- Konu Sahibi BayanLazarus
-
Bu haldeolmana asil sebep ne ise onu gozden gecirmen, ya cozmen ya da kabullenmen lazim. Haber okuma dinleme iyi gelmez. Psikolojik destek al mutlaka. Yasamdan kopma anlarini bilirim yasadim atlattim ya da atlatiyorum hala.
Inaniyorsan dua oku, en sakin terapi seklidir. Kendini zorla sosyallesmeye calis. Spora git. Evli ve cocuklu musun bilmiyorum ya da yasin kac. Kedi al evine yalnizsan ozellikle. Ne olursa olsun once kendini sev sonra sevmeye deger kisileri ve diger her seyi gormeye baslarsin. Bir anda olmayacak ama toparlarsin kendini. Hayati cok ciddiye almadan yasamak lazim bazen. Hicbir sey dusunmeden sahile inmek, sokaktakilsri izlemek. Kendini disari cikmaya zorla mutlaka. Odaya tikili kalmak depresyon halini besleyecek. Temiz hava girsin evine hep. Havalandirmasi iyi yapilmis odada uyu. Gunduz uyuma ki gece uykun derin ve iyi olsun. Sende negatif etki uyandiran kimseyle gorusme dert dinleme.
Gectim oralardan inan bana hayat sonrasinda daha aydinlik oluyor.
Once bir dibe cokuyorsun, sonra cikmaya baslattikca dagittiklarini gorup toplamaya basliyorsun.
Umarim guzel mesajlarinla karsilasiriz yakin zamanda. Her gece piril piril bir gunese cikiyor inadina. Sen de cikarsin. Pek cogumuz yasamisizdir bu anlari. Yalniz degilsin!!!
Bende bu ara herşeye bi anlam bulup alınıyorum. Ama biliyorum ki kasti değil, sorun bende. Üstüne üstüne gidiyorum olayın içimde yer etmesine izin vermiyorum.
Geri dursam kafamdaki o ses beni kuracak kuracak içime kapanıcam biliyorum o yüzden dinlemiyorum. Sende öyle yap.
Ama senin kadar bıkkınlık Yok bende, destek almalısın.
destek almalısın. inan o kadar fayda ediyor ki..
Evet almam gerekiyor sanırım. Senelerce terapi gördüm tekrar geri dönmek istemiyorum o noktaya ama başka çözüm yok gibi
Seni sevgi ve ilgi iyileştirir bence. Sevgilinle aranda ne gibi sorunlar var? Annen seninle ilgili mi? İnsanlar ne yapıp üzüyor seni?
bende yıllar önce terapi gördüm sonra kendi isteğimle bıraktım. o kadar yorucuydu ki. bi kaç önce tekrar randevu aldım psikologtan.
çok korkuyodum önceki gibi olacak diye. olmadı çok şükür.
biraz daha iyiyim.
belki bu sefer biraz daha güçlenmiş çıkarsın bu durumun içinden?
Gerçekten mi? Bir iki kez denedim ben de ama yapamadım. Hep aynı psikiyatriste gittiğim içindir belki. İyi bir doktor bulayım ben kendime en iyisi. İnşallah daha iyi olabilirim ben de. Çok teşekkür ederim
Dediğin herşeyi vaktinde ben de hissettim. Hem de herşeyi. Depresyondasın sanırım.. Bana da herkes şükret derdi en ufak şeyde mutlu olup şükrederdim ama olumsuzluklar kraliçesi olmaktan da kurtulamazdım içimde taşan bi hüzün vardı. Profesyonel yardım almanı öneririm. Öyle büyük bir sıkıntın yok gibi gelebilir sana vardır ama sende sorun yoktur. Ben diyim sende beyninde kafa yapında sorun. İnsanlar neler yaşıyor hala gülüyor. Çok da sallamamak lazım insan bunu kısa sürede tek başına yapamaz. Zor bu süreçten çıkmak. Sorunum yok ki deme böyle depresif olman normal değil. Anlattıkça anlatasın gelecek en ufak şeyleri düşün öyle git hazırlık yap dök içini canını sıkan herşeyi.. Geçmişte olan artık olmayan hislerini bile.
Elbet cikarsin. Cikacaksin da! Sorunu gormek cozmek istemek en onemli adim iste. Ilk basta gunduz saatlerinde bir is arayisina gir, isin bu sekilde seni zorluyorsa. Surekli gulebilecegin bir seylsr izle, salak komediler bile olur, aklini dagitacak ne iyi gelecekse yap. Kendine liste yap sevdigin seylerin listesi. Kendini aynada seyret kendine karsi baskasina konusur gibi konusup cesaret ver ayakta olmaya.Çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın, bunları yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek güç veriyor biraz da olsa.
