Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz okurken 8 yil zorunluydu ya, simdi ilkokuldaki ogretmen ayri kadro aliyor, ortaokuldaki ayri. Ayni binada egitim yapiyorsun ama ikisi ayri kurum gibi dusun. Zaten ikili egitim en basindan sacma ama yeterli okul yok iste
Benim hatırladığım, çalışan anneler silgi ve anahtar asardı çocuklarının boynuna.
2 silgi arasına evin anahtarını kalın iple, o çocuklar eve gider kendilerine hazırlanan şeyi yerdi.
Ya da öğlenci ise kendi giyinir çıkardı, kapısını kitlerdi.
Ne güzel dönemler yaşamışız, şuan konuyu okudukça boğuluyorum.
Hiçbir şey çözüm olmuyor, olamıyor.
Gökten para yağması lazım ya da insan olmayanın insafa gelmesi lazım.
Bu çocukların suçu ne, hadi anne baba zamanında hatalı olabilir ama iki günahsız yavru yahu bunlar.
Ne kadar kinlenirsen kinlen, sütü var mı çocuğumun diye düşünemeyeceksen hadım etsinler zaten, neye yararsın ki!

Ben olsam ne yapardım diye bakıyorum burada ki konulara.
Annemle birlikte yaşamayı teklif ederdim.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ilçe gibi bir tık daha geçimin kolay olduğu bir yerde yasabilirdim.
Eski eşi rahat birakamazdim. O muhatap değilse ailesini rahat ettirmezdim. Sonuçta kendiniz için birşey istemiyorsunuz ne istiyorsanız çocuklar için.
Belediye, devletin kurumları neresi varsa basvururdum. Elektrik indirimi, kira desteği ne varsa...
Çünkü 40 yaşımda aglamayana meme verilmediğini öğrendim.

Sende benzer durumdaydın sanırım yanılmıyosam konunu okumustum nasılsın suan
Evet ben de birkaç hafta öncesine kadar aynı sıkıntılarla boğuştuğum için seni çok iyi anlıyorum ve bu yüzden bir çıkış yolu bulabilmeni çok istiyorum.
Benim sorunlarım bir miktar çözüldü diyebilirim. Kira derdinden kurtuluyorum o konuyu anlatmıştım zaten. Bir de nafaka meselesi vardı. 2 ay ödemeyince hacize başvurdum. Haczi yanlış kuruma göndermişim ama bu kadarı bile Yusuf Yusuf olmasına yetti. Sakın haciz yollama, nafakayı ve daha fazlasını yatıracağım, haciz gelirse memuriyetim zarar görür dedi. Bu arada yurtdışı ile ilgili bir görev vermişler buna. Haciz koyarsam görevi ondan alırlar, bu benim için iyi bir tehdit unsuru oldu. Ama zaten tehdit etmeme de gerek kalmadı, iş hacze düşünce ciddiyetimi anladı. Bundan sonra bana ve çocuklarıma bu konuda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

Malesef oyle zor sartlarda yasayan çocuklar var ki. Gecen gun cocuklarla marketten geliyordum. Bir ogrencimle karsilastim. Ilkokul 3. Sinifa gidiyor. Annesi ve kardesiyle kagit topluyorlardi. Selamlastik, nasilsin kizim falan dedim ama onun o yuzundeki ifadeyi asla unutamam. Hic gormemis gibi yapabilsem belki onun icin daha iyi olurdu ama direk goz goze geldik. Annesi saglik sorunlari olan bir kadin ustelik. Iki cocugunu da almis, kendi evinden uzak bir mahallede, aksamin kor karanliginda çöp topluyor. Keske elimizden gercekten bir sey gelse. 3-5 birsey toplayip yardim niyetine vermek cozun degil. Bu insanlarin kökten hayatini guzellestirmek gerekiyor. Duzgun bir ev, çalışabileceği bir is ve insanca yasayabilecegi bir maasi olmasi lazim. Sadakayla, nafakayla cozulmez. Insanlari dilenci konumuna düşürdüler resmen.

Enazından sen rahatsın artık sevindim buna
Allah bize de yardım etsin yarabbim

Ah filmdelisi sen herkesi kendin gibi çocuğa karşı vicdanlı mı sanıyorsun? Döverler mi söverler mi kaybederler mi çocukları hiç belli olmaz. En iyi ihtimalle bile sersefil bakarlar. Çocuk bakmak kolay mı eğer hakkıyla bakacaksan. Rezil rüsva olur yavrucaklar.

