- 15 Ekim 2012
- 4.626
- 1.367
- 198
Ben annenizi hatalı görmüyorum kusura bakmayın.kızınız gece uyurken veya gündüz uyurken,ayağınızda sallarken,oyuncaklarıyla oynarken bir şekilde çalışacaksınız.emek olmadan olmuyor.açıköğretime yazıldım bu sene ama kızla uğraşmaktan dders çalışamıyorumki.anneme yarım saat baksana diyorum benim yaşım var ben çocuk sesi kkaldıramıyorum diyo.hani blöf yaptım neyse öbür sene yazılmıyım sınava asya ders çalışmama izin vermiyor baksana dedim.bencede kızın büyüyünce yazıl dedi geçti. :/
teşekkür ederm sağolun inşşallah bende öyle umuyorumM Munevvergul bak ne kadınlar var!
Konu sahibi seni takdir ettim. Şu anda içinde bulunduğun durum zor gibi görünebilir ama sen güçlü bir kadınsın.
Ben başaracağına inanıyorum.
evet olabilir belkideKucuk oglum 14 aylik suanda ... Ve karni acken asla durmuyor asiri agliyor... Cnm emziriyorsan eger yetersiz sutun ki zaten artik eve ne yemek yaparsam yediriyorum ona da .. Karni tam doymuyordur ondan agliyordur.. Bi kase corba ardindan bi kase yogurt ver 1 saat sonra elma rendele.. Bak nasil uysallasacak.. Durduk yere bebek aglamaz.. Fena bebek diye birsey yoktur..
inşallah yaa.umarım öle olur.Meraklanma 14 ay vizir vizir aglama aylari. Dis cikariyor olabilir.
Ondandir belki.
Atesi cikiyormu arada?
Damagini bi kontrol et yeni dis geliyormu.
Bence simdilik isi bi kenara birak.
Cocugunu buyut. Benim yigenim buyudukce konusmaya basladikca herkesi kendine hayran birakiyor. Teyzecim, annecim, anne annecim, dedecim. Zamanla annende isinicak cocuguna merak etme.
bakın ben anneme sürekli al çocuğa sen bak diye baskı yapmıyorum zaaten.zaten onu yapacak olsam ona kadar babasına verir geçerim çocuğumu ama ben kızımın başından cidden ayrılamıyorumçünkü çok meraklı.bigün çamaşır astım salna bir geri girdim mürekkep emmiş kalemdeki.daha geçen gün tam bulaşık parlatıcıyı almış eline içecekti son anda farkettim.bizim evde mutfak salon bir olduğu için extra dikkat etmem gerek çüknü mutfağın alt dolaplarını açıp karıştırıyor.ve kızım ilgiyi seven bi bebek.hani sürekli kendisiyle ilgilenilsin istiyr.ben zaten o uyudukça ders çalışıyorum ama limde 14tane dersin kitabı var.kızım sabah 7 de kalktığı içiin bende kalkıyorum.o yüzden genel olarrak erken kalkıyorum ve 14 dersin tamamınada çalışam mümkün olmuyor.Ben annenizi hatalı görmüyorum kusura bakmayın.kızınız gece uyurken veya gündüz uyurken,ayağınızda sallarken,oyuncaklarıyla oynarken bir şekilde çalışacaksınız.emek olmadan olmuyor.
Ne kadar zor büyüyor görüyorsunuz değil mi?
Anneniz kızınıza baktıkça damadı aklına gelebilir. damadı sizi kaçırıp Dünya'nın eziyetini edecek şuan damattan nefret ediyordur.
Zamanla alışır, alıp alıp al bak dediğinizde elbette büyütte öyle bakayım der.biraz sessiz kalıp sözünü dinleyin.
Bakın çocuğunuzun bunları yapması gayet normal.bende 3 tane büyüttüm ve inanın akla gelmeyecek herşeyi merak eder.sadece sizinki değil her çocuk merak eder bilmez zarar geleceğini.bakın ben anneme sürekli al çocuğa sen bak diye baskı yapmıyorum zaaten.zaten onu yapacak olsam ona kadar babasına verir geçerim çocuğumu ama ben kızımın başından cidden ayrılamıyorumçünkü çok meraklı.bigün çamaşır astım salna bir geri girdim mürekkep emmiş kalemdeki.daha geçen gün tam bulaşık parlatıcıyı almış eline içecekti son anda farkettim.bizim evde mutfak salon bir olduğu için extra dikkat etmem gerek çüknü mutfağın alt dolaplarını açıp karıştırıyor.ve kızım ilgiyi seven bi bebek.hani sürekli kendisiyle ilgilenilsin istiyr.ben zaten o uyudukça ders çalışıyorum ama limde 14tane dersin kitabı var.kızım sabah 7 de kalktığı içiin bende kalkıyorum.o yüzden genel olarrak erken kalkıyorum ve 14 dersin tamamınada çalışam mümkün olmuyor.
