artik yeter!!!!

bekar olan oğlumla konuşmalarımızdan örnekler...
ne konuşulur,
örnek 1)sabah 1o- 10.30 (gece iş yerinde görevli olan oğluma) ben-günaydın,gece nasıl geçti,herhangi bir sıkıntı çıkmadı değil mi?
oğlum_günaydın,herşey yolunda bir sıkıntı yok,şimdi çalışıyorum.hoşçakal..
ben- allaha emanet ol.
konuşma süresi:maksimum 1 dakika.

öğleden sonra 14 -14.30
oğlum-naptın anne?
ben-iyiyim,evdeyim temizlik yapıyorum,ya da .... teyzenle dışardayız ,kahve içiyoruz.(seçenekler değişebiliyor)
oğlum-tamam ....teyzeye selam söyle, kendinize dikkat edin
konuşa süresi:maksimum 2 dakika.

akşam 19-19.30
ben_napıyorsun?
oğlum-çalışıyorum anne
ben- gece iş var mı?yemeğe gelecek misin?
oğlum-bu gece iş var anne ,sanırım kalacağım veya geleceğim ama karnım tok olur,siz yiyin, beni beklemeyin...vb.
konuşma süresi:maksimum 2 dakika

akşam 11-12 arası(gelmemişse)
ben-gelmedin,çalışacak mısın?
oğlum-evet anne ,çalışıyorum.bitirebilirsem saat 2-3 gibi(gece)gelebilirim.
ben-tamam canım,gece gelirken dikkat et,allaha emanet ol.
veya
ben- gelmedin,çalışacak mısın?
oğlum-çalışacağım anne sabahı bulur,sen yat bekleme
ben-tamam yavrum,iyi geceler,allaha emanet ol...
konuşa süresi:maksimum 2-3 dakika

örnekler,çoğaltılabilir ama sıkamamak adına yazmayacağım.ayrıca,birbirimize söylemek istediğimiz,farklı konular olduğunda,arada da ararız ama genelde onun,boş olduğu saatler bunlar ve ben bu saatlerde aramaya dikkat ederim.nişanlısını ise,sadece bir şey soracaksam,ya da halhatır sormak için haftada 1-2 kez ararım.o da aynı şekilde.öyle hergün araşmayız gelinimle yani.
"
küçük bir notğlum nişanlı ve nişanlısına bu konuda en başında şunu söylemiş."benim annemin aramasından,ancak ben rahatsız olabilirim.kaldı ki ben şikayet etmiyorsam,kimseye laf düşmez.sen de gün içinde annenle istediğin kadar konuşabilirsin,bu senin bileceğin iş"

Son düzenleme:
Telefonunuzu eşinizin numarasına yönlendirin, böylelikle onu arayıp durur ve eşiniz de sizin neler yaşadığınızı daha iyi anlamış olur Şaka bir yana, belki kayınvalideniz ile oturup konuşsanız "Anne biz çocuk değiliz bu kadar çok şımartma bizi tarzında" konuşsanız gönül kırmadan belki bir faydası olur.. Eğer laftan anlamayan biriyse çıkmazsınız telefonlara olur biter, günün sonunda geri dönüp çok yoğundum bakamadım işlerim vardı deyip geçebiliriniz :) Sıkıntı etmeyin kendinize ama...

Ben kötü bi niyet göremedim. Bence suç kv değil ki, o düşünemiyor iyi niyetinden arıyor olabilir. Suç eşinizde.
Niyeti bizi surekli eli altinda bulundurmak bunu kendi oullari bile soyluyor o ne derse oonu yapalim onun dedigi yerlere gideli onun istedigini giyelim bir insan bu kadar karismamali ben su ana kadar ona hi saygisizlik yapmadim burda bi kac kidsi konusmus ya simdiki gelinler benim gibi geli bulmak icin yatip kalkip dua etsinler bir gunde 16 kere arar ve ben bir kere kalbini kirmam 40 yasinda kadin yasli deilki birde zaten devamli beraberiz haftnin 3 4 gunu insan bunaliyo

Bu tür ilişki çoğu insan için olması gereken sıcak bir ilişki gibi kabul edilse de, affınıza sığınarak söylemeliyim ki, bana rutine oturtulmuş baskıcı bir tutum gibi geliyor.
Evli bir oğul ve çalışan bekar bir kız evlat annesi olarak durumu sağduyulu olarak değerlendirdiğimde artık bana ayıracakları bu kadar zamanları olamayacağını düşünüyorum. Sorumlulukları ve sosyal çevreleri arttı.
Geçen yıllar içinde herşey gibi bana ayırabilecekleri vakit de azalmış oldu.
Kızımın 3 yıllık çalışma hayatı süresince gün içinde bir kez bile telefon açmadım. Çok nadir olarak iletmem gerekeni mesajla ilettim gerekirse kendisi bana döndü. Oğlum ve gelinimle iletişimim de hemen hemen aynı şekildedir.
Bu zamanda gençler çok yoğun bir koşuşturmanın içindeler. Sorumluluklarını 24 saate sığdırabilmeleri bana mucize gibi gelirken, annelik duygularımı tatmin etmek için işlerini bölmek istemem.
Konuşacaklarımız görüştüğümüz zamanları bekler ve dolu dolu geçer.
Onlar için iyi temennilerimi, dualarımı hiç eksik etmem elbette ama kendi içimde yürek antenimle.
Ayrıca onlar büyürken paylaşımlarımızın azalacağına hazırlıklı olduğum için hayatımı hiç boşluk olmayacak şekilde doldurdum zaten. Ertelediklerimi yerleştirdim boşluklarıma dolu dolu yaşıyorum.
Yorumuma uzun uzun yanıt verdiğin için teşekkür ederim huntercim. Her anne evladı için en doğru olacağını düşündüğü şeyleri yapıyor. Pekçok konuda olduğu gibi bu konuda da herbirimizin doğrusu farklı.
Nişanlı oğluna sonsuz mutluluklar dilerim. Allah hepimize evlatlarımızla, sevdiklerimizle ve hayatımıza giren-girecek tüm insanlarla iyi ve doğru ilişkiler içinde olmayı nasip etsin.

