• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık küsmek istemıyorum...

canim yapacagin sey cok basit aslinda bu yazdigin kismin linkini gonder mail adresine ve baska hicbirsey yapma.
birak o dusunsun ne yapmasi gerektigini..

sizin esiniz yada bu ur kusen esler icin yaziyorum benim esimde oyle ;zamanlar gectikce anladimki aslinda sorun o ve cozmek istemedigi istemedigi icin yada kendi tarzina yakistiramadigi icin sorunlar halledelemiyor
ben ne kadar konusarak ;susarak ;kabuguma cekilerek yada bazen sorunlari gormezden gelerek yaklassamsa asil sorun kendisi oldugu icin bekliyor soorunun uzerine susup oturmamali
su anda o ne kadar bosveriyorsa bende bosveriyorum
esiniz sorun oldugunu biliyor ve sizinle anlasmak istiyorsa muhakkak konusmali yakin davaranmali
susmakla yada beklemekle sorunlar cozulmuyor
evlilik tek basina yasamak degilki sadece fedekarlik esin birinde olsun hersey karsilikli

bence siz yine de gidip odasına konuşun. bir gün küsken ölüp gitsem üzülmezmisin diye sorun. ( ben eşimi kızdırınca o öyle somurtunca derim. bir kalp krizi geçirip ölcem şu surata bakarken diye)
onu çok sevdiğinizi kavga etsekte kızsamda yine de sarılıp uyumak istiyorum. kavgalar sana olan aşkımı yok etmiyor. yoksa seninki kavga edince yok oluyor mu diyin.
ondan değişmesini isteyin.
ben bazen eşimi çok kırmışsam beni kucağına al konuşmak istiyorum diye başlarım. ve güzelce tüm derdimi anlatırım. sizde deneyin.

canım benim. ben bu lafları desem hıçkırıklara boğulur, binlerce kez özur diler, yani hep böyle oldu. bizim bu küsme sorunumuz kronikleşti artık. bir parçamız oldu. evlıliğimizin üzerınde kara bulut resmen. ama pes ettım yıne yarın barışıcam.

canı ıyı nıyetının farkındayım, evlılıgımızın değil eşimin problemı bu. o sadece bana degıl, arkadaşlarına da kusuyor, çok hassas. kendını ifade edmıyor. son çare terapı sanırım

evet kesinlikle eşinin problemi,bunu demek istedim işte sen üstüne yüklenme bu sıkıntıyı..
yani sorunlu ,hatalı sen değilsin,elbette bu demek değil ki adamı suçlayacağız.
bu mesele "ben nasıl davransam düzelir" türünden bir durum değil..
Madem yumuşak başlı,efendi bir adam tedaviye ikan et,1 ay yalvar,1 yıl yalvar ama ikna et..
Yoksa böyle bir evlilik olmaz bence,Allah sabır versin ya,poffff:1no2:

canım bende nişanlımla ilişkimden pay biçerek düşündüm yaşadıklarını.. ne sorun olursa aramızda ben haklı olayım ya da haksız onun alttan almasını istiyorum kendim hiç adım atmıyorum.yavrum oda siniri yada olayın harareti geçince o adım atıyor genelde.seni dinleyince yoruldum yıprandım falan demişsin ya onun yerine koydum seni..üzüldüm valla..benim karakterim böyle ama ne yapayım..burnu düşse yere eğilip almayanlardanım yanii.kötü birşey gerçekten dikkat edicem bundan sonra..eşininde benimki gibi başka bir versiyonda genel hali bu demekki...bilmiyorum ne kadar zamanlık evlisiniz sende bu durumun seni soktuğu durumlardan ruh halinden falan bahsetsen normal zamanlarında ufak ufak dokundursan acaba aralarda nasıl olur?sen olur olmadık yerlerde hani en ufak birşeyde özür dilesen..o kadarda zor değil bak ne kadar kolay basit birşey imajı çizilse aklına..duygularını daha çok anlatsan oda açılırmı acaba sıkıntısını kızgınlığını küserek değil konuşarak geçirmeyi öğrenirmi dersin?biraz çaba..uğraşacaksın ama iş sende bitecek yine canım..ne yapalım hayatın geri kalanını daha güzel geçirmek adına biraz sıkıntıya uğraşa değer...üzülme bu kadar üzülürümm :teselli:

canim yapacagin sey cok basit aslinda bu yazdigin kismin linkini gonder mail adresine ve baska hicbirsey yapma.
birak o dusunsun ne yapmasi gerektigini..

