Valla bir kac yil onceden olsa sana laf sokan huzursuz edene sen de karsilik ver, sessiz kaldikca tepene binerler derdim ama artik farkli dusunuyorum. Gordum ki oyle kisilere prim vermemek, gormeZden gelmek cok daha iyi. Diyelim bagira cagira sacma sapan bir laf etti hic duyma. Diger gorumceyle sohbete devam et veya baska birine hitaben konusup baska bir konu ac o da mal gibi kalakalsin. Bir iki boyle oldu mu aptal gibi konustuguyla kaldigini fark edip vazgececektir. Aa ben bunun damarina basamiyorum demek ki beni sallamiyor der.
Karşı taraf sıze laf sokuyor
Siz de cevap veriyorsunuz
Ve siz saygısız ve haksız durumda oluyorsunuz?
Siz daha cok ezilirsinix
Aynı durumu sürekli kendi kardeşiniz yapsaEşimin tam olarak arkamda duracağından emin değilim. Cevabını versem bu sefer bana dönüp sende sus gibisinden bir şey diyebilir onu tanıdığım kadarıyla. Mesela şimdi beslediyse bana beslemiş şimdi de ben besliyorum sana ne oluyor deseydim keşke diyorum, işte orda da eşim beni sustururdu gibime geliyor
Cevap bile verme görmezden gel , eşin görsün ve ona göre seni savunsun..Kv ye gittik, şehir dışından gelen görümcemde orada bu yüzden bu ara sık gidip gelmeler oluyor. İyi hoş sohbet ediyoruz derken, kalmaya gelen görümcem oooo Sila da eşini iyi besliyor demekki çok güzel yemekler yapıyor maşallah kilo almış dedi. Diğer görümcem yüksek bir sesle kızarak niye anası beslemiyor muydu dedi. Eşim de ona boş boş konuşma dedi. Ama bunu sürekli yapıyor bu görümcem. Cevabını alsa bile vazgeçmiyor. Bu zamana kadar ben ona sert şekilde çıkmadım hiç. Lafına karşılık ya görmezden geldim ya da kibar bir dille cevap verdim. Benden üç yaş küçük ailenin en küçüğü. Eşim cevap veriyor evet ama bununla kalmıyor ki yine aynı. Kv de öyledir ama onun kadar değil. Bu kaçıncı oluyor artık hep bir üste çıkma, ortalığı karıştırma çabası var. Biz normal sohbet ederken birden sesini yükseltip ters bir şekilde azarlar gibi konuşuyor. Görmezden geliyorum genelde ama artık sinirime dokunuyor. Ne yapayım mecbur oraya gittiğimizde onuda görüyorum susmak çare değil cevap vermekte çözüm değil gibi sanki ne yapıyım artık siz söyleyin
Aynı durumu sürekli kendi kardeşiniz yapsa
Eşiniz sizin gibi düşünür müydu?
Cevap bile verme görmezden gel , eşin görsün ve ona göre seni savunsun..
Baya saygısız, asla görme işine bak , sana saygısızlık yalarsa ağzının payını ver gitsin sakın susma...Zaten başka sıkıntılarla uğraşırken bide onun boş laflarını çekemiyorum artık. Görümcemin bana öyle demesi ile annesinin besliyor veya beslemiyor oluşunun alakası ne sanki annesine bir şey denmiş gibi hemen savunmaya geçiyor sesini yükseltiyor. Eşim bazen duymaz bazen tepki verir sadece sus der. Kız susmuyor ki eşim konuşma dese konuşurum diyor
Ulaaaa nasıl fenasınız ben daha dün yaşadıklarımı unutuyorumÖnceki konularını da hatırlıyorum ben.
Eşinin kaba ve sert üslubundan şikayetçiydin.
Çocuk istemediğin halde sana baski yapiyordu.
Bir ara da ev işlerini yapmak istemiyordun.
Kv'yi anneler gününde arayayim mi diyerek bize sormuştun.
Sen zaten o ailenin neredeyse her bireyiyle sorun yaşıyorsun.
Demek ki yanlış bir şeyler.
Susarsan,pisarsan böyle devam eder bence.
Senden küçük birine çocuk gibi kendini azarlatma.
Bunun adı iyilik değil saflik.
Baya saygısız, asla görme işine bak , sana saygısızlık yalarsa ağzının payını ver gitsin sakın susma...
o zaman size saygısızlık yapılan yere gitmeyin.Kv ye gittik, şehir dışından gelen görümcemde orada bu yüzden bu ara sık gidip gelmeler oluyor. İyi hoş sohbet ediyoruz derken, kalmaya gelen görümcem oooo Sila da eşini iyi besliyor demekki çok güzel yemekler yapıyor maşallah kilo almış dedi. Diğer görümcem yüksek bir sesle kızarak niye anası beslemiyor muydu dedi. Eşim de ona boş boş konuşma dedi. Ama bunu sürekli yapıyor bu görümcem. Cevabını alsa bile vazgeçmiyor. Bu zamana kadar ben ona sert şekilde çıkmadım hiç. Lafına karşılık ya görmezden geldim ya da kibar bir dille cevap verdim. Benden üç yaş küçük ailenin en küçüğü. Eşim cevap veriyor evet ama bununla kalmıyor ki yine aynı. Kv de öyledir ama onun kadar değil. Bu kaçıncı oluyor artık hep bir üste çıkma, ortalığı karıştırma çabası var. Biz normal sohbet ederken birden sesini yükseltip ters bir şekilde azarlar gibi konuşuyor. Görmezden geliyorum genelde ama artık sinirime dokunuyor. Ne yapayım mecbur oraya gittiğimizde onuda görüyorum susmak çare değil cevap vermekte çözüm değil gibi sanki ne yapıyım artık siz söyleyin
Beslemek lafı insanlara mahsus birşey miymiş?
Erkek kilo alıp verince bunun eşine bağlanmasına da sinir oluyorum.
Koca Koca adamlar anneleri eşleri olmadan aç kalırlar mazallah.
Yakın zamanda kayınvalidem geldi şehir dışından. Eşimi zayıflamış görünce benden bildi resmenevet dedim 40 yaşındaki oğlunun kilosunun derdi de bana kaldı. Sustu öylece.
Esiniz bunda cevap vermiş ama sürekli bir laf söyleme oluyorsa, cevap verin, kızarak değilde hafif dalga geçer gibi. Eşim birşey derse, saygısız damgası yersem diye endişe etmeniz de onlardan çekindiğinizi gösteriyor. Birşey olur diye çekinmeyin bu kadar.
o zaman size saygısızlık yapılan yere gitmeyin.
Bu saygısız tavırlara katlanmak zorunda değilsiniz.
Varsa sizinle ilgili bir dertleri mertçe söylesinler yoksa iğnelemekten vazgeçsinler.
Vazgeçmiyorlarsa siz onlardan vazgeçin.
Benim kaynım da saygisızdı, ben de herkesin içinde sen benim kardeşim olsaydın varya evire çevire bir güzel terbiye ederdim dedim tatlı sert bir şekilde ( eşime hakaretvari bir şekilde davranmıştı), ama o günden sonra benim yanımda daha dikkat etti , beni görünce kaçıyor artıkAynen bir dahakine çok saygısızsın diyip kale almamakta olabilir
O zaman eşinize kardeşinin saygısızlığı artık sınırı aşıyor. SENCE ne yapmalıyız? Nasıl çözelim bu durumu? diye sorun.Şimdi eşime gitmek istemiyorum dersem sende bahane arıyorsun, duyma ciddiye alma alt tarafı boş laf ediyor der kesin bide bende senin ailene gitmiyorum o zaman der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?