O kadar iyi anlıyorum ki seni.
Çok benzerini yaşadım ama benim durumum senden şu yönde farklıydı.
Bu olayı da insanların, gençlerin iyi niyeti nasıl ölüyor, öldürülüyor görmeniz için anlatıyorum.
Hasta olduğum bir gün ciddi sancım vardı ayakta duramıyorum.
Otobüse ilk duraktan bindim hatta ayakta gidemem diye diğer otobüsü bekledim.
Arkalarda oturuyorum.
Yaşlı bir teyze bindi otobüse diğer duraklardan birinde, oturacak yer kalmamıştı.
Orta kapının orda dikiliyor. Bu da sözde yaşlı ama full bakım açık, öjesini eksik etmemiş bir teyze. Yani her bakıma hali var ayakta durmaya hali yok maşallah. O da sorun değil ama ne yaptı bilseniz şok olursunuz..
Yanımdaki bayan seslendi teyze gel arkada küçük çocuk oturuyor, orda otur ayakta kalma diye.
Bu cadaloz bir carladı. Vayyyy efendim akıl istemiyormuş o akıl vereceğine yer verelimmiş.
O yer vermesi gereken de kendini iyi biliyor diye benim gözlerime bakarak söyledi. Bu arada ben kapalıyım.
Tam önünde açık benden genç, 20 li yaşlarda kızlar var onlardan yer rica edeceğine resmen bana
saldırdı.
Onlar başlarını kapatmayı bilirler ama her haltı da onlar yerler diye devam etti.
Ben de salak gibi yanımdaki kadın seslenmese hasta halimle yer vermeyi düşünüyordum bu cadaloza.
Evet kimse kusura bakmasın bu çirkef hanım bu sözleriyle benim gözümde yaşlı teyze sıfatını
kaybetti bildiğiniz terbiyesiz bir cadaloz oldu.
Oturmak isteyen yaşlı beklesin boş otobüs, ya da insan gibi ricada bulunmayı, Allah razı olsun kızım demeyi bilsin.
Neyse devam edeyim. Şok oldum ve son derece kötü hissettim.
Sevgili konu sahibi ben senin gibi hanımlığımı koruyamadım.
Bu terbiyesize haddini bildirdim ama.
Kimse size yer vermek zorunda değil.
Terbiyesizlik yapıp bana sataşmayın.
İnsan gibi yer istemeyi öğrenin.
Yaşlıysanız yaşınıza uygun davranın.
Yüzünüzde nur yok. Belki bu yüzden kimse size yer vermiyordur dedim, ben bile kendime inanamadım.
Sonra hala söyleniyor bu kadın.
Bir çocuklu bayanın yanından biri yer verdi.
Çocuk uyuyor, ayakları üstüne değmiş diye.
Bir bağırdı o anne nasıl bozuldu anlatamam.
Çekkkkkk çeeeeek be şunun ayaklarını üstümden! diye.
Kadın kusura bakmayın, çocuk o daha uyuyor güzelce söyleyebilirsiniz dese de.
Ben hızımı alamadım. Kalktım ayağa zaten inecektim.
Delinin biri hanfendi, boşverin dedim indim.
Şuan hatırlamam bile sinirlenmeme yetti gerçekten..
Ne iğrenç insanlar var.. Evet yaşlı birinin olması daha da iğrenç geliyor bana..
O olgun olmalı oysa değil mi?
O,bu hayatın birilerinin kalbini kırmaya değmeyecek kadar
kısa ve geçici olduğunu daha iyi bilmeli..
Sana da geçmiş olsun arkadaşım.
Çok sinir bozucu seni çok iyi anlıyorum..