Artık içim dayanmıyor

Burada olsanız da annenızı memnun edemezsini.diğerleri yapamaz edemez zaten.evlat ayrımı.siz ilgili vicdanlısınız..
Kendimi tanıyorum yurtdısında yaşamam.
Siz de yaşamıyorsunuz belli.
Anneniz de yardımcı değil.çözüm doktor desteği .

Başka ülkede değil ama başka şehirde yaşıyorum. Anneniz öyle biri değil evet siz de daha önce yazdığım gibi annenize benziyorsunuz. Başka ülkelerde yaşayan çok fazla akrabam var. Benim anlamadığım neden siz ve akrabalarınız sanki dünyanın bir ucunda yaşıyormuşsunuz gibi davranıyorsunuz? 1930’larda yaşamıyoruz uçakla maksimum 4 saat mesafedesiniz. Anladım çalışıyorsunuz ama hiç mi boş gününüz yok? Hayır benim kuzenim de İngiltere’de yaşıyor, İsviçre’de yaşayan bir başka kuzenim daha var önemli bir olay olduğunda hemen tatil veya izin günlerinde bilet alıp gelebiliyorlar da siz neden Yeni Zelanda’da yaşıyor gibi bir tavır içindesiniz? Gerçekten siz ve aileniz abartmışsınız neyin uzaklığı abartmayın bu kadar. Bursa’da yaşayan arkadaşım Rize’ye ailesine gitmek için en kestirme yol olarak İstanbul’a Sabiha gökçene ordan uçakla Trabzon’a ordan otobüsle Rize’ye gidiyor. İlla ayrı ülke olması gerekmez bu örneği aynı ülkede ulaşım zorluğunu anlatmak için veriyorum. Böyle yaparak hayatı kendinize de eşinize de zehir ediyorsunuz.
Bana gore cok normal seylerdi bunlar. Universiteyi baska sehirde okudum. Ailemi bu duruma alistirdim. Kendimi de öyle. Zaten vize cikana kadar da böyle rahattım açıkçası. Annemler o zamanlar cok uzuluyorlardi ve onlari teselli etmekle gecti vizem cikana kadar. Oraya gittim bu kez akrabalar annemi üzüp durmuslar kuzenlerim anlatti nasil yapmisim aileyi dağıtmışim bir sürü olaylar olmuş ama onlari konusacak kadar önemsemiyorum annem zaten uzuluyor onlar da benim uzerimden anneme bayagi birşey yapmislar. Zaten düğünümde olayli olmustu. Yani annemi uzen cok kisi var orada. Daha anlatmadigim seylerde... bu ozlemlerin altinda aslinda cok derin seyler var. 1 senede o kadar geriye gittim ki ben böyle biri degildim. Esimin ailesinin dusunceleri, kendi ailemin problemleri iki taraftanda koseye sıkıştırdilar. Ben uzak kalmaya calistikca uzaktan uzaktan bana ulasamazlarsa esime ulastilar bir sekilde annemin durumunu bozmaya calistilar. bunlar böyle büyüdükçe ve hala devam ettikce nasil mucadele edecegimi bilmiyorum. Derdim elalem de degil derdim sadece annem. Annemi etrafindakilerden koruyup kollamak, siddet gormesini engellemek istiyorum. Annem iyi bir durumda olsa, mutlu bir baba ocagim olsa evet aklim orada kalmazdi. Onlar kendi hallerinde mutlu insanlar olurlardi. Ama durum bambaska oldugu icin nasil davranacagimi bilmiyorum. Esim üzülsün hic istwmiyorum ama arayan arayana. O aldirmiyorum diyor ama annemin haline o da üzülüyor. Cok dedi birak orayi ama olmadi.

