artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Dün otobüste bir kadının arabada hem bebeği vardı,hem de en fazla 3 yaşlarında çocuğu daha vardı ve de ayaktaydı.İnmek için düğmeye bastığında ,ben Ondan çok düşündüm ,bu halde nasıl iner,arabayı mı indirecek ,öteki çocuğu mu diye strese girdim.Bari kapı açıldığında yardım edeyim o arabayı indirirken ,diğer çocuğu kucaklayıp indiririm diye düşündüm.Kapı açılır açılmaz ,çocuğu arabadan sıkı tutunmuş vaziyette hemen indiler otobüsten.Ben de bakakalmakla yetindim.

Çocuk sahibi olmak gibi bir niyetim yok.
Hadi oldum diyelim arabayı dışarda bırakıp dükkana girecek kadar kıt akıllı değilim çok şükür, dükkana girmeyeceğim bu kadar basit. Köpek mi bu dükkanın önüne bağlayalım.

arabayi katlamana gerek yok zaten canim.otobusteki o cok degerli insanlar sana ve bebene birkac durak katlansinlar,olmezler

Tecrübesi çok onun belli. ya da bin kere tembih etmiştir otobüse binmeden önce ben ilk defa karşılaşacağımız bir durum olduğunda sürekli konuşarak bilinç altlarına işliyorum ve çoğu zaman sorun yaşamıyorum.

arabayi katlamana gerek yok zaten canim.otobusteki o cok degerli insanlar sana ve bebene birkac durak katlansinlar,olmezler
Araba ölür ama değil mi katlanmazsa?
İnsana saygı duymayıp çocuğunuz için saygı beklemeyin lütfen, işte böyle böyle kimse kimseye yer vermez oldu.
Çocuklu kadın en önemli benim zannediyor, yaşlı adam benim zannediyor, yorgun genç benim zannediyor.

Kaldı ki oldu da,haberlerde izledim ben.Kadın bayramlık alışverişi yaparken;dışarıda eşi bebek arabasıyla O'nu bekliyordu.Eşi çok bekleyince ,acele etmesi için kısa süreliğine içeri girdiği an bebeği çalınmıştı.

Yok bu şekilde düşünmüyorum ben. idare edebilirler belki derim en fazla. kimse kimseye katlanmak zorunda değil.

Ya bir de katlayınca tekerleri insanların üzerine değer o daha beter bir durum bence.

ya arkadas bebegi kucakla ayni zamanda arabayi katla ve tutmaya calis.
gercekten empati yapmiyor musunuz yoksa yapamiyor musunuz ? kadin kadinin dusmani vallahi

gercekten empati yapmiyor musunuz yoksa yapamiyor musunuz ? kadin kadinin dusmani vallahi

Bebek küçük olunca illa ki yanında mamasını ,yedek elbisesini taşıdığı çanta da oluyor.Kadın bebeğini mi taşıyacak,çantayı mı ,arabayı mı?Ani frenlerde Allah korusun ,bebek kucakta olursa daha tehlikeli.

Daha bugün gördüm, uyarı yazısıyla görseli asılıydı otobüste. Bebek arabalarını katlayınız yazıyordu.
Her gün toplu taşıma kullanarak okula gidip gelen biri olarak, birkaç durak katlanmak olmuyor o işte. Bazen o kadar kalabalık oluyor ki ayakta durmak mucize oluyor. O esnada bavul, bebek arabası gibi hacmi geniş şeyler de üzerine tuz biber ekiyor.
Şimdi bunu böyle yazdım diye çocuk düşmanı falan değilim, sadece günlük yaşamın zorlukları var, kolaylaştırmak için uygulamalar koyuyorlar işte. Yapıp yapmamak bize kalmış.
Geçen yıl mesela, bir olay yaşadım. Otobüse binecektim, genç bir hanım yardım istedi. Bebek yürüyebiliyordu, acaba siz bindirebilir misiniz ben orta kapıdan arabayı çıkarayım dedi. Ben de tamam dedim, annesi gelene kadar bebeğe baktım. Bir kişi de arabayı taşımaya yardım etti hatta. Şahsım adına böyle durumlarda yardım istendiğinde geri çevirmiyorum. Yani kimsenin de kolay kolay geri çevireceğini sanmam.

Koalina ben yanlış hatırlamıyorsam ilk okul öğretmeniydin, hayat bilgisinde işlemiyor musunuz bu tür konuları.
Açıkçası yorumun şaşırttı beni.

Katlamaya gerek yok başka bir şey, katlayamıyorum başka bir şey. Evet ben de kadın kadının düşmanı diye düşünüyorum. Biz otobüste sıkış tepiş arkadaki kimselerin totosundan sakınmaya çalışırken orada boş bir bebek arabasının bulunması hoş değil.
Ayrıca bebek arabası nasıl çıkıyor otobüse? İçinde çocukla mı? Çocuğu kucağa alıp arabayı ayrı çıkartıyorsanız pekala otobüs gelmeden katlayıp elinize alabilirsiniz. Yok yardımla çıkıyorsanız katlamak için de yardım isteyebilirsiniz.
Yapmak isteyene yol çok.

form istanbulda dahada asansör krizi yaşanıyormu ne tartımalara sahne olmuştu o asansör

İşte asıl sorun şu ki buradaki insanları vicdansızlıkla,medeniyetsizlikle suçluyorlar ama biri de çıkıp neden yardım istemediklerini açıklamıyor mesela.Yardım eder misiniz diyene yok diyecek bir insan yok bir şunu anlasalar problem kalmayacak.Ama yok olur mu küçücük otobüste hepimiz sıkışalım araba dursun.

ben hic bebek arabasiyla otobuse veya baska bir toplu tasima aracina binmedim.binmedim diye binenide kinamadim.
hosgoru lazim sa

Asansör konusunda çözümüm ben bebeği tutardım eşim arabayı katlayıp yürüyen merdivenden indirirdi. başka türlü yok gelmez çünkü o asansör malesef. yalnızsam eğer kaçarı yok yarım saat bekleyip binerdim. neyse büyüdüler de artık kurtuldum :)

O zaman insanlara ne diye dükkanın içine bebek arabasiyla girmeyin diye veryansın ediyorsun kendi yapmayacağın şeyi ne diye yazıyorsun bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…