• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücret

Asgari ücret 1404 tl olmuş. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu? Kiraların bu kadar arttığı yıllarda nasıl geçinecek bu insanlar düşünmüyorlar mı :KK43:
İnsanlar resmen yarı açlığa mahkum ediliyor. Nasıl bir ülke ya zengin çok zengin fakir çok fakir.. Bu insanların herhangi bir lükse sahip olmaları imkansız herseyin hesabını yapmak zorundalar.

peki siz neden o fiyata verdiniz? Ben buna da karsiyim. Firsatcilik. Firsatcilik yapmayacaksin arkadasim. marketten aldigin su 50 kurussa sinav onlerinde satilanin 2 lira olmasi gibi.
Madem eviniz kotu, madem kucuk neden bu kadar cok fiyata kiraya verdiniz? Sirf okula toplu tasimaya yakin diye mi? Kusura bakmayin bu da firsatcilik. Ulke vatandaslari olarak bari birbirimize destek olsak sanki ne olurdu. ? Hayir bi de asgari ucretlilere nasil yasar diye uzulmussunuz kiyamam, saka gibi. Asgari ucretli hic olmazsa calisiyor da ogrenci nerden getirecek de k.ç kadar eve 1750 verecek. Vallahi saka gibi.
Eskı kıracıya acıyıp 500 lıraya kıraya verdık.1 yıl odemedı .sonra sımdıkı 3 ogrencı tutmak ıstedı 1750 verırı dedı bıze uyar 3 kısıyı dedı.babam da evı mecburen tadılat yaptrdı 3 kıza uygun olacak sekılde .bılıp bılmeden konuşmayın

Bir evimiz var kıraya verdık onu 1750 lıraya evı gorsenız kucuk ogrencılere verdı.yanı aıle yasayamaz.dusununun mıller nasıl kıra parası versın
Bu mesajı görünce aklıma şu video geldi

Biz 1750 tlye kiraya vermezsek ülkenin düzeni bozulur diye düşünüldü zaar. :kahve:

Eskı kıracıya acıyıp 500 lıraya kıraya verdık.1 yıl odemedı .sonra sımdıkı 3 ogrencı tutmak ıstedı 1750 verırı dedı bıze uyar 3 kısıyı dedı.babam da evı mecburen tadılat yaptrdı 3 kıza uygun olacak sekılde .bılıp bılmeden konuşmayın

iyi de söylediğiniz şey arasında bi bağlantı yok. eski kiracı kira 500 hmm ben bunu vermiyim demeiştir. vermeyecek adam 1000 olsa da vermez. bu öğrencilerin kirayı ödeyecekleri ne malum. cidden mantık dışı bi açıklama ile gelmişsiniz. krizi fırsata çevirmek bu olsa gerek.

500 liraya verilen evi sonradan 1750 liraya vermek cidden bilmeyecegim bi sey, hi hi evet siz haklisiniz!

Bu parayı savunanlarda olur elbet, her önlerine konana ses çıkarmayan, sırf hükümet kötümsenmesin diye umursamayan...
Verecekleri 1.404
2017 den itibaren yapacakları zamlara bakalım, ne şekilde kat kat çıkaracaklarına!
Kaşıkla verip, kepçeyle götürecekler herzamanki gibi...

500 liraya verilen evi sonradan 1750 liraya vermek cidden bilmeyecegim bi sey, hi hi evet siz haklisiniz!
Insanların yasam standartı farklı sanırım 175o bıze gore az.babamın evı bılmem belkı eskıden daha cok kıra alıyordu benle alakası yok yanı ben babamdan almıyorum para çalışıyorum.ama 1750 az bır rakam bence .kımıne gore 200 azdır kımıne gore çoktur.sıze çok gelebılır maddı durumunuza bağlı.

Insanların yasam standartı farklı sanırım 175o bıze gore az.babamın evı bılmem belkı eskıden daha cok kıra alıyordu benle alakası yok yanı ben babamdan almıyorum para çalışıyorum.ama 1750 az bır rakam bence .kımıne gore 200 azdır kımıne gore çoktur.sıze çok gelebılır maddı durumunuza bağlı.

:KK57::KK70:

Araştırmalar gösteriyor ki insanların yaşam standardı düştükçe, insanlar ellerindekini kaybetmeme eğilimi gösteriyor, daha fazlasını isteme eğilimi değil. Onun için çok ses çıkmıyor bence. Dediğiniz gibi zengin çok zengin fakirse çok fakir. Ki o zenginlerin nasıl zengin olduğu da belirsiz. Burda ne kadar konuşsak boş. Koca bir toplum yapısının, düşüncesinin değişmesi yıllar alıyor. Kim bilir şu anki halimiz kaç yıllık süreç.

="Misir_Prensesi, post: 49493629, member: 166854"]Insanların yasam standartı farklı sanırım 175o bıze gore az.babamın evı bılmem belkı eskıden daha cok kıra alıyordu benle alakası yok yanı ben babamdan almıyorum para çalışıyorum.ama 1750 az bır rakam bence .kımıne gore 200 azdır kımıne gore çoktur.sıze çok gelebılır maddı durumunuza bağlı.
bence daha önce 500tl alıp geçiniliyorsa yine az alınabilirdi. Bir tanıdığımın babasının Üsküdar da evi var. Üst katta kendisi oturuyor. Alt katta kira. Sadece öğrencilere verir ve çok uygun fiyata. Her öğrenciye de vermez. Bazen bi sene boş kaldığı olur. Adam da öyle zengin falan değil kendi halinde biri. Ama çok iyi bir insan işte.

Asgariyi 3000 bile yapsa iğneden ipliğe her şeye zam geldikten sonra bir faydası yok.
Öncelikle bazı şeylere indirim yapılmalı. Vergi, benzin, hizmet bedelleri derken asgarideki artışın hiçbir etkisi olmuyor
1300-1400 olduğunda sevinenler ota b.ka gelen zamları ödediğimizin farkında değiller

aynen.. bir de bizde "kafalarından" vergi uydurdukları için, alınan maaş geri veriliyor zaten.. 1400 tl kalmayacak kimsede hatta alamadan gidecek..
Evet haklısınız ama vergi konusuna da değineyim, insan beslediği kopek icin senelik 140-800 Euro arası vergi öder mi? Catindan akan yağmur suyu icin de vergi alıyorlar. Türkiye de bilmiyorum alınıyorum bunun icin ama ben orda yaşarken her bişeye vergi alınıyordu. Mektup ta eksik olmazdı posta kutusundan.hep alacak hep alacak. Kasada bir kurusun eksik olsun önemli değil demezlerdi. Eskiden mis Avrupa'nın bol eli.

Hem maaşta hemde alışveriş sırasında kdv veren tek milletiz maaş artarsa işsizlik daha çok artar işveren vergiden dolayı çıkarmak zorunda kalır millet aç gözlülük yapıp kiraları yükseltmesin ayşe 800 veriyormuş eve benm kiracım ucuza oturuyor deyip onu çıkarıp yeni kiracı bulmasınlar ya da halden alınan 50kr meyveyi markete 4 tl getirmesinler yavaş yaval adalet gelir

Suanki asgari ücreti bile vermiyormus işverenlerin çoğu. Şikayet edersen işten çıkarırım diyorlarmış. Zor bu devirde, iyiki okumusuz. Şanslı insanlarız gercekten,çok şükür.1400lira ,kira ödemiyor olmamıza rağmen ancak geçindiriyor bizi, ki biz meyve sebzenin çok ucuz olduğu bir yerde yaşıyoruz .

bacım sen kendine 1404 lirayı layık görüyosan istediğin kadar cevap ver. banlanmışız banlanmamışız ne yazar. sen banlanmazsan ben banlanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. peheeeey.
Alnınızdan öpüyorum sizi gerçekten . Böyle düşünen insanların varlığından umut keseli çok olmuştu

Bi hesap yaptımda bizim buralarda yakıt 400_ 450 geliyor.resmen dokulen kumes gibi evler 600_650 aylık gıda da 3oo lira kadar alsakk.ohh miss.nankorluk yapmaya gerek yok.adam ise yuruyerek gidip gelecen diye bana yol yaptı

Back
X