Yahu aileniz sanki sizi ecele yolladi neye uzuluyorlar Allah askina? Siz hic alismayi denememissiniz bence. Kafada hep of geri gitsek dusuncesiyle dolanirsaniz zaten sittin sene alisamazsiniz. Eve ayakkabiyla daliyorlar diyorsunuz da madem arkadaslarinizdan rica edin ayakkabilarini cikarsinlar. Oyle bir anlatmassiniz ki sanki orda insanlar pislik icinde yasiyor. Bende Hollanda'da yasiyorum evime gelenler de bilirler ayakkabi ile girilmedigini. Rica ederim cikarirlar yani ne var bunda? Bosansam daha az uzulirum demissiniz kocaniza yazik yani uzuldum adama.
Yani boşansam tabiki üzülürüm ölçüsünü su anda bilmiyorum ama esim bosansak daha az yipranir kesinlikle. Akrabalardan onu arayan arayana. Bana pek bisey anlatmaz. Annemin haline o daha cok üzülüyor. Anlatamadığım detaylar var çünkü oralara takilmiyorum. Annem su an bulundugu yerde zor durumda ve kuzenlerim kötü oldugunu soyluyorlar ama annemin bana bisey anlattigi yok. Esimin uzerine yürüyüp duruyorlar. Engelliyoruz baska numaralardan arıyorlar. Bu hikaye uzar gider... Annem ve esim benden dolayi surekli zarar görüyor ve benim mutlulugum ikisinide oldukca yipratti. Esimin ailesi esimle surekli dalga geciyor. Eve ayakkabi ile girmemelerini rica ettigimde sende buranin adetlerini ogreneceksin diyorlar. Ben dini bütün insan olmasam da bwlli seylere dikkat ediyorum. Helal et almiyorlar bende yemedigim icin dalga geciyorlar. Ben kendi inancimla dalga gecirtirmiyim cevaplarini veriyorum bana yetisemeyince esime olmadik laflar söylüyorlar. Evlenmeden önce Allah Allahti şimdi farklı oldu. Bunlar esimi uzuyor ona da kiyamam asla üzüntüsünü demez. Çünkü o da nasil bir durumda kaldigimizi bildigi icin birbirimizin az etkilenmesini sagliyoruz Ama tabi bunlar benim cozebilecegim sorunlar sadece annemi burdan koruyamiyorum. Aglayip mizmizlanmakta degil olayim sadece cok sey denedim belki baska seyler yapanlar vardir. Farkli yollar bulabilirim diye sormak istedim.

Evet bende onun iyiligi icin ayrilmayi cok denedim ancak doktor oldugum ve baska doktorlardan da destek aldığım için öyle anlik kararlar vermek yerine hayatimdaki insanla ortaklasa kararlar alma yolundayim. Sonuçta esimle de uzun yollar ve zorlu zamanlar kat ettik. Bu yazdiklarinizin icinde ailenize olan uzakligi nasil yendiniz gibi seyler göremiyorum ben. Sanirim ailenize yakinsiniz Allah ayirmasin
Bebek değiliz o nedenle ayrı kalabiliyoruz

Bana gore cok normal seylerdi bunlar. Universiteyi baska sehirde okudum. Ailemi bu duruma alistirdim. Kendimi de öyle. Zaten vize cikana kadar da böyle rahattım açıkçası. Annemler o zamanlar cok uzuluyorlardi ve onlari teselli etmekle gecti vizem cikana kadar. Oraya gittim bu kez akrabalar annemi üzüp durmuslar kuzenlerim anlatti nasil yapmisim aileyi dağıtmışim bir sürü olaylar olmuş ama onlari konusacak kadar önemsemiyorum annem zaten uzuluyor onlar da benim uzerimden anneme bayagi birşey yapmislar. Zaten düğünümde olayli olmustu. Yani annemi uzen cok kisi var orada. Daha anlatmadigim seylerde... bu ozlemlerin altinda aslinda cok derin seyler var. 1 senede o kadar geriye gittim ki ben böyle biri degildim. Esimin ailesinin dusunceleri, kendi ailemin problemleri iki taraftanda koseye sıkıştırdilar. Ben uzak kalmaya calistikca uzaktan uzaktan bana ulasamazlarsa esime ulastilar bir sekilde annemin durumunu bozmaya calistilar. bunlar böyle büyüdükçe ve hala devam ettikce nasil mucadele edecegimi bilmiyorum. Derdim elalem de degil derdim sadece annem. Annemi etrafindakilerden koruyup kollamak, siddet gormesini engellemek istiyorum. Annem iyi bir durumda olsa, mutlu bir baba ocagim olsa evet aklim orada kalmazdi. Onlar kendi hallerinde mutlu insanlar olurlardi. Ama durum bambaska oldugu icin nasil davranacagimi bilmiyorum. Esim üzülsün hic istwmiyorum ama arayan arayana. O aldirmiyorum diyor ama annemin haline o da üzülüyor. Cok dedi birak orayi ama olmadi.

