• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bir yandan da bu mesele var evet.O yüzden oturmayı istiyorum kalabalıkken.Metrobüse iş çıkış saatlerinde okuldan çıkıp gitmişsem oturana kadar bekliyorum.Bu gözler kalabalık otobüste ereksiyon adam gördü.Ayaktaysam ya kendimi güvenli bir yere atıyorum ya da çantamla önlem alıyorum.
Aynı şey benim başıma da geldi ay ne çok şey gelmiş benim başıma da :KK53:
Lanet bi ergenin ereksiyonunu gördüm, eşofman giymiş nasıl da belli oluyordu. Hem de benim arkamda duruyordu galiba, Allahın belası, hiç de farketmedim. O yüzden otobüslerde ayakta durmak için bile güvenli bi yere ihtiyacımız var kadın olarak.

Benimde başıma otobüsde gelmişti o vakit kızım küçüktü
neyse otobüse binerken elim yaşlı adama deydi adamda oturduğu yerden kalktı bana vuracak bende çantayı kafasına geçirdim neymiş abdesti bozulmuş sonra neyse indim ama adam bilsin o evdeki dövdüğü kadına benzemediğimi dedim içimden
Yuhh abdesti mi bozulmuş, sanırsın ırzına geçtin adamın:KK53:

Ohh ellerin dert görmesin ne iyi yapmışsın, keşke asıl sen benim abdestimi bozdun sapık deseydin :KK11:

O kadar iyi anlıyorum ki seni.
Çok benzerini yaşadım ama benim durumum senden şu yönde farklıydı.
Bu olayı da insanların, gençlerin iyi niyeti nasıl ölüyor, öldürülüyor görmeniz için anlatıyorum.

Hasta olduğum bir gün ciddi sancım vardı ayakta duramıyorum.
Otobüse ilk duraktan bindim hatta ayakta gidemem diye diğer otobüsü bekledim.
Arkalarda oturuyorum.

Yaşlı bir teyze bindi otobüse diğer duraklardan birinde, oturacak yer kalmamıştı.
Orta kapının orda dikiliyor. Bu da sözde yaşlı ama full bakım açık, öjesini eksik etmemiş bir teyze. Yani her bakıma hali var ayakta durmaya hali yok maşallah. O da sorun değil ama ne yaptı bilseniz şok olursunuz..

Yanımdaki bayan seslendi teyze gel arkada küçük çocuk oturuyor, orda otur ayakta kalma diye.

Bu cadaloz bir carladı. Vayyyy efendim akıl istemiyormuş o akıl vereceğine yer verelimmiş.
O yer vermesi gereken de kendini iyi biliyor diye benim gözlerime bakarak söyledi. Bu arada ben kapalıyım.
Tam önünde açık benden genç, 20 li yaşlarda kızlar var onlardan yer rica edeceğine resmen bana
saldırdı.
Onlar başlarını kapatmayı bilirler ama her haltı da onlar yerler diye devam etti.

Ben de salak gibi yanımdaki kadın seslenmese hasta halimle yer vermeyi düşünüyordum bu cadaloza.

Evet kimse kusura bakmasın bu çirkef hanım bu sözleriyle benim gözümde yaşlı teyze sıfatını
kaybetti bildiğiniz terbiyesiz bir cadaloz oldu.

Oturmak isteyen yaşlı beklesin boş otobüs, ya da insan gibi ricada bulunmayı, Allah razı olsun kızım demeyi bilsin.

Neyse devam edeyim. Şok oldum ve son derece kötü hissettim.

Sevgili konu sahibi ben senin gibi hanımlığımı koruyamadım.
Bu terbiyesize haddini bildirdim ama.

Kimse size yer vermek zorunda değil.
Terbiyesizlik yapıp bana sataşmayın.
İnsan gibi yer istemeyi öğrenin.
Yaşlıysanız yaşınıza uygun davranın.
Yüzünüzde nur yok. Belki bu yüzden kimse size yer vermiyordur dedim, ben bile kendime inanamadım.

Sonra hala söyleniyor bu kadın.
Bir çocuklu bayanın yanından biri yer verdi.
Çocuk uyuyor, ayakları üstüne değmiş diye.
Bir bağırdı o anne nasıl bozuldu anlatamam.