yani soruda zaten annemei nasıl ikna ederim demedim.bende hata yaptığımın farkındayım.ben zaten anneme kızmıyorum bunu hep belirttim başından beri.bakmak zorundada değil diye tüm yorumlarımı okuduysanız.ama biraz yardım edebilir diye düşünüyorum mesela bi yarım saat oyalayıp ders çalış diyebilir.duş alırken tutabilir.yada kızımdan piç diye bahsetmeyebilir.? tamam ben hatalıyım hani tüm sorunlarımı burda yazmakta istemedim açıkçası ama benim bu evde elim yagda balda değil.ben bu evden kaç kere kovuldum bunuda bilmiyorsunuz.amacım acındırma yapmakta değil.sadece yorulmaya başladım ve akıl akıldan üstündür iyi öneriler alabilirim dedim.yoksa burdaki kimse elimden tutup bana buradan yardımcı olacak değil.hani hayatımdan soğudum sürekli zaten evdeyim ve bu ev ortamımda artık beni geriyor.sosyalleşemiyorumda hani biraz sosyalleşsem evdeki sorunlarıma bu kadar takılcayacağım belki?Bence annen sadece sana kızgın. Emin ol o da senin için ne hayaller kurmuştur. Ama bak şimdi ne oldu? Şu haline o daha çok üzülüyordur. O ister miydi kızı 19 yaşında boşansın, bir de çocukla baba evine dönsün? Yaşadığı hayal kırıklığının neticesinde o da olumlu bakamıyor ve bunu da sana yansıtıyor. Çünkü bu konuda tek muhatabı sensin. Bu acımasız seçimi yapan sensin çünkü, 17 yaşında evlenerek bunu kendine yapan sensin. Acısını böyle çıkarıyor o da.
Bir de ben mi yanlışım beni düzeltiverin, bir kişi anneanne ya da babaanne olunca illa torununa bakmak zorunda mı oluyor? Bir anne evet çocuğuna bakmak zorunda, ki bakmış da büyütmüş seni. Ama senin çocuğuna neden bakmak zorunda? Tamam duşa gireceğin zaman falan yaptıkları biraz olumsuz fakat bence o hırsından ileri gelen bir şey.
Fakat üyelerin dediği gibi annen sinir olunacak birisi değil. Şahsen benim çocuğum olsa, annem bakmak istemese gücenmem. Beni zorluklarla büyütmüş, onca sene çalışıp yorulmuş kadına tam dinleneceği sırada istemediği bir şey yaptırmak istemem. Ama kızım sen çalış geleceğini güvence altına al, ben de bakabildiğim kadar bakarım derse, ben de sağlık durumundan eminsem eyvallah derim, minnet duyarım. Bu kadar da acımasız olmayalım.
Son tavsiyem, hata yapmışsın o yaşta evlenerek hele bir de aileni ezip geçmişsin. Kendinden evvel, o annenin gönlünü al, ilişkinizi düzelt. Hemen olacak bir şey değil, emek vereceksin. 17 yıllık aileni bir çırpıda ezmişsin, şimdi bir çırpıda toparlayamazsın. Hemen o insanlardan isteklerde bulunamazsın. Çocuğuma bakın, bana iyi davranın, yağlı ballı olalım diyemezsin. Saygı ve sevgi kazanılan bir şeydir. Biraz emek ver, hak et önce. Bir daha kendini böyle kötü hallere düşürmeyeceğine ikna et, iyi bir evlat olacağının sinyalini ver, güven ver onlara. Önce sana güvenmeliler, yıktığını düzelt. Enkazın üstüne bir şey kuramazsın.
Bak ben evli değilim, yaşım da senden büyük, ama birkaç defa senin kadar olmasa da bazı hatalar yaptım. Annem benim hakkımda hayal kırıklığı yaşadı, ve düzeltmem zaman aldı. Anne kız ilişkisi göründüğü kadar basit değildir. Her hatana rağmen seni sever fakat hiçbir şey olmamış gibi davranması da beklenemez bunu unutma. Önce yaptıklarını temizle, sonra yeni hayatına başla.
Bak tatlım, anlıyorum mutsuzsun, başarısız hissediyorsun kendini. Ama o evde mutlu olabilmen için, o evdeki herkesin mutlu olması ve senin de onlarla iyi geçinmen gerekir. O yüzden annenle aranı düzelt dedim. Bir kişi bile huzursuzsa o evde, bu durum herkese yansır tamam mı? Evet yardım etse iyi olur ama sana tavırlı ve haklı olduğu yönler de yok değil. Kendince şimdi sana "ben demiştim" diyor o. Evet piç demesi çok ama çok yanlış. Ama o evde yaşamaya devam etmeyi düşünüyorsan, bu sorunu çözmelisin. Bu senin huzurun için de önemli. Yoksa böyle devam edecek bu durum.yani soruda zaten annemei nasıl ikna ederim demedim.bende hata yaptığımın farkındayım.ben zaten anneme kızmıyorum bunu hep belirttim başından beri.bakmak zorundada değil diye tüm yorumlarımı okuduysanız.ama biraz yardım edebilir diye düşünüyorum mesela bi yarım saat oyalayıp ders çalış diyebilir.duş alırken tutabilir.yada kızımdan piç diye bahsetmeyebilir.? tamam ben hatalıyım hani tüm sorunlarımı burda yazmakta istemedim açıkçası ama benim bu evde elim yagda balda değil.ben bu evden kaç kere kovuldum bunuda bilmiyorsunuz.amacım acındırma yapmakta değil.sadece yorulmaya başladım ve akıl akıldan üstündür iyi öneriler alabilirim dedim.yoksa burdaki kimse elimden tutup bana buradan yardımcı olacak değil.hani hayatımdan soğudum sürekli zaten evdeyim ve bu ev ortamımda artık beni geriyor.sosyalleşemiyorumda hani biraz sosyalleşsem evdeki sorunlarıma bu kadar takılcayacağım belki?