Anneniz küçük çocuk değil ki yetişkin bir kadın. Üzülüyor madem görüşmesin akrabalarla şart mı kendisini üzmekten başka vasfı olmayan insanları hayatında tutması? Sizi arayan arayana mı rahatız mısınız engelleyin çok mu zor? Fiziksel şiddet mi görüyor anneniz anlamadım ki niye polise gitmiyor o zaman? Evde kardeşiniz yok mu onlar ne yapıyor bunca şey olurken? E anneniz memnun değilse orayı bırak diye hem siz hem eşiniz teklif etmişsiniz. Artık kendi hayatınıza bakmayı öğrenmeniz lazım sizin başka bir aileniz var. Annenizi atın demiyorum elbette ama annenizin o kaostan kurtulmak gibi bir isteği yok. Kurtulmak istese kurtulurdu şimdiye, üstelik siz ona desteksiniz, kabullenin anneniz böyle yaşamayı seçmiş. Bırakıp dönseniz annenizin yanına gerçekten mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? Cevap evetse zaten durduğunuz her dakika zararı

Anneniz küçük çocuk değil ki yetişkin bir kadın. Üzülüyor madem görüşmesin akrabalarla şart mı kendisini üzmekten başka vasfı olmayan insanları hayatında tutması? Sizi arayan arayana mı rahatız mısınız engelleyin çok mu zor? Fiziksel şiddet mi görüyor anneniz anlamadım ki niye polise gitmiyor o zaman? Evde kardeşiniz yok mu onlar ne yapıyor bunca şey olurken? E anneniz memnun değilse orayı bırak diye hem siz hem eşiniz teklif etmişsiniz. Artık kendi hayatınıza bakmayı öğrenmeniz lazım sizin başka bir aileniz var. Annenizi atın demiyorum elbette ama annenizin o kaostan kurtulmak gibi bir isteği yok. Kurtulmak istese kurtulurdu şimdiye, üstelik siz ona desteksiniz, kabullenin anneniz böyle yaşamayı seçmiş. Bırakıp dönseniz annenizin yanına gerçekten mutlu olacağınıza inanıyor musunuz? Cevap evetse zaten durduğunuz her dakika zararı
Ben mutlu olmayacağım ama burda eşim hem kendi ailesinden kaynakli hem de benim akrabalarimdan kaynakli mutlu olacak gibi geliyor. Artik kendimi düşünemiyorum ki. Yani böyle ezik bisey olsam akrabalarin böyle seyler yapabilir de ben öyle biri degilim birini mahkemeye verdim. Hicbisey yapmiyorum cok sey oluyor, cok sey yapiyorum yine cok sey oluyor. Ne yaptimsa olduramadım. Kendi kizlari icin buradan birilerini buldurmaya calisirken benim buraya gelmis olmam babanemi öldürdü, dedemi öldürdü, teyzemi öldürdü bir kısım zaman yasadigim icin bana düşkünlerdi onlarda onlarin ölümünü bana bagladi tabiki öyle birsey yok ama bende insanım orada yokken benim uzerimden bir sürü sey yapiyorlar. Esim birini sinirini kkntrol edemeyerek baska bir ulkede oldugu halde dövmek zorunda kaldi ki esim hayatta kaba kuvvet uygulamaz. Hepsi manyak bunlarin derler ya öyle böyle değil. Artik esime o kadar cok üzülüyorum ki ona da soyluyorum kac kurtar kendini. O da herseyin gececegini söylüyor. Gercekten cok şey atlattik. Öyle basit seyler de değil. Evlendik yine rahat vermiyorlar. Engelledigimiz numaralarin haddi hesabi yok. Ama az paraya ihtiyaci olsa kapimizin önündeler. Babanem tüm herseyini bana biraktigi icin cunku ona ben baktim burdan bi zıt gittiler. Tum kardeşlerin borclarini kapadim ve tarlalari kullandirdim. Miras dediler hepsini verdim. Parayla isim olmaz. Daha fazlasiyla olayli şeyler. Simdi yiyecek seyleri kalmadi ben orda olsam herseyi ayarlayip islerini yürütüyordum ben gidince tüm elindekileri de batirdilar artik güçleri kurdugum aileyi yıkıp eski duzeni geri getirmeye calisiyorlar. Daha fazlasi da var yaptiklarinin ama dedigim gibi onlari sorun edecek kadar değerli görmüyorum. Annemi ikna edemiyorum. Sanki biseylerden korkuyor gibi. Çıkmazdayım. Esim ve annemin uzulmesini engellemek istiyorum benim yapmaya calistigim bu.

yanlis anlamayin herkesin derdi kendine ama kac gundur kanserler aldatilmalar falan okuyoruz bu dert cok iyi bence allah herkese boyle dertler versin

Esinizin tavrı nasil?
Size destek mi? Iliskiniz nasil?

