Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

RaspberrySyrup

Kara Murat benim!
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
1.154
589
248
Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.

sizin gibiydim yaşlı dedeleri teyzeleri çok severdim içim giderdi.Fakat yaşlı bir dedenin bulunduğu bir davranışı beni inanılmaz uzaklaştırdı herkesten.İnanılmaz üzdü inanılmaz fena etkiledi. Bu yüzden bende uzaklaştım onlara sevgiden.Herkes bir değil fakat gelinen sonuç bu. Sizi çok iyi anlıyorum.

yaşlılar asabi olur , bir yaşlıya kızmak bütün yaşlılara acımayacağım demek çok feci bir genelleme
bir adam yüzünden neden yaşlılara karşı saygınızı yitiriyorsunuz anlamadım .
bana da yaşlı biri kızmıştı , hiç gerilmedim ortamı yumuşattım , amma amca neden kızıyon ya bana dedim şirin bi dille adam da gülmeye başladı barıştık
valla ben bile ayakta durmakta zorlanırken otobüslerde yaşlılar nasıl dursun ?
yaşlı bir amca gördüm yazık uyuyakalmış ayakta kimse de yer vermemiş

Kesinlikle hak veriyorum size benzer olayları bende gördüm ve yaşadım. . İnsanlar yaşlı diye elbtte yer verilebilir ama kim bilebilir oturan kişinin herhangi bir rahatsızlığı varmı yokmu diye. .
Büyük olsun küçük olsun herkesin birbiri ile konuşma üslubuna dikkat etmesi gerekir. .
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. . Verdiysede bir teşekkürü hakediyor

geçen metroda teyzenin biri gençler eskiden böyle değildi herkes sıra vermek için yarışırdı şimdi herkesin elinde telefon kimse yer vermiyor dedi
canım amcamın biri de eskiden gençler bu şartlarda yaşamıyordu
şimdi hepsi geçim derdine düştü eskiden hayat şartları böyle zor değildi
eskinin gençleriyle şimdinin gençleri bir değil dedi
gerçekten öyle çoğu çarşı pazar gezmesinden geliyor
adam deli gibi çalışmış işten dönüyor birde teyze amca terörü
tabi ki yer verilmeli
ama bazen yer versinler diye teyzeler gözünün içine bakıyo taciz ediyor resmen insanları bende ifrit oluyorum öylelerine..

ayrıca adamın çektiği tesbihle ne alakası var , müslüman olmak demek sinirli olmamak demek mi ?
din den önce insanız , sinirleniyoruz , ağlıyoruz gülüyoruz
hem burda dindar olmayanlara da veya dinsiz olanlara da bir hakaret var , adamın elinde tesbih olmasaydı yaptığı normal mi olacakti yani

O kişinin terbiyesizliği ama öyle insanlar çok fazla.Bir kere de otobüste yaşlı bir amca vardı.Kalkıp genç bayanlara yer vermişti siz ayakta kalmayın diye.Hatta oturan erkeklerden de rica etti bayanlar otursun biz ayakta da gidebiliriz diye.Çok değişik gelmişti bana o kadar ince fikirli oluşu.Zaten dede de ayakta kalmadı hemen genç bir erkek yer verdi.Yani böyle insanlarda var ender olarak.
Bir de bu yaşlı amcaların tacizci versiyonu var Allah korusun.Çoğu insandan duydum yani dikkat etmek gerek.Bu işin genci yaşlısı filan kalmamış...

Teşekkür ederim gerçekten hala ağlayasım var.

Ama bi kisi yuzunden de fikirlerinizi degistirmeyin. Yani artik yasli hickimseye yer vermeyecek misiniz? Boyle dusunmeyin lutfen. Herkes ayni degil.
Vereceğim ama gerçekten ihtiyacı olana.
Ama olay şu başta "müsade eder misiniz" dedi kalktım,oturur oturmaz saydırmaya başladı.Buna kimin hakkı var? Benim mideme ağrı girdi,başım ağrıyor şu an gerçekten şok oldum.Ben kimsenin asabiyetini çekmek zorunda değilim ki genç yaşlı fark etmez.Ki yine cevap vermedim.Hakkı cevap olmasına rağmen.

Ben de oğluma 7 aylık hamileydim karnım belli değildi
bir kadın dikildi başıma kalk diyor
ben hamileyim dedim teyze başka biri yer versin
hayır kadın çok yaşlıda değil olsa vereyim
beni rezil etti hamileyim diye bahane buluyormuşum yalan söylüyormuşum
aç bakıyım karnına demez mi
büyük şehir de bin bir türlü insan var
şimdi küçük bir şehirde çok rahatım
İstanbul zaten o insan yoğunluğuyla yeterince geriyor insanı
bir de böyleleri denk gelince birine patlamamak elde değil

Geçen sene minibüse binmiştim. Acayip yorgundum. Orta yaşlarda bir hanımefendi kalkmak için resmen oturduğum yerden beni rahatsız etti. Bildiğin sırtıma oturdu. Bende yayıldıkça yayıldım. Kibar bir dille söylense kalkılır seve seve yer verilir. Böylelerine susmayacaksın.

O dinin gerekliliği kalp kırmamaktır.Madem bu kadar düşkün dinine bunu yapması daha bir abes değil mi? Bunu söylemeye çalıştım.

Ay bu tiplere bir sinir oluyorum iste bu uyuzlar yuzunden gercekten ayakta duramayan yaslilar da arada kayniyor.

O dinin gerekliliği kalp kırmamaktır.Madem bu kadar düşkün dinine bunu yapması daha bir abes değil mi? Bunu söylemeye çalıştım.
kalp kırmamak insanlıktır , atesit insanın görevi de budur , deist insanın da müslüman insanın da , kısaca insanlık görevidir bu

yaşlı amca dolmuş dolmuş sana patlamış.
biraz kızım sana söylüyorum gelinim sen anla der gibi olmuş.
hoş bir davranış olmamış tabiki kızmakta haklısın ama herkesi aynı kefeye koymak ta doğru değil.
oluyo böyle,toplumda bin çeşit insan var.
eminim kızssan da yine de yaşlılara yer vermeye devam edeceksindir:))
ben hamile halimle kalkıp yer veririm,çoğu da teşekkür bile etmez ama benim gözettiğim bu değil zaten.
yaşca da genç değilim ama gençler utanmıyor ben utanıyorum yahu:))
kafalarını nereye saklayacaklarını şaşırıyorlar.
bu mecburiyet değil ama toplumsal olarak bugüne kadar riayet ettiğimiz güzel örnek bir davranış.
devam ettirmekte fayda var.

keşke deseydiniz sizde amca oturuyordum ama sebeplerim var midem ağrıyor felan diye . neyse olmuş ama genelleme yapmayın siz yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…