Artik uyumak istiyorum

2 çocuğumda da 6-13 aylar arası rezalet geçti. Geceleri kaç kez uyandığımı bile sayamıyordum artık. Ruh gibi gezindim hep. 13-14 ay civarı gece uykuları düzene giriyor bunu anladım. İlk çocuğumda bu süre biraz daha uzundu ama geçti gitti artık 😊 hiç bitmeyecek gibi gelse de bitiyor inanın. Uyku eğitimi deneyin ya da başka çözümler. Ama çocuğun huyu buysa sabretmekten başka çare yok gibi.
 
Arkadaslar cevaplarınız icin tesekkurler gercekten annelik zormus onu anladim 😕 Su an dis donemindeyiz 6 dis birden cikartiyor ayni anda o da onu zorluyor biliyorum ama disten once de boyleydi uyumuyordu. Yanimda yatirmayi da denedim ama oyle de ayni yine uyaniyor zaten kendi yatagi sanirim kucuk geliyor dönmeye kalkinca donemiyor uyanıyor. Bende rahat dönsün diye kendi yatagima aldim donup donup dalabiliyor. O kisimda sikinti zaten ne kadar sure yanimda yatacak :KK43: Yani deseler hani 2 yasinda bitcek merak etme tmm diycem kaderime boyun egicem ama garantisi de yokki cok korkuyorum :KK43:
Kendimi gördüm😂 17 aya kadar gece 7-8 kere kalkardı. O uykusuzlukla sabah 5-6 da da bebek bakımı mesaisi başlardı😀 Uykusuzluktan ayaklar ağrıyormuş bunu anladım. Ayağımın üstüne basamıyordum. Bir de bebeğe yansıtmasan da tahamülsüz ve sinirli oluyor insan. 16. Aylıkken doktoru aradım. Çok uykusuzum be yapmalıyım dedim. Bu aylar ayrılık kaygısı olur, yanına almayı denesen dedi. Ben de yanına alışırsa nasıl ayırcam dedim. Sonra 17 aydır uyumayan bir zombi anne olarak amaaan uyumak istiyorum ben diyerek yanına aldım. 1 ay daha eskisi kadar olmasa da sık uyandı. Sonra yanıma aldığım için mi yoksa büyüdüğü için mi bilmem 17. Ayda gece uyanması daha az çok şükür.
Ama şunu anladım her çocuk farklı. 10 aylıkken emdiği halde sabaha kadar kesintisiz uyuyan bebekler var. Bazı bebekler de 2 yaşa kadar uyumuyor. Annelik böyle. Sağlıklı olsunlar, sağlıklı büyüsünler de gerisi boş.
Bu arada konu eski merak ettim uykusu düzeldi mi😀
 
Gece emzirmesini yavaştan kesmeyi deneyin veya en fazla 1,2 kez emzirin. 9. Aydan sonra gece emzirmeye gerek yok derler. Bende hemen hemen o aylarda tam kesmedim ama 1 en fazla 2 kez verdim.Sonrasında biraz daha uzun uyudu kızım. Ayrica günde iki kez 2 bucuk saatlik uyku bence fazla. En cok 1 buçuk saat uyusun yeterli gelir aksamda yine 9 da uyur. Ben kızıma 4. Ayda uyku eğitimine başladım ama yormadan sıkmadan. Illa 1 haftada kendisi uyuyacak diye bir derdim olmadi. Onemli olan odasinda, aksam uyku saati gelince aglamadan uyumasiydi.Çok sukur 4. Ayından beri kendi yatağında uyur. Yatagina yatinca kalkmaya çalışmaz, aglamazdi. Gece uyurken emzirmeyi 10. ayinda kestim. Geceleri uyandıkça memeden kesmeyi planladığım zamana kadar en fazla 1,2 kez verdim. Suan 2 yasinda son 1 yildir geceleri kendisi uykuya dalar. Son 1 aydır da emzirmeyi tamamen kestim ve artik geceleri hic uyanmıyor. Yani bu süreç geçmeyecek hep böyle olacak diye düsünmeyin. Herkesin hikayesi farklık kararlı ve istikrarlı olun. Kazanan siz olacaksınız ❤
 
X