Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Belki aractaki diger kisiler duysun diye sesli soylenmistir. Size soylememistir yani. Bu da olabilir.

Benimde bir kere başıma böyle bir olay gelmişti ama daha feci . Otobüse bindim ve bir yere oturdum (bu birbirine karşılıklı bakan koltukların düz tarafına) , sonra bir yaşlı teyze ve genç bir kız bindiler otobüse . Yanımda ki boş yere teyze oturdu ve bana sen şu ters tarafa geç benim torunum yanıma otursun dedi , ben de o ters tarafa otursun dedim onun başı döner dedi kızda başımda bekliyor kalkayım diye benim de döner dedim ve kız arka tarafa ayakta durmaya gitti. Otobüs iyice kalabalıklaştı ve yaşlı ton ton bir teyze bindi bende kalktım o kadına yerimi verdim ve yanımda ki bana kalk diyen kadın, benim yer verdiğim kadını itti ve buraya benim torunum oturacak dedi ve yüksek sesle otobüsün arkasına seslendi torununu çağırdı . Tabi olaya müdahale ettim ben senin torununa yer vermedim bu kadına yer verdim , yeter otobüse bindiğinizden beri yaptığınız terbiyesizlik dedim ve kadını yerime oturttum. Tabi birinin etmediği beddua birinin de etmediği dua kalmadı . :) Şimdi ikisi de yaşlıydı birisi cadı , birisi şeker Allah şekerlerle karşılaştırsın inşallah :)

Ben de sinir oluyorum.
Genç-yaşlı biri sana yerini veriyorsa bu onun insaniyetindendir mecburiyetten değil.
Bir gün otobüste bir amca söyleniyor, "gençler oturuyor, ne biçim gençlik" gibi...Hemen hemen yaşıt bir amca cevap verdi "kardeş sen de iş vakti çıkma sokağa ne işin var yarım saat sonra çık, insanlar günde 10 saat belki daha fazla çalışıyor,eve posaları gidiyor, sen kalkmış gezmeye gidiyorsun, rahat bırakın gençleri" dedi. Otobüs alkışlamıştı adamı

Bazı yaşlılar da dünyanın kendi yüzleri suyları hürmetine döndüğünü sanıyorlar,umarım yaşlanınca böyle olmam sanmıyorum olacağımı akıl sağlığımı yitirmedikçe

Bunlardan çok geldi benim başıma, en son durakta otobüs bekliyordum, nasıl yorgunum ama teyzenin biri oturuyor yanındaki boş yere de koymuş poşetini. Tepesinde bekliyorum poşeti çeksin de 5 dk soluklanayım diye. En son hiç yapmayacağım bişey yaptım, poşetini çekmesini beklemeden bankın kenarına oturdum. Nasıl bağırıyor ayakta bekle sen gençsin bilmem ne diye. Dedim yorgunum yorgun olmasam tenezzül etmem zaten dedim. Yaşlısınız diye her şeyi kendinize hak görmeyin dedim. Sus pus oldu. Ben de kesinlikle bundan sonra kimseye kibar olmamaya karar verdim. Otobüste yer veriyorum ama saygısız yaşlılardan nefret ediyorum. Dediğim gibi her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Biz genciz ölelim onların mantığıyla. Bi de tepende dikilip yer istemiş demek, saçmalığa bak ya hem de bunu sana yapan erkek. Keşke paylasaydın bi güzel. Nasıl sus pus oluyorlar bi bilsen. Hadlerini bildirmek lazım.

Ya bi de yer verip vermemek benim insiyatifimdeki bişey. İster veririm ister vermem. Günahı da benim sevabı da benim. Orda öyle söylenince ne oluyor yani. Ben öyle diyenlere sinir oluyorum. Zaten yer vermek isteyen kalkar verir, vermeyen de kendi bilir, bu kadar basit.

Tıklım tıklım otobüste oturduğum bir gün yaşlı bir amca binmişti. Belli eski istanbullu derler ya aynen öyle. Takım elbisesi, fötr şapkası falan var. Kalktım yer vermek için omuzumdan tutup geri oturttu. Bu kalabalıkta sana mı yakışır ayakta gitmek bana mı? Sen genç bir bayansın,oturmalısın demişti.
Yaşlılara yer verilmeli tabi bazıları öyle alsi oluyor ki insanın merhamet edesi gelmiyor.

Bi de yaşlıların önceliği varsa hamile, çocuklu kadınların, engeli olanların da var, ben çok gördüm çocuklu haliyle ayakta yolculuk eden kadını onlar niye kimsenin başına ekşimiyorlar, yaşlılar evde çocuklarına, gelinlerine, damatlarına diş geçiremeyip dışarıda gençlere sarıyorlar

benide hastanede kaldırmışlardı nasıl hastayım böyle başımı bırak kendime kaldırmaya halim yok zaten kafamı koymuşum duvara yatıyorum öyle bir kalk demesinmi yaşlı bir adam bellki kontrole gelmiş dedim kendimi kaldırmaya halim yok ayakta durmaya amca başka biri versin yer ki genç adamalrda vardı ben bayanım diye beni kestirdi heralde gözüne bazıları gerçekten çekilmez oluyor...

vay tam bir istanbul beyefendisiymiş ah ah nerde o eski beyler dimi... :)

O nasıl bir kibarlıktır ya, gerçekten var mı böyle insanlar

yaşlılara yer vermek zorunda değilim cümlesi hiç hoş bir cümle değil bence
annenize babanıza yer verilmese hoşunuza gider mi ayakta tıklım tıklım otobüsde seyahet etmeleri nasıl olur hoş mu ?