Enazından sen rahatsın artık sevindim buna
Allah bize de yardım etsin yarabbim
Amin inşallah ama haklarını savunmak için harekete geçmen gerekiyor. O çocukları tek başına dünyaya getirmedin, sorumluluklarını neden tek başına sırtlanasın ki. Onuru gururu bu durumlarda sessiz moduna almak gerekiyor. Senin çocukların evde açken bunda payı olan kimse huzurla uyuyamamalı. Ben olsam onların başına Azrail olur çökerdim. Sen de lütfen harekete geç.

yahu kimi kayınpederiyle tartıştı diye işten çıkartmışlar?öyle olsa ülkede çalışan kadın kalmazdı.

gayet de kapılarına dayanabilir
hatta çocukları bile bırakabilir. onları bağlayan kanun yok. evet. ama ülkede konu komşu laf söz gibi mefhumlar var. iğrenç belki ama bu kadın madem zor durumda her yolu kullanacak.

kendi babasını arasın gitsin damadı bi güzel dövsün (hiç kusura kalmayın da öyle damada böylesi lazım). (şimdi konu sahibi der zaten der onunla da görüşmüyorum!)

iyi ya ne güzel. ona yok buna yok. sırf kadının annesi ezilsin.

valla konu sahibi benim etrafımda asgari ücretli çok bi kimse yok.
asgari ücret alacak düzeydeyse evlenmiyor zaten insanlar...genel olarak evde ailesiyle kaldığı için geliri tek kendine yetiyor.
ama bildiğim eşi asgari ücretli çalışan aileler de var (annemin komşuları özellikle), mesela yazın memleketlerinde tarhanadan turşuya bulgurdan mercimeğe salçası sosu kuru diri yapıyorlar. büyükşehirde belki ayda bir pazara sebzeye gidiyorlar. ya da abisi ablası yapıp yolluyor. misal son bayram çoğu aile gidemedi memlekete..dediler daha tarla tapan mevsimi deil gitsek bir şey yapıp getiremeyiz. yol parası vermeyelim.
çocukları yazın köye yolluyorlar.
bir de elbette abisi, dedesi, almanyadaki dayısı birileri el atıyor illa. veya annem gibi komşular kıyafet, kırtasiye vs destekliyor. biz mesela kalabalık aileyiz onlarca kişi üniversite okudu bizim evde bir çöp bile asla atılmaz bizde. tüm kitapları annem aynı bölümlerde okuyan başka çocuklara dağıttı. etrafta ilkokula başlayan her çocuğa okul hediyesi bir set alırız. vs.

büyükşehirde yaşayıp, kira verip, 2 çocuk okutup, köyden almanyadan etraftan vs. desteği olmadan geçinen asgari ücretli şu an ben tanımıyorum.

Sen kendine bakmaktan acizsin onun bunun çocuğu, 2 çocuğa bakmak senin neyine diyin benim de selamımı söyleyin o adama. Bir halta yaradığı yok üstüne cak cak konuşmasın.

KPnin kapısına dayanın bence belki konu komşudan utanır para verir.

Bir haftalık rezil rüsvalık eğer ki çocuklarımın geleceğini etkileyip karınlarını doyuracaksa göze alırım, gerçekten alırım.
Ruhunu tamir etmek uzun sürse de başarırım ama bunu da göze alırım.
Çocuklar aç yahu…

e kadın evlencem derse ne olcak mesela?
cici baba da mı gelsin kalsın?

Benim bu yasta yok ama Annemin yaslı yasında gorustugu bi adam var hatta pazar gunleri cıkıp onla bulusuyo
Torunlar cıkmasa basıma evlenecektim ben sunlar bi buyuseler de kurtulsam diyo sinirlenince bize

Evlensin o zaman, herifin evine gider kendi evini de size bırakır.

Ne diyeyim sen de haklısın. Doğru dürüst bir çare yok ki. İşe yarayacağını bilsem ben de yapardım.

büyükşehirde yaşayıp, kira verip, 2 çocuk okutup, köyden almanyadan etraftan vs. desteği olmadan geçinen asgari ücretli şu an ben tanımıyorum.
Tmm cekılebılırsınız o zmaan konudan.Zengınmıssınız sız demek.
ALlahım ya kadına köyden tarhana gelmıyor dıye atar yapmak nedır?
Ex esı dovdur falan nasıl dahıyane fıkırler

Demek istediğim kirip doksun, kavga etsin degil, tabi ki gitsin konussun. Ben de ayni tavsiyeyi verdim zaten. Sonucta nasil insanlar olduklarini bilmiyoruz. Kendi aklina gelip de torunlarini arayip sormayan insanlar bunlar, demekki vicdan yoksunu kimseler. Kadini evimize saldirdi diye sikayet edebilirler diye boyle fevri tavsiyeler vermeyelim dedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…