Artık psikolojim bozuldu bu diyet işinden?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Yemek yemekten neden vazgeçemiyorum. Vermem gereken 20 kilom var ama ben yemekten vazgeçemiyorum. Şu an oruç tutuyorum dün misafirden kalan tatlı vardı aklım hala onda akşam olsa da yesem bir dilim diyorum. Diyetisyene gittim oysa ki iki gün önce. Dediklerini yapıyorum sahurda yumurta peynir ekmek yiyorum mesela ölçülü bir şekilde. Ama bir dilim peynir diyor ya ben iki dilim yemek istiyorum kendime engel olamıyorum yiyorum ama sonra psikolojim bozuluyor ben nasıl kilo vereceğim kesin veremem artık diyorum. Mesela akşam et ve çorba yemem gerekiyor bunda bir sıkıntı yok ama yanında biraz pide de yemek istiyorum ya da bir dilim tatlı yemek istiyorum sonra. Ama bir yandan da moralim bozuluyor nasıl vereceğim ben bu kiloları. Hayır sonra da diyorum ki neden böyle takıyorum kilo bu büyütme bu kada verirsin diyorum gerçekten delireceğim nasıl takmamaya başarırım. Sanki takmasam bu işin altından kalkacağım gibi geliyor ama olmuyor☹️

Aynı durumdayım
Aynada kendimi sevmiyorum eski kıyafetlerim olmuyor ama ben hala yiyorum hala yiyorum

Yapmak istediğiniz kaçamak için başka yiyeceklerden fedakarlık edeceksiniz. Ben diyet yaparken tatlı yemek istiyorsam o gün meyve yemiyordum. İki dilim peynir yiyecekseniz ekmekten kısın. Pide yiyecekseniz çorbayı daha az için. Tatlıyı bir dilim yemeyin yarım dilim yiyin. Yapması zor biliyorum. Yemeyi çok sevdiğim şeyleri iki üç çatal yiyip bırakmak beni mahvediyordu. Akşam acimmm diye haykırıyordum eşim halime üzülüyordu yılmadım alıştım sonra. Şimdi istediğim kilodayim.
Tabağıniza yiyeceğiniz kadarını alın. Masaya tencereyi getirmeyin. Yemeğin bütününü görmeyin. Yemeğin kalanını görünce insanın iştahı artıyor.

Şerbetli tatlı yerine puding yap
Pide yerine bulgur pilavı ye
Ya da tahıllı ekmek ye
Yemekten önce bolca su iç
Yani hayırrrrr yememeliyimmm demek yerine daha hafif şeyler ye

Aynı durum bende de var bi ara süper enerjik bi şekilde 82 den 65 olmuştum sonra evde o kadar baskı gördüm ki bütün motivem alt üst oldu. Şimdi yine 80 lerdeyim ve asla diyet düşünemiyorum üzerine tiroit ameliyatı oldum 2 ay önce psikoljik olarak bitik durumdayım haydi bari dertleşelim:)

Aynı durum bende de var bi ara süper enerjik bi şekilde 82 den 65 olmuştum sonra evde o kadar baskı gördüm ki bütün motivem alt üst oldu. Şimdi yine 80 lerdeyim ve asla diyet düşünemiyorum üzerine tiroit ameliyatı oldum 2 ay önce psikoljik olarak bitik durumdayım haydi bari dertleşelim:)

Sormayın bende bir ara otuz kilo verdim şimdi 15 kilosunu geri aldım ve yemekten o kadar keyif alıyorum ki resmen yedikçe mutlu oluyorum :kızgın: Bir iş yapacaksam mesela yemek yemeden içimden gelmiyor. Film izleyeceksem illa bir şeyler atıştırayım diyorum içim huzur doluyor düşününce bile. Bu nasıl bir aşk anlamadım vazgeçemiyorum:halay:

Yapmak istediğiniz kaçamak için başka yiyeceklerden fedakarlık edeceksiniz. Ben diyet yaparken tatlı yemek istiyorsam o gün meyve yemiyordum. İki dilim peynir yiyecekseniz ekmekten kısın. Pide yiyecekseniz çorbayı daha az için. Tatlıyı bir dilim yemeyin yarım dilim yiyin. Yapması zor biliyorum. Yemeyi çok sevdiğim şeyleri iki üç çatal yiyip bırakmak beni mahvediyordu. Akşam acimmm diye haykırıyordum eşim halime üzülüyordu yılmadım alıştım sonra. Şimdi istediğim kilodayim.
Tabağıniza yiyeceğiniz kadarını alın. Masaya tencereyi getirmeyin. Yemeğin bütününü görmeyin. Yemeğin kalanını görünce insanın iştahı artıyor.
Evet bende çok üzülüyorum yemekten vazgeçmek benim için aşırı zor bir şey. Yemeyince mutsuz oluyorum yiyince sanki her şey gözüme daha güzel gözüküyor. Bu durumdan nasıl kurtulacağım bilmiyorum.

Sormayın bende bir ara otuz kilo verdim şimdi 15 kilosunu geri aldım ve yemekten o kadar keyif alıyorum ki resmen yedikçe mutlu oluyorum :kızgın: Bir iş yapacaksam mesela yemek yemeden içimden gelmiyor. Film izleyeceksem illa bir şeyler atıştırayım diyorum içim huzur doluyor düşününce bile. Bu nasıl bir aşk anlamadım vazgeçemiyorum:halay:
Ühü :( valla aynı ben... hele de kansızlık var yeme de yanında yat saat başı içim eziliyor. Psikolojik destek almak işe yarayabilir. Dün bi arkadaşla görüştüm hem evlilikle ilgili de ihtiyacım vardı seansını sordum 300 tl dedi :() dedim ben böyle mutlu olayım en iyisi :p

Sahurda 2 yumurta haşla 1 bardak sıcak süt iç bir tanede muz ye bak bakalım akşama kadar acıçılıyormusun acayip tok tutuyor :)))
Aklına tatlı geldiğinde bitki çayı iç yeşil çay adaçayı hemen tatlı isteğini kesiyor Bnden söylemesi tabiii kesinlikle rafine şeker tüketme 😬

Evet bende çok üzülüyorum yemekten vazgeçmek benim için aşırı zor bir şey. Yemeyince mutsuz oluyorum yiyince sanki her şey gözüme daha güzel gözüküyor. Bu durumdan nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
Ben kurtulamadim. Yemek, tatlılar, meyve en sevdiklerim. Yemek yemek benim için bir sanat hatta 😁 bu yüzden diyet yaparken tatlıyı kesmedim. İstediğim her şeyden az da olsa yedim. Çatalla yavaş yavas sindire sindire. Egzersiz de yaptım tabi. Egzersiz yapmadan olmaz. Porsiyon kontroluyle verebilirsiniz. İlle de çok yemenize gerek yok. Bir de ben küçük tabakta koyuyordum yemekleri kendimi kandırıyordum ama olsun 😆

Aslında işin tuhaf yanı kendimi seviyorum rahatsız çok olmuyorum ama vermem gereken belli bir kilo olduğunun da farkındayım ve içim rahat değil.
İnsan aynada kendine alışıyor ve bu çok kötü gerçekten ben pijama giydiğimde basenlerim gözüme çarpıyor ama normal kıyafette ben de belli olmuyor diyorum yok ya o kadar kötü değil diyorum sonra bir foto çekiliyoruz benim surat poğaça gibi çıkıyor
Diyetisyene de gittim geçen yıl sana diyet yazıp strese dolamam dikkat etsen zaten verirsin dedi bana sonuç veremedim

Ühü :KK43: valla aynı ben... hele de kansızlık var yeme de yanında yat saat başı içim eziliyor. Psikolojik destek almak işe yarayabilir. Dün bi arkadaşla görüştüm hem evlilikle ilgili de ihtiyacım vardı seansını sordum 300 tl dedi :KK43:) dedim ben böyle mutlu olayım en iyisi :p

Bende bunu düşündüm ama sonra o paraya yazık dedim vallahi içimden. Veremem o kadar parayı. Ama yemekten de vazgeçemiyorum ne yapacağız bizo_O
Yemek yemek benim için yaşam biçimi resmen :halay:

Tatlı yediğinizde onu günlük almanız gerek porsiyondan kısarak bir de egzersiz yaparak dengeleyebilirsiniz belki.Mesela haftada bir gün istediğiniz tatlıyı yeme gününüz olsun ve o tatlıyı normal öğününzle dengeleyin.
Bir de hep giymek istediğiniz bir kıyafeti alıp göz önünde bir yere asın o motive eder sizi.

Spor yapiyormusunuz peki hem kilo vermenize yardimci olur hem de motivasyonu arttirir iyi bir hoca ile calisirsaniz kilo vermeniz kacinilmaz olur

Hayatında yemekden daha guzel mutlu eden seyler olunca kılo gıdıyor ıste onu bulmak lazım. Mesela ben hamıle kalınca cok kılo alırım dıyodum sımdılık almadm cünkü benı mutlu eden bır ugrasım var. Mesela 4 dılım tatlı vardı aksam ıkısını yedım ıkısını bıraktm hala mutfakta. Onun yerıne daha guzel seyler tuketıyorum. Bırde kural koydum mesela sadece cuma aksamları tatlı. Abur cuburu hayattan cıkarmak lazım tabı kı. En guzelıde su ıcmek. Valla eskıden streslıyken benı mutlu edıyor dıye yerdım yemek ama hıc ıpın ucunu kacırmadım kacırsam bılıyorum gıder. Kısın ıkı uc kılo alır ramazan gıbı verırım. Ama kuralcıyım ben aksam yemegınden sonra yemıycem dersem asla yemem cunku ınsan kendıne verdıgı sozu tutamazsa baskasına verdıgını nasıl tutacak. Insallah guzel kılo ıle de hamılelıgımı bıtırcem. 62 hamıle kaldım 64 kıloyum suan kusuratları saymıyorum😁 once kendıne soz ver ve tut

Bende tiroid kanseri tedavisi görüyorum sürekli kilo alıyorum tikanirca yeme isteğim var sürekli pişmanlık içindeyim, sizi en iyi ben anlarım

koca bir dilim tatlı ile bir çatal tatlı aynı şey aslında..
yuttuktan sonra bir anlamı kalmıyor..
canınız çok çekerse 1 çatal alıp bırakın..

Ben de suan oyleyim 14 kilo fazlam var. Diyet yapmak hak getire aklimdan gecirmem bile butun modumu dusuruyor.

Ben de dogum yapali 4 ay oldu kirkim ciktiginda 73 dum su an 77 yim oructa tutmyyorum ne bulsam benimde canim yemek istiyor alti ayi bekliyorum tatli yemesem kilo veririm ama canim hep tatli istiyor hep , dun ev isine dalmisim yemek yememistim fazla aksam gidip cikolataya abandim , bir defa da iki tane cikolatayi ust uste yedigim icin gidip istifra ettim kilodan nefret eden biriyim yemege de duskun degildim onceden insallah istahlarimiz azalir

Back
X