calissa da yetiremese anlarim, keyfi calismayan birine neden her ay para vereyim ki?

valla bunun tek yolu var su virus bitene kadar yardim edip ondan sonrasi esiniz ve anne babasi artik yardim edemeyecegiz kendi basinin caresine bakacaksin is bulacaksin calisacaksin artik bizden kurus islemez diyecekler ki evde yatacagina bari esinize yardim etsin onun yaninda calissin esiniz iyi hos aciyor kardesine ama sonucta bu iste bu paralarda gokten gelmedi dimi kendini ne kadar paraladi abisi keyif catarken o isinin basindaydi sizde soyluyorsunuz yogun calisiyor diye cocuklara vakit ayiramiyor ee sizede cocuklarinzada yazik degil mi bazen hersey parada olmuyor bu arada allah korusunda dedginizde olur kardesim zorda surdaki evi satip parasini vericemde diyebilir aslinda en buyuk kotulugu o adamin cocuklarina yapiyor

Esin hulusi kentmen gibi babacan davrandikca o iyice serer. Birinin artik yeter demesi lazim. Calissa da yetiremese anlarim, keyfi calismayan birine neden her ay para vereyim ki?
Muzdarip oldugum konu bu. Bak digerlerine de yardim ediyor ama onlarin ki yetmiyor en azindan caba sarfediyor. Bu boyle yayilmis nasil olsa sigra param geliyor e evde geciniyor. O kadina da helal olsun dicem de o da alismis artik elin parasi daha guzel yeniyor.

valla bunun tek yolu var su virus bitene kadar yardim edip ondan sonrasi esiniz ve anne babasi artik yardim edemeyecegiz kendi basinin caresine bakacaksin is bulacaksin calisacaksin artik bizden kurus islemez diyecekler ki evde yatacagina bari esinize yardim etsin onun yaninda calissin esiniz iyi hos aciyor kardesine ama sonucta bu iste bu paralarda gokten gelmedi dimi kendini ne kadar paraladi abisi keyif catarken o isinin basindaydi sizde soyluyorsunuz yogun calisiyor diye cocuklara vakit ayiramiyor ee sizede cocuklarinzada yazik degil mi bazen hersey parada olmuyor bu arada allah korusunda dedginizde olur kardesim zorda surdaki evi satip parasini vericemde diyebilir aslinda en buyuk kotulugu o adamin cocuklarina yapiyor
Esimle simdilik son noktayi oyle koyduk virus bitsin dedik. Ama sanki adam anlamis her hafta bisey cikariyor su lazim bunu alicam yani sen al diyor esime. Kv kp bize diyor ama hic ogullarina demiyorlar calis evine ekmek parasi getir diye knlarda hakinden menun cunku esim hepsine gonderiyor

Back
X