Çekkkkkk çeeeeek be şunun ayaklarını üstümden! diye.

Kadın kusura bakmayın, çocuk o daha uyuyor güzelce söyleyebilirsiniz dese de.

Ben hızımı alamadım. Kalktım ayağa zaten inecektim.

Delinin biri hanfendi, boşverin dedim indim.
Şuan hatırlamam bile sinirlenmeme yetti gerçekten..

Ne iğrenç insanlar var.. Evet yaşlı birinin olması daha da iğrenç geliyor bana..

O olgun olmalı oysa değil mi?

O,bu hayatın birilerinin kalbini kırmaya değmeyecek kadar
kısa ve geçici olduğunu daha iyi bilmeli..

Sana da geçmiş olsun arkadaşım.
Çok sinir bozucu seni çok iyi anlıyorum..

Ordan biniyorum bende hep hakikaten komik sahneler oluyor gel de inan yaşlılığına :KK70:
Anadolu yakasinda calistim bir donem eskiden zincirlikuyudan mecburi aktarma vardi eyvah eyvah o teyzeler kol kola girip barikat kuruyorlar aman yarabbi
Bir gun binerken birinin ayakkabisi cikti metrobus hareket etti adam bagiriyor ayakkabim yok durakta kaldi otobusu durdur sofor gayet rahat bir sonraki durakta in geri donup alirsin :KK25::KK70::KK70:

sizi cok iyi anlıyorum. .. ben artik sadece ayakta duramayacak kadar yaslilara veriyo rum yer.. bi gun 24 nöbettem ciktim ayakta uyuyorum belim rahatsız zaten bazen inanılmaz agriyor o gunlerden biri gözüm kapaliydi bi baktim biri omzuma vuruyo terbiyesiz senden baska oturan genc var miii diye bağıriyo bunu diyen insani binerken dahi görmedim o kadar yorgun ve kopmusum uyuyorum bildigin. bunu diyen insan taş catlasin 45 50 yasinda.. ben öyle laf dalasina da giremem kalktim oturdu... ustune kusura bakmayın bile dedim :/// ama o gunden beri bu tur söylenerek yer isteyen insanlar umrumda degil bence hakediyorlar..

Aynı şey benim başıma da geldi ay ne çok şey gelmiş benim başıma da :KK53:
Lanet bi ergenin ereksiyonunu gördüm, eşofman giymiş nasıl da belli oluyordu. Hem de benim arkamda duruyordu galiba, Allahın belası, hiç de farketmedim. O yüzden otobüslerde ayakta durmak için bile güvenli bi yere ihtiyacımız var kadın olarak.
Benim de arkamdaydı malesef.Toplu taşımalarda yolculuk cambazlık gerektiriyor resmen,kitap çıkartmak lazım yeni başlayanlar için ya da okullarda ders olarak okutulsun :KK53:

sizi cok iyi anlıyorum. .. ben artik sadece ayakta duramayacak kadar yaslilara veriyo rum yer.. bi gun 24 nöbettem ciktim ayakta uyuyorum belim rahatsız zaten bazen inanılmaz agriyor o gunlerden biri gözüm kapaliydi bi baktim biri omzuma vuruyo terbiyesiz senden baska oturan genc var miii diye bağıriyo bunu diyen insani binerken dahi görmedim o kadar yorgun ve kopmusum uyuyorum bildigin. bunu diyen insan taş catlasin 45 50 yasinda.. ben öyle laf dalasina da giremem kalktim oturdu... ustune kusura bakmayın bile dedim :/// ama o gunden beri bu tur söylenerek yer isteyen insanlar umrumda degil bence hakediyorlar..
Benim gibi nutkunuz tutulmuş demekki.Insan neye uğradığını şaşırıyor ya.Kesinlikle hakediyorlar.

Çalışan, yorgun olan aslında oturmayı hakeden sizsiniz.

İş çıkışı ve işe gidiş saatlerinde evlerinde oturmayı bilsin yaşlılar madem.

Gezme zamanlarını işe giden insanlara göre ayarlasınlar.
Azıcık saygıları olsun. Kimse kusura bakmasın.

Ben de bu yaşadığım çirkin olaydan sonra.
Şöyle bir bakıyorum tipine. Yüzünde bir gülümseme, insanlık olan yaşlılara yer veriyorum.
Hiç değilse Allah razı olsun, sağol yavrum diyor.

