Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyetinizin amaci sadece kilonuzu sabit tutmaksa bu kadar kati bir diyet uygulamanizin ne manasi var bilemedim. Doktor degilim tabi ama insanlar fazla kilolardan indikten sonra bile kiloyu sabit tutmak icin serbest gunleri ve koruma gunleri oluyor.
Siz zaten hali hazirda standart kilodaysaniz bunu sabit tutmak icin bu kadar ugras vermenize gerek yok gibi bence bu durumu baska bir doktorla da gorusebilirsiniz.
Hem kiloyu korumak,hemde insulin direnci gelismemesi acısından bu diyet
Glukozum 90 cıkmış dun yaptırdım tam da sinirda sanki. Doktor hakli olabilir.
Pco da insulin direnci gelisiyormus kilo alirsam da veremezmisim
Bir de ara öğün u de sanirim ac kalmamam icin verdi dusundum de hani saatlerce ac kalmak iyi degildir ya seker hastaligina davetiye cikartmaktir.
Kilo alma diyeti yaptigimda da ara öğün vermisti diyetisyen
Cok karmaşık isler bunlar
Simdi dahiloye uzmanini arayacagim.
Dun kan vermistim bir de onla görüşeyim
Bu arada D vitaminim.de eksik çıktı. Herkeste eksik cikiyor bu da
Evde oturmaktan :D

Benim bildiğim doktorlar hamile kalmak isteyenlere kilo aldırır. Zaten 45 kilosunuz, bu kadar katı diyetle daha da vermeyin bari :( Bol bol kuruyemis yiyin, en azından kalori kaybınız olmaz.

5 yaşındaki oğluma süt, şeker, gluten yasak. Yani sizin yediğiniz bulgur pilavı vs de yiyemiyoruz ama aç kalmıyor. İnstagramda bu tarz sağlıklı tarifler paylaşan sayfalara bakın, kendiniz biraz yaratıcılığınızı kullanın aç kalmazsınız

Benim bildiğim doktorlar hamile kalmak isteyenlere kilo aldırır. Zaten 45 kilosunuz, bu kadar katı diyetle daha da vermeyin bari :KK43: Bol bol kuruyemis yiyin, en azından kalori kaybınız olmaz.
Valla onu düşünüyorum zaten normalde her aksam oturup kaseye doldurup yerim kuruyemis severim de .. oyle yapcam.

Doktorun dediği şeyler hepimizin yapması gereken şeyler aslında çocuk istiyorsan bunlara katlanmalisin

Valla daha da zayiflatcak herhalde beni bu doktor hanim
Bir de 5 gün yürüyüş verdi ama yapan var mi sor?
Butun gun yayilip oturuyoruz,köpeği anneme biraktim. O varken zaten en azindan gunde 2.kez cikip gezdiriyordum hayvani.

Sebzelerin hepsi var baklagillerinde hepsi var..
Bu diyette un yok ve unla yapilan hersey pizza dahil
Seker katiyen yok
Meyve yok sadece az biraz cilek ve elma armut var
En onemlisi ekmek.yoo iste.. dedigin gibi sebzenin hergun 1 tanesini yapcam baklagilde haftada 2 yapsam yeter gibi. Ah ahhhhhh
Bu saglikli beslenme.. hepimiz bole yesek guzel. Meyve vs yasak olmasi garip. Normal bi insana gunde 2 porsyon meyve veriyolar mesela . ama bolebirsey duymadim. Doktor ilk gebeligimde tartiyodu her kontrole gittigimde .. 55 kiloydum o zamanlar.. normal oldugu icin mudahale etmedi. Bi arkadasin kilosu fazlaydi o once diyetisyenle zayifladi oyle devam etti tedavisine mesela..ama sen zaten kilo alamiyomussun yesende.. garip geldi bana..

Anlaşılan sadece börekli çörekle tarifler bildiğiniz için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.
Yapın bir bol malzemeli börülcesi salatası.
Envai çeşit çorba var yanına da çorba.
Salata tarifleri öğrenin diyet yemekler diye yazın.

Valla karatay in isine benziyor bu diyet. Cilek ve elma az miktarda yiyebilirsin yazmis armutta
Bu 3 u hariç yok.
Polisiktik over hastalarinda insulin direnci gelisme ihtimali varmis eger ben kilo alirsam oyle olurmus Allah korusun.ondan sanirim meyve de yasak.

iyi de meyveyi ne kadar yeiyebilirsin de kilo alabilirsin? bana mantıksız geldi.

Kendini bu kadat sartlandirma saglikli beslenmek olarak dusun, abur cuburu mutlaka birak, diger seylerden de dr un dedigi gibi ekmek ve turevini kaldir yemeklerin yanina bol salata ve yogurtla destekle aralarda kuru yemis falan ye ama kuri yemisin kavrulmamis olsun...

