- 7 Ağustos 2010
- 1.151
- 850
- 123
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Benimde b12im yerlerde dolaniyordu et yemezdim dun pasapasa etli nohut yaptim ve yedim soz konusu saglik olunca yemek durumunda kaliyosun birazda zaman sanirim.cips bagimliisiydim simdi tum abur cuburlarin arkasina bakarim istisnasiz palm yagi var.ne kadar zararli oldugunu biliyorsundur hele ki hamilelik dusndugumuz zamnlarda agzimiza surmemek lazimm o yuzden sebzeye devam :))) zeytinyaglilar yap.biber dolmasi,enginar bezelye havuc :)
Büyük marketlerde oluyor diye biliyorum ama daha çok netten satılıyor sanirim. Biraz araştırma ister sanırım özel ürün oldukları için. Bazen malum markete de çölyak gününde özel abur cuburlar unlar falan gelmişti. O zaman dikkatimi çekmişti. Hiçbir şekilde gluten tuketemiyorlar ya. Reçeli de çoğu markette bulursun aktarlarda falan oluyor diyabetik diye satılıyor.Allah razi olsun arkadasim aynen mühim olan sağlık elbette.. bakayim o unlara. Nerde satılıyor ki ?
şimdi yanlış anlamayın ama bu kafayla zaten bu istikrarınız maksimum bir hafta sürer...öncelikle beyinde bitecek her şey ekmeksiz de doyulur efenim ekmek yerine bir çay bardağı dolusu ceviz çiğ badem çiğ fındık yiyin bakın nasılda güzel doyuyorsunuz...Ve bana ara ogün de vermis listeye
E hersey yasak ars öğün de ne yiyebilirim ki Allah aşkına??
O da herhalde uzun sure ac kalmayim insulin direnci olmasin diye yapti
Evet kadin doğumcu cok iyi bir doktor.sakin kilo alma dedi. Ben kilo almak icin de gitmistim zaten daha evel diyetisyene almistim
Bana dediki aldığın kilolari vermen de zor olur kilo alirsaninsulin direnci icin gidiyim bari
Yok yazmamis aralar da da yencek ara öğün yazmis kuru meyve yerim galibalistede ara öğün ya da normalde ne yiyeceğini açıkça yazmamış mı ?
mesela ekmek yerine çorba,ceviz,meyve kurusu vs vs gibi değişim listesi yok mu ?
Bakıyorum simdi .Teşekkürler ..Elinizdeki diyet nasıl bilmem ama bu şekilde hipotroidi olan arkadaşım karatay diyetiyle kontrol altında tutuyor değerlerini.
Baya da yiyor liste dahilinde. Bir araştırın isterseniz size uygun mu ?
Onlardan kilo alma diyetinde de yemistim alayim mademşimdi yanlış anlamayın ama bu kafayla zaten bu istikrarınız maksimum bir hafta sürer...öncelikle beyinde bitecek her şey ekmeksiz de doyulur efenim ekmek yerine bir çay bardağı dolusu ceviz çiğ badem çiğ fındık yiyin bakın nasılda güzel doyuyorsunuz...
2 tabak yiyin aç kalmayın. Gerçekten hamur işlerine alışmış bir milletiz. Ama bu açlıktan ölünmez.Ya zaten bu liste sağlıklı ama 1 tabak taze fasulye yiyip yaninda ekmek yemedikten sonra tabiki ac kalıyorum.
Zaten tam tahilli dedi. 2 dilim dediTroid için değilse insülin için vermiştir o diyeti. Bu kadar katı yapmak zorunda değilsin. Mesela bende de iki hastalıkta var doktorum her öğünüme tam tahıllı ekmek veriyor ama sabahları iki akşam bir dilim ekmek. Ara öğünlerimde yoğurt, şekersiz çay ve galeta, bir dilim peynir yada bir bardak laktozsuz süt. Şeker içeriği olan meyveler kesinlikle yasak. Et türleri fırında yapılacak yada haşlanacak. Sebzeyi çok sevdiğimden sıkıntı yaşamıyorum. Abur cubur olarak fındık fıstık o tür şeyler. Yada glutensiz undan kek. Sağlık için hayatına oturtmalısın geçici olduğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Benim hergün 5 hapım oluyordu sağlıksız beslenirken şimdi 2 ye düştük. Farka bak. Kısıtlamadan azar azar yiyin eşin tam tahıllı ekmek yiyebilir sıkıntı yok. Yada evden kendin yapabilirsin ben öyle yapıyorum
''Sabah kahvaltı önerileri''
Bol domates salatalık sövüş
Yeşillik,marul-yeşil soğan-dere otu
Bol yumurta -ya çok az tereyağında *yada haşlama
Krep yap ekmeğe ihtiyaç asala duymazsın . Unsuz ! Tarifi vereyim
2-3 Yumurta çırp ,İçine incecik kıyımlı -dere otu-maydonoz -veya yeşil kırmızı biber-yeşil soğan -yani sebze olarak ne seversen ıspanak vs.
Ekle çırp -İçine tuz-kara biber -kekik sevdiğin baharatlardan ekle-Ve bir çay kaşığı kabartma tozu .
Tamamını güzelce çırp ,krep gibi önlü arkalı pişir. İçinde kabartma tozu olduğu için kabaracaktır ve çok duyurucu olacaktır.
Canın tost istiyorsa da - Büyük kapya kırmızı biberi ikiye böl -içine kaşar,sucuk,yeşillik,domates,dilediğini koy tost makinesinde bas iyice. Sonra afiyetle sağlıklı bir şekilde doy.
İlla da azcık ekmek diyorsan -kendin evde az esmer unlu -az tuzlu- incecik açımlı lavaş ekmek yap tavada.
Dilediğin zeytini peynir çeşitlerini ye .
Tatlı olarak sadece hakiki bal yiyerek şeker oranını dengelersin.
Sen bunları yap gerekirse öğlen akşam yemeklerinden de öneri veririm.
Ara öğün olarak-
Ceviz-badem -yeşil elma - kabuk tarçınlı ,elma ve liman dilimli 2 lt su . asla acıkmazsın ve canın şeker istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?