• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artk yeter:((

tıp fak sistem nasıl bilmiyorum ama 4. sınıftaki bir dersi geçemedi diye 5. vew 6. sınıftaki dersleri alamaması bana tuaf geldi..ben buna inanmıyorum..
ben tiptan mezun olmadim ama bizim okulun sistemi de boyledir.
bazi dersler bazi derslerin onsartidir. ve o ders senede sadece 1 kere acilir. yani birdersin onsartindan kaldiysann ertesi sene vermek zorundasin ki ondan sonra diger derse gecebilirsin ancak. but yok bizim okulda da. yaz okulunda belki acilir belki acilmaz.
bu yuzden insanlarin senelerce okulu uzuyor malesef.

annen niye dakka başı birini buluyo sana anlamadım...
yaşın kaç ki cnm??
sizin evlenceginiz kişiye neden karışıyo ki anlamadım hiç vermez annemler diyosun..bence git söyle durum böleyken böle de..okul bitene kadar aynı sıkıntıyı çekme...
bide askerlik var deme sakın

ne tuaf bir sistem...yani ne bileyim ,bir dersten yada 2-3 dersten kalırsın ama üst sınıfın derslerini almaya devam edersin..böyle giderse o ,2 yılda değil 12 yılda bitirir okulu...beyfendide bu zamandan sonra doktorluk yapmayıp ne yapacak acaba? 500 tl ye çalışmayı gözü yiyorsa buyursun

evet tıp fakültelerinde böyle bi önceki senenin stajlarını veremeden üst sınıftan staj alamıyorsun kaç kere kalırsan kal yani çocuk yalan filan söylemiyo gayet de doğru..

arkadaşım sen de neden öyle sıkboğaz ediyorsun ki çocuğu inan hiç güzel bişi değildir aynı stajı 3984 kere almak bütün arkadaşların çoktan okulu bitirip tusu filan kazanmıştır sen hala stajyer bi empati yap.. o da sürekli kaldığı için bıkıp öyle diyodur. zaten bu sınıfa kadar geldiyse mezun olduktan sonra da yapar mesleğini..

annen de ilginçmiş çocuk doktor olmayınca vermiyo mu yani seni beğenmiyo mu başka türlü

ne tuaf bir sistem...yani ne bileyim ,bir dersten yada 2-3 dersten kalırsın ama üst sınıfın derslerini almaya devam edersin..böyle giderse o ,2 yılda değil 12 yılda bitirir okulu...beyfendide bu zamandan sonra doktorluk yapmayıp ne yapacak acaba? 500 tl ye çalışmayı gözü yiyorsa buyursun

Yok canım tıp fakültesinde ve bazı okulların iibf lerdeki bazı bölümlerde koşullu dersler var.. Yani o koşullu dersi geçemediğin sürece üst sınıfa da geçemiyorsun...

Bu arada tamam sevgiliniz size o dersi geçtiğini söylemiş olabilir ama mezun olduğunu söylememiştir heralde yani.. Niye ailenize böyle bir yalan söylediniz ki... Hatalısınız...
Yk sevgiliniz size 2 yıl boyunca dersi geçtiini söyleyip bu yıl 5 egeçtim buyıl 6 ya geçtim bu sene biticek falan dediyse sizi suçlayamam sonuçta siz de onun yalancısı olmuşsunuz... Bu seferde bu adamın güvenilirliği benim için sorgulanmalı.... Niye sana yalan söylüyor böyle bir konuda...

