Asgari ücretle tek başına yaşamak

dengelidengesiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
33
19
88
İstanbul
Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?

Son düzenleme:
Ben de böyle düşündüm ama herkes imkansız diyor. Birçok insan vardır benim durumumda. Kiralar 800-900 lira olunca tecrübeli birilerine sormak istedim.
Daha uygun kiralı bir yer bakabilirsiniz ya da bir ev arkadaşınız olabilir.
Zorunlu halde yaşanır ama 900 kira, 300 faturalar, gıda 300, yol masrafı derken yeter mi bilmiyorum.

Ben de böyle düşündüm ama herkes imkansız diyor. Birçok insan vardır benim durumumda. Kiralar 800-900 lira olunca tecrübeli birilerine sormak istedim.
Daha düşük kiralı evler bakın. Sütüdyo daire site olmaz da güvenilir bi mahalle olur. Gündüz evde yoksunuz fazla faturada gelmez. tek kişisiniz zaten ne yiyeceksiniz. Dışardan yemezsiniz, evde ekonomik lezzetli yiyecekler yaparsınız. Valla ben eşle çocuk olmasa yemek yapmakla bile uğraşmam peynir ekmek yer geçerim. Geçinmek için yeter bence bu para.

Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?
geçinirsiniz bence.tek kişisiniz faturalar düşük gelir.mutfak masrafınız az olur.hayat çok pahalı ama mecburiyet varsa planlı harcamalarla başarabilirsiniz.

Daha düşük kiralı evler bakın. Sütüdyo daire site olmaz da güvenilir bi mahalle olur. Gündüz evde yoksunuz fazla faturada gelmez. tek kişisiniz zaten ne yiyeceksiniz. Dışardan yemezsiniz, evde ekonomik lezzetli yiyecekler yaparsınız. Valla ben eşle çocuk olmasa yemek yapmakla bile uğraşmam peynir ekmek yer geçerim. Geçinmek için yeter bence bu para.

yemek konusu dediğiniz gibi zaten, ev için de kabataslak baktım henüz.umarım daha uyguna vardır

apartları bilmiyordum araştırayım
Barınmaya vereceğiniz masraf ne kadar az olursa, gerisi bir şekilde yeter.
Apartlar aylık o kadar olsa bile eğer ki varsa, apart tercih edin.
Hem güvenlik hem de fatura dertleriniz ortadan kalkar.
Arkadaş edinebilir, ileriki zamanda beraber eve de çıkabilirsiniz.

Olur ama bazı aktivitelerden kısmayı gerektirebilir. Dışarıda yemek yeme, sinemaya gitme gibi bir nefes aldıracak aktiviteleri minimuma indirgeyerek, full evde takılarak olabilir. Benim tercih edeceğim bir yaşam tarzı olmazdı ama siz göze aldıysanız elbette ki yapabilirsiniz.

Back
X