opuyorumnanaktan ben geçmişte ona öyle mailler yazdım ki, işyerınde tuvalete gırıp bagıra bagıra ağlamış. ama şimdi oruçlu çok üzmekte istemıyorum aslında. aksam eve geldıgın de mektup yazsam utanır yanıma gelemez. eşim suçlu oldugunda kabuguna çekılıyor. bize terapi şart arkadaşlar yazınca daha net gördüm.

canım bende nişanlımla ilişkimden pay biçerek düşündüm yaşadıklarını.. ne sorun olursa aramızda ben haklı olayım ya da haksız onun alttan almasını istiyorum kendim hiç adım atmıyorum.yavrum oda siniri yada olayın harareti geçince o adım atıyor genelde.seni dinleyince yoruldum yıprandım falan demişsin ya onun yerine koydum seni..üzüldüm valla..benim karakterim böyle ama ne yapayım..burnu düşse yere eğilip almayanlardanım yanii.kötü birşey gerçekten dikkat edicem bundan sonra..eşininde benimki gibi başka bir versiyonda genel hali bu demekki...bilmiyorum ne kadar zamanlık evlisiniz sende bu durumun seni soktuğu durumlardan ruh halinden falan bahsetsen normal zamanlarında ufak ufak dokundursan acaba aralarda nasıl olur?sen olur olmadık yerlerde hani en ufak birşeyde özür dilesen..o kadarda zor değil bak ne kadar kolay basit birşey imajı çizilse aklına..duygularını daha çok anlatsan oda açılırmı acaba sıkıntısını kızgınlığını küserek değil konuşarak geçirmeyi öğrenirmi dersin?biraz çaba..uğraşacaksın ama iş sende bitecek yine canım..ne yapalım hayatın geri kalanını daha güzel geçirmek adına biraz sıkıntıya uğraşa değer...üzülme bu kadar üzülürümm :teselli:

özür dileme olayını son birkaç yıldır denıyorum, ama daha çok yapıcam haklısın. şunu ona bin kere söyledım, biz kavga ettiğimizde, haklı olmak yada olmamak umrumda bile değil, sonuçta ıkımız de kaybedıyoruz, evlılıgımız kaybedıyor. yapma ne olur dedım. sorunun buyuk oldugunu daha net anlatmam gerek sanırım. daha net bırşeyler lazım bana. hasta numarası falan mı yapsam bu dert benı yataklara düşürdü mu desem, mendıle kan mı öksursem, türk filmlerınde ki gibi kaydirigubbakcemile3 işe yarar mı dersınız?

canım benim. ben bu lafları desem hıçkırıklara boğulur, binlerce kez özur diler, yani hep böyle oldu. bizim bu küsme sorunumuz kronikleşti artık. bir parçamız oldu. evlıliğimizin üzerınde kara bulut resmen. ama pes ettım yıne yarın barışıcam.

bence yarını beklemeyin.. yanına sokulun.. senin kokun olmadan uyuyamıyorum ben.. hadi bana sarıl diyin.. red edemez zaten..
eşiniz size karşı kinle nefretle küsmüyor zaten kendininde engelleyemediği şekilde konuşamıyor bence.
ona sinirli olduğu zamanlar farklı alternatifler sunun sinirlenince bişiyler kırıp atsın dışarı çıksın ama küsmesin.. sakince konuşun. ama size küsüp yatağı ayırdı an yapışıın yakasına aaa sensiz uyuyamam ben ya ölürsem yanlız mı öliym için rahat eder mi diyin.. heralde uzatmaz. ya yanınıza gelir ya kollarına alır.

normalinde mutlu bir çiftsiniz ama onunda engelleyemediği bişiy bence bu. barışınca artık bu küsme oyunu bitsin. diye güzelce anlatın.

mafoldumben mafoldumben mafoldumben yok mu etrafınızda arkadaşlar böyle bır sorunu olan yada kendısı sureklı küsen. bırı bana ne yapacagımı söylese, o kadar ıhtıyacım var ki... olgunlıkla çözemedim ben bu derdi.

