Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla aynı durumlar bizde de var ama ben huzurlu mutlu olmadıktan sonra çocuğa ne yararım olcak ki dedim ve herşeyi askıya aldım.
Bana şeker hapı vermiştiler onu içince de kansızlık yaptı maalesef. Bir de afedersin durmadan ishal oluyordum aralarda kusma falan. Sağlık daha önce gelir dedim herşeye ara verdim.
Bu kadar sıkmayın kendinizi yani.
Dışardan almayın ekmeği kendiniz yapın bol tahıllı. O zaman kilo aldırmaz. Migroslarda satılan ekşi mayalar var onunla çok kolay ekmek yapması. Bir iki dilim yiyince de doyuruyor. Denedim tavsiye ederim.

Bu yazdiklarin icinde biber dolmasi dikkatimi cekti. Cok severim cunku annem bekarken yapardu bir tencere yerdim. Abartisiz.. ama onuda bulgurla yapcam herhalde of cipssss e bayilirim

Allah razi olsun arkadasim aynen mühim olan sağlık elbette.. bakayim o unlara. Nerde satılıyor ki ?
Büyük marketlerde oluyor diye biliyorum ama daha çok netten satılıyor sanirim. Biraz araştırma ister sanırım özel ürün oldukları için. Bazen malum markete de çölyak gününde özel abur cuburlar unlar falan gelmişti. O zaman dikkatimi çekmişti. Hiçbir şekilde gluten tuketemiyorlar ya. Reçeli de çoğu markette bulursun aktarlarda falan oluyor diyabetik diye satılıyor.

Ve bana ara ogün de vermis listeye
E hersey yasak ars öğün de ne yiyebilirim ki Allah aşkına??
O da herhalde uzun sure ac kalmayim insulin direnci olmasin diye yapti
şimdi yanlış anlamayın ama bu kafayla zaten bu istikrarınız maksimum bir hafta sürer...öncelikle beyinde bitecek her şey ekmeksiz de doyulur efenim ekmek yerine bir çay bardağı dolusu ceviz çiğ badem çiğ fındık yiyin bakın nasılda güzel doyuyorsunuz...

Ben sadece kahvaltıda ekmek tüketiyorum, onun dısında hayatımdan cıkardım ki fırından cıkan ekmeğin tadını bozamam diye sade yiyen insandım
İnstagramda bir kaç hesap takip edebilirsiniz, badenin şekeri ve semanın sağlıklı mutfagı favorilerim
İnanın gerçekten doydugunuzu arındıgınızı hissedeceksiniz
Diyabetik ürünlere çok bulaşmayın yapaydan uzak durun

Bence azaltarak kesin kesin ekmeği.daha kolay alışıyor insan. Ekmek sizde yaşanıyor.
Sabah yumurta , peynir, domates salatalık yeşillik , ceviz
Öğlen çorba, Sebzenin yanında yoğurt yiyin, bulgur, salata. Arada köfte , et, kavurma
Ara öğün meyve , süt, hurma , süt, yoğurt,kuru yemiş , kuru meyve,
Akşamda yatma saatine göre 6 7 gibi öğlen yediklerinden yiyebilirsin.
2 litre su.

listede ara öğün ya da normalde ne yiyeceğini açıkça yazmamış mı ?
mesela ekmek yerine çorba,ceviz,meyve kurusu vs vs gibi değişim listesi yok mu ?

Hamileliğimin son üç ayında şekerden dolayı diyet yapmak zorunda kaldım. Ya bebeğime bir şey olursa diye diyetimi hiç ama hiç bozmadım . Açlıktan ağladığımı bilirim. Çok da iştahlı bir insanımdır hele tatlıya hiç dayanamam. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız dayanmak zorundasınız. Çeşit bulmak da zor değil aslında. Her güne bir zeytinyağlı yapın, sebzeleri fırına atın .Haftalık liste yaparsanız daha kolay olur.

Evet kadin doğumcu cok iyi bir doktor.sakin kilo alma dedi. Ben kilo almak icin de gitmistim zaten daha evel diyetisyene almistim
Bana dediki aldığın kilolari vermen de zor olur kilo alirsan insulin direnci icin gidiyim bari

Elinizdeki diyet nasıl bilmem ama bu şekilde hipotroidi olan arkadaşım karatay diyetiyle kontrol altında tutuyor değerlerini.
Baya da yiyor liste dahilinde. Bir araştırın isterseniz size uygun mu ?

listede ara öğün ya da normalde ne yiyeceğini açıkça yazmamış mı ?
mesela ekmek yerine çorba,ceviz,meyve kurusu vs vs gibi değişim listesi yok mu ?
Yok yazmamis aralar da da yencek ara öğün yazmis kuru meyve yerim galiba

Elinizdeki diyet nasıl bilmem ama bu şekilde hipotroidi olan arkadaşım karatay diyetiyle kontrol altında tutuyor değerlerini.
Baya da yiyor liste dahilinde. Bir araştırın isterseniz size uygun mu ?
Bakıyorum simdi .Teşekkürler ..

Onlardan kilo alma diyetinde de yemistim alayim madem

Troid için değilse insülin için vermiştir o diyeti. Bu kadar katı yapmak zorunda değilsin. Mesela bende de iki hastalıkta var doktorum her öğünüme tam tahıllı ekmek veriyor ama sabahları iki akşam bir dilim ekmek. Ara öğünlerimde yoğurt, şekersiz çay ve galeta, bir dilim peynir yada bir bardak laktozsuz süt. Şeker içeriği olan meyveler kesinlikle yasak. Et türleri fırında yapılacak yada haşlanacak. Sebzeyi çok sevdiğimden sıkıntı yaşamıyorum. Abur cubur olarak fındık fıstık o tür şeyler. Yada glutensiz undan kek. Sağlık için hayatına oturtmalısın geçici olduğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Benim hergün 5 hapım oluyordu sağlıksız beslenirken şimdi 2 ye düştük. Farka bak. Kısıtlamadan azar azar yiyin eşin tam tahıllı ekmek yiyebilir sıkıntı yok. Yada evden kendin yapabilirsin ben öyle yapıyorum

Yemeniz gereken sağlıklı şeyleri önermiş doktor maalesef bazı şeyleri istiyorsak sağlıklı beslenmeliyiz. Pcos rahatsızlığı bende de mevcut vücudumuza iyi bakmalı spor yapmalıyız hastalığın etkisini aşağı çekmek için bir de zayıf bile olsanız vereceğiz 1-2 kilo hormonlarınızı daha da düzene sokacaktır. Bana doktor vermediği halde yıllardır böyle yaşarım makarna pilav ekmek çok mu yararlı ki yemesek ne kaybederizCanın çekerse arada sırada yersin ama sürekli hayatımızdan çıkarsak en güzeli sağlıklı olanı bu, sebze ve et yemekleri de hayli hayli doyuruyor. Ekmeksiz yapamıyoruz derseniz tam buğday ya da çavdar ekmeği tercih ederseniz doyurur

Örnek menü vereyim kendimden ;

Sabah ya yumurta haşlaması yanına peynir zeytin ya da süt ve yulaf kaynatıp içiyorum. Öğlen iş yerinde ne varsa ya az çorba yanına sebze tavuk et yemeği yanında yoğurt ve salata ya da çorbayı almayıp az bulgur pilavı alıyorum.Akşamları oldukça hafif süt nesfit ya da herhangi 1 çeşit et tavuk sebze yemeği yanına cacık,yoğurt hafta da 1-2 kere de bakliyat Ara öğünler de az kavrulmamış çerez, kuru kayısı, kuru incir işinizi görür. Eşiniz içinde keçi boynuzu özü öneririm memnun kalan çok var.

''Sabah kahvaltı önerileri''

Bol domates salatalık sövüş
Yeşillik,marul-yeşil soğan-dere otu
Bol yumurta -ya çok az tereyağında *yada haşlama
Krep yap ekmeğe ihtiyaç asala duymazsın . Unsuz ! Tarifi vereyim
2-3 Yumurta çırp ,İçine incecik kıyımlı -dere otu-maydonoz -veya yeşil kırmızı biber-yeşil soğan -yani sebze olarak ne seversen ıspanak vs.
Ekle çırp -İçine tuz-kara biber -kekik sevdiğin baharatlardan ekle-Ve bir çay kaşığı kabartma tozu .
Tamamını güzelce çırp ,krep gibi önlü arkalı pişir. İçinde kabartma tozu olduğu için kabaracaktır ve çok duyurucu olacaktır.
Canın tost istiyorsa da - Büyük kapya kırmızı biberi ikiye böl -içine kaşar,sucuk,yeşillik,domates,dilediğini koy tost makinesinde bas iyice. Sonra afiyetle sağlıklı bir şekilde doy.
İlla da azcık ekmek diyorsan -kendin evde az esmer unlu -az tuzlu- incecik açımlı lavaş ekmek yap tavada.
Dilediğin zeytini peynir çeşitlerini ye .
Tatlı olarak sadece hakiki bal yiyerek şeker oranını dengelersin.
Sen bunları yap gerekirse öğlen akşam yemeklerinden de öneri veririm.

Ara öğün olarak-
Ceviz-badem -yeşil elma - kabuk tarçınlı ,elma ve liman dilimli 2 lt su . asla acıkmazsın ve canın şeker istemez.

Zaten tam tahilli dedi. 2 dilim dedi
Ayni sekilde daha evel diyetisyende tam tahilli öneriyordu oyle beslenmistim
Bende senin gibi ara öğün uygulayim bari guzelmis yogurt galeta havalarda sıcak iyi gider.
Sen de kilo var mi?
Bende kilo hic yok

Canim coooooook tesekkur ederim harikasin bende bal i soracaktim simdi tam
Bal yesem olur mu diye hatta doktora mesaj cekcektim
Esim hakiki bal getirdi boyle petekli doğu dan getirtti o cok sever bal i sevindim suanda tarifler icin cok thanks tekrardan :*

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…