Birde su var ben telefonla konusmaktan nefret eden bi insanim kendi annem iki kere arasin ucuncude hayirdir bi sikintimi var anne diyr acarim telefonu bunu v soyledi annem ben aradimmi cok beni tersliyo diyo oda ben aradigimda acmak zorunda ister darlansin ister sıklsın ben ararim laf diyemez dedi

Siz neyin kafasını yasıonuz yaa ay bide beğeni almışsnz ... cnm ztn birlkte yasıoz gece gündüz birlkteler. Ben aileme 2saat izaktayım senede en fazla iki kez gideblyorum. Adam kuma gibi sen olsan naparsn. Tabi alın karışlıcak biri varsa oda benim. Ki en kısa zmnda aileme gidip iki hafta kalcam .
Bu arada yasamadan bilmeden kimseyi yargilamayın.
Bi erkek evin kücük çocuğu rolünden çıkamıyorsa koca olamıyor maalesef...
Ayrıca bizimde şurada içimiza attığımız şeyleri rahatlama amacıyla paylaşmamız siz ğibilere prim veriyor ama napalım işte...
Had mesalesi ...

Cok saglikli bir iletisim tarzi degil bence. Allah gelininize yardim etsin.

Herkes sizin gibi dusunse dunya ne sorunsuz yer olurdu sizi tebrik ediyorum ornek alicam bir anne tipisiniz

Tesekkur ederim..

Cok guzel yazmissiniz.

Bu konudaki rahatsızlığını eşine karşı dile getirdin mi ??
Ben ailesiyle sıkntlarimi esimle paylasma taraftari deilim sonucta oda annesi kendiside rahatsz olup dile getiriyo zaten benim yanmda ams kv bunu anlmiyo

Bazı insanlar asla dönüp kendine bakmaz canım. Karar verir ve uygularlar.
Üstelik sana hakkını savunabilme şansı bile tanımazlar. Önemli olan onların ne istediğidir.
Durumun değişmesi için direnirsen daha fazla direnişle karşılaşır strese girersin.
Hiç tatlı canını ve eşini üzmeden telefonlarını neşeyle yanıtla dön işine bak.
Durumu kabullenirsen keyfin de kaçmaz.

Herkesin sizin gibi kvsi olsa keske

amin,hepimizin çocuklarını rabbim korusun....bilemiyorum ki ben de çok boş kalmıyorum ama,o anda aklıma düşüyor işte...beynim kurulmuş saat gibi,bu saatlere odaklı...belki bu bir hastalık,belki yanlış, ama elimde olan bir şey değil.şimdi nişanlısıyla birlikte olduğu saatlerde aramamaya özen gösteriyorum ama bazen de kendimi tutamıyorum,arıyorum.
ayrıca oğlum,ilk çıkarken şunu söylemişti.anne onu annesi aramıyor zırt pırt , ama 4 kız kardeşler,beraberken her biri gün içinde en az 1 kez arıyorlar.ve uzun uzun konuşuyorlar.ben rahatsız olmuyorum.senin, için böyle rahat ediyorsa,benim için sıkıntı yok demişti.sanırım buna güveniyorum.ama evlendiklerinde böyle olmamak için sanırım bir terapi almam lazım. bir de benim tek çocuk ve sanırım,fazlaca üstüne düşüyorum.

şunu da belirteyim;sizi takdir ettim.örnek bir anne ve kayınvalidesiniz.ama ben de böyleyim ve inan aksadım gelinimi ya da oğlumu kontrol etmek,ya da baskı kurmak değil.işlerine asla karışmam.sadece merak ediyorum, bu yüzden arıyorum.

Son düzenleme:
Cok saglikli bir iletisim tarzi degil bence. Allah gelininize yardim etsin.
aamiiinama belki benim de başkaca iyi yönlerim vardır.bunun değerlendirmesini gelinim yapsın bi zahmet.artılarım ve eksilerim var.kusursuz değilim.diğer yönlerden gelinimin,isteklerini saygıyla karşılarım,birşey istemesi için söylemesine gerek bile bırakmam,bakışlarından anlar hemen yaparım.bu yüzden,aramızdaki ilişki farklı...

Sevgi adına bir insanın seni hayatının merkezine koymasını ister misin huntercim?
Ben hiç istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…