Ben eskiden çok küserdim biraz çcukdum ama ilgi görmek için yapardım yemek yemem için yalvarmaları hoşuma giderdi
Sonra evlenince ilk küsmemde ben yemicem dedim eşimde ii o zaman dedi kaldırdı sofrayı açım kardeşim hemde nasıllllllll:roflol:
Ertesi gün eşim bi kere teklif etti surat yaptım:umursamaz: sonra dayamadım kendim yemiştim:kedi:
Hala sık sık küserim:umursamaz::umursamaz::umursamaz: ama öyle günlerce haftalarca değil zaten kırıldığımı alayınca benimki
Sorunu sorar konuşuruz

Zaten bi kaç saati geçmez ya da en en en en fazla 3-4 gündür azlası ikinizide yıpratır canım eşine neden küstüğünü sorabilirsin

benim eşimde böyleydi.saçma sapan nedenlerden dolayı küser yatağını ayırır benimle günlerce konuşmazdı.evlendiğimin 3.ayında hem bana hem ailesine küstü ve 3 gün hiç yemek bile yemedi.10 yıl bu şeklde sürdü.en son küsmesinde dozu artırarak bana para bile vermedi.20 gün benim yanıma hiçbir şekilde gelmedi,bırakın gelmeyi odanın kapısndan içeri bile bakmadı.tabi benim sinir krizlerim başladı ve ben eşim halasını çok sever ve onun sözünü dinler halayı çağırdım evime.halam onunla oturup konuştu yaptığının ne kadar yanlış olduğunu,sırf bu yüzden sinir ilacına başladığımı falan birsürü şey konuştular.sonraki bir kaç gün halam misafirim oldu.biz birbirimizle konuşaya başlayınca gitti.bu olay uzun soluklu son küsmemiz oldu.şimdide küsüyoruz kavga ediyoruz ama eskisi kadar uzatmıyoruz.en azındanişi yatak,yemek ayırma boyutuna getirmiyoruz.

eşinin sevdiği sır tutabilen küçük detayları anlatabileceğin akraba yada arkadaşı varsa ondan konuşmasını rica et.benimki işe yaradı.daha fazla yıpranmadan inşallah eşinde düzelir.bunun ne kadar zor olduğunu ben çok iyi biliyorum

Birde şunu ekliyim biz çok büyük kavga edip kırmış olsakda birbirimizi yataklarımızı asla ayırmayız eşim bu konuda çok titiz asla ama asla ayrı yatmaz belki benim küsmelerimi bu hafifletti canım deneyebilirsin
Öyle aynı ev içinde yatak ayrı ki çok yanlış bana göre yemek ayrı tv ayrı hiç bişeyini ayırma derim ben

aman Allahım böle duygusal hassas, eşine düşkün, kırdığı için hıçkırıklara boğulan bi eş :nazar:

bende terapi şart diorum, çünkü bukadar hassaslıkta iyi bişe değil, size werdiği duygusal zararın 2 katını kendine weriodur içinde kopan fırtınlalarla..

umarım en kısa zamanda atlatırsınız bu sorunu a.s.

bence yarını beklemeyin.. yanına sokulun.. senin kokun olmadan uyuyamıyorum ben.. hadi bana sarıl diyin.. red edemez zaten..
eşiniz size karşı kinle nefretle küsmüyor zaten kendininde engelleyemediği şekilde konuşamıyor bence.
ona sinirli olduğu zamanlar farklı alternatifler sunun sinirlenince bişiyler kırıp atsın dışarı çıksın ama küsmesin.. sakince konuşun. ama size küsüp yatağı ayırdı an yapışıın yakasına aaa sensiz uyuyamam ben ya ölürsem yanlız mı öliym için rahat eder mi diyin.. heralde uzatmaz. ya yanınıza gelir ya kollarına alır.

