- 10 Eylül 2016
- 280
- 481
- 33
- 33
- Konu Sahibi BayanLazarus
-
Elbet cikarsin. Cikacaksin da! Sorunu gormek cozmek istemek en onemli adim iste. Ilk basta gunduz saatlerinde bir is arayisina gir, isin bu sekilde seni zorluyorsa. Surekli gulebilecegin bir seylsr izle, salak komediler bile olur, aklini dagitacak ne iyi gelecekse yap. Kendine liste yap sevdigin seylerin listesi. Kendini aynada seyret kendine karsi baskasina konusur gibi konusup cesaret ver ayakta olmaya.
Sacina basina yapiyorsan makyajina zaman ayirmaya zorla kendini. Aynada kendini gordugunde hep gulumse. Onceleri zorla sahte olur sonra icinden gelmeye baslar. Kedi al mutlaka :) kumunu koy yemegini ver zaten cok bakim istemez. Her gun zorla kendini, de ki 15 dk yuruyecegim. Ya da parkta oturacagim. Ve yap mutlaka.
Evini derlemeye toplamaya calis. Eve geldiginde icin acilsin. Ama oldurme kendini temizlikle. Daginigi topla. Her gun 10 dk ayir sadecd. Kendine notlar guzel sozler yaz evin heryerine renkli kalemlerle. Umut verici seyler olsun.
Ben kimseye soyleyemeden paylasamadan 2 cocuklu halimle ciktim, ya da dedim ya az kaldi birazdan cikacagim modundayim :)
Kendi hayatimla ilgili detay vermek istemem ama sadece sunu soyleyeyim belli yaslarda (hatta tam da her sey gecti bitti dedigin anda) bizi beklenmedik sekilde vuran acilarimiz travmalarimiz cikiyor ortaya. Kendin bile yok canim ne alakasi var ben onun ustunu ortup unutmustum diyorsun ama aslinda gecmisimizin o yarali yerleri kabuk altindan hala kaniyormuscasina onumuze geliyor.
Kimse mor sumbullu bahcede buyumuyor aslinda, herkesin hayatinda cok sey oluyor. Sadece bazilarimiz donem donem baska seylerin de tetiklemesiyle daha zayif dusuyoruz. Gecmis gozumuzun onune geldiginde gomuluyoruz, belki baskalari sadece kucuk bir bas sallama hareketiyle uzaklasabilirken...
Uzun oldu (zaten ozetleme sorunum var) ama ben yaptiysam sen haydi haydi yaparsin. Emin ol.
Araştır iyi bir doktor bul kafana birşey takıldı mı iki üç ayda bir git ilaçlarını kullan aynıysan ilaçları ya da doktorunu değiştir. Bak ben şu an daha iyiyim. Üzülme tedavi ol :)
Kesinlikle yaz. Kotu hissedersen de yaz. Sokak kopekleri yok benim yasadigim yerde. Yoksa elbet onlarin sana bir bakisi cok daha kiymetli. Besle besleyebildigin kadar. Kimse gormez cunku onlarin olumlerini bile... Sevgiye asil onlarin ihtiyaci var.Ya ne kadar güzelsin.. :) İçinden çıkabilmiş olmana çok sevindim yaşadıklarının. En kötüsü de sevdiklerim üzülmesin endişelenmesin diye içine atmak sanırım. Ama zaten sonunda hepimiz kendimiz başarıyoruz bir şeyleri, başkası değil.. Ufak şeyler gibi görünüyor ama çok yavaş da olsa denemeye zorlayacağım bunları.
Kedi için biraz daha vaktim var bence:) Şuan için günümün en güzel zamanı servislerin köşesinde sevilmeyi bekleyen köpeklerimiz. Çok iyi geleceğine eminim.
