artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Hatip olmaya değil anlaşılmaya çalışıyorum. Beğeni de kasmıyorum, laf da sokmuyorum. İlk mesajim gayet açıktı buna rağmen alakası olmayan bir yorum gelince tane tane açıklama gereği duydum.

Konuyla alakali ya da alakasiz gorunebilir ama CIRCLE diye bir film var izleyin. Tamamen farkli bir konu, icerik farkli ... Bu konuyla alakasi yok ama insanlik acisindan kim neye gore nasil karar veriyor gorun.

Yok yahu metrobuste dolmusta kucaginda bebekle 55 yasinda anneme bile yer vermediler.
Turk insani feci bencillesmis. Eskiden boyle degildi.
Yok yok inanin bunu sağlayan bazı annelerin çocuklarıyla bindjginde mecburmussun gibi davranmalari nezaket yer verirsin o ara trip atar karşısında ki insanın mecburiyeti yok saygidan yer veriyor bunu anlasa sıkıntı yok yine ben yediğim o kadar Tribe rağmen dayanamiyorum yer veriyorum.

Mesela her dugune de goturmeyin cocuklarinizi. Bazi dugunlere katilmamak/cocuksuz katilmak zorunda kalabilirsiniz anne olunca.

Cocuk yapmadan bunlari hic dusunmediniz mi anlayamiyorum ki. Illa her yere girecegim, her aktiviteye gidecegim mi dediniz.

Davetiyesinde nazikce cocuklarin gelemeyecegi aciklanan organizasyona gidiyorum. Elbette o saatte o ortamda sikilan cocuk masalari rahatsiz etmeye basliyor. Cigliklar, kosturmalar da cabasi. Bunlari okurken kendinizi sorgulayin. Cocuklarinizi her yere sokmaya calismayin.

Hatip olmaya değil anlaşılmaya çalışıyorum. Beğeni de kasmıyorum, laf da sokmuyorum. İlk mesajim gayet açıktı buna rağmen alakası olmayan bir yorum gelince tane tane açıklama gereği duydum.
Yorumu yazan kişi de anne duygusu ile yazmış belli..
Anne olduğunda durumu o zaman sende daha iyi anlarsın.

Konuya dair ise ne yazik ki ben ilgisiz bir anneden çok yetemeyen ve bikmis bir anne gördüm.

Bugün dört küçük çocuğumla avm de dolaşırken insanlar dönüp maşallah ne kadar uslular derken etrafta kendini dünyanın merkezi sanan çocuklar ve ebeveynler görüyorum

Sekiz kolum yok benim ama akıl madem güzel bir şey. Aklimizla pekala zoru kolay eyleyebiliriz.

İşte dediğim durum bu.

Her gün otobüsle gidip geliyorum,çoğu zaman ayaktayım zaten,oturunca da genelde birkaç durak sonra kalkmak zorunda kalıyorum.İşin garip tarafı kalktığımda insanların birçoğunun suratıma bakıp bir teşekkür bile etmemesi.
Şimdi ben bu insana yer vermek zorunda mıydım ? Hayır,değildim.Ama istediğim için verdim,yardım edeyim diye.Her gün böyle tiplerle karşılaşınca insan açıkçası soğuyor şahsen ben soğudum.

Burada yer vermiyor diye ''bu ülke nerelere gidiyor'' demiş arkadaşlar ama ben buna katılmıyorum.Çünkü bu insanların yer vermemesinin tek sebebi oturmayı sevmeleri değil,kibarlık ettiklerinde sanki zorundaymışsın gibi davranılması.

Siz ne kadar para ödüyorsanız ben de o kadar para ödüyorum.O koltuk ne kadar sizin hakkınızsa o kadar benim de hakkım.Bir iyilik edip size yer veriyorsam dediğim gibi zorunluluk olduğu için değil,iyilik etmek istediğim için verdim,bir zahmet dönüp yaptığım kibarlığın/iyiliğin boşa olmadığını gösterin inanın bana bir gülümseme para ile değil,saatlerinizi de almıyor.Kimse sizden fazlasını da istemiyor.

Benim düğünümde mesela süslemedeki tüm balonları çat pat patlatan iki sevimsiz velet yüzünden kel kaldı bahçedeki ağaçlar, videoda sürekli o sesi duymak da cabası. Anneleri de gık demiyor. O balon süslemeleri, bir insanın düğününün ambiyansı o biricik çocuklardan değerli değil elbette.
Yada şu ilk dansta bile pistten çekilmeyen çocuklar...
Ne zaman başladı bu görgüden bihaber terbiyesiz çocukların zeki olduğu yanılgası bilmiyorum ama cidden ben çok sıkıldım.

Cocugu kucaga alip ayni anda puseti kapatip asansöre nasil ittireyim, herkül müyüm ben? O kadar güç kuvvet olsa zaten pusete ne hacet?

Çünkü bazilari için cocuklar marstan falan gelen farkli yaratiklar. Cunku onlar hic cocuk olmadi ve hic cocuk sahibi olmayacaklar.

Çocuklarla değil "BENCİL VE VURDUMDUYMAZ" ebeveynleri ile derdimiz olduğunu herhalde 5656. yazışımdır ama bu konuda da yineleyeyim.

Kırmızı alarmlık konu demiştim, kapatmazsam çok banlanma olacak besbelli.

Karşılıklı hoşgörü lazım, herkes çocuk sevmek, bizlerin çocuklarını, bizleri pohpohlamak zorunda değil, tabii biz annelerde bebeklerimizle eve hapsolamaz, sırf bebekliyiz diye eve kapanıp soyutlanamayız, mutlaka dışarı çıkacağız fakat bebekler annelerin sorumluluğudur, başkalarının öncelik göstermesi beklenmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…