normalinde mutlu bir çiftsiniz ama onunda engelleyemediği bişiy bence bu. barışınca artık bu küsme oyunu bitsin. diye güzelce anlatın.

ahhh ahhh şiiir gibi bir mutlu son. ama bir daha ki ne olacak. nasılsa sureklı barışan biri karşısında, bu mutlu sonu en az 50 kere yaşattım ona, bana kim yaşaacak bu mutlu sonu. bır kere de ben haketmiyormuyum... ama yarın karşıma alıp tedavı ıçın konuşucam. resmı ve kuralcı olucam. bu iş terapide bıtecek. belkı bır daha para vermekten korktugu için tekrar yapmaz.

Ayyy Allah sabır versinn ne zor durumdurr..inş en kısa zamanda çözume kavuşur..
ssenn için bi önerim yok maalesef ama..
bol bol dua edıcem sana umarım herşey yoluna girer..
eşindeki de bi karakter..karakterler deişebilir tabii ama önce bunu eşinin çk istemesi ve azimli olmas gerekir..ve tabii uzamandan destek..
:(((

benim eşimde böyleydi.saçma sapan nedenlerden dolayı küser yatağını ayırır benimle günlerce konuşmazdı.evlendiğimin 3.ayında hem bana hem ailesine küstü ve 3 gün hiç yemek bile yemedi.10 yıl bu şeklde sürdü.en son küsmesinde dozu artırarak bana para bile vermedi.20 gün benim yanıma hiçbir şekilde gelmedi,bırakın gelmeyi odanın kapısndan içeri bile bakmadı.tabi benim sinir krizlerim başladı ve ben eşim halasını çok sever ve onun sözünü dinler halayı çağırdım evime.halam onunla oturup konuştu yaptığının ne kadar yanlış olduğunu,sırf bu yüzden sinir ilacına başladığımı falan birsürü şey konuştular.sonraki bir kaç gün halam misafirim oldu.biz birbirimizle konuşaya başlayınca gitti.bu olay uzun soluklu son küsmemiz oldu.şimdide küsüyoruz kavga ediyoruz ama eskisi kadar uzatmıyoruz.en azındanişi yatak,yemek ayırma boyutuna getirmiyoruz.

eşinin sevdiği sır tutabilen küçük detayları anlatabileceğin akraba yada arkadaşı varsa ondan konuşmasını rica et.benimki işe yaradı.daha fazla yıpranmadan inşallah eşinde düzelir.bunun ne kadar zor olduğunu ben çok iyi biliyorum

etrafıma baktıgımda oyle bırı yok canım ne yazık kı. onun ailesı cahıl insanlar, benım aileme rica etsem eşimin kalbı kırılır. usta ellere teslım edıcem onu. kararım kesın artık. bitecek bu işgence.

offfff offff ne zaman küssek kilo alıyorum zaten mafoldumben bi de burdan yara alıyorum gıcıkk koca. yıne ekmegın arasına bişeyler koyasım geldi pöööfff mafoldumben

