Kızlarımın arası 3 yaş. Küçük 6 aylık. Büyük kızım bezi bırakalı çok oldu, kendi yemeğini yiyor, giysilerinin bir kısmını giyebiliyor, kreşe gidiyor ama evde kendi kendine oynayıp, zaman da geçirebiliyor, öyle bize çok bağımlı değil. İnatçı ve huysuz bir yavru, o yüzden bizi biraz uğraştırıyor ama en azından öz bakım işleri büyük ölçüde hafifledi. Bir çok yönden rahatım yani. Sizde yaşlar daha yakın, büyüğün ihtiyaçları daha fazla, iş yükü açısından biraz zorlanabilirsiniz ama bu da uzun sürmeyecek. Gücünüz kuvvetiniz yerindeyse atlatırsınız bir şekilde ama inanın evde anne hastaysa ve iki küçük çocuk varsa ve yardımcı olacak bir Allah'ın kulu yoksa, ayvayı yediniz. =)) Bir iki kere yedim, oradan biliyorum. Etrafınızda anne, baba, kardeş filan yoksa, hasta olmayın. Bence ebeveynlerin zorlanacak olması dışında, yaşları yakın kardeşler durumu artılarla dolu. Bir kaç seneye en yakın sırdaşıyla, oyun ve macera arkadaşıyla birlikte takılmaya başlayacaklar ve bu hayatları boyunca sürecek. O kadar sabırsızım ki onların kuracağı ilişkiyi uzaktan izlemek için. Umarım birbirlerinin saçını başını yolan cadılara dönüşmezler.
Ha bu arada büyük, kardeşini kıskanıyor ama ona karşı çok sevgi dolu, ilgili. Biz de eşit ilgilenmeye çalışıyoruz ama yine de bazı şeylerden memnun değil, acısını da bizden çıkarıyor. Bu da sağlıklı ve geçici bir süreç diyoruz, dayanıyoruz, el mahkum. =)