Tekrar teşekkür ederim paylaştığın için bunları. İnşallah zamanı gelir de atlattım artık daha iyiyim diye yazarım sizlere.. :)
Kesinlikle ihmal etme :)Tamam, yarın itibariyle doktor arayışına başlıyorum söz! Tekrar teşekkür ederim :)
Ben de bu ara biraz senin gibiyim, hiçbir şey yapmak istemiyorum ve hiçbir şey yapmıyorum da.. iş aramam lazım aramıyorum, ders çalışmam lazım çalışmıyorum, biraz kitap okuyayım diyorum yok.. üstüme ölü toprağı atılmış gibi.. çok mutsuz değilim ama hafiften depresyona giriyorum gibi.. daha önce iki kez depresyona girdim ikisinden de kendim kurtuldum, ne yaparak, hiçbir şey yapmayarak.. gripmiş gibi geçmesini bekledim.. tavsiye ediyor muyum, başarabilirsen evet, eğer günlük hayatını çok fazla etkilemiyorsa kendin yenebilirsin depresyonu.. bunu bir psikiyatristten dinledim, depresyon tedavi edilmeden de geçebilen bi hastalık.. ama biraz uzun sürüyor.. ama bu hastalık yapman gereken işlerini vs (dişçiye gitme, işe gitme gibi mesela) çok fazla etkiliyorsa, ve en önemlisi intihar düşüncen varsa kesinlikle psikiyatriste gitmelisin.. nasıl bir virüs vücudumuzu hasta ediyor, bazı düşünceler de beynimize girip ruhumuzu hasta ediyor.. o düşüncelerden kurtulmanın birçok yolu var:) geçmiş olsun..
Kesinlikle yaz. Kotu hissedersen de yaz. Sokak kopekleri yok benim yasadigim yerde. Yoksa elbet onlarin sana bir bakisi cok daha kiymetli. Besle besleyebildigin kadar. Kimse gormez cunku onlarin olumlerini bile... Sevgiye asil onlarin ihtiyaci var.
Annen 11 yaşına gelene kadarki süreçte ne öğretecekmiş ki sana? Halayı eledik. Halan yüzünden mutsuz olmana göz yuman babayı da ele. Annene diyecek bi şey bulamıyorum. Sevgiline ne yalan söylediğine bağlı. Herkesin bi kırmızı çizgisi var belki de onda büyük hayal kırıklığı yaratacak güvenini zedeleyecek bi şey söyledin ve ondan affetmiyor. Konuya bağlı bu da yani sorunun kimde olduğunu anlayabilmek için.
Okurken çarpıntı başladı :/ çok kasvetlisin ve depresyondasin. .acil terapiye ihtiyacın var ..hayatı bu kadar zehir etme kendine ..uzman yardımı almazsan, ucu karanlık yerlere gider ..bir daha ışık mışık bulamazsın. .Artık bu hayata ayak uyduramıyorum. Yaşamayı bir türlü beceremiyorum. Hayatım sanki tamamen hatalardan ve yanlışlardan ibaret. Ne kendime yardım edebiliyorum ne de başkasına. Sorunlar üstüme üstüme geliyor sanki bir türlü hiçbir şeyden kurtulamıyorum. Ne işime isteyerek gidiyorum, ne evime geldiğimde mutlu oluyorum. Çoğu zaman yataktan çıkmaya mecal bulamıyorum kendimde. Karnım aç bile olsa kalkıp yemek yapmaya üşeniyorum. Ne yapacaksam yapayım, nereye gideceksem gideyim hiçbir şey yatıp uyumaktan daha cezbedici gelmiyor. Yatıyorum kalkıyorum sigara içiyorum ağlıyorum geri yatıyorum. Dişçi randevum vardı bugün, onu bile iptal ettirdim biraz daha uyuyabilmek için. Ne sağlığım ne işim ne sevdiklerim, hiçbir şey yeterince önemli gelmiyor.
Bir şeyler için çaba gösterdikçe daha çok elime yüzüme bulaştırıyorum. Çevremdekileri üzüyorum. Her şey için kendimi suçluyorum. Sürekli neden böyleyim diye sorguluyorum. Neden bir türlü yaşayamıyorum? Neden hatalar yapıp duruyorum? Neden kafamdaki sesleri susturamıyorum? Neden diğer insanlar gibi bir şeylerden memnun olamıyorum? Neden yetinemiyorum? Neden kötü düşüncelere kapılıp duruyorum? Neden sürekli kontrolümü kaybediyorum?
Kötü bir insan olmalıyım ben. Aptal, tembel, düşüncesiz.. Kendime karşı ne özgüvenim var ne özsevgim, saygım. Birileri benim için güzel şeyler söylese bile inanmıyorum. Neden insanlar beni seviyor ki? Neden bana destek olmaya çalışıyorlar ki? Benim sevilecek, değer görecek neyim var ki? Her yanım pişmanlık, söküklerimi dikmeye çalışırken büsbütün yırtıp atıyorum herşeyi sanki. İyi birşeyler yapmayı becersem bile ardından öyle bir saçmalıyorum ki yaptığım hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Arkası yine pişmanlık.
