artık yoruldum gücüm kalmadı :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
30 yaşındayım 3,5 evliyim çok problemli bir ailede büyüdüm evlendim evliliğimi oturtmam 2 senemi aldı ki çocuk düşüncesinden de uzaktım eşimde öyle geçen sene haşimato tiroid hastalığımı öğrendim ilaç kullanıyorum şuan normal seviyeye geldi ama bu hastalık beni halsiz bitkin bırakıyor ki 50 kg biriyim hiç enerjim yok.. Son 1 yıldır uğraşıyoruz şükür onun dışında başka hormon sıkıntım yok ama yok olmuyor gitmedğim doktor yaptırmadığım test kalmadı kimseye de olmuyor diyemiyorum annem 30 oldun ne zaman yapacaksın diye başımın etini yiyor insanlar sürekli soruyor ben dağıldım sürekli ağlıyorum internet bağımlısı oldum sürekli hastalığımı araştırıyorum ve neden hamile kalamıyorum araştırıyorum bıraksanız 24 saat video vs izlerim Ben ki hiç çocuk düşünmeyen kadın fırlattım İstanbul da iyi bir endokrin uzmanı buldum iyi bir muayene ücreti de ödüyordum kendisine çok güveniyordum ama senin değerlerin gayet normal merak etme dedi bende antikor yüksek peki o engel mi dediğim de hayır tabi ki değil dedi 3 gün sonra kendi açtığı internet yayınında eve bu engeldir dedi ben şok oldum artık ne yapacağımı şaşırdım kime güveneyim bilmiyorum
Tedavi olayım mı bilmiyorum bana bu süreçlerden geçen kişilerden en azından bişeyler duymaya ihtiyacım var

canım tabiki çözümüne bakacaksın tedavini olacaksın bendede guatr var polikistikover var. bunlar engel ama rabbim ol dedimi oluyor işte. artı bide şu var kafana taktımı olmuyor salıvereceksin. ben dedim olur olur olmazsa birdahaki ay aşılamaya gidecem 3 aşılamada olmadımı tüp bebek yapıcam saldım hiç takmadım nasolsa aşılama yapacam diye ve o ay hamile kaldım diğer aylar adet olduğumda ağlıyordum. benim çocuğum olmayacak vs. diyordum. kafaya takmakta etkiliyor bence.

Hangi değer yüksekti acaba? Anti tg diye bir değerim çok yüksek çıkıyor benim de diğerleri normal. Acaba haşimato mu var diye düşünüyorum. Doktorum önemsemedi bu değeri birçok kişide yüksek çıkıyor dedi ama sonrasında bebeğimin kalbi durunca acaba bununla mı alakalıydı diye düşünmeden edemiyorum

Bende vardı internetten sürekli hastalık araştırmak bunubyapmayin insanı kuyunun dibine çeker gibi çekiyor takıntı kuruntu yapıyor hamilelik baskısı yapanlara kukak asmayın herkesin her dediğini sıkıntı etmeyin sağlıklı olmaya moralinizi üstte tutmaya çalışın k3ndinizi hazır hissetmedikten sonra hamile kalmayın yaşınızda çok geç değil olsa bile o çocukla siz ilgileneceksiniz sizin hazır olmanız gerekiyor başkaları ne derse desin

Bende ağlıyorum her adet oluşumda yani çocuk deliside değildim ne oldu bana anlamadım

Canım bende Haşimato hastasıyım 13 yıl önce hamileyken konuldu teşhisim, haşimato tedavisi çok kolay bi hastalık bu kadar kafana takıp kendini üzme, ne şanslıyız ki dışarıdan alınan tek bi ilaçla hormon seviyemizi normalde tutabiliyoruz ,

Hamileliğe engel yaratmıyor diye biliyorum bu hastalık , yani benim birçok tanıdığım var haşimato hastası ve çocukları var
İstersen kadın Doğuma gidip hamileliğe engel başka bi durum var mı diye araştır ,
İnş en yakın zamanda isteğine kavuşursun

Benim ant tpo yüksek çıktı ant TG normaldi zaten net engel diyemiyorlar

Hepsine baktık hsg kadar çekildim eşimde kontrol ettirdi hicbirsey cikmadi antikor belki engel olabilir diyorlar ama antikor hep pozitif kalacak da diyorlar ben anlamadım ki artik

Benim ant tpo yüksek çıktı ant TG normaldi zaten net engel diyemiyorlar
Çözemedim ya internette anti tg için de haşimato diyor ama benim doktor hiç sallamadı ben o değeri istemedim ona niye baktılar ki o çoğu kişide yüksek çıkıyor dedi hatta ilginç Bence kafanıza takmayın ya hamileliğe engel bişey değil bence ama sonrasını bilemiyorum. İlaç kullanıyorsunuz en azından.

Bende ağlıyorum her adet oluşumda yani çocuk deliside değildim ne oldu bana anlamadım
işte bende öyleydim emin ol kardeşim kafaya taktımı bilemiyorum stresmi yapıyoruz napıyoruz ondanmı olmuyor
çocuk delisi olmakla alakalı değil bence etrafın baskısı düşündün hemen olacağını sandın olmadı belki onun stresi vs. bence. üzülme olur allahın izniyle burda hamile haberinide alırız inşallah

Ayni hastaliga sahip arkadasim ilac tedavisi ve özel bir diyetle hamile kaldi (çocuğu su an 4 yasinda).hamile kalmaya engel bir durum olsa o kalamazdi herhalde

Hepsine baktık hsg kadar çekildim eşimde kontrol ettirdi hicbirsey cikmadi antikor belki engel olabilir diyorlar ama antikor hep pozitif kalacak da diyorlar ben anlamadım ki artik
Canım bence sen çok fazla kafana takıyorsun , Anti tpo haşimato hastalarında hep pozitif kalır zaten ,hormon seviyelerin normalse haşimato hamileliğe engel değil ,

Bir yıldır deniyormuşsunuz bu delirmekler fazla bu kadar. Çocuk meselesini böyle takıntı haline getirip sonra çocuğun zorluklarıyla yüzleştiğinde anneler depresyona giriyor. Daha yeni evli sayılırsınız evliliğin tadını çıkarın. Gerçekten başka sorun yoksa kafa rahat olunca oluyor hamilelik.

internetle inanın bilgi karışıklığı insanın pisikolojisini gerçekten bozuyor.mümkün olduğunca bakmayın lütfen. ben o int.yüzünden etrafıma yansıtmasamda iç dünyaamda ben kanserim diye dolaştığımı biliyorum ondan sonra hiç hastalık araştırmadım vallaha int.

2 senedir tiroid ilacı alıyorum şuan hormonlarım normal ben dahiliyeye gidiyordum bana Ths 2.5 altı olsun yeter diyorlardı endokrin uzmanına gidince ant tpo yüksekliginde hasimato olduğumu öğrendim bütün dahilye ve kadın dogumcular bana hep Ths 2.5 altı olsun yeter dedi

Yaştan dolayı takıntı haline getirdim birazda sanırım

Bende deli gibi kafayı yedim artık

Bende de var haşimato ilaç kullanıyorum. Hamileliğe engel değil ki bu hastalık üstelik sadece bir yıldır deniyormuşsunuz. Biraz rahat bırakın kendinizi. Bir uğraş bulun kendinize ki internet araştırmalarını bırakın. Gerekirse aşılama tüp bebek denersiniz.

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah ama bu kadar stres yapmayın kendinzie

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…