O dolap kapakları için güvenlik kilitleri satılıyor çocuklar açamazsın diye.önce onu yap. Evde tehlikeli ne varsa ortadan kaldırmak. Böylece evde de sürekli peşinde olmazsın. İlgisini çekecek oyuncaklar al.mesela logo al.ama büyük boy olanlardan.bakın ben anneme sürekli al çocuğa sen bak diye baskı yapmıyorum zaaten.zaten onu yapacak olsam ona kadar babasına verir geçerim çocuğumu ama ben kızımın başından cidden ayrılamıyorumçünkü çok meraklı.bigün çamaşır astım salna bir geri girdim mürekkep emmiş kalemdeki.daha geçen gün tam bulaşık parlatıcıyı almış eline içecekti son anda farkettim.bizim evde mutfak salon bir olduğu için extra dikkat etmem gerek çüknü mutfağın alt dolaplarını açıp karıştırıyor.ve kızım ilgiyi seven bi bebek.hani sürekli kendisiyle ilgilenilsin istiyr.ben zaten o uyudukça ders çalışıyorum ama limde 14tane dersin kitabı var.kızım sabah 7 de kalktığı içiin bende kalkıyorum.o yüzden genel olarrak erken kalkıyorum ve 14 dersin tamamınada çalışam mümkün olmuyor.
teşekkür ederim :)O dolap kapakları için güvenlik kilitleri satılıyor çocuklar açamazsın diye.önce onu yap. Evde tehlikeli ne varsa ortadan kaldırmak. Böylece evde de sürekli peşinde olmazsın. İlgisini çekecek oyuncaklar al.mesela logo al.ama büyük boy olanlardan.
Sende evde yapabileceğin bir iş bulabilirsin.el işi olabilir mesela yada ev yapımı börek çörek tarzı şeyler yapıp satabilirsin.
Sen henüz 17 yaşında kötü biten bir evliliğin üstesinden gelebilmissin bunlari mi yapamayacaksin?
Bu günler geçecek..kendini sürekli ben güçlü bir kadınım diyerek motive et.zaten öylesin canım.
yani yorumlarda çok beliirttim.bende zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum.sadece artık kendi hayatım hakkında ümidimi kaybettim.benim hatam bu bununda farkındayım ama öliyimmi ben bi hata yaptım diye.tabiki hayır.sadece kendime üzülüyorum ve bu durumdan nasıl çıkacağım bilemiyorum.. :/Öncelikle durumuna çok üzüldüm umarım kısa zamanda her şey yoluna girer. Bir hata etmişsin herkes hata yapabilir önemli olan ders çıkarmaktır şimdi eline ekmeğini almak için uğraşmalısın. Amaaa burda annenize kızanları hiç anlamıyorum. Bir anne evladının böyle olacağını bildiği için evlenmesini istememiş. O ise kaçmış gitmiş çocukla geri dönmüş. Sizce bunun annesinin zoruna gitmesi normal değil mi?? Sağ olsun yine evini açmış bi de çocuğa bakmak zorunda mı? Ben anne baba dışında kişilerin kimsenin çocuğuna bakmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar zevkleri için yaptıkları şeylerin sorumluluğunu alabilmeli. Konu Sahibi asla seni yargılamıyorum insanız hepimiz ama annenin suçu yok kusura bakma.
yani soruda zaten annemei nasıl ikna ederim demedim.bende hata yaptığımın farkındayım.ben zaten anneme kızmıyorum bunu hep belirttim başından beri.bakmak zorundada değil diye tüm yorumlarımı okuduysanız.ama biraz yardım edebilir diye düşünüyorum mesela bi yarım saat oyalayıp ders çalış diyebilir.duş alırken tutabilir.yada kızımdan piç diye bahsetmeyebilir.? tamam ben hatalıyım hani tüm sorunlarımı burda yazmakta istemedim açıkçası ama benim bu evde elim yagda balda değil.ben bu evden kaç kere kovuldum bunuda bilmiyorsunuz.amacım acındırma yapmakta değil.sadece yorulmaya başladım ve akıl akıldan üstündür iyi öneriler alabilirim dedim.yoksa burdaki kimse elimden tutup bana buradan yardımcı olacak değil.hani hayatımdan soğudum sürekli zaten evdeyim ve bu ev ortamımda artık beni geriyor.sosyalleşemiyorumda hani biraz sosyalleşsem evdeki sorunlarıma bu kadar takılcayacağım belki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?