Genelde akşam saatlerinde çıkmayı sevenler var. Otobüs yeterince kalabalık olmazmış gibi yaşlı dede ve ninelerimizde dolduruyor. Anlamıyorum gündüz gezmek yasak mı ?

Genelde akşam saatlerinde çıkmayı sevenler var. Otobüs yeterince kalabalık olmazmış gibi yaşlı dede ve ninelerimizde dolduruyor. Anlamıyorum gündüz gezmek yasak mı ?
Ben sabahın köründe kırmızı rujundan takısına her şeyi tamam olan nine gördüm ya ölsem de gam yemem.
Ne gezmesi o saatte daha kargalar çıkmadan?

vay tam bir istanbul beyefendisiymiş ah ah nerde o eski beyler dimi... :)

O nasıl bir kibarlıktır ya, gerçekten var mı böyle insanlar

Mesele insan olmak aslında. 8,5 hamileyim minibüse bindim. Full yaşlı teyze içi en arkada da bir ergen oturuyor. Çocuğa kalk evladım kıza yer ver dediler, biraz sonra inicem yeaa o zaman otursun dedi dingil. Ayakta doğururum yinede oturmam onun verdiği yere :)

Bunların bir de genç.hep bana hep bana versiyonları var. Bu daha kötü. Bir gün arkadaşımla okula gidiyoruz. Arkadaşla önlü arkalı boş yerlere oturduk. Arkadaşımın yanında da yine bizim yaşlarda bir kız oturdu. Güzergah okul güzergahı olduğundan bu kızın arkadaşı da bindi aynı otobüse. Ve geldi arkadaşımın başında dikildi. Kızla da sohbete başladılar.
arkadaşımın yanında oturan kız arkadaşıma aynen şöyle söyledi.
- Sen kalksana arkadaşım otursun!!!
Tabi arkadaşım gayet sakin bir şekilde.
- Arkadaşının oturmasını çok mu istiyorsun? dedi.
Kız: Evet.
Cevap aynen şu: O zaman sen kalk da arkadaşın otursun.
Yani bitmez bunlar bitmez bozma sinirlerini her türlü insan var.

Bi daha olursa sakin kalacağımı sanmıyorum.

Bu tip yaşlıların bir de zorla kaldıranı var, ben bir kaç kez denk geldim.
Benimki de zorla sayılır rica adı altında "kalk,oturmak hakkın değil" misali..

Verdim,ama azar yedim malesef.
Aynen öyle.Mecbur olmasam üstüne para verseler binmem.Okulum var ne yapayım.
Kesinlikle,annem ağladığımı görünce korktu.Keşke o anlayışlı amcalardan çoğalsa.

Ooo bu baya terbiyesizmiş.Dayak yemediğine şükretmeli.
Başta rica etti bende ona kandım.Okula gittiğim gün içinde 4 araca binmiş oluyorum.Ama gençsin ya yorulamazsın ama onlar keyfine gezmelerine rağmen oturmak hakları.
poğaça canavarı günden dönen teyzeler gezecek diye işten yorgun argın bitmiş halde çıkan genç insanlar bi de otobüslerde eziyet çekiyor ya ben çok sinir oluyorum.
Okula gittiğim otobüste malesef onlardan çok..

Ay bu tiplere bir sinir oluyorum iste bu uyuzlar yuzunden gercekten ayakta duramayan yaslilar da arada kayniyor.

kalp kırmamak insanlıktır , atesit insanın görevi de budur , deist insanın da müslüman insanın da , kısaca insanlık görevidir bu
Keşke o da insan olsaymış,ne diyim.
Annemde öyle söyledi ama merkezde ben vardım olan bana oldu.Malesef çok merhametliyim ama ince eleyip sık dokurum artık.
Belki aractaki diger kisiler duysun diye sesli soylenmistir. Size soylememistir yani. Bu da olabilir.
Rencide olan ben oldum.
Amin inşallah iyi yapmışsın.Bir de bunların küçük çocuğunu yanına oturtanlarından var sinir oluyorum.
Helal bee bi tane bugün olsaydı keşke..
Bazı yaşlılar da dünyanın kendi yüzleri suyları hürmetine döndüğünü sanıyorlar,umarım yaşlanınca böyle olmam sanmıyorum olacağımı akıl sağlığımı yitirmedikçe
İnşallah ya biraz empati lazım anlamıyorum bu genç düşmanlığını.

Karşında ki genç hasta mı, yorgun mu, şekeri mi düşük , yoksa keyiften mi kalkmıyor diye sorgulamadan herkese aynı muameleyi yapıyorlar. Oysaki kendileri altın günü için yada gezmek için keyfi sebepten dolayı otobüste bulunup üstüne ben yaşlıyım diye çemkirçemkiriyolar ya, hayattan hiç nasiplerini almamış öylesine yaşamış , boş insanlar olarak nitelendiriyorum.
Bende birgün çok rahatsızdım annemle hastaneye gidiyoruz otobüste oturduk, kadının biri laf çarptırıyo sürekli kendi yaşlı birine yer vermiş herkese bak ben örnek davranış yaptım diye anırıyordu, bende dönüp hastayım ve hastaneye gidiyorum bayan demiştim terbiyesize.

Ben sabahın köründe kırmızı rujundan takısına her şeyi tamam olan nine gördüm ya ölsem de gam yemem.
Ne gezmesi o saatte daha kargalar çıkmadan?

O nine beni de aşmış ben evden haldır haldır çıkıyorum işe geç kalacam diye

Toplu taşımayla işe gitmek gerçekten zor. Allah yardımcımız olsun.

Ayy edepsize bak karnına bakacakmış. Ağzına kürekle vurmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…