• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücret

Evet haklısınız ama vergi konusuna da değineyim, insan beslediği kopek icin senelik 140-800 Euro arası vergi öder mi? Catindan akan yağmur suyu icin de vergi alıyorlar. Türkiye de bilmiyorum alınıyorum bunun icin ama ben orda yaşarken her bişeye vergi alınıyordu. Mektup ta eksik olmazdı posta kutusundan.hep alacak hep alacak. Kasada bir kurusun eksik olsun önemli değil demezlerdi. Eskiden mis Avrupa'nın bol eli.

ama kazançlar da ona göre Avrupada.. İşsizlik maaşıyla bile yaşayabilirsiniz mesela orada, burada açlık sınırının altındakilerden de vergi alınıyor.. hatta vergilerin büyük kısmı o bölümden alınıyor.. 1400 liranın 200 doğalgaz+100 elektrik+100 su desek sadece 400 lirası faturalar tutuyor bir de bunun kirası, aldıklarımzdan alınan vergiler, benzini, okulu v.s. var..

yani 800 euro köpek vergisi ödeyebilecek olan köpek alıyor diyelim orada, burada hava parası var ben daha ne diyeyim :27:

Çok sinir bozucu ama yine buna da şükür ne diyelim. İstanbul gibi bi yerde nasil kira ödüyorsunuz anlamıyorum kiralar çok uçuk yani nasıl yetişiyor? Ben antalyada yaşıyorum 600 veriyorum o bile cok geliyor. Tek maaşla çok zor çok.

Bir tek kişinin asgari ücretle çalışıp İstanbul'da ev gecindirmesi ki, ev sahibi de değil insanların çoğu, nasıl oluyor, merak ediyorum. :/mucizevi bi şey.

Back
X