artık hissettiklerim nefretin ötesinde...

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar belki diğer açtığım konulardan beni hatırlarsınız. eşimin ailesinden nefret eder oldum. en başından beri istemedi beni kaynanam hiç sewmedi, ilk zamanlar saygıda kusur etmedim ama artık yeter 3 yıl oldu, bu kadar çekebildim. hiç birinin yüzünü görmek istemiyorum. allah kahretsin ki üst katlarında oturuyorum ve buna mecburum. çıkış yolu bulamıyorum kendime, gitmek istiyorum gidemiyorum, elim kolum bağlı, kaynanamın suratını görmek istemiyorum. en sonunda nefret ettirdi kendinden. en son ki olayı anlatayım ne olur akıl verin bana, ailem uzakta olduğu için tatilde 1,5ay ailemde kaldım 1,5 yaşında oğlumla beraber. 1,5ay boyunca eşimin ailesi beni zaten aramasınlarda bir kez torunumuz nasıl die aramadılar. çok zoruma gitti görümcem rahatsızlanmış die kaç kez aradım konuştum. insanlık yaptım değmezmiş. oğlumun orda rahatsızlığı çıktı,eşim ailesine söledi aramadılar yine de. buraya dönmeme yakın kayınvalidem ufak bi operasyon geçirdi, o aramadı die bende aramadım. pişman mıyım değilim. ama sağda solda ameliyat oldum bi kez aramadı die beni kötülemiş insanlara. döndüğümde yine uzatmayayım dedim hiç bişi olamamış gibi davrandım, yüzüme bakmadı, kayınpederimi,eşimin kardeşlerini doldurmuş şimdi hiçbiri bakmıyo suratıma.deliricem hem suçlu hem güçlü. eltiminde oğlu var, onların herşeyi o. çok üzülüyorum. onu 2 gün görmeden yapamazlar, benim oğlum umurlarında değil. eltim söylemediği lafı yapmadığı şeyi bırakmaz ama ondan iisi yok. beni oğlumu sewmesinler sevmek zorunda değilller. ama bu kadar ayrım yapmalarına dayanamıyorum. eşim desen çok anneci, bazen dayanamıyorumm. ben onun için kendi ailemi işimi şehrimi herşeyimi bırakıp geldim. ailesiyle yaşadığım sorunlar yetmezmiş gibi benim haklı olduğumu söyleyip annesini haklı göstermesi beni deli ediyo.artık dayanamayacağım. ailem yanımda yok, destek olabilecek kimsem yok ne yapmam gerekiyo artık kestiremiyorum. ne olur akıl verin.

ALLAH yardımcınız olsun . Söylenebilecek bir şey bulamadım inanın . İlahi Adalet tecelli eder ,
sabredin bilmiyorumkismile

hamileliğimde de bi kez dönüp bakmadı, çok hastalandığım zamanlar oldu,bırakın kendime bi kase çorba koymayı kalkıp küçücük oğlumu doyuracak halim yoktu... kaç kez yerimden kalkamamacasına yattım kaldım, bikez merak edip 1kat yukarı çıkıp bakmadı ne durumda die, sağda solda inanç sahibiymiş gibi durud hep, ondan inançlısı ondan hak'kı bileni yoktu, beni açığım die istemedi zaten. allah vicdan versin , çok yoruldum olanlardan, yaptıklarından çok yoruldum...

zaten sevmiyosanız ilgisizlikleri sizin için daha güzel değil mi?bundan sonra onlar aramıyolarsa sizde aramayın...

çalşıyomusun canım, ayrı eve çıkmanızın bi yolu yokmu
bence sen onların yapmadıklarına odaklanma, bırak bakmasınlar, yapmasınlar, sen kendi kocana çocuğuna odaklan, bırak uzak olsunlar

çalışmıyorum şuanda, iyi bi işim vardı, evlenerek başka şehire geldim, herşeyi geride bıraktım.. ben zaten ilgisizliklerinden şikayetçi değilim keşke benden uzak olsalar, ama onlar hep bi arada olamyı sewiyorlar, haliyle eşimde öyle alışmış, istiyor ki ben sürekli ailesiyle içiçe olayım, ne olursa olsun hep birlikte olalım. yapamıyorum elimde değil,başından beri söylemediğim yapmadığım o kadar çok şeyle suçlandım ki artık sevmiyorum,sevmediğim birine sewiyormuş gibi yapamıyorum, misafirleri geldiğinde aşağıya inmeye mecbur kalıyorum.

Çok mutsuzsun çok önemsiyorsun onları değmez çek annenlere git 3 ay kal morel bul seni önemsemiyeni sende önemseme gerekirse kaynana ile küs

canım çoğumuz senin durumundayız yapacak bir şey yok bir ilişki nasıl başlarsa öyle sürüyorsenin kabahatin yok onlar seni istese ararlardı zaten ayırım yapıyolar belli

Kendinizi yalnız hissetmeyin asla.

Kimseniz yoksa bile sizi yaradan rabbiniz var,rabbimiz var.

Bunu düşünün.

Arkadaşım yok kimseyle paylaşamıyorum diyorsanız bu forum var.Size akıllı insanlardan akıllı yanıtlar gelecektir.

Artı paylaşma ihtiyacı duyduğunuz zaman beni de gözönünde bulundurabilirsiniz.

Sorununuza gelince...Siz eşinizin ailesini sevmiyorsunuz,hatta iş nefret boyutuna kadar ulaşmış,geçmişte sorunlar olmuş hala devam etmekte.

Bakınız,sevmiyorsanız görmezden geleceksiniz.Ama bazı insanlarda şu da vardır -örneğin ben de - birini sevmezsin umursamazsın hatta nefret edersin ama görmezden gelemezsin,görmezden gelememenin nedeni de o kişiyle uğraşmak canını yakmak istersin.

Belki siz de bu yüzden görmezden gelemiyorsunuz.

Ama çabalayın,kendiniz zarar görmezsiniz hiç değilse.

Bırakın evladınızı mı görmeye gelmiyorlar,sizin defalarca aramalarınıza yanıtsız mı kalıyorlar,siz hasta olduğunuzda insani görevlerini mi yapmıyorlar...

Bırakın yapmasınlar...Demek ki onların insanlık görevleri bazı yerlere yetemiyor.

Kaç yaşında insanlar.Bu saatten sonra da öğrenemezler.O bakımdandır ki hiç ilgilenmeyin bile.Aramasınlar.Daha iyi değil mi ? Sevmediğiniz biri sizi aramıyor,rahatsız etmiyor işte.

Bundan böyle siz de aramazsınız olur biter.Ha sizin aramalarınızı görmüyor,son hastalığında aramamanızı görüyor ve bunun sağda solda dedikodusunu yapıyor ise kendi kişiliği buna elveriyor demek ki.

Allah herşeyi biliyor arkadaşım.Siz gerisini düşünmeyin .Herkes cezasını yada mükafatını bulacak.

çoğu erkek senin eşin gibi yapıyo aiesini haklı görüyo en iyisi eşine hiç onun ailesinden bahsetme onlar yokmuş gibi davran kudurucaklar oazan görüceksin onlar için ağzının tadını bozma
ben 8 yıllık evlim canım yaşadım böyle şeyler geçti keşke ozamanlar onları kafama takmasaydım evimin huzurunu bozmasaygım değmez kimse için

canım benimde durumum sana benziyor.ramazanın birinci günü söylediği o sözler son oldu.artık hiç bir şekilde görüşmüyoruz.ama inatçı kadın tuttu inadına bana yakın ev aldı.elimden geldiğince onları düşünmemeye çalışıyorum.Tek isteğim oğullarını doldurmamaları.Allah hakkımızda hayırlısını versin!

maden yüzüne bile bakmıyorlar otur evinde hiç inme onların yanına. eşin insin ama ne sen nede oğlun inmesin. madem ayırımcılık yapıyorlar sonuçlarına katlanacaklar. eltin kızacak bağıracak diye onlara iyi davranıyorlar sen sessiz kaldığın için nasıl olsa gelecek diye senden çıkartıyorlar. sakın taviz verme artık. anlasınlar seni üzdüğünü.

kızlar, eşime oluyo olan. şuan üstkatında onların evinde oturuyoruz, ev bizim değil anlayacağınız... yeni ev aldık borçlandık kiraya verip borcunu o şekilde ödemeyi düşünüyoruz, yani nerden baksanız 7 8 yıl daha burada yaşamaya mecburuz. ben inmesem görmesem keşke, ama eşim ısrarcı... bu yüzden evimizin ne tadı var ne tuzu, üç yıldır bikez bile kendi nedenlermizden kavga etmedik varsa yoksa ailesi...

Eşin sana baskı yapmaya hakkı yok benzer olaylar yaşadım bende eşime seçimini yap dedim ya annen ya ben dedim ve anneme gittim kızımda ben de senle gelirim deyince baskı yapmaktan vazgeçti mücadele vermen gerek kızım 17 yaşında

cnm allah bağışlasın kızını, ben daha önceleri gideceğimi çok kez söyledim, çok kez kalkıştım bişekilde affettiriyor kendini, değişeceğini söylüyor bikaç gün iyi oluyo sonrasında yine aynı yaşananlar.. beni sewdiğini söylüyor ama ailesi söz konusuysa akan sular duruyor, yakın zamanda bu sorunlardan dolayı yine gideceğimi söylediğimde oğlumu götüremeyeceğimi söyledi. oğlum onunla kalacakmış, asla bırakmam dedim ama onu tanıyorum iş o noktaya gelirse oğlumu bana vermez...

Kaynananın kötülükleri bitmedi beni kızıma kötülemiş kızımla piskoloğa gidince ortaya çıktı şimdi tedavi görüyor

En çok buna takıldım,neden mecbur olasınız ki?
Bende eşimin babannesi halası amcasıyla aynı apartmandayım.Günde 3 kere kapılarının önünden geçiyorum en üst katta olduğumdan valla hiç de istemediğim halde zorunlu hissetmiyorum kendimi.Eşimede diyorum kapı orda gitmek istiyorsan git diye.
Sizde mutsuzsanız bu durumdan geri adım atmayın derim.Her attığınız geri adım sizin için kötü.Gitmeyin uykum var,işim var deyin mesela.Yada açık açık söyleyin gittiğimde mutsuz oluyorum bırak beni bana,kendimi iyi hissettiğimde ineyim diyin.Ama ne olursa olsun eşinizle sakın aranızı bozmayın sakın kayınvalidenizi kötülemeyn.Neticede annesi,kabul etmeyecektir size kinlenecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…