Orada yasayanlar ortama ayak uydurup helal ete dikkat etmiyor olabilir herkesin inanci ve yasama sekli farkli elbette.
Ama siz kendi tavrinizi koyarsanız ve esiniz de destekse diger insanlari takmayin. Kendi evinizin kurallarini siz koyabilirsiniz. Evliliğinizin sınırlarını esinizle ikiniz belirleyebilirsiniz.

yanlis anlamayin herkesin derdi kendine ama kac gundur kanserler aldatilmalar falan okuyoruz bu dert cok iyi bence allah herkese boyle dertler versin
Haklısınız tabiki çok şükür halime Allah kimseyi sağlığından etmesin, herkese uzun ve güzel ömürler nasip etsin. Ben sadece baska sorunlarimi anlatmadan yasadigim seyler var onlarla basinizi agritmadan benim yuzumden uzulen 2 insan var esim ve annem onlarin uzulmesini nasil engelleyebilirimi sordum aslinda. Yani baskalari nasil çözüm buluyor bunlara anlamaya çalışıyorum. Aile olmanin bilincine varamadim. 1 senedir cok kötü olaylar yasadik Allah kimseye yaşatmasin kisa kesmekicin çözüm arayisina girdim.

beddua değil olması gerekeni söyledim bütün yazdıklarını okudum ve annemde annem demiş boşanmaktan başka yolu yok gibi gözüküyor enerji emici umutsuz
Insallah beraber aglarsiniz demek hos degil. Ic dünyasi demek ki calkantili bu insanlarin. Kendiside istemez böyle olsun

Bence kendinizi adapte etmeye odaklayın.bir işe falan girin yani tabiki aile önemli ama sonuçta ömrünüzü onların yanında geçiremezsiniz. Evinize ayakkabısız almayın, terlik verince çok garipseyeceklerini sanmıyorum. Bilemiyorum herkes yurtdışında yaşamak istiyor yani fırsatını bulmuşken tadını çıkarın, avrupayı gezin yapacak çok fazla şey var aslında. Ama yapamıyorum demeyin yoksa sonunuz belli.

Insallah beraber aglarsiniz demek hos degil. Ic dünyasi demek ki calkantili bu insanlarin. Kendiside istemez böyle olsun
İnşallah beraber ağlarsınız demedim annesinin yanına gelse durum değişmeyecek bazı insanlar acidan beslenir herşeyi yapmış ama halen anne ağlıyor kızda anneci ne debilebilirki

Haklısınız tabiki çok şükür halime Allah kimseyi sağlığından etmesin, herkese uzun ve güzel ömürler nasip etsin. Ben sadece baska sorunlarimi anlatmadan yasadigim seyler var onlarla basinizi agritmadan benim yuzumden uzulen 2 insan var esim ve annem onlarin uzulmesini nasil engelleyebilirimi sordum aslinda. Yani baskalari nasil çözüm buluyor bunlara anlamaya çalışıyorum. Aile olmanin bilincine varamadim. 1 senedir cok kötü olaylar yasadik Allah kimseye yaşatmasin kisa kesmekicin çözüm arayisina girdim.

ben ingilterede yasamadim ama gidip gelmisligim cok, yakin arkadaslarim da var, orda aslinda cok buyuk bi turk komunitesi var diye gozlemledim yani almanyadan pek bi farki yok. yani turk cevre de edinebilirsiniz aslinda rahatlikla sosyal medyadan dernek gibi seyler de bulabilirsiniz. cok destekleyici insanlar benim arkadasima hemen is bulmustu londrada rastgele bi turk.

sizin derdiniz uzaklik degil annenizi koruma isteginiz.
yorumlarinizi okudum da.. akrablar annenizin zihnini kirletiyormus ve toplu olarak psikolojik siddet uyguluyorlarmis anladigim kadariyla..

annenize destek olmak istiyorsaniz sizde tam tersini yapin ve iyi telkinler ile konusun annenize.
anne ben burda mutluyum.. ben burda mutluysam sende kizinin mutlu oldugunu bilerek mutlu ol aklini gönlünü rahat tut vsvs gibisinden tatli tatli isleyin..

birde ne kötü akrabalariniz varmis öyle.. ne malum kuzenlerinizin dogru söyledigi? belki annenizin büyük bir tepkisi yoktur ve onlar size öyle aktariyordur.. belki kendileri abarttiklarindan bilincsizce de yapabiliyorlardir ..kötülükten de olmayabilir.. aonucta herkesin bir olayi yorumlama tarzi farkli..
annen birgün üzüntüsünü anlatir ese dosta mesela ertesi gün keyfi yerindedir mutludur ama bir baskasi o cümleyi kafasinda büyüterek size aktarir..
fazla laf söz dinlemeyin annenizi muhattap alin. ona sorun en fazla mutsuz mu vs diye..

baskalarinin lafina bakarak kendinizi hirpalamayin daha fazla

Back
X