vay be 4 senedir 4.sınıfta haa? yani gerçekten doktor olmayı mı istemiyor yoksa bir türlü bu sınavdan geçemeyip her şeyden vaz mı geçiyor?bu önemli.gerçekte ne hissediyor?gerçekten hiç doktor olmak istemiyor mu zorla mı okumuş 4 sene vs.?yoksa aslında istiyor ama başaramıyor mu?buna göre pozisyon almak lazım.yıllar hızla akıp gidiyor.bir işe girip tecrübe de kazanmıyor?abisi yanında olması da tecrübedir.yapmayacaksa doktorluk gitsin iş öğrensin.seni düşünmüyorsa kendi için yapsın en azından bunu.26 yaşında falandır.bunun daha askerliği vs var.2 seçenek var.okulunu bitirecek.bu sene sınavı verecek 26+2 yıl okul+ askerlik + doktorluğun extra bir şeyleri daha var ben bilmyorum.yani sevgilin okulu devam ettirip doktor olmaya karar verirse evliliğinize benim tahminim nerden baksan 4 yıl var.ya da şimdi okulu bıraksa askerliğini yapsa sonra abisinin yanında çalışmaya başlasa 2 yıl sonra falan evlilik olur.garip bir tespit yığını oldu bu.saçma bulan arkadaşlar da olabilir.ne bileyim arkadaş acele edince ben de bir süre çıkarmaya çalıştım.ama benim öz fikrime gelince arkadaşın hakkında.daha sorumluluk nedir bilmiyor ve evlilikte sorumluluk çok önemli bir şey bana göre.sorumsuz insanla evlenilmez.düşün ki okulunun 4 sene uzaması, yaşının geçiyor olmasıi, okul için ailesinin yaptığı masraflar falan umrunda değil.şu noktada tutmuş ben doktor olmak istemiyorum demesi falan.bilmiyorum son anda doktor olmak istemediğime karar versem de vermiş olduğum 4 yılın hatırına o okulu bitirirdim ben.bence uygun değil evlilik için.annene gelince bende de var bir tane.ağırlığını koyarsan istemediğin kişiyle diktatör değilse ailen tabi seni evlendiremezler yani sonuçta.ama sanki sen bir an önce evlenmek istermiş gibi bir halin var.eğer öyleysen bence bu arkadaşın seni bu sonuca çok da çabuk ulaştırmıcak.her şey gönlünce olsun şeker

Tıp zor bir bölüm.Erkek arkadaşınızın başka sorunları da olabilir. Ayrıca evlilik konusunda daha önce konuştunuz mu yoksa sadece anneniz sıkıştırdığı için mi evlilik dşünüyorsunuz? Evlilik aceleye gelecek bir konu değil.Maddi manevi düşünmek lazım. Abisinin yanında çalıştığında ev geçindirebilecek mi ?
Bence annenizle konuşup evlilik hakkında sıkıştırmamasını sağlayın. Sevgilinize de vakit verin. Açıkcası-biliyormu bilmiyorum ama- sevgilisinin sürekli evlilik amaçlı birileriyle tanıştırılmaya çalışıldığını düşünen biri stres olur. Yaşınız kaç bilmiyorum ama biraz bu konudan uzaklaşın. Zamanla umarım çözülür sorunlarınız.

herkse yorumları için çok teşekkür ederim. evet bazı arkadaşalrında dediği gibi 4. sınfın dersinin veremzsen 5e geçemiyosunuz malesef onun okulnda:( dün akşam detaylıca konuştuk ve beni oyalayıp durma kararını ver falan die sıkıştırdım. Pazartesi sınavını verceğini söyledi ve verdiğinde direk 5. sınıf olucak. pazartesiyi beklemekten başka çarem yok sanırım şu an için:(

Erkek arkadaşınızın bu ilişkiyi pek tınlamadığı ortada, ne dersini vermeye niyeti var ne de sizinle evlenmeye. Eğer ciddi olsaydı sizi sevseydi biraz çaba gösterirdi. Anladığım kadarıyla şu anki durumdan memnun ve böyle devam ettirmek istiyor.
Size yalan söylemiş sizde tabiki dolaylı olarak ailenize söylemişsiniz. Şu anda onun yarattığı sıkıntıyı çekiyorsunuz ama erkek arkadaşınızın umurunda değil.
Bence bırakın gitsin.

bende ona üzülüyorum zaten ben senle doktor olucağın için bişeylere başlamadım ama en azından benim için biraz çaba gösterde ver şu okulnu yine yapmak istemiyosan mesleğni yapma.. ama azcık çabalasın benim için bitirsin şu okulunu.. söylüyorum ama ya anlamıyor ya gerçkten yapamıyor:(

Yanlış anlama yalan söylemesi çok yanlış ama her koyun kendi bacağından asılır. Doktorluk yapmayacaksa neden diploma sahibi olması bu kadar önemli. Öyle kolay değil üstelik tıp bitirmek. Kimsenin hatırına okunmaz hele tıp hiç okunmaz.ınsanın içinde olmalı. Sen ne yapacaksın ki onun diplomasını. Ama sana yalan söylemesi, ağlaması falan zayıflık belirtisi. Ben onun yerinde olsam okumuyorum ne olacak der çok da ısrar ediyorsa karşımdaki yol verirdim açıkcası. Ya da sen yapacaksın bunu. Baskıyla falan zor bu işler.

sevgilin ve sen kaç yaşındasınız sakıncası yoksa sen ne mezunusun annen vermek istemediğine göre merak ettim

ben 25 o ise 28 yaşında 2 senedir çalışıyorum.. annem vermek istemiyor değil okulnu bitrdiğini sandığı için artık gelsin istesin ne bekliyosunuz die hala sıkıştırıyor.. vermek istemiyor değil yani:( sadece onun evlilik gibi bi niyeti yoksa başkasıyla evlen dio:( kaç sene oldu artık bi ciddiyete binsin istiyor artık o doğal olarak

