Asgari ücretle tek başına yaşamak

Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?
Ev arkadaşı bulsan cnm öğrencilerden ev daha uyguna gelirdi

Kesinlike evi daha ucuz bulmalısın
Hesap şimdi tutuyor gibi görünüyor da
Aidat yakıt, faturalar her ay bu kiraya eklenir
Ayrıca acil şeyler çıkabiliyor
Evin masrafı bitmez
Kağıt üzerinde geçinirim dersin ama zora düşebilirsin.
Apart tarzı 1 oda içinde mutfaklı ama fatura ödemediğin bir yer bulursan bence geçinirsin

Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?

1+0 evler genelde sitelerde olur ve 300 gibi de aidatlari olur. Buna dikkat edin mutlaka.

Allah yardimciniz olsun.
Guvenilir bi ev arkadasi bulup 1000 1100 gibi bi ev baksaniz fatura kira bolusunce daha iyi olabilir.

Kaç yaşındasınız ve mesleğiniz nedir ona göre yorum yapacağım

25 yaşımdayım, tezgahtarlık yapıyorum.

Yaşını genç olması güzel bir avantaj, ek işler de yapabilirsin böylece çıkabilecek ekstralara paran olur
Ev geçimi kolay değil, her zaman hesap tutmuyor o yüzden diğer arkadaşların dediği gibi barınmaya ne kadar az verirsen o kadar rahat geçinirsin, şimdi kış giriyor yakıtı var ona göre masrafı var. İmkansız değil geçinmen ama tabi zorlanacağın bir dönem olacaktır. Eşyan var mı bu arada, yoksa evini yeni mi döşeyeceksin

Yaşını genç olması güzel bir avantaj, ek işler de yapabilirsin böylece çıkabilecek ekstralara paran olur
Ev geçimi kolay değil, her zaman hesap tutmuyor o yüzden diğer arkadaşların dediği gibi barınmaya ne kadar az verirsen o kadar rahat geçinirsin, şimdi kış giriyor yakıtı var ona göre masrafı var. İmkansız değil geçinmen ama tabi zorlanacağın bir dönem olacaktır. Eşyan var mı bu arada, yoksa evini yeni mi döşeyeceksin

Eşyam yok ama birkaç uygun şey alabilecek az bir param var şu an

Gecinilir gozukuyor. Ama ne olucagi belli degil. Hastalik olur , isten cikarilma olabilir. Bunu icin her ay kenara bir miktar para koymalisiniz . Yoksa zor durumda kalabilirsiniz.
Arkadaslar soyleemis zaten, yurt apart gibi bir yer varsa daha uygun olur

istanbulda varmi bilmiyorum vardir muhtemelen bizim apartman gorevlimizde sizin durumunuzda cok ihtiyaci var binaya ait 2±1 dairede oturuyor elektrik su herseyini bina sakinleri karsiliyor aksamdan aksama sadece copleri topluyor haftada birde siliyor birde maas aliyor sigortada var boyle bir yer bulamazmisiniz hem kira elektrik su odemezsiniz hem ekstra bir gelir olur

Istanbulda calisan kadinlara yonelik yurt tarzi yerler de var, arastirabilirsiniz,
fiyatlari ben arastirirken pahaliydi ama maasiniz yeter saniyorum.

ama klasik kiz yurdu tarzindaa erkek misafir kabul etmiyorlar sanirim.

avantaji, her sey onlardan oluyor, siz bavulunuzu alip yerlesiyorsunuz. ekstra fatura su bu derdiniz olmuyor.

işe yakın ev bulun. yol parası vermezsiniz. öğle aralarında da evde yersiniz yemeğinizi. büyük kar sağlar size. önceden gelen borçlarınız da yoksa, idare edebilirsiniz sanırım. ama ekstra harcamalarınız çıkıyorsa, borçlar varsa zorlayabilir.

ev arkadaşı olarak güvenebileceğim kimse yok etrafımda malesef. Keske olