Asansör Fobisi

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.861
82.412
798
Bu dert beni günlük hayatta çok çok sıkıntıya sokuyor asansörden nefret ediyorum ve felaket tırsıyorum
Çocukken bu kadar değildi büyüdükçe korkumda büyüdü..
Kapalı alan yada Yükseklik Fobim yok ama Asansör tek Fobim
Bunun bir çaresi var mıdır acep?

Korkunuzla yüzleşin diyorum ben
Üstüne gidin yani
Binin asansöre düşünmeden gözlerinizi kapatıp 10a kadar sayın:)

Biniyorum bazen mecbur kalıyorum ama içim içimi yiyor nabzım hızlanıyor :)
Ara sıra biniyormuşsunuz buda birşey:)
Aman kim çıkacak o merdivenleri asansör candır sevin onu
Cidden saymayı deneyin çok işe yarıyor :)
Ben Doğuma girerken yüksek sesle saymıştım çok rahatlatmıştı titrememi almıştı:)

Annemde vardi bu fobi. Sonra ben asansorlu bir eve 4. kata tasindim. Dogumdan dolayi yanimda kaldi ve ine cika alisti. Kendi basina bile binebiliyor artik. Bir defa biz icindeyken ariza yapti 30 sn. kadar durdu. O olaydan sonra bile binebildi. Mecbur kalinca herseye alisiliyor.

Biniyorum ama beni bildirdiklerine bin pişman ettiriyorum ağlicak raddeye geliyorum
Denicem

Öyle tabiki de umarım bende yenebilirim

İnanır mısın benim annemde asonsöre binmeyi sevmezdi
Bizim apartman asansörlü 4. Katta oturuyorum hep merdiven çıkardı
Birgün kızımı sevmek için geldiğinde yine merdiven çıkıyordu
Bizim apartmanda ki fareyle karşılaşınca korkudan asansöre bindi
Artık hep asansörle çıkıyor bizim eve:)

O fareye bi kalip peynir alaydin eyiydi

Merdiven cik
Bir ara diyet topiginde gormustum seni
Merdiven inip cikmak cok iyi bi spor

Benim annemde öyle hayatta tek başına binemez 6. katta oturuyoruz merdivenlerden inip çıkıyor. Yanın da biri varken binebiliyor .

bende de korkarım ama özellikle eski asansörlerden.. hatta eskiden 12. katta oturduğumuz bir apartmana taşınmıştık, evin asansörüde cok eski. ilk 2 ay falan çok zorlanmıştım, düştü düşecek gibi sanki, kalpten ölebilirdim o an:) ama sonra alıştım tabi hatta kalmıştım bi gün asansörde neyse o konuya girip konu sahibini korkutmıyım daha fazla:)

Bu takıntı bendede var.Fobi değil heralde takıntı. Yanımda biri olsun her türlü binerim asansöre.Ama tek başıma mümkün değil hayatta olmaz nefesim kesiliyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…