• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yapamıyorum..

BayanLazarus

Bu bir koi degil, bu bir ai! ^.^
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
280
481
33
33
Artık bu hayata ayak uyduramıyorum. Yaşamayı bir türlü beceremiyorum. Hayatım sanki tamamen hatalardan ve yanlışlardan ibaret. Ne kendime yardım edebiliyorum ne de başkasına. Sorunlar üstüme üstüme geliyor sanki bir türlü hiçbir şeyden kurtulamıyorum. Ne işime isteyerek gidiyorum, ne evime geldiğimde mutlu oluyorum. Çoğu zaman yataktan çıkmaya mecal bulamıyorum kendimde. Karnım aç bile olsa kalkıp yemek yapmaya üşeniyorum. Ne yapacaksam yapayım, nereye gideceksem gideyim hiçbir şey yatıp uyumaktan daha cezbedici gelmiyor. Yatıyorum kalkıyorum sigara içiyorum ağlıyorum geri yatıyorum. Dişçi randevum vardı bugün, onu bile iptal ettirdim biraz daha uyuyabilmek için. Ne sağlığım ne işim ne sevdiklerim, hiçbir şey yeterince önemli gelmiyor.

Bir şeyler için çaba gösterdikçe daha çok elime yüzüme bulaştırıyorum. Çevremdekileri üzüyorum. Her şey için kendimi suçluyorum. Sürekli neden böyleyim diye sorguluyorum. Neden bir türlü yaşayamıyorum? Neden hatalar yapıp duruyorum? Neden kafamdaki sesleri susturamıyorum? Neden diğer insanlar gibi bir şeylerden memnun olamıyorum? Neden yetinemiyorum? Neden kötü düşüncelere kapılıp duruyorum? Neden sürekli kontrolümü kaybediyorum?

Kötü bir insan olmalıyım ben. Aptal, tembel, düşüncesiz.. Kendime karşı ne özgüvenim var ne özsevgim, saygım. Birileri benim için güzel şeyler söylese bile inanmıyorum. Neden insanlar beni seviyor ki? Neden bana destek olmaya çalışıyorlar ki? Benim sevilecek, değer görecek neyim var ki? Her yanım pişmanlık, söküklerimi dikmeye çalışırken büsbütün yırtıp atıyorum herşeyi sanki. İyi birşeyler yapmayı becersem bile ardından öyle bir saçmalıyorum ki yaptığım hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Arkası yine pişmanlık.

Herşey için böylesine üzülmekten de çok yoruldum. Çok hassasım. Çoğu insanın dünyanın düzeni böyle deyip geçtiği şeylerin hiçbirini kabul edemiyorum. Dünya canımı acıtıyor. İnsanlar canımı acıtıyor. İnsanın insana yaptıkları, insanın tüm canlılara yaptıkları, dünyaya yaptıkları, he rşey canımı acıtıyor. Nasıl böyle acımasız, böyle düşüncesiz, böyle yok eden bir canlı olabiliyoruz aklım almıyor. Nasıl oluyor da kötülüğü, çıkarları, parayı pulu, gücü, nasıl olur da her şeyi sevmenin önüne koyabiliyoruz anlamıyorum. Ben de görmezden gelebilmek istiyorum. Ben de dünya düzeni deyip kenara çekilebilmek istiyorum. Ama yapamıyorum. Milyarlarca insanın acısı kalbimde sanki, kendi acım tüm dünyanın acısı. Dünyanın acısı benim acım. Daha az hissetmek istiyorum..

Ben artık çok yoruldum. Ne kendime uyum sağlayabiliyorum, ne bu dünyaya. Yaşamayı beceremiyorum ben. Ama başka türlüsü için de cesaretim yok. Ya delirip gideceğim, ya da göçüp gideceğim bu dünyadan. Başka yol göremiyorum. Allahım başka bir yol göster bana ne olur.. Artık dayanamıyorum.

Ciddi sorunlarin var, ama bu dunyada er yada gec herkes bir gun geriye donup 'bunu dert mi edinmisim ben yaa cidden' diyoruz gecmisimize bakipta..

Allah yardimcin olsun, umarim icinde yeniden umutlar yeserir, yeniden hayaller kurar, yeniden gulmeye kendini sevmeye baslarsin. Sonuc olarak hersey kendi elinde ama, kendini hayatin en karanlik kosesinede kendin koyarsin, mutlu olmayida kendin yaparsin.

Sırf şunun için bile şükret, yiyecek ekmeğin var.
Psikoloğa git.
Yaşamak istemiyorum demek ne kolay.

