Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bi tek ben mi bu haldeyim yoksa cogu aile yarı ac mı yasıyo
Tek olur musunuz, ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor ve herkesin durumu aynı inan ki.
Bir şeye yetişmek mümkün değil, sizin bir hatanız bir hesapsızlığınız yok.
İmkansızı başarıyorsunuz hatta, öyle diyeyim.
Açlık sınırı açıklanmış bilmem kaç bin, mucizevi bir şey tok olabilmek.
Gerçekten çok üzüldüm, elden bir şey geliyor, düşünüyorum çare arıyorum ve tek gelen mağaza satış danışmanlığı oldu.
Ya da memleketiniz varsa cidden küçük bir ilse basın gidin, masraf azalır, kira azalır alacağınız aynı ücret olacak, elinize daha fazla kalır.
Offf….

Cocuklar okula gidiyor mu? Butun gun annenin basindalarsa kafa kaldirmaz tabi.
İlkokuldalar ama tabi sabah geliyo okula goturuyo oglen gidip alıyo aksam ben eve gelene kadar baslarında duruyo bakıyo
E zaten baska nasıl calısır ki bi cocugu okula giden anne?
Ya anneanne bakacak ya bakıcı bakacak baska yolu varmı

Tabi dusunduk teklif ettim ama oralı olmadı ben kurulu duzenimi bozamam cocuklarına bedava bakıcı oldum haftada 6 gun daha yetmiyomu sana dedi
Allah aşkına bi oda bi salon, içinde 3-5 eşya ile ne kurulusu ne düzeni? Ben anlamakta güçlük çekiyorum, şu dünyada başka kiminiz var , yarın birinizin başına iş gelse koşacağınız yer diğeriniz, alti üstü bi geçineceksiniz, neden bu kadar zor ki?

Soylediklerinizde haklisiniz ama uslup cok sert degil mi? Tabi ki çözüm cocuklarin babasi olacak o serefsizin elini tasin altina koymasinda ama bunu saglayabilecek bir oneriniz varsa duymak isterim.
Sartlarinin daha yasanabilir olmasi icin aklimiza geleni sunuyoruz, kadin kizinin yasina gecse belki bogazindan birkac lokma daha guzel bir sey gececek. Zaten uc kurus maasiyla yasiyormus. Tabi ki kendi sessiz huzurlu hayatinda yasamak istemesi cok dogal. Kimse evladi icin bile olsa duzenini bozmak zorunda degil. Bizimki sadece oneri. Anne istemiyorsa eyvallah. Zorla tut getir demiyoruz.

Cok zor bir durum ne diyecehim bilemiyorum. Daha uygun kiali yer bulsaniz diycem ama oyle yerler de tekinsiz oluyor. 1+1 e çiksaniz da 2 cocukla sigmak zor olabilir. Yine de bunu dusunun bir en azindan kira azalir yemeye icmeye kullanirsiniz. Ama zor tabi odayi ikisine yapsaniz siz salonda yatsaniz nasil olur acaba

Benim bu yasta yok ama Annemin yaslı yasında gorustugu bi adam var hatta pazar gunleri cıkıp onla bulusuyo
Torunlar cıkmasa basıma evlenecektim ben sunlar bi buyuseler de kurtulsam diyo sinirlenince bize

Annesine yakın bir yerde olma kıstası olduğundan, seçenekleri daraltıyordur muhtemelen.

Ilkokul cocugunun bir zoru olmaz ki ona. Ozgur olamadigi icin rahatsiz sanirim.

Çalışamaz işte onu dedim bende. İnan bazı anneler bakmazdı bile torunlarına çok daha zor durumda kalınırdı.
Bazıları da yazılan önerideki gibi ortak eve geçer destek olur hatta boş zamanı kalırsa sarma sarar satardı.
Sizinki ortası yine hiç yoktan iyi yardımı oluyor kendi ayaklarınız üstünde durmanıza. Ama bu devirde asgari ücretle kira ve iki çocukla yaşamak imkansız sorun orda işte
Burda tek sorun eş aslında en iyi ve rahat yaşayan da o ohh ne ala

Cocuklar ılkokula gıdıyormus yanı emzıklı bebek değilkı arkalarından kostursun.
Evet babaları keske sahıp cıksa,keske anne babaya baskı kursa ama olmayınca olmuyor ıste.
6 gun cocukların basındaymıs zaten anneanne o yuzden gelsn otursun sızle madem dedik.

Evet ozgurlugumu aldınız diyo seni buyuturken neler cektim tam rahata erdim simdi de torunlar cıktı basıma diyo
Hatta sey bile dedi duzgun meslegin olsaydı alsaydın 10 bin falan
hayatta bakmazdım bakıcı tutardın mecbur dedi

Sonuçta gününü bağlıyor, sabah gidiyor akşam geliyor, istediği gibi yaşayamıyor.
Kızamıyorum, anlıyorum.
Ben yapar mıyım, yapmam ama o kadın hayatını bir daha yaşayamayacak, kendince haklı.
Hatta herkes haklı, sperm donörü hariç!!!
Kafasını duvarlara sürtmek istiyorum şuan o baba müsvettesinin.

Eski esinin ailesi ne yapiyor? Onlar bari torunlarina yardim etse biraz.

Benim bu yasta yok ama Annemin yaslı yasında gorustugu bi adam var hatta pazar gunleri cıkıp onla bulusuyo
Torunlar cıkmasa basıma evlenecektim ben sunlar bi buyuseler de kurtulsam diyo sinirlenince bize
Dertsız basına dert mı arıyomus glgflgf
Torunlara bakmıcak dıye elın yaslı adamına mı bakcak:d

telefonda babasına kızları parka götür demek değil çözüm

alacak çocukları kayınpederinin kapısına dayanacak
ben bunları tek başıma yapmadım diyecek gerekirse olay çıkartacak...
kendi babası nerede? 1 kere de babasının bir hayrı dokunsun
madem birileri illa yardımcı olacak onlar da insan az da onların başı ağrısın ya bir kere de.

ya kimse kusura bakmasın da çözüm diye sunulan tüm alternatifler sadece ama sadece bir kadının ezilmesi (zaten ücretsiz bakıcılık yapıyor) ezilmesi (bir de evinden çıksın) ve daha fazla ezilmesi (haftada 1 gün bile boş kalamasın, niye kadın o çünkü) olursa biraz sert konuşmak lazım.

Kesinlikle oyle. Iyi bir dövmek lazim boylelerini. Kendi zevkine cocuk yap, sonra da dönüp bakma.
Cocuklar ortaokula gecince kendi baslarina kalabilirler artik en azindan.

Biz de biliriz babası değil mi ödesin nafakasını baksın çocuklarına demeyi, yalandan kafa tutmayı, yapmıyor demek ki kadıncağız burda fikir istemiş, aile ortamını anlatsa dese ki annem düzenini bozmaz ona da eyvallah der başka çözüm yolu öneririz, siz çok biliyorsunuz yA keşke bir fikir verseydiniz başkalarını eleştireceğinize
Bizde o üç kuruşluk adamların adam olmadığını bildiğimiz için dilimizi yormadık onlar için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…