Ve bana ara ogün de vermis listeye
E hersey yasak ars öğün de ne yiyebilirim ki Allah aşkına??
O da herhalde uzun sure ac kalmayim insulin direnci olmasin diye yapti :KK43:
Ara öğünde yulaflı yoğurt yiyebilirsiniz. Ayrıca badem,ceviz,kuru üzüm bunlar çok doyurucu oluyor üçünden bir avuç olacak şekilde yeseniz baya bir doyarsınız, yemek olarak da fırında patates yanında kabak mücver ve domates çorbası bu üçlüyü yapabilirsiniz bugün mesela

Anlaşılan sadece börekli çörekle tarifler bildiğiniz için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.
Yapın bir bol malzemeli börülcesi salatası.
Envai çeşit çorba var yanına da çorba.
Salata tarifleri öğrenin diyet yemekler diye yazın.
Ondan degil butun yemekleri yapmayi bilirim,ancak doymak acısından şaşırdım genelde her yemegimin yaninda pilav makarna ekmek vs olur

Valla ben emziriyorum ve bebeğimin çoklu gıda alerjisi çıktı. Ben hiçbir şey yiyemiyorum söyle ben ne yapayım? ( et sebze yiyorum) ama kaçamak tatlı bile yiyemiyorum, dondurma, yumurta, yumurtanın olduğu her şey, sütün olduğu her şey, salam, sucuk, sosis, kayısı vs vs. Ama bebeğim için buna katlanıyorum şükür. Siz de dayanın kaçamak yaptığınızda etkilenmiyorsunuz hiç olmazsa. Benim o imkanım bile yok.
Ama baya zayıfladım gören bu çocuğu sen mi doğurdun diyor :)) geçen gün bir kadın “bu çocuğun annesi nerde çocuğum” dedi bana :confused:
Yani faydası var zararı yok diyetiniizn emin olun.
Icimi rahatlattiniz .gecmis olsun size de
Ama herhalde insan bir sure sonra alışıyor

Bu saglikli beslenme.. hepimiz bole yesek guzel. Meyve vs yasak olmasi garip. Normal bi insana gunde 2 porsyon meyve veriyolar mesela . ama bolebirsey duymadim. Doktor ilk gebeligimde tartiyodu her kontrole gittigimde .. 55 kiloydum o zamanlar.. normal oldugu icin mudahale etmedi. Bi arkadasin kilosu fazlaydi o once diyetisyenle zayifladi oyle devam etti tedavisine mesela..ama sen zaten kilo alamiyomussun yesende.. garip geldi bana..
Simdi bi diyetisyen arkadasla görüştüm bana meyve porsiyonlarini attı
Cilek 12 14 adet bi porsiyon mesela
Armut 1.orta boy 1.porsiyon
Karpuz 1 ince dilim
Kavun 1 ince.dilim
Kayisi 4 orts boy
Kiraz 15 tane

Zannedersem icerigindeki seker oranına gore ayarlaniyor bu meyveler azi karar fazlasi zarar hesabi
Yani mesela 1 dilim.karpuz 2 degil
Ama.cilek 12 tane cilek cok sekerli degil ya

Arkadaşlar hepinize cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin,sağolun. Baya yardımcı oldunuz. Not : hala acıkmadım.
Ekmek te yemedim üstelik.
Mutluyum
Pozitif düşünüyorum
Hersey guzel olacak
Ve ben doyacağım :)

Simdi bi diyetisyen arkadasla görüştüm bana meyve porsiyonlarini attı
Cilek 12 14 adet bi porsiyon mesela
Armut 1.orta boy 1.porsiyon
Karpuz 1 ince dilim
Kavun 1 ince.dilim
Kayisi 4 orts boy
Kiraz 15 tane

Zannedersem icerigindeki seker oranına gore ayarlaniyor bu meyveler azi karar fazlasi zarar hesabi
Yani mesela 1 dilim.karpuz 2 degil
Ama.cilek 12 tane cilek cok sekerli degil ya
Ee tabiiki.. cilek cok yararli birde..bagirsak dostu.

Kaloriside ayni degil ya sekeride ayni degil tabii.. mesela muz ve uzumde yuksek kalori vardir. Elmada daha az

Tavuk et kiyma patates balik bunlar serbest.
Eh tamam iste yapin bi izmir köftesi patatesli soganli domatesli verin firina.
Tavuk butu kizartin :) tereyagi eritin icine pul biber atin tavuga sürün verin firina :) misss :))
Bulgur pilavi yapin tursuyla beraber yiyin ... birgünde mercimek corbasi yapin ... taze fasülye kuru fasplye bamya nohut yemegi barbunya yemegi ... schnitzel yapin sonra kiyma kavurun booll booll soganli :) patates gratani ...
olmaz mi? :))) canim cekti :)))

Amaan arada bozun gitsin yahu
Misal 5 gün diyet yapın 2 gün serbest takılın
Böyle hayat mı geçer? Meyve bile yasak
Aç kalınca biriniz laf sokuyor ötekiniz ağlıyor ne gerek var 3 kaşık makarna yiyin eşin de 2 dilim ekmek yesin kafalar az yerine gelsin cidden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X