5 sene psikolojik destek gördüm. Defalarca bu duruma düşüp çıkmasını bildim. Hayatımda ölümler gördüm. Kayıplar yaşadım. Annem tarafından çocuk yaşta terkedildim. Babam tarafından umursanmadım. Halamın baskılarıyla ve hakaretleriyle büyümeye çalıştım. Kendime güvenimi çok uzun zaman önce kaybettim. Yaşadığım her acıdan bir şekilde sağ çıkmayı başardım. Ama sağ çıkmak bilmiyorum yetiyor mu? Yaşım 24, evli değilim. Kedim vardı ama ailemin evinde kaldı. İstiyorum kedim ya da köpeğim olsun ama daha kendime bakamazken başka bir canlıya nasıl bakarım bilmiyorum. Ondan da korkuyorum beceremezsem diye..
Ağlaya ağlaya dua ediyorum defalarca. Çok rahatlatıyor ama sonra yine eski halime dönüyorum. Ufak bir hata da yapsam en başa yine kendimden nefret etmeye dönüyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim bilmiyorum..
Uyku düzenim bir türlü oturmuyor çünkü gündüz ve gece vardiyalı çalışıyorum. Başka bir iş bulmam gerek, artık bu işim de çok yıpratmaya başladı beni. Ama maaşımda haciz var ailemin yüzünden ve işten çıksam tazminatıma el koyacaklar. O yüzden çıkamıyorum.
Sorunlardan çok boğuldum sanırım. Bölük pörçük yazdım kusura bakma anlaşılmaz olduysa. Toplayamıyorum cümlelerimi bir türlü:)
Güzel dileklerin için çok sağol. İnşallah dediğin gibi artık geri dönmemek üzere çıkarım aydınlığa
hataların yada sorunların nedir bilmiyorum ama bana göre sen şu anda olmayı yapamıyorsun odaklanamıyorsun. herkesin algısı aynı şeyde farklıdır. kimi hayatı hassas yaşar kimi gamsız. bence bazı şeylerin farkındasın. önce kendine görevler var günde 3 görev vermekle başla zamanla arttır. kendini sıkmadan. beyini neye alıştırırsan öyle gider uykuya alıştırırsan hep uyursun. kendini biraz zorla. zamanları kısıtla. toksin atıcı öncelikle diyet yapmanı öneririm. sonra bağırsaklara yönelik bir diyet. bağırsaklar 2. beyindir bu duygusal durumumuzu etkiler orda herhangi bir sorun olduğunda. çok düşünceye daldığında burnunun sol kanadını kapa sağ kanattan nefes al bu seni bu ana odaklanmanı sağlayacak basit bir nefes egzersizidir kendini çok sorgulama en önemli nokta bu.
Araştır iyi bir doktor bul kafana birşey takıldı mı iki üç ayda bir git ilaçlarını kullan aynıysan ilaçları ya da doktorunu değiştir. Bak ben şu an daha iyiyim. Üzülme tedavi ol :)Çok teşekkür ederim, çok iyi geldi yazdıkların.. Birkaç sene gittim psikiyatriste. Aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum sanırım. Hayatımda sorunlar var elbet, herkes kadar yaşıyorum ben de. Ama hep kendimde hata arıyorum. Tek isteğim kendime özgüvenimi kazanabilmek. Eğer destek almak buna yardımcı olacaksa gitmeliyim.
Bir seyi unuttum. Bir daha gelmeyecek deme, gectiginde duzeldiginde seni yine ara ara yoklayacak, tekrar coreklenmek isteyecek o duygu hali. Ama sen onu artik taniyor olacaksin ve uzaklastirmayi ogreneceksin daha obur mahalledeyken...Çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın, bunları yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek güç veriyor biraz da olsa.
5 sene psikolojik destek gördüm. Defalarca bu duruma düşüp çıkmasını bildim. Hayatımda ölümler gördüm. Kayıplar yaşadım. Annem tarafından çocuk yaşta terkedildim. Babam tarafından umursanmadım. Halamın baskılarıyla ve hakaretleriyle büyümeye çalıştım. Kendime güvenimi çok uzun zaman önce kaybettim. Yaşadığım her acıdan bir şekilde sağ çıkmayı başardım. Ama sağ çıkmak bilmiyorum yetiyor mu? Yaşım 24, evli değilim. Kedim vardı ama ailemin evinde kaldı. İstiyorum kedim ya da köpeğim olsun ama daha kendime bakamazken başka bir canlıya nasıl bakarım bilmiyorum. Ondan da korkuyorum beceremezsem diye..
Ağlaya ağlaya dua ediyorum defalarca. Çok rahatlatıyor ama sonra yine eski halime dönüyorum. Ufak bir hata da yapsam en başa yine kendimden nefret etmeye dönüyorum. Bu döngüyü nasıl kırabilirim bilmiyorum..
Uyku düzenim bir türlü oturmuyor çünkü gündüz ve gece vardiyalı çalışıyorum. Başka bir iş bulmam gerek, artık bu işim de çok yıpratmaya başladı beni. Ama maaşımda haciz var ailemin yüzünden ve işten çıksam tazminatıma el koyacaklar. O yüzden çıkamıyorum.
