Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Safsarisin

Oğlum herşeyim 🤲 🧿 💙
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
11.206
14.571
298
Arkadaslar merhaba moralim cok bozuk. Onceki konularimi biliyorsunuz
Doktor ben ve kocama liste verdi. Ekmek yok,şeker,börek çörek,pirinc ve makarna yok. Meyve yok.Sadece sebze var et var ve karbonhidrattan bulgur pilavi. Ya ben Allah askina ne yicem iccem carsamba gününden beri açım. Lahmacun falan yedim salak gibi ya yaziklar olsun bana.kocam da ac kalınca laf soktu
Bende sabaha karşı et pisirdim ona ekmek diye zırladı ama bulgur pilavi yaptim nohutlu. Dolapta nohut vardi buzlukta.hic hoslanmadi ama yemek zorunda kaldi napim doktor yasakladi

aklima yemek gelmiyor tavuk sote yapcam bugun ekmek diye dolancak evde benimki. Ya sebze ylede ben doymuyorum ki

Bana bir de yüzünün haline bak dedi doktora sikayet etti yemiyor diye. Dun tsh imi olcturmeye gittim. Rutin kontrol. O ara baska degerlere bakildi hepsi cok guzel , glukoz 90 cıkmış. Bide d vitamini az cıkmış. Valla bu gittigim kadin dogumcu gercekten super bir doktormus ben hakikaten insulin direnci ve seker hastaligina yatkın bir insanim . Babam rahmetli amcam rahmetli dedem de seker hastasiydi

Arkadaslar acım ve cok zayıfım zaten. Bu arada abur cubura cok düşkünüm,cok acgozluyum,gece vakti iskembe corbasi icerim.pis bogaz bir insanm zayif olmama ragmen ben ne yapcam günlük aklima yemek de gelmiyor delircem bu diyet eylül ayina kadar mi ömürlük mu onu da anlamadim bu pcos hastasi olmakta beni üzdü

Persembe de bir yere davetliyim oturmaya gitcegim kisi aşçı ve becerikli hayal kuruyorum bana borek hazirlar falan diye bide ama yiyemicem sizler napiosunuz bu durumda olanlar esimde boyle sana doktor kilo alma dedi diyemi yemiyorsun falan diyince cok sinir oldum ya agladim bir de gecen gün hem açlıktan hemde moralim bozuldu ya herseye depresyona mi girdim ne

Ve bana ara ogün de vermis listeye
E hersey yasak ars öğün de ne yiyebilirim ki Allah aşkına??
O da herhalde uzun sure ac kalmayim insulin direnci olmasin diye yapti

Ben oncekı konunuzu bılmıyorum.
Sebebınıde yazdaydınız ıyı olurdu. Ona göre bı cvp verebılırdık.

Doktor neden yasakladı ?

Yumurtaliklarim da polikistik over gördü.. bebek istiyoruz . Birde ben hipotiroidi hastasıyım.

Sen hep bu kilo da kal sakin kilo alma dedi .hos zaten alamiyorum. Sonra da liste verdi diyet ve folik asit verdi.

Bnde polikistik hastasıyım. Hiç duymamıştım diyeti. Seni baya zırluyor anlaşılan. Bence hazır değilsin. Çok ta katıymış. Eşin niye ekmek yemiyor anlmadım. O diyet yapacak olsa sen yemiyecekmiydin?

Bnde polikistik hastasıyım. Hiç duymamıştım diyeti. Seni baya zırluyor anlaşılan. Bence hazır değilsin. Çok ta katıymış. Eşin niye ekmek yemiyor anlmadım. O diyet yapacak olsa sen yemiyecekmiydin?

Doktor 2 mize de verdi bu diyeti. Esimin de sperm sayısı düşük biz bebek icin gittik doktora. Yani bu liste 2mize

Benimde b12im yerlerde dolaniyordu et yemezdim dun pasapasa etli nohut yaptim ve yedim soz konusu saglik olunca yemek durumunda kaliyosun birazda zaman sanirim.cips bagimliisiydim simdi tum abur cuburlarin arkasina bakarim istisnasiz palm yagi var.ne kadar zararli oldugunu biliyorsundur hele ki hamilelik dusndugumuz zamnlarda agzimiza surmemek lazimm o yuzden sebzeye devam :))) zeytinyaglilar yap.biber dolmasi,enginar bezelye havuc :)

Ben oncekı konunuzu bılmıyorum.
Sebebınıde yazdaydınız ıyı olurdu. Ona göre bı cvp verebılırdık.
Polikistik over varmis bende ve zaten 1 senedir hipotiroidi var
Esimle gittik kadin dogumcuya o verdi bende insulin direnci olusurmus. Kilo sakin alma dedi ben zaten 45 kg im . Bende kilo alma deyince sevindim herkes laf sokuyordu zayifligima. Ta ki elime liste verene kadar

Diyabetik unlar var diye biliyorum. Glutensiz. Nispeten glisemik endeksi yüksek. Belki onlarla ekmek falan yapabilirsiniz az yersiniz. Onu bir araştırın bence. Diyabetik çok ürün var piyasada reçel bile yapıyorlar. Özel tatlandırıcılar falan da var. Biraz pahalı ama arada yenebilir. Böyle diyetler çok zor. Ama erkenden önünü almanız iyi bir sey. Allah beterinden saklasın ve de yardımcınız olsun. Ben de boğazına düşkünümdür sizi iyi anlıyorum.

Ya zaten bu liste sağlıklı ama 1 tabak taze fasulye yiyip yaninda ekmek yemedikten sonra tabiki ac kalıyorum.

Kadın doğumcu mu elıne lıste verdı. 45 kg ıcın abartmış bence. Insulın dırencı ıcın dıyetısyenle gorusmenı tavsıye ederim.

Sabah 2 yumurta haşla
Yanına 2 dilim peynir
1 kase süt içine 1 avuç yulaf ezmesi koy sevdiğin bi meyveyi dilimle

Mantarlı omlet de yapabilirsin mesela.
Ara öğün yap kuruemiş ve hurma ile.

Sonra öğlen tavuk ızgara yap yanına bol salata ve bi kase yoğurt ya da cacık

Gene ara öğün yapıcaksın bi meyve olabilir

Akşam da bi bakliyat yemeği
Yanına chialı bulgur pilavı falan

İnstagramda şekersiz 21 gün diye bi sayfa var sana yardımcı olur

Allah razi olsun arkadasim aynen mühim olan sağlık elbette.. bakayim o unlara. Nerde satılıyor ki ?

Eşimle ben zayıflamak amaçlı söylediklerinize benzer liste uyguluyoruz. Benim hashimoto,insulin direnci ve regl olmadan gecikmeler başladı.

Kahvaltı 2 haşlanmış yumurta, peynir,salatalık,domates 2 yumurta zaten çok tok tutuyor.
Öğlen bakliyat salatasi ya da sebze yemeği.
Akşam ızgara köfte, salata, ayran.

Gibi liste yaptik. Oynuyoruz hep liste ile. Evet eskisi kadar zevk almıyoruz yemekten ama olsun,süreç bu.

Ara öğün olarak bazen kuru meyve, bazen kuruyemiş,bazen kefir,bazen taze meyve,yarım koçan misir...

Kadın doğumcu mu elıne lıste verdı. 45 kg ıcın abartmış bence. Insulın dırencı ıcın dıyetısyenle gorusmenı tavsıye ederim.
Evet kadin doğumcu cok iyi bir doktor.sakin kilo alma dedi. Ben kilo almak icin de gitmistim zaten daha evel diyetisyene almistim
Bana dediki aldığın kilolari vermen de zor olur kilo alirsan insulin direnci icin gidiyim bari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…