Erkek arkadaşınızın bu ilişkiyi pek tınlamadığı ortada, ne dersini vermeye niyeti var ne de sizinle evlenmeye. Eğer ciddi olsaydı sizi sevseydi biraz çaba gösterirdi. Anladığım kadarıyla şu anki durumdan memnun ve böyle devam ettirmek istiyor.
Size yalan söylemiş sizde tabiki dolaylı olarak ailenize söylemişsiniz. Şu anda onun yarattığı sıkıntıyı çekiyorsunuz ama erkek arkadaşınızın umurunda değil.
Bence bırakın gitsin.
ben aynı fikirdeyim niyeti ciddi olan bir insan bütün olanakları zorlar nisan söz bunlar bana bos gelen seyler evlilige uzak bakıp sadece sözlenelim nisanlanalım sanki oyalama gibi
hem evlilik oyuncak değil belli bir isin muhakkak olmak zorunda ev kirası gecimi hepsi size ait sorumluluk bunları yarın ne yapacaksınız bence acık acık konuş kararını versin sende hayatına yeni bir yön ciz

ailenin bu sekilde sıkıstırmasınada anlam veremedim acıkcası ne bu böle hergun birilerinin bulup getiriolar evlen nişanlan die sıkıstırıolar anne baba kızına kıyamaz evlendirmeye ama enteresan sonucta okuo ögrenciyken nişana söze bende acıkcası karsıyım bide okudu bölm cok zor bi bölüm tıp sen böle resti cekersen kusura bakma biyere kadar oda sıkılır ve en sonunda kaybdersin sevdin halde

ya bulunca hemen evlen demiyolar tabiki onlarda ama evlenmeye niyeti olamyan biriyle olmamı istemiyolar:( en azından arkdaşlık yapıcaksan da ciddi evlenmye niyeti olan bi adam buluyım istiyoalr 4 sene olmuş sonuçta hala arada ciddi bişiler olduğnu gösteren bir belirti yok....

bncede snn sevgilinin evlenmeye niyeti yok gibi
anlattıklarından bunu anladım
ailende haklı tabi ama okulunuda bitirmemiş
işiniz zor. yada ailene doğruyu söyle

ben dersini verdiğin öğrendiğimde anneme vermiş dersini bitiroy okulnu bi sene sonra demişti. 5 ay sonra ben kaldığnı öğrendim annemede tekrar dönüp yalan söylemiş banada aslında o dersten kalmış diyemedim.. okulu bitirmyo da işe girip çalışmıoy da sadece bana bi kere daha şans ver deyip duruyo...
herşey bu pazqartesi çözülüyo ama artık o kadar stres oldumki her gece durup dururken ağlamaya başlıyorum yaa

4. sınıftaki dersini vermiş olsa bile seneye okulu bitmeyecekti ki niye annenize öyle dediniz... 4. sınıftski dersi geçseydi bile 2 sene sonra bitecekti.. Madem 5 ay sonra öğrendiniz, ailenize de bu sene de başka bir dersten kaldı deseydiniz, bu daha masumca bir yalan olurdu....

annenizin acelesi neki bukadar....

sanki oğluna kız buluyor gibi hjergün yeni birileri diyorsunuz...

kız annesine yakıştıramadım bunları...

herşeyin vakti zamanı var..okulunu bitirdikten sonra olması daha mantıklı geldi bana

ben dersini verdiğin öğrendiğimde anneme vermiş dersini bitiroy okulnu bi sene sonra demişti. 5 ay sonra ben kaldığnı öğrendim annemede tekrar dönüp yalan söylemiş banada aslında o dersten kalmış diyemedim.. okulu bitirmyo da işe girip çalışmıoy da sadece bana bi kere daha şans ver deyip duruyo...
herşey bu pazqartesi çözülüyo ama artık o kadar stres oldumki her gece durup dururken ağlamaya başlıyorum yaa

üzüldüm...bizimde bir akrabamızın oğlu tıp okumuştu..adamda saç falan kalmamıştı..gerçektende çok çok zor..umarım p.tesi dersini geçer..artık anne de bir dersten kalmış falan filan okulu uzayacakmış dersin..yapacak bişi yok..en azından bilir ,böyle istemeye gelirler seni..gerçi önünde de 2 yıl var..2 yılda az değil..2 yıldan da daha fazla uzamaz inşallah..

Back
X