Sorunlardan çok boğuldum sanırım. Bölük pörçük yazdım kusura bakma anlaşılmaz olduysa. Toplayamıyorum cümlelerimi bir türlü:)
Güzel dileklerin için çok sağol. İnşallah dediğin gibi artık geri dönmemek üzere çıkarım aydınlığa
önce kendini tanı ve kendine karşı dürüst ol. kendine ne istediğini sor bir gün bu bittiğinde zaten bunları düşünmüyor olacaksın. adının ne olduğu, ne yaptığın, ne yapmadığın, bunların hepsini yok et. sadece kendine ihtiyacın var. derin uykuda olan sen değilsin. bıraktığın şey. videolardan biraz nefes teknikleri öğren. bir süre sonra yogaya başla. bir şeyler değiştikten sonra tekrar konuşuruz. sevgiler..
Annen 11 yaşına gelene kadarki süreçte ne öğretecekmiş ki sana? Halayı eledik. Halan yüzünden mutsuz olmana göz yuman babayı da ele. Annene diyecek bi şey bulamıyorum. Sevgiline ne yalan söylediğine bağlı. Herkesin bi kırmızı çizgisi var belki de onda büyük hayal kırıklığı yaratacak güvenini zedeleyecek bi şey söyledin ve ondan affetmiyor. Konuya bağlı bu da yani sorunun kimde olduğunu anlayabilmek için.Annem 11 yaşımdayken gitti. 1 sene öncesine kadar ilgili değildi malesef. Çok sorun yaşadık sürekli uzaklaştı benden, en son ciddi bir sağlık sorunum olmasına rağmen beni aylarca arayıp sormayınca çıkarmıştım hayatımdan. Sonra Türkiye'ye gelmek istedi, geldi, ben de affetmeye karar verdim. Çok sık olmasa da konuşuyoruz artık.
Sevgilimle anlaşamadığımız yönler var ama sanırım en büyük sorun yine benim. İlişkimizin başlarında ona karşı bir hata yaptım, birşeyleri sakladım ve ayrıldık. Sonra çok istedim kendimi affettireceğim dedim ve bana, bize inandığını söyleyip geri döndü yeniden başladık. Ufak tefek ikimizin de hataları oluyor ama sanırım benim ayrılmamıza sebep olan hatamı o hala affedemedi. Ve onu kapatmak için sürekli bende yanlış arıyor, ben de sürekli yaptığım şeyleri düzeltmekle uğraşıyorum. Aslında genel olarak çok iyiyiz, benim için çok fedakarlıklar yapıyor. İlgisini sevgisini hep belli ediyor, beni mutlu etmeye çabalıyor sürekli. Ama o temel sorunu aşamadığımız için ilerleyemiyoruz bir türlü. Uzaklaşıyoruz birbirimizden sanırım. Kendime güvensizliğimi bazen ona da yansıtıyorum ve boğuyorum, bu konuda haklı. Bunu yapmamam gerek diyorum ama engel olamıyorum başka şekilde yine yapıyorum. Kısır döngü içindeyiz gibi. Bilmiyorum..
İnsanlar yalan söylüyor. En yakınlarım, sevdiklerim hep benden uzaklaşıyor. Halam yıllarca bana sen hiçbir şeyi beceremiyorsun annen sana bir şey öğretmemiş deyip durdu. Kendime güvenimi kaybetmemde en büyük sebep o belki. Babamla da yıllar içinde uzaklaştık, çok yanımda değildi, çok umursamadı. Aylarca ben bu evde mutlu değilim dememe rağmen beni görmezlikten geldi. Ayrı eve çıkmaya karar verdiğimde de evlatlıktan reddetti beni. Benimle gurur duysun isterken hayatından sildi. Şuan aklıma gelen en önemlileri bunlar.
Bilmiyorum bu kadar insan benimle ilgili sorun yaşıyorsa,bana yanlış olduğumu söylüyorsa demek ki gerçekten ben yanlışım.
Bir de yataga yattiginda kas gevsetme yontemini dene. Ayak parmaklarindan baslayarak kas butun vucudunu arada 1sn bekle dizlerini kas sonra gobegini bitun vucudunu kastiginda 3 sn kadar bekle, ve birden butununu serbest birak. Uyku oncesi. Birden fazla yapabilirsin istersen.Kendime dürüst olmak ne demek onu bile bilmiyorum ki.. İyi bir insan mıyım kötü bir insan mıyım bilmiyorum. Kendime sen değerlisin dediğimde mi doğruyu söylüyorum yoksa kızıp hatalarımı gördüğümde mi? Herkesi affediyorum şu hayatta ama bir türlü kendimi affedemiyorum. Dediğin gibi yapacağım, yapmaya çalışacağım daha doğrusu. Nefes teknikleri çok işe yarar sanırım, özellikle nefes alamadığım için uyuyamadığım sayısız gece olduğunu düşünürsem. Çok teşekkür ederim. Gelişme olduğu takdirde haberdar ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?