- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
yani ben de hamileliğimin başından itibaren çalışmaya devam ettim. genelde ayakta uzun süre kaldığım zamanlar oluyordu. azami dikkat etmeye çalışsam da bedenen aktiftim. şimdi çevremdekiler özellikle de ailem 2.ye hamile kaldığımda ilk haftalarda rapor alıp yatarsın kendini hiç yormazsın vs diyorlar. ama zaten ben bebeği düşürmedim ki. rahmimle ilgili bir sıkıntı yoktu. kalbi durdu. bunun sebebi ne deli gibi merak ediyorum. doktor genelde kromozom anomalisinden oluyor ilk 12 haftada dedi. ama araştırdığım kadarıyla ilerki haftalarda da anne karnında bebek ölümleri görülebiliyor. hep risk var yani. ben hep hamilelik hastalık değil ben hasta değilim günlük yaşantımı kısıtlayamam dedim ama gene de olmadı işte. daha mı nazlansaydım rapor alıp yatsaydım keşke diyorum bazen bilimse açıklaması olmasa da...Kendini suçlama canim. Çogu hamile kadin gunluk hayatina devam ediyor, arkadasim agir market posetleri ve ilk cocugunu da tasirdi, ne yapsin. Yani senin bir sucun yok. Allah yardimcin olsun, daha cok yeni.
evet muhakkak öyle. ben de belki beni daha büyük üzüntülerden korudu miniğim de erken veda etti diye teselli bulmaya çalışıyorum. faydası oluyor mu hayır. ama zaman lazım herhalde...Geçmiş olsun. Doğa ana sağlıklı nesiller uğruna böyle bir düzen kurmuş. Her işte bir nasip bir kısmet vardır.
Hiç üzülmeyin. Böyle olaylar çok sık yaşanıyor. Tekrar hamile kalır ve sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz.
Ben de ilk bebeğimi 8 haftalık hamileyken kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştım. Şu an için acını yaşa sadece. Zamanla herşey değişiyor,unutuluyor demeyeyim. 1 yıl sonra tekrar bebek istedik ve Allah nasip etti. Şimdi yavrum 7 aylık. Ben çok soğukkanlı bi insanım,üzüldüm, nasibi yokmuş bu dünyada dedim teselli buldum.mümkün mertebe meşgul et kendini.. herşey nasip
yani ben de hamileliğimin başından itibaren çalışmaya devam ettim. genelde ayakta uzun süre kaldığım zamanlar oluyordu. azami dikkat etmeye çalışsam da bedenen aktiftim. şimdi çevremdekiler özellikle de ailem 2.ye hamile kaldığımda ilk haftalarda rapor alıp yatarsın kendini hiç yormazsın vs diyorlar. ama zaten ben bebeği düşürmedim ki. rahmimle ilgili bir sıkıntı yoktu. kalbi durdu. bunun sebebi ne deli gibi merak ediyorum. doktor genelde kromozom anomalisinden oluyor ilk 12 haftada dedi. ama araştırdığım kadarıyla ilerki haftalarda da anne karnında bebek ölümleri görülebiliyor. hep risk var yani. ben hep hamilelik hastalık değil ben hasta değilim günlük yaşantımı kısıtlayamam dedim ama gene de olmadı işte. daha mı nazlansaydım rapor alıp yatsaydım keşke diyorum bazen bilimse açıklaması olmasa da...
Evet kesinlikle, böyle bir durum olunca her kafadan ses çıkacak ama psikolog ile daha sağlıklı bir diyalog kurarsin, allah sabır versinYani duzelir muhakkak, insanlar ne acilar yasiyor ama devam ediyorlar bir sekilde. Bunun ben de farkindayim. Ama su an 24 saat o var aklimda. Buyuse neye benzerdi, daha geçen hafta canliydi, acaba benim yaptigim bir sey mi sebep oldu vs vs....devamli konusup cevremdekileri de bunaltmak istemiyorum o yuzden psikolojik destek almam en iyisi olacak sanirim...