Herşey için şükrediyorum zaten. Başımı sokabildiğim evim için, kazanabildiğim param için, elim ayağım tuttuğu için, beni seven birileri olduğu için.. Ama bir türlü kendime hayatımdaki herhangi bir şeyi hakettiğime inandıramıyorum kendimi. Sorunum bu aslında. Hiçbir şeyi haketmiyorum gibi hissediyorum. Keşke dediğiniz gibi kolay olsaydı yaşamak istemiyorum demek. Aslında yaşamı çok seviyorum. Kitaplar okumak, kediyi köpeği beslemek, birilerine yardım etmek. Gülmek, gezmek, öğrenmek.. Ama hiçbirini yapmaya mecal bulamıyorum kendimde. Ne yaparsam yapayım, nereye gidersem gideyim kendimden kurtulamıyorum ve bundan çok yoruldum..

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Artık bu hayata ayak uyduramıyorum. Yaşamayı bir türlü beceremiyorum. Hayatım sanki tamamen hatalardan ve yanlışlardan ibaret. Ne kendime yardım edebiliyorum ne de başkasına. Sorunlar üstüme üstüme geliyor sanki bir türlü hiçbir şeyden kurtulamıyorum. Ne işime isteyerek gidiyorum, ne evime geldiğimde mutlu oluyorum. Çoğu zaman yataktan çıkmaya mecal bulamıyorum kendimde. Karnım aç bile olsa kalkıp yemek yapmaya üşeniyorum. Ne yapacaksam yapayım, nereye gideceksem gideyim hiçbir şey yatıp uyumaktan daha cezbedici gelmiyor. Yatıyorum kalkıyorum sigara içiyorum ağlıyorum geri yatıyorum. Dişçi randevum vardı bugün, onu bile iptal ettirdim biraz daha uyuyabilmek için. Ne sağlığım ne işim ne sevdiklerim, hiçbir şey yeterince önemli gelmiyor.

Bir şeyler için çaba gösterdikçe daha çok elime yüzüme bulaştırıyorum. Çevremdekileri üzüyorum. Her şey için kendimi suçluyorum. Sürekli neden böyleyim diye sorguluyorum. Neden bir türlü yaşayamıyorum? Neden hatalar yapıp duruyorum? Neden kafamdaki sesleri susturamıyorum? Neden diğer insanlar gibi bir şeylerden memnun olamıyorum? Neden yetinemiyorum? Neden kötü düşüncelere kapılıp duruyorum? Neden sürekli kontrolümü kaybediyorum?

Kötü bir insan olmalıyım ben. Aptal, tembel, düşüncesiz.. Kendime karşı ne özgüvenim var ne özsevgim, saygım. Birileri benim için güzel şeyler söylese bile inanmıyorum. Neden insanlar beni seviyor ki? Neden bana destek olmaya çalışıyorlar ki? Benim sevilecek, değer görecek neyim var ki? Her yanım pişmanlık, söküklerimi dikmeye çalışırken büsbütün yırtıp atıyorum herşeyi sanki. İyi birşeyler yapmayı becersem bile ardından öyle bir saçmalıyorum ki yaptığım hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Arkası yine pişmanlık.

Herşey için böylesine üzülmekten de çok yoruldum. Çok hassasım. Çoğu insanın dünyanın düzeni böyle deyip geçtiği şeylerin hiçbirini kabul edemiyorum. Dünya canımı acıtıyor. İnsanlar canımı acıtıyor. İnsanın insana yaptıkları, insanın tüm canlılara yaptıkları, dünyaya yaptıkları, he rşey canımı acıtıyor. Nasıl böyle acımasız, böyle düşüncesiz, böyle yok eden bir canlı olabiliyoruz aklım almıyor. Nasıl oluyor da kötülüğü, çıkarları, parayı pulu, gücü, nasıl olur da her şeyi sevmenin önüne koyabiliyoruz anlamıyorum. Ben de görmezden gelebilmek istiyorum. Ben de dünya düzeni deyip kenara çekilebilmek istiyorum. Ama yapamıyorum. Milyarlarca insanın acısı kalbimde sanki, kendi acım tüm dünyanın acısı. Dünyanın acısı benim acım. Daha az hissetmek istiyorum..

Ben artık çok yoruldum. Ne kendime uyum sağlayabiliyorum, ne bu dünyaya. Yaşamayı beceremiyorum ben. Ama başka türlüsü için de cesaretim yok. Ya delirip gideceğim, ya da göçüp gideceğim bu dünyadan. Başka yol göremiyorum. Allahım başka bir yol göster bana ne olur.. Artık dayanamıyorum.

bu ben.

ben yazmışım gibi okudum. Çoğu insanın 'dünya böyle bi yer' dediği şeyler ben kabullenmiyorum. oturup üzülüyorum.

yengeç burcu musun diye sorasım geldi..

depresyonda gibisin. değiştirmen gerekiyo bazı düşüncelerini. sen yapmazsan, adım atmazsan kimse yapmaz bunu unutma.