Herşey için böylesine üzülmekten de çok yoruldum. Çok hassasım. Çoğu insanın dünyanın düzeni böyle deyip geçtiği şeylerin hiçbirini kabul edemiyorum. Dünya canımı acıtıyor. İnsanlar canımı acıtıyor. İnsanın insana yaptıkları, insanın tüm canlılara yaptıkları, dünyaya yaptıkları, he rşey canımı acıtıyor. Nasıl böyle acımasız, böyle düşüncesiz, böyle yok eden bir canlı olabiliyoruz aklım almıyor. Nasıl oluyor da kötülüğü, çıkarları, parayı pulu, gücü, nasıl olur da her şeyi sevmenin önüne koyabiliyoruz anlamıyorum. Ben de görmezden gelebilmek istiyorum. Ben de dünya düzeni deyip kenara çekilebilmek istiyorum. Ama yapamıyorum. Milyarlarca insanın acısı kalbimde sanki, kendi acım tüm dünyanın acısı. Dünyanın acısı benim acım. Daha az hissetmek istiyorum..
Ben artık çok yoruldum. Ne kendime uyum sağlayabiliyorum, ne bu dünyaya. Yaşamayı beceremiyorum ben. Ama başka türlüsü için de cesaretim yok. Ya delirip gideceğim, ya da göçüp gideceğim bu dünyadan. Başka yol göremiyorum. Allahım başka bir yol göster bana ne olur.. Artık dayanamıyorum.
Aşık olmayı denedin mi :) karnında uçuşan kelebekler sana çok iyi gelecek ..Herşey için şükrediyorum zaten. Başımı sokabildiğim evim için, kazanabildiğim param için, elim ayağım tuttuğu için, beni seven birileri olduğu için.. Ama bir türlü kendime hayatımdaki herhangi bir şeyi hakettiğime inandıramıyorum kendimi. Sorunum bu aslında. Hiçbir şeyi haketmiyorum gibi hissediyorum. Keşke dediğiniz gibi kolay olsaydı yaşamak istemiyorum demek. Aslında yaşamı çok seviyorum. Kitaplar okumak, kediyi köpeği beslemek, birilerine yardım etmek. Gülmek, gezmek, öğrenmek.. Ama hiçbirini yapmaya mecal bulamıyorum kendimde. Ne yaparsam yapayım, nereye gidersem gideyim kendimden kurtulamıyorum ve bundan çok yoruldum..
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Artık bu hayata ayak uyduramıyorum. Yaşamayı bir türlü beceremiyorum. Hayatım sanki tamamen hatalardan ve yanlışlardan ibaret. Ne kendime yardım edebiliyorum ne de başkasına. Sorunlar üstüme üstüme geliyor sanki bir türlü hiçbir şeyden kurtulamıyorum. Ne işime isteyerek gidiyorum, ne evime geldiğimde mutlu oluyorum. Çoğu zaman yataktan çıkmaya mecal bulamıyorum kendimde. Karnım aç bile olsa kalkıp yemek yapmaya üşeniyorum. Ne yapacaksam yapayım, nereye gideceksem gideyim hiçbir şey yatıp uyumaktan daha cezbedici gelmiyor. Yatıyorum kalkıyorum sigara içiyorum ağlıyorum geri yatıyorum. Dişçi randevum vardı bugün, onu bile iptal ettirdim biraz daha uyuyabilmek için. Ne sağlığım ne işim ne sevdiklerim, hiçbir şey yeterince önemli gelmiyor.
Bir şeyler için çaba gösterdikçe daha çok elime yüzüme bulaştırıyorum. Çevremdekileri üzüyorum. Her şey için kendimi suçluyorum. Sürekli neden böyleyim diye sorguluyorum. Neden bir türlü yaşayamıyorum? Neden hatalar yapıp duruyorum? Neden kafamdaki sesleri susturamıyorum? Neden diğer insanlar gibi bir şeylerden memnun olamıyorum? Neden yetinemiyorum? Neden kötü düşüncelere kapılıp duruyorum? Neden sürekli kontrolümü kaybediyorum?
Kötü bir insan olmalıyım ben. Aptal, tembel, düşüncesiz.. Kendime karşı ne özgüvenim var ne özsevgim, saygım. Birileri benim için güzel şeyler söylese bile inanmıyorum. Neden insanlar beni seviyor ki? Neden bana destek olmaya çalışıyorlar ki? Benim sevilecek, değer görecek neyim var ki? Her yanım pişmanlık, söküklerimi dikmeye çalışırken büsbütün yırtıp atıyorum herşeyi sanki. İyi birşeyler yapmayı becersem bile ardından öyle bir saçmalıyorum ki yaptığım hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Arkası yine pişmanlık.