Etraftakilerin sık sık tekrar hamile kalmanla ilgili konuşması, senin sıradakini düşünmek dahi istememen bu hale sokmuştur seni..inan geçecek..asla istemiyorum da deme benceben hiç istemeyecekmişim gibi geliyor. ama daha kürtajı 2 gün önce olmuş biri olarak çok da sağlıklı bir düşünce yapısı içinde değilim. peki 2.hamileliğinde korku taşıdın mı gene aynı haftalarda kalbi durursa diye? nasıl aştın bunları?
Çok geçmiş olsun.Aynısını 2 defa yaşadım seni anlıyorum10+4 gunlukken, hicbir kanama vs belirti olmadan kalbi durmus bebegimin...tam bir hafta karnimda oylece kalmis gelismeden. Ikili test için gule oynaya muayeneye gittigimizde ultrasonda ölüsüyle karşılaştık minigimizin. Daha dun cok zorlu bir kurtaj oldum. Ilk gebeligimdi. Doktor rahmin cok iyi, rahimde hic kanama alani yok, bebegin eşinde ayrilma yok o yuzden ilacla rahmin acilmasini saglayacagiz dediginde cok cok kotu oldum. Tarifsiz bir aci. Neden böyle oldu hersey yolunda gidiyorken bilmiyorum. Hala kabusta gibiyim. Patoloji sonucunu bekliyoruz. Kurtaj oncesi cok aci cektigim icin, kendi kendini atmayan bebegimi aciyla dusurmek zorunda kaldigim icin psikolojim hic iyi degil su an. Ciddi olarak bir daha hamile kalmaktan korkuyorum. Herkes daha ilk gebeliğindi, gene olur vs diyor, doktor rahminde bir problem yok sana 1 regl donemi veriyorum 3 ay bile degil dedi ama ben bir daha ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Kaldiramam gibi geliyor. Bu korkuyu nasil aşabilirim? Bedenen ve ruhen bu kadar yiprandiktan sonra bir daha cocuk düşünülebilir mi? Bir daha olsa 9 ay boyunca acaba kalbi atiyor mu diye dusunup cildiririm gibi geliyor. Benzer sureclerden gecenlerin tecrubelerine ihtyacim var.
Benim bi yakınımda da aynısı olmuştu. Sonra bir daha hamile oldu. Hiç bir sorun olmadı. Sağlıklı bir çocuğu oldu. Ayrıca ilk gebelikde düşük oranı çok yuksekmis. Yani yaşadığınız normal diyebilirim. Geçmiş olsun. Uzmeyin kendinizi.10+4 gunlukken, hicbir kanama vs belirti olmadan kalbi durmus bebegimin...tam bir hafta karnimda oylece kalmis gelismeden. Ikili test için gule oynaya muayeneye gittigimizde ultrasonda ölüsüyle karşılaştık minigimizin. Daha dun cok zorlu bir kurtaj oldum. Ilk gebeligimdi. Doktor rahmin cok iyi, rahimde hic kanama alani yok, bebegin eşinde ayrilma yok o yuzden ilacla rahmin acilmasini saglayacagiz dediginde cok cok kotu oldum. Tarifsiz bir aci. Neden böyle oldu hersey yolunda gidiyorken bilmiyorum. Hala kabusta gibiyim. Patoloji sonucunu bekliyoruz. Kurtaj oncesi cok aci cektigim icin, kendi kendini atmayan bebegimi aciyla dusurmek zorunda kaldigim icin psikolojim hic iyi degil su an. Ciddi olarak bir daha hamile kalmaktan korkuyorum. Herkes daha ilk gebeliğindi, gene olur vs diyor, doktor rahminde bir problem yok sana 1 regl donemi veriyorum 3 ay bile degil dedi ama ben bir daha ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Kaldiramam gibi geliyor. Bu korkuyu nasil aşabilirim? Bedenen ve ruhen bu kadar yiprandiktan sonra bir daha cocuk düşünülebilir mi? Bir daha olsa 9 ay boyunca acaba kalbi atiyor mu diye dusunup cildiririm gibi geliyor. Benzer sureclerden gecenlerin tecrubelerine ihtyacim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?