Bende bu ara herşeye bi anlam bulup alınıyorum. Ama biliyorum ki kasti değil, sorun bende. Üstüne üstüne gidiyorum olayın içimde yer etmesine izin vermiyorum.
Geri dursam kafamdaki o ses beni kuracak kuracak içime kapanıcam biliyorum o yüzden dinlemiyorum. Sende öyle yap.

Ama senin kadar bıkkınlık Yok bende, destek almalısın.

Ciddi sorunlarin var, ama bu dunyada er yada gec herkes bir gun geriye donup 'bunu dert mi edinmisim ben yaa cidden' diyoruz gecmisimize bakipta..

Allah yardimcin olsun, umarim icinde yeniden umutlar yeserir, yeniden hayaller kurar, yeniden gulmeye kendini sevmeye baslarsin. Sonuc olarak hersey kendi elinde ama, kendini hayatin en karanlik kosesinede kendin koyarsin, mutlu olmayida kendin yaparsin.

Sağol yorumun için. Herşey kendi içimde, kendim çözebilirim dediğiniz gibi ama artık ona da inanamıyorum. Tek dua ettiğim şey o gücü yeniden bulabilmek. Allahım böyle olmayayım artık diye yalvarıyorum geceleri, hiç değilse bana biraz inanmam için güç ver, gerisini ben hallederim diyorum. Ama olmuyor, yapamıyorum..

Bu haldeolmana asil sebep ne ise onu gozden gecirmen, ya cozmen ya da kabullenmen lazim. Haber okuma dinleme iyi gelmez. Psikolojik destek al mutlaka. Yasamdan kopma anlarini bilirim yasadim atlattim ya da atlatiyorum hala.
Inaniyorsan dua oku, en sakin terapi seklidir. Kendini zorla sosyallesmeye calis. Spora git. Evli ve cocuklu musun bilmiyorum ya da yasin kac. Kedi al evine yalnizsan ozellikle. Ne olursa olsun once kendini sev sonra sevmeye deger kisileri ve diger her seyi gormeye baslarsin. Bir anda olmayacak ama toparlarsin kendini. Hayati cok ciddiye almadan yasamak lazim bazen. Hicbir sey dusunmeden sahile inmek, sokaktakilsri izlemek. Kendini disari cikmaya zorla mutlaka. Odaya tikili kalmak depresyon halini besleyecek. Temiz hava girsin evine hep. Havalandirmasi iyi yapilmis odada uyu. Gunduz uyuma ki gece uykun derin ve iyi olsun. Sende negatif etki uyandiran kimseyle gorusme dert dinleme.
Gectim oralardan inan bana hayat sonrasinda daha aydinlik oluyor.
Once bir dibe cokuyorsun, sonra cikmaya baslattikca dagittiklarini gorup toplamaya basliyorsun.
Umarim guzel mesajlarinla karsilasiriz yakin zamanda. Her gece piril piril bir gunese cikiyor inadina. Sen de cikarsin. Pek cogumuz yasamisizdir bu anlari. Yalniz degilsin!!!

Ne zamandır böylesin? Herhangi bi olay mı tetikledi?

Zaman zaman oluyor aslında. 15 yaşımdan itibaren 5 sene terapi gördüm. Depresyon, anksiyete ve kaygı bozukluğu, kendine zarar davranışları vb. yüzünden. Bir noktada kendim bıraktım, kendim halletmem gerektiğine inandım hep o zamandan sonra her şeyi. Ömrümün sonuna kadar tedavi olmak istemiyorum..

Herhangi bir olayın tetiklediğini sanmıyorum. Pek çok olay belki. Hayatımla ilgili bir karar alıyorum, bir şeyleri değiştiriyorum. Ama sonra bir bakıyorum ki aslında hiçbir şey değişmemiş. Sorunlarım artarak devam ediyor. Anlık mutluluklar yaşıyorum belki, tam diyorum ki tamam artık birşeyler yoluna girecek. Sonra ya kendi kendime bir yanlış yapıyorum, ya da çözdüm sandığım bir şeyin çözülmediğini daha da kötü olduğunu görüyorum. Ya da başkası tarafından üzülüyorum. Tekrar başa sarıyorum. Bazen de ortada hiçbir şey yokken kötü hissetmeye başlıyorum. Kendime aynada bakarken bile bi b..u beceremiyorsun sen diyorum. Birşeyler başardığımda biraz olsun inanıyorum kendime, ama en ufak bir hata yapar yapmaz yine nefret ediyorum, bak yine yaptın sen böyle bir insansın hiçbir şeyi haketmiyorsun diye başlıyorum. Kendimi sevmeyi başarabilsem geri kalan herşeyi de çözeceğim sanki. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

bu ben.

ben yazmışım gibi okudum. Çoğu insanın 'dünya böyle bi yer' dediği şeyler ben kabullenmiyorum. oturup üzülüyorum.

yengeç burcu musun diye sorasım geldi..

depresyonda gibisin. değiştirmen gerekiyo bazı düşüncelerini. sen yapmazsan, adım atmazsan kimse yapmaz bunu unutma.