Ahh ahh kelin ilacı olsa başına sürermiş misali.. Bende bu konudan muzdaribim...
Gerçi biz evli değiliz ama uzun zamandır sevgiliyiz.. Seninde dediğin gibi olmicak şeylerden küser önceden haftalarca küs dururdu şimdi günlere çevirdi o kadar uzun sürmüyor ama küsüyor işte yine..Ben adım atıyorum uzamasın diye o cvp vermez ararım açmaz görüşmek istemez vs.. Özür dilemeyide pek bilmez kendisi zaten çoğu erkekte böyle değilmidir....Ama barışınca hiç sorun olmamış gibi devam eder sanki günlerce küsen kendisi değilmiş gibi..
Ama bence böyle davranmalarını sağlayanlar biziz... Biz bayanlar sevdiğimiz için hep alttan alıyoruz birşey oldumu aman kavga olmasın birşey olmasın diye adım atıyoruz hemen bu çok yanlış ama geç farkına vardım ben. Bizde bir kaç gündür küsüs küsme sebebi o kadar saçma ki söylesem gülersiniz.. Neyse hiç bi şey yazmadım aramadım sormadım msj atmadım bu gece bana msj attı cvpta vermedim...
Oysaki o benim ona yazıcağımı düşünüyordu ama bak ben yazmayınca o yazdı...
Demek istediğim şu ; herkes al karşına konuş dicek ki en başta yapıcan şey konuşmak olmuştur yada olucaktır...Ama yok tamam deyip devam ediyorsa ki huy haline geldiği için devam edicektir..
Artık ağırlığını koyma zamanın gelmiştir.. Saçma sebeplerden mi küstünüz bırak hiç ilgilenme ona sadece de ki artık kaç yaşında adam oldun çocukça küsmelerin bu davranışların bazı şeyleri bizden götürüyor ama sanma ki öncekiler gibi adım atıp ortamı yumuşatırım artık top sende benden adım bekleme herşey senin elinde de.. Ve bırak herşeyi ona bu gözdağı işe yarıcaktır.. Ama yumuşama adım atma o gelicek kendisi barışıcak süreyi uzatmıcaktır..

canım soru yok demişsin iyi niyete sıgınarak soruyorum eşin yengeç burcu mu
eğer öyleyse kendimden benzer yönler okudum yazdıklarından
aranızda geçen tartışma basit bir mevzudan dahi olsa emin ol o birçok şeye kendince kocaman anlamlar yüklediği için küsüyordur
ve bunu sana bir tavır olsun seni üzsün diye ya da peşnden koş diye de yapmıyordur eminim
ciddi ciddi yara alıyordur üzülüyordur belki saçma değmez gibi görünse de işte aşırı hassasiyet
bu da karakter özelliğiyse değişmez bacım zor kendimden biliyorum
yani bu öyle illet bir huy ki bazen kaşı az havaya kalksa dert oluyor içime:)
bunu aşamasa törpüleyebilir bence
ben küserim mesela ama bir saat sonra dayanamam bile
hep o tartısmanın ardından son saatlerimiz son gecemiz olabileceği gelir aklıma
ve o şeklide ayrılmanın ne büyük bir acı bırakacagı yüreğimde
o yüzden suclu da olsa hatalı da olsa ilk adımı atarım
bana da koyuyor evet cunku alıskanlık yapıyor karsı tarafta bi süre sonra nasılsa o gelir diye
benim eşim de inattır mesela ilk zamanlar bir tavır aldı mı allah yani ölse taviz vermiyordu
zamanla törpüledik o huyunu da ama inan çok mücadele ettim
bikere öyle o gelsin ben çok gittim demekle anca zaman kaybediyorsun
asla kendi kendine bunu anlamıyorlar ya da işlerine gelmiyor
eşinin aşırı hassasiyetinden yola çıkara ona ben dilini kullanarak duygularını yazmanı öneririm
ve artık buna bir son vermeyi teklif ederim (öznemiz biz)
ve başta dediğimi kendi duygun gibi anlat ona birazcık duygusal bişekilde
eminim o da sevdiğinden küs ayrılmayı düşündüğünde buna bir daha dikket edecektır
sonucta ölümlü dünya aynı yataga bas koyarken aynı sabaha uyanacagımız ne malum
onu onun silahıyla vurmayı dene tatlım..duyguları ve hasaslııgı kullanmayı dene bir de..

Yani kusura bakma canım ama dikkatimi çekti bir erkeğin bu kadar çok ağlaması, aşırı duygusal davranması normalmi ki, eşler arasında sizinki kadar uzun sürmesede küslükler olur ama bir erkeğin her barışma anında hıçkırıklarla ağlaması bence garip.

Back
X