Bu şekilde bütün insanlara kızmaya veya hakaret etmeye hakkınız yok. Bu toplum bir yandan çocuklara korumacı yaklaşmaya yönelik bir toplum. Tek başına bir çocuğu annesine yönlendirmek bunca kötü vakanın sonucu oluşmıuş bir içgüdü.
Kimse çocuğunuzu sevmesin, kimse müdahale etmesin tabii. Ama çocuk koşuyor veya özellikle bağırıyorsa insanlardan önce annesi olarak siz müdahale etmelisiniz. Bağırarak kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini de öğrenmeli. Hele ki bazı çocuklar ve yanlarındaki dünyayı sallamaz anneler gerçekten çekilmiyor.
Asansör konusuna gelince hasta, yaşlı, engelli, bebekli olmadığım halde biniyorum. Bu sebeple de beni veya benim gibi insanları insan dışı yaratık diye adlandıramazsınız. Acelem oluyor, tüylü bot giymiş oluyorum elektrik çarpıyor, merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için biniyorum.
Çünkü anneler de tramvaya, otobüse, minibüse, asansöre çocuk arabasını kapatmadan binip 8 metrekare yer kaplayacak kadar düşüncesiz. Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.
Genel olarak hamile veya yeni doğum yapan insanların tüm dünyayı kendilerine ait, tüm kuralların onlara göre düzenlenmesi gerek olarak görmesinden hoşlanmıyorum. Tepkim sadece size değil. Ama şu da var ki burası bir toplumdur ve siz çocuğunuza yerde yatmasının sonucunu öğretmek istiyorken insanlar yerde yatan (pislik, soğuk, mikrop) bir çocuğa kalk dediler diye çok da onları suçlayamazsınız.
Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.
Çok insani şeyler bunlar, abartmışsınız.