Aseksuel evlilik

Herhalde normal olmadigini da biliyorsunuzdur

Eşcinsellik de sizin kendinizi aseksüel olarak tanımlamanız kadar normal. Buradaki çoğu kişi için anormal geliyorsunuz inanın. Yani bir evlilikte iki tarafın da cinselliği hiç istememesi sadece çocuk olması için belli bir amaç uğruna hiç zevk almadan gerçekleştirmesi pek de sağlıklı değil aslında. Zira evlilik bağının sağlamlaşmasında en önemli şeylerden biri cinsellik. Ama ben sizi yargılayamam, anormal olduğunuzu söyleyemem bu anlamda, çünkü iki taraf da karşılıklı anlaşarak bir amaç doğrultusunda (çocuk) bu evliliği gerçekleştirmişler. Evlilik de bir tür sözleşme değil midir, bir bakıma? O yüzden eşiniz eşcinselse buna "anormal" yaftasıyla bakmanızı önermem. Kimseyi "normal-anormal" şeklinde sınıflandırmıyorum. Kime göre, neye göre normal? Herkes için farklı.

Ancak ben şu anlamda duruma bakmanızı önerebilirim. Eşiniz eğer eşcinselse size yalan söylemiş demektir, bir bakıma aldatıyor demektir. Size verdiği teminat cinsel ilişkiden hoşlanmadığı, sadece bir amaç doğrultusunda gerçekleştirmek istediği yönünde. Siz de zevk almadığınız için kafanıza yatmış, amaçlarınız bir olduğundan kabul etmişsiniz. Ancak şimdi size bambaşka bir şey söylüyor. En baştan gay olduğunu söyleseydi, belki de tercih etmeyecektiniz bu kişiyi evlenmek için. Bu yüzden buna "sizi aldatma" gözüyle bakarak öyle hareket etmenizi öneririm. Muhtemelen gay eşiniz, paravan evliliği de rahat rahat cinselliğini yaşayabilmek için öneriyor. Ama onun ağzından da bunu doğrulayın bir şekilde zorlayarak, blöf atarak vesaire. Evliliğiniz için çift terapisi biraz çetrefilli gelebilir, muhafazakar bir toplum olduğumuzdan sizi sıkmadan rahat bir şekilde çalışacak önyargısız bir terapist bulmak da zor olabilir. İsterseniz yardımcı olur, araştırırım sizin için. Kendim de çift terapisti olacak bir psikoloğum.

ben en cok birbirinizi nasil buldugunuzu merak ettim,denk gelmesi zor da. konuyla ilgili olarak da escinselligini kesinlestirirseniz bosanabilirsiniz takip etmeniz lazim illaki aciga cikar.
ayrica konu sahibi aseksuel olup escinsel biriyle evli kalmak istemeyebilir gayet normal. sadece cocuk yapmasaniz daha iyi. evlat edinebilirsiniz.hem anne olursunuz, hem de baba aciklamasi yapmak zorunda kalmazsiniz.

Sevgili Astoria, psikolog olduğunu bilmiyordum ama duyunca da hiç şaşırmadım. Benim yazmayı düşündüğüm şeyleri yazmışsın büyük ölçüde. Sevindim.

Sevgili Astoria, psikolog olduğunu bilmiyordum ama duyunca da hiç şaşırmadım. Benim yazmayı düşündüğüm şeyleri yazmışsın büyük ölçüde. Sevindim.

Sırf aseksüel evlilikler değil, pek çok çeşitli fantezileri olup evlenen insanlar var. Buna "karşılıklı gereksinim" deniyor. Buradaki çoğu kişi için "swinger" anormaldir, ayıp karşılanır ama bundan çılgınlar gibi zevk alıp harika bir evlilik yürüten çiftler var. Kimsenin katlanamadığı narsisist bir birey, onun her dediğini yapacak bağımlı bir bireyle evliliğini mükemmel derecede sürdürüyor. Bazen toplum normlarına değil, kişilerin birbirlerinden karşılayabildikleri gereksinimlere bakmak lazım.

Yanlış anlaşıldıysam düzelteyim, bence eşcinselliğe yaklaşımınızda sıkıntı var. Ama bu başka bir konu. Size burada bunu anlatmaya çalışmayacağım, yukarıda da söylendiği gibi aseksüellik kadar normal olduğunu söyleyeceğim sadece.

Bunun dışında, elbette size aseksüel olduğunu söyleyen ve eşcinsel olduğunu düşündüğünüz biriyle evli kalmak istemeyebilirsiniz. Bu en doğal hakkınız. Bunla ilgili zerre yargılamıyorum. Sonuçta ilişkiye başlarken konuşulan şey bu değil ve sizin de nasıl bir karaktere ya da hayat görüşüne sahip biriyle ilişkinizi sürdüreceğinize karar verme hakkınız var. Umarım karşılıklı dürüstlükle bir çözüme varabilirsiniz.

Gayse size ne, değilse size ne? Zaten ortada bir karı-koca ilişkisi yok. Ne cinsel, ne ruhsal açılardan.

Gayse size ne, değilse size ne? Zaten ortada bir karı-koca ilişkisi yok. Ne cinsel, ne ruhsal açılardan.
Bu kadar kolay mi gercekten.bakin anlasmamizda gay iliskiye paravan olmak yoktu.aseksuelim dedi.onu böyle kabul ettim.yani beni kullanmis oluyor daha ne yapsin ya.amaç cinsellik yasamaktan kurtulmak.gidip baska erkeklerle dusup kalkmasina kalkan olmak degil.

Allah sahit ben escinsel degilim.cocukken tacize ugramistim.belki de bunun verdigi bir tiksinti var.benim asla kadinlara ilgim yok.ifade etmek bile midemi bulandiriyor.
Cok kadin tacize ugruyor da bazilari sizin gibi cok daha hassas ve unutamiyor galiba... peki bu durumdan mutlu musunuz...

Ben aseksullige pek inanmiyorum saglikliysa kisi.. genelde yonelimler farkli oluyor.. hemcins,nesne.. gibi baska seyler

Öncelikle eşcinsel bireylere karşı bakış açınız ve üslubunuz berbat, çok çirkin. Siz de bu toplumun standartlarına uymayan biri olarak azıcık empati yeteneği geliştirin.
Sonuç olarak ortada bir anlaşma var. Ve ucu açık bir anlaşma. Aşk evliliği değil. Şimdi ayyyyy nasıl yapar bunu banaaaa moduna girmeniz tamamen anlamsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…