Diğerleri gibi üstüne edepsizlik yapmıyor..

Benim otobüste önceligim çocuklu insanlar...bebeklilere falan hemen kalkarım...hem bebegini yada cocugunu tutacak hem kendini ne kadar zor birşeydir. hassasım bu konuda.

Birde tam iş saati çıkışında yaşlı yaşlı teyzeler ev günlerinden dönmüyorlarmı onlara ifrit oluyorum. Gittiginiz yerden erken kalkın be teyzecigim, tüm gün çalışanlara ayıp ediyorsunuz valla.

allah yaşlaninca o duruma dusurmesin kimseyi. asagilayarak yer istemek...
Çalışan, yorgun olan aslında oturmayı hakeden sizsiniz.

İş çıkışı ve işe gidiş saatlerinde evlerinde oturmayı bilsin yaşlılar madem.

Gezme zamanlarını işe giden insanlara göre ayarlasınlar.
Azıcık saygıları olsun. Kimse kusura bakmasın.

Ben de bu yaşadığım çirkin olaydan sonra.
Şöyle bir bakıyorum tipine. Yüzünde bir gülümseme, insanlık olan yaşlılara yer veriyorum.
Hiç değilse Allah razı olsun, sağol yavrum diyor.

Diğerleri gibi üstüne edepsizlik yapmıyor..

Bu olayı da insanların, gençlerin iyi niyeti nasıl ölüyor, öldürülüyor görmeniz için anlatıyorum.

Arkalarda oturuyorum.

Yaşlı bir teyze bindi otobüse diğer duraklardan birinde, oturacak yer kalmamıştı.
Orta kapının orda dikiliyor. Bu da sözde yaşlı ama full bakım açık, öjesini eksik etmemiş bir teyze. Yani her bakıma hali var ayakta durmaya hali yok maşallah. O da sorun değil ama ne yaptı bilseniz şok olursunuz..

Yanımdaki bayan seslendi teyze gel arkada küçük çocuk oturuyor, orda otur ayakta kalma diye.

Bu cadaloz bir carladı. Vayyyy efendim akıl istemiyormuş o akıl vereceğine yer verelimmiş.
O yer vermesi gereken de kendini iyi biliyor diye benim gözlerime bakarak söyledi. Bu arada ben kapalıyım.
Tam önünde açık benden genç, 20 li yaşlarda kızlar var onlardan yer rica edeceğine resmen bana
saldırdı.
Onlar başlarını kapatmayı bilirler ama her haltı da onlar yerler diye devam etti.

Ben de salak gibi yanımdaki kadın seslenmese hasta halimle yer vermeyi düşünüyordum bu cadaloza.

Evet kimse kusura bakmasın bu çirkef hanım bu sözleriyle benim gözümde yaşlı teyze sıfatını

Oturmak isteyen yaşlı beklesin boş otobüs, ya da insan gibi ricada bulunmayı, Allah razı olsun kızım demeyi bilsin.

Yüzünüzde nur yok. Belki bu yüzden kimse size yer vermiyordur dedim, ben bile kendime inanamadım.

Ne iğrenç insanlar var.. Evet yaşlı birinin olması daha da iğrenç geliyor bana..

Çok güzel cevabını vermişsin, kadın hakikaten deliymiş.Bazı insanlar hayata karşı duydukları öfkeyi , etrafındaki tanıdık tanımadık kim varsa onlara kusabileceklerini zannediyor.Bunun aslında yaşla alakası yok, yaşlı olmaları belki yaptıklarına haklılık matacak zannediyorlar ama çok yanılıyorlar.

kalabalık otobüslerde taciz vs çok görüyoruz.
oturma önceliği istisnasız bayanlarda olmalı, keşke böyle bir kural olsa bayanlar hiç bir şekilde ayakta kalmamalı. ister 18 yaşında olsun ister 60.
ayakta bayan varken oturan erkek adam değildir.

Ne demek adam değildir, erkeklere oturmak yasak mı? adam yorgun argın kimbilir kaç vasıta evine gidiyor yanındaki 18 lik hanıma neden yer vermeyince adamlığına laf edilsin...

Yaşlı insanlara yer vermek zorunda hissetmiyorsa kimse kendini hiç bir erkek de genç bayanlara yer vermek zorunda değil o zaman...

Yaşlı bile olsa kalk bana yer ver diye kimse kimseyi azarlayamaz. Hastalık gibi bir durum olur müsaade istersin, çemkirmeye hacet yok...

allah yaşlaninca o duruma dusurmesin kimseyi. asagilayarak yer istemek...

O kadar pamuk yaşlılar var ki kalktığında zorla oturtmaya çalışıyor.
Rahatsız olma kızım, benim yolum kısa diyerek.

Ben böyle kibar, tonton yaşlıya yer veririm işte.
Öyle terbiyesiz, küstaha ne yer vereceğim niye saygı duyacağım?

Arkalarda oturuyorum.

saldırdı.

Çok teşekkür ederim hala daha başım ağrıyor.Yaşadığınıza çok üzüldüm iyi ki cevap vermişsiniz ben vermediğime pişmanım ama bir yanda da Allah görüyor diyorum.
Hani böyle bakıyorsun modern ya da çok dindar bundan zarar gelmez diyorsun ama öyle bir şey yapıyor ki yok artık diyorsun.Ben de bunu anlatmak istedim elindr tespih her dakika çekiyorsun da kalp kırdın neye yaradı? Ya da bakıyorsun modern görünümlü ama çirkeflikte 1 numara.

Ve gençlerin saygısını kaybettiğini anlattığınız için teşekkürler.Yaşadığımız olaylar buna birer örnek.

Çok teşekkür ederim hala daha başım ağrıyor.Yaşadığınıza çok üzüldüm iyi ki cevap vermişsiniz ben vermediğime pişmanım ama bir yanda da Allah görüyor diyorum.
Hani böyle bakıyorsun modern ya da çok dindar bundan zarar gelmez diyorsun ama öyle bir şey yapıyor ki yok artık diyorsun.Ben de bunu anlatmak istedim elindr tespih her dakika çekiyorsun da kalp kırdın neye yaradı? Ya da bakıyorsun modern görünümlü ama çirkeflikte 1 numara.

Ve gençlerin saygısını kaybettiğini anlattığınız için teşekkürler.Yaşadığımız olaylar buna birer örnek.

Hiç kafana takma..
Gördüğün gibi benzerini yaşamış çok kişi var.
Bana saldırış şekli sadece yer de değildi.
Kapalılığıma saldırdı resmen bilerek bir de sen beni düşün ne kadar üzüldüm..

Ama üzülmüyorum artık.
Evet cevap vermeseydim ben de daha kötü olurdum.
Hakkımı arayamadığımda deliye dönüyorum, kendime saygım azalıyor...

Bence böylelerine sen de hanımlığını boz.
Boz ki edepli olmayı öğrensinler..

Hiç kafana takma..
Gördüğün gibi benzerini yaşamış çok kişi var.
Bana saldırış şekli sadece yer de değildi.
Kapalılığıma saldırdı resmen bilerek bir de sen beni düşün ne kadar üzüldüm..

Ama üzülmüyorum artık.
Evet cevap vermeseydim ben de daha kötü olurdum.
Hakkımı arayamadığımda deliye dönüyorum, kendime saygım azalıyor...

Bence böylelerine sen de hanımlığını boz.
Boz ki edepli olmayı öğrensinler..
Bundan sonra öyle olacak zaten.Akıl yaşta değil baştadır deyiminin vücut bulmuş haliydi resmen.Cevap versem içim bi nebze soğurdu ama burayı okuya okuya normale dönüyorum tek olmadığımı görünce.

benımde basıma gelenı anlatayım. metrodaydım çok kalabalık dgıldı. yaslı bır adama yer verdım. kendi oturacagı yerde yanında dıkılen genc kadını oturttu. anladım ki karısıymıs. kadın bir sırıtarak oturdu ki suratıma baka baka nispet yapar gibi, bak nasıl kıymetlıyım dedı resmen sırıtmasıyla. ben tabi şok şok.:KK57::KK57::KK57::KK57: 45 dkkı ayakta gittim:) daha da dedım yaşlı falan tanımam.:)

Yasanilanlari okurken ne tuhaf insanlar var dedim ya heleki su kendisine yanlislikla dokundu diye vurmaya kalkan adam:KK57:

Back
X