Herşey için böylesine üzülmekten de çok yoruldum. Çok hassasım. Çoğu insanın dünyanın düzeni böyle deyip geçtiği şeylerin hiçbirini kabul edemiyorum. Dünya canımı acıtıyor. İnsanlar canımı acıtıyor. İnsanın insana yaptıkları, insanın tüm canlılara yaptıkları, dünyaya yaptıkları, he rşey canımı acıtıyor. Nasıl böyle acımasız, böyle düşüncesiz, böyle yok eden bir canlı olabiliyoruz aklım almıyor. Nasıl oluyor da kötülüğü, çıkarları, parayı pulu, gücü, nasıl olur da her şeyi sevmenin önüne koyabiliyoruz anlamıyorum. Ben de görmezden gelebilmek istiyorum. Ben de dünya düzeni deyip kenara çekilebilmek istiyorum. Ama yapamıyorum. Milyarlarca insanın acısı kalbimde sanki, kendi acım tüm dünyanın acısı. Dünyanın acısı benim acım. Daha az hissetmek istiyorum..
Ben artık çok yoruldum. Ne kendime uyum sağlayabiliyorum, ne bu dünyaya. Yaşamayı beceremiyorum ben. Ama başka türlüsü için de cesaretim yok. Ya delirip gideceğim, ya da göçüp gideceğim bu dünyadan. Başka yol göremiyorum. Allahım başka bir yol göster bana ne olur.. Artık dayanamıyorum.
depresyondasın benceArtık bu hayata ayak uyduramıyorum. Yaşamayı bir türlü beceremiyorum. Hayatım sanki tamamen hatalardan ve yanlışlardan ibaret. Ne kendime yardım edebiliyorum ne de başkasına. Sorunlar üstüme üstüme geliyor sanki bir türlü hiçbir şeyden kurtulamıyorum. Ne işime isteyerek gidiyorum, ne evime geldiğimde mutlu oluyorum. Çoğu zaman yataktan çıkmaya mecal bulamıyorum kendimde. Karnım aç bile olsa kalkıp yemek yapmaya üşeniyorum. Ne yapacaksam yapayım, nereye gideceksem gideyim hiçbir şey yatıp uyumaktan daha cezbedici gelmiyor. Yatıyorum kalkıyorum sigara içiyorum ağlıyorum geri yatıyorum. Dişçi randevum vardı bugün, onu bile iptal ettirdim biraz daha uyuyabilmek için. Ne sağlığım ne işim ne sevdiklerim, hiçbir şey yeterince önemli gelmiyor.
8 ay önceki beni tarif etmişsinvardiyalı çalışmak başlı başına bir depresyon sebebi bence. gece vardiyasındayken servis saatine kadar kalkmadığımı bilirim. iş yerinde kavga etmediğim kimse yoktu. çok borcum vardı çalışmak zorundaydım kendimi, evliliğimi kaybetmek üzereyken çıktım işten. banka tazminatıma el koydu bi arabam vardı satmak zorunda kaldım ama en azından borçtan ve vardiyalı çalışma stresinden kurtuldum.
Borç senin adınaysa eninde sonunda sen ödemeyecek misin çık işten bence, varsın olan tazminatına olsun senden önemli mi gençsin başka iş bulur belki daha mutlu olursun. ALLAHA EMANET OL
Sizin ruh halinizi ben okurken daraldim, siz yaşarken daralmişsiniz cok gelmedi bana..
Ciddi bir psikolojik yardim almaniz şart, ama antidepresan ilaclar yerine terapi alin mumkunse.. Allah dermansiz dert vermesin, bunlar gelir gecer .. Allah yardimciniz olsun
Çok iyi anladığımı düşündüğüm belki de hiç anlamadığım bir üye daha. Hayatım yanlışlardan ibaret. Ama her gün yeni bir şey öğreniyorum, her gün biraz daha güçlendiğimi hissediyorum. Ve son günlerde şunu çok düşünür oldum öyle şeyler atlattım ki son düzlükte pes edemem, belki çok yakında mutlu olabileceğim? Bunu bilemeyiz ama sırf bu umut için bile yaşamaya değmez mi? Bence değer.
depresyondasın bence
hemen doktora git derim
yazık işkence etme kendine
nasılki grip olunca doktora gidiyorsak şu an senin ruhunun da doktora ihtiyacı var kendi kendine çözmek zor bunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?