- 27 Mart 2014
- 1.154
- 589
- 248
- Konu Sahibi RaspberrySyrup
-
sizin gibiydim yaşlı dedeleri teyzeleri çok severdim içim giderdi.Fakat yaşlı bir dedenin bulunduğu bir davranışı beni inanılmaz uzaklaştırdı herkesten.İnanılmaz üzdü inanılmaz fena etkiledi. Bu yüzden bende uzaklaştım onlara sevgiden.Herkes bir değil fakat gelinen sonuç bu. Sizi çok iyi anlıyorum.Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
Teşekkür ederim gerçekten hala ağlayasım var.sizin gibiydim yaşlı dedeleri teyzeleri çok severdim içim giderdi.Fakat yaşlı bir dedenin bulunduğu bir davranışı beni inanılmaz uzaklaştırdı herkesten.İnanılmaz üzdü inanılmaz fena etkiledi. Bu yüzden bende uzaklaştım onlara sevgiden.Herkes bir değil fakat gelinen sonuç bu. Sizi çok iyi anlıyorum.
Vereceğim ama gerçekten ihtiyacı olana.Ama bi kisi yuzunden de fikirlerinizi degistirmeyin. Yani artik yasli hickimseye yer vermeyecek misiniz? Boyle dusunmeyin lutfen. Herkes ayni degil.
Ama olay şu başta "müsade eder misiniz" dedi kalktım,oturur oturmaz saydırmaya başladı.Buna kimin hakkı var? Benim mideme ağrı girdi,başım ağrıyor şu an gerçekten şok oldum.Ben kimsenin asabiyetini çekmek zorunda değilim ki genç yaşlı fark etmez.Ki yine cevap vermedim.Hakkı cevap olmasına rağmen.yaşlılar asabi olur , bir yaşlıya kızmak bütün yaşlılara acımayacağım demek çok feci bir genelleme
bir adam yüzünden neden yaşlılara karşı saygınızı yitiriyorsunuz anlamadım .
bana da yaşlı biri kızmıştı , hiç gerilmedim ortamı yumuşattım , amma amca neden kızıyon ya bana dedim şirin bi dille adam da gülmeye başladı barıştık
valla ben bile ayakta durmakta zorlanırken otobüslerde yaşlılar nasıl dursun ?
yaşlı bir amca gördüm yazık uyuyakalmış ayakta kimse de yer vermemiş
O dinin gerekliliği kalp kırmamaktır.Madem bu kadar düşkün dinine bunu yapması daha bir abes değil mi? Bunu söylemeye çalıştım.ayrıca adamın çektiği tesbihle ne alakası var , müslüman olmak demek sinirli olmamak demek mi ?
din den önce insanız , sinirleniyoruz , ağlıyoruz gülüyoruz
hem burda dindar olmayanlara da veya dinsiz olanlara da bir hakaret var , adamın elinde tesbih olmasaydı yaptığı normal mi olacakti yani
Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
kalp kırmamak insanlıktır , atesit insanın görevi de budur , deist insanın da müslüman insanın da , kısaca insanlık görevidir buO dinin gerekliliği kalp kırmamaktır.Madem bu kadar düşkün dinine bunu yapması daha bir abes değil mi? Bunu söylemeye çalıştım.
yaşlı amca dolmuş dolmuş sana patlamış.Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Bu tip yaşlıların bir de zorla kaldıranı var, ben bir kaç kez denk geldim.
keşke deseydiniz sizde amca oturuyordum ama sebeplerim var midem ağrıyor felan diye . neyse olmuş ama genelleme yapmayın siz yine deTeşekkür ederim gerçekten hala ağlayasım var.
Vereceğim ama gerçekten ihtiyacı olana.
Ama olay şu başta "müsade eder misiniz" dedi kalktım,oturur oturmaz saydırmaya başladı.Buna kimin hakkı var? Benim mideme ağrı girdi,başım ağrıyor şu an gerçekten şok oldum.Ben kimsenin asabiyetini çekmek zorunda değilim ki genç yaşlı fark etmez.Ki yine cevap vermedim.Hakkı cevap olmasına rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?