artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Valla çok var kafasını çeviren insanlar. bana verilen yere oturup bir de suratıma bakan bi abla vardı mesela hiç unutamam. devir o devir değil gerçekten, kimse kimsenin umurunda değil.

Yaslilara empatim cocuklu annelerden daha fazla ama bu cocuklari sevmedigimden degil. Annelerin cocuklarinin rahatsiz edici davranislarini cocuktur yapar seklinde dikte etmelerinden. Sonuc birbirine tahammul edememek ama her yerde tahammul edilmeyi beklemek.

Bknz : Insan disi yaratik.

Koalina ben yanlış hatırlamıyorsam ilk okul öğretmeniydin, hayat bilgisinde işlemiyor musunuz bu tür konuları.
Açıkçası yorumun şaşırttı beni.
Ne alakası var bunun bu konuyla? Bebek arabası katlamak yanlış bir şey mi yorum şaşırtıyor? bence tam tersi katlamamak saygısızlık.
Katlayamamak ayrı bir şey ama bilerek "aman nasıl olsa 5 durak sonra ineceğim az sıkışıversinler" demek başka.
Nasıl bunu savunup bir de derste işlediğimi falan düşünebilirsiniz ki?

O zaman insanlara ne diye dükkanın içine bebek arabasiyla girmeyin diye veryansın ediyorsun kendi yapmayacağın şeyi ne diye yazıyorsun bacım

Diyorum ki girmeyin sıkış tepiş dükkana bebek arabasıyla. Arabayı dışarda bırakın demiyorum. Ben dışarı bırakıp girerim de demiyorum, girmem diyorum. Anlaşılır oldu mu acaba? Bu aralar herşeyi tane tane yazmama rağmen anlatamıyorum nedense.

Valla çok var kafasını çeviren insanlar. bana verilen yere oturup bir de suratıma bakan bi abla vardı mesela hiç unutamam. devir o devir değil gerçekten, kimse kimsenin umurunda değil.

Ya bu otobüs zaten apayrı bir konu.
O konu hakkında hiç yazmayı düşünmüyorum büyük ihtimalle taşlanırım.

Konu sahibi yazdığınız yazıdan ilgisiz bir anne olduğunuzu düşündüm.muhtemelen avmdeki insanlar da öyle düşünmüşlerdir.sürekli bağıran ,oradan oraya kacan, yerlerde sürünüp yerleri yalayan çocuk ve bebeğiyle izleyen annesi.milletin o şekilde bakmasına cidden şaşırmadım.insanlar sizin çocuğunuzla ilgilenemediğinizi düşünüp ona sahip çıkmak istemişler çok belli

İnsan dışı yaratık lafını bir anne kullanıyor o daha kötü bir durum

ben hic bebek arabasiyla otobuse veya baska bir toplu tasima aracina binmedim.binmedim diye binenide kinamadim.
hosgoru lazim sa
Bineni kimse kınamıyor zaten, kimsenin özgürlüğüne diyecek bir şey yok tabi başkalarının özgürlüğü kısıtlanmıyorsa.
Bebektir öncelik tanınır, yaşlıdır yer verilir, hastadır müsamaha gösterilir ama bütün dünya da bir maruzatı olanların etrafında dönmüyor.

Amaç zihnen bedenen sağlıklı, düşünebilen bireyler yetiştirmek zaten.
Yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını da gözetmeyi öğrenecektir elbette. Öğrenmezse sıkıntı var demektir. Eğitim sadece çarpım tablosuyla, dil bilgisinden ibaret değil. Bahsedilen hayat bilgisi bu konuyla direkt alakalı aslında...

Yorumlarda en sevmediğim şey şu , mesela araba konusunda sana hak veriyorum ama son cümlende katılmıyorum. Yazarken bu anlaşılmıyor işte neyse.
Çocuklu kadın en önemli benim zannediyor, yaşlı adam benim zannediyor, yorgun genç benim zannediyor.
Cidden neye göre karar vericez kimin önceliği olup olmadığına.