Yok Koç burcuyum. Ben de depresyonda olduğumu düşünüyorum ama küçük yaşımdan beri bu sorunla mücadele ediyorum. Yendim sanıyorum ama gün geliyor bakıyorum ki hiçbir yere gitmemiş, daha da güçlü bir şekilde kollarına alıyor beni. Hayatımın sonuna kadar böyle mi olacak? Bir sonraki depresyonum ne zaman gelecek diye korku içinde mi yaşayacağım hep? Güzel zamanlarımın da tadını çıkaramayacak mıyım? Korku ile, pişmanlıklarla yaşamak çok yorucu..

Yok Koç burcuyum. Ben de depresyonda olduğumu düşünüyorum ama küçük yaşımdan beri bu sorunla mücadele ediyorum. Yendim sanıyorum ama gün geliyor bakıyorum ki hiçbir yere gitmemiş, daha da güçlü bir şekilde kollarına alıyor beni. Hayatımın sonuna kadar böyle mi olacak? Bir sonraki depresyonum ne zaman gelecek diye korku içinde mi yaşayacağım hep? Güzel zamanlarımın da tadını çıkaramayacak mıyım? Korku ile, pişmanlıklarla yaşamak çok yorucu..

destek almalısın. inan o kadar fayda ediyor ki..

Aileniz var mi , yalnız mi yaşıyorsunuz ?
Sevgiliniz ?

Annem Romanya'da yaşıyor. Ben 11 yaşımdan beri halam, dedem ve babamla yaşıyordum. Dedemi 1 sene önce kaybettik. Çok uzun zamandır süregelen sorunlar patlama noktasına gelince kendi evime taşındım 5 ay kadar önce. Yalnız yaşıyorum. 2 senedir hayatımda biri var. Seviyorum ve seviliyorum. Ama ne ailemle ilgili sorunları çözebiliyorum, ne sevgilimle aramdaki sorunları, ne de işimle ilgili problemleri. Sanki hayatımda kim olursa olsun ya ben karşımdakileri üzüp hata yapıyormuşum, ya da hayatımdakiler beni üzüyormuş gibi geliyor. Ama genelde hep kendimi suçluyorum.

Annem Romanya'da yaşıyor. Ben 11 yaşımdan beri halam, dedem ve babamla yaşıyordum. Dedemi 1 sene önce kaybettik. Çok uzun zamandır süregelen sorunlar patlama noktasına gelince kendi evime taşındım 5 ay kadar önce. Yalnız yaşıyorum. 2 senedir hayatımda biri var. Seviyorum ve seviliyorum. Ama ne ailemle ilgili sorunları çözebiliyorum, ne sevgilimle aramdaki sorunları, ne de işimle ilgili problemleri. Sanki hayatımda kim olursa olsun ya ben karşımdakileri üzüp hata yapıyormuşum, ya da hayatımdakiler beni üzüyormuş gibi geliyor. Ama genelde hep kendimi suçluyorum.
Seni sevgi ve ilgi iyileştirir bence. Sevgilinle aranda ne gibi sorunlar var? Annen seninle ilgili mi? İnsanlar ne yapıp üzüyor seni?

Dediğin herşeyi vaktinde ben de hissettim. Hem de herşeyi. Depresyondasın sanırım.. Bana da herkes şükret derdi en ufak şeyde mutlu olup şükrederdim ama olumsuzluklar kraliçesi olmaktan da kurtulamazdım içimde taşan bi hüzün vardı. Profesyonel yardım almanı öneririm. Öyle büyük bir sıkıntın yok gibi gelebilir sana vardır ama sende sorun yoktur. Ben diyim sende beyninde kafa yapında sorun. İnsanlar neler yaşıyor hala gülüyor. Çok da sallamamak lazım insan bunu kısa sürede tek başına yapamaz. Zor bu süreçten çıkmak. Sorunum yok ki deme böyle depresif olman normal değil. Anlattıkça anlatasın gelecek en ufak şeyleri düşün öyle git hazırlık yap dök içini canını sıkan herşeyi.. Geçmişte olan artık olmayan hislerini bile.

Back
X