Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bende yaşlılara olan saygımı yitirdim ama başka bir sebepten. Okul çıkışı arkadaşlarla biraz parkta oturalım dedik. Kocaman bir ağaç etrafında da çember şeklinde bank var. Biz bir tarafta oturduk arka tarafta da oturanlar varmış meğer ama birbirimizi görmüyoruz. Bunlar başladı gelen geçen tüm kadınlar için bunu şu pozisyonda .....(Onlar boşluğu da dolduruyor gayet argo bir biçimde.) , şu şişmanın ellerini bağlayıp vs. Biz 10 dk oturamadık bu muhabbetler yüzünden. Ve ergenlerin yaptığını düşündük. Önlerinden geçerken ne görelim dedem yaşında insanlar.

Bir de bizi gösterip demezler mi buranın ahlakını da üniversiteliler bozuyor diye. Ki üstümüzde de bir kot bi t-shirt.

Bu belki bir örnek ama o kadar tiksindim ki artık uzun süre yaşadığı için kimseye saygı duymuyorum. Düzgün, gerçekten yaşlı insana yerimi de veririm, poşetini de taşırım.

Görmemişimdir yorumunu, ondan cevap vermemişimdir.

Otobüste 20 dakikalık yolda kadına yer vermek zor bir iş degil ama önemli olan zorluk derecesi degil sadece. Mesela İstanbul gibi bir yerde kadınlara kesinlikle yer verilmeli olayı çok saçma ama kadınların sosyal hayatta az bulundugu yerlerde yer verilmesi normal olandır. Otobüslerde 3-4 kadın varsa (yani çalışan kadın sayısı az ise bir yerde) erkekler bunlara yer versinler zaten. Çünkü otobüs tıklım tıklım erkek oldugu için kadınlar rahatsızlık hissedebilirler ve bu normaldir de... Burada ayakta durmanın zorlugundan çok otobüs ortamından bahsediyorum. Ama İstanbul gibi yerlerde kadınlara yer verilmesi çok saçma. ''Çok büyük bi lütuf mu sanki, çok mu zor bir şey?'' olayı degil. İstanbul'da her yerde bir sürü kadın var, kadınların sosyal ortamdaki sayısı fazla. Bu yüzden yer verilmesi saçma çünkü kendilerini kötü hissetmeleri (''o kadar erkegin içinde ayakta kaldık, utanıyorum, rahatsız oldum... vs'' gibi) anormal olur. Ve o kadar kadının oldugu otobüste böyle bir rahatsızlık duyuyorlarsa, bu onların kendi sorunudur.

Yani kadınların sosyal ortamda çokca oldugu yerlerde yine aynı kadınların ''ay çok rahatsız oldum bu kadar erkek dolu otobüsten, utandım falan...'' düşünceleri gereksiz çünkü dedigim gibi sosyal ortamdalar zaten.

Geriye fiziksel sebepler kalıyor. Eh işte o konuda da daha önce dedigim gibi herkes yoruluyor akşama kadar. Kadınların sosyal oldugu yerlerde bir aile babasının 10 saat çalıştıktan sonra, 18-25-30-35-40 yaşlarındaki hiçbir fiziksel engeli olmayan kadınlara yer vermesini beklemek olayın suyunu çıkarmaktır, abartmaktır. Böyle ortamlarda ayakta duramayacak kişilere yer verilir, yaşlıdır, hastadır, hamiledir, engellidir... vs.

Yani çeliştigim bir şey göremiyorum.

Sünnet konusunda neyi cevaplamadım? Onu hatırlayamadım bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…