O zaman insanlara ne diye dükkanın içine bebek arabasiyla girmeyin diye veryansın ediyorsun kendi yapmayacağın şeyi ne diye yazıyorsun bacım

Yalnız o mağazaya girmezseniz ölmezsiniz. Pekala çocuğu annenize yada bakabilen birine emanet ettiğiniz bir gün girebilirsiniz, yada arkadaşınızla eşinizle çıktığınız bir günse dışarıda sizi on dakika bekleyebilirler. İllaki diğer insanları rahatsız etmek zorunda değilsiniz o mağaza kaçmaz ya arabanın olmadığı bir gün gidebilirsiniz.
Yada hiç kimseniz yoksa bebeği slinge alırsınız yada kucağınıza alırsınız araba dışarıda kalır girersiniz illa ki gireceğim diyorsanız.

dönsun diyen yok zaten.biraz HOŞ-GÖ-RÜ

Annelere bazi seyleri anlatmak lazim onceden.

Bakin, cocuk dogurdugunuz ulke verilen orneklerdeki gibi gelismis, genc nufusa ihtiyac duyan, sistemi oturmus bir ulke degil. Avrupa ulkeleri gibi otobusler yok, insanlar sikis tepis biniyor.

Ve o ulkelerde olsaniz bile, siz cocuk dogurmaya karar verdiniz ya, bir seylerden mahrum kalacaksiniz. Kalacaksiniz yani bu kadar basit. Bu dukkan cok kucuk, bu restoran cocuklara uygun degil, burasi yalnizca belli amaclar icin diyerek oraya girmeyeceksiniz.

Cunku cocuk yapmak hayattaki diger her sey gibi sizin seciminiz. Ve diger seylerden ayrilan yonu en cok sorumlulugu ve fedakarligi talep etmesi. Bunlari bastan kabul edeceksiniz.

Ustuste 2 cocuk mu yaptiniz. O otobuse nasil bineceginizi siz dusuneceksiniz. Bu sizin sorumlulugunuz. Bunu baska insanlarin ustune yikamazsiniz. Cunku siz de biliyorsunuz ki sistem nedeniyle o otobuse kapasitesinin 3 kati kisi biniyor, sizin yer kaplamanizin sorun oldugu bir ulke burasi.

Cocuk yetistirmeye gelince Turk usulu, otobuse binmeye gelince Avrupa usulu olmuyor yani.

Alakasız dediğim konu benim öğretmen olmam.
Her konuda karşıma çıkması hoşuma gitmiyor.
Çocuk sevmiyorum diyince aaa öğretmen değil misin?
Öyle düşünmüyorum diyince aaa ama öğretmensin.
Öğretmenim diye farklı bir düşünce yapım olamaz mı?
Derste işliyorum o zaman böyle mi düşünmeliyim? Kaldı ki bu derste işlenecek doğru bir konu bile değil. Bir çok yerde zaten bebek arabasının kapalı olması gerektiği belirtilir, yani çocuklara "araba açık bir şekilde binilebilir, kimse buna karışamaz" mı demem gerekiyordu?

Bugüne kadar ne yazdiysan beğenen biri olarak fikir ayrılığı yasadigimiz zaman insanlara cümle içinde anlayışına laf sokunca alkislamiyorlar yada daha akıllı olmuyorsun.
Benim için yazdiysan tekrar ediyorum anlamam kIt değil sen bu kadar tane tane yazınca da hatip olmuyorsun.

Çünkü bazilari için cocuklar marstan falan gelen farkli yaratiklar. Cunku onlar hic cocuk olmadi ve hic cocuk sahibi olmayacaklar.

Veya kimseyi rahatsiz etmeden cocuk yetistirmislerdir. Bunu imkansiz saniyorsunuz herhalde.

Anneler de var konu sahibinin tavrini elestiren. Her alani kendine parsellemeyen.

O artık sizin yapınıza, o anki ruh halinize göre bile değişen bir şey. Arabaya aynı anda hamile bir kadın, yaşlı bir amca ve hasta biri binse kim hangisine yer verir?

Yani bence görüşünüz makul. Özgürlük tanımı abartılıyor iyice.
Öğretmen diye her konuda çoğunluğa uyması gerekmiyor bir kişinin.
Bana kalırsa iyi bir öğretmen zaten yeri geldiği zaman görüşlerini, doğru bildiğini saygı çerçevesinde sonuna kadar savunabilmeli. Bir duruş lazım bir kere.
Ben de henüz adayım, o yüzden müdahil oldum zaten. Alakadan kastım da zaten sizin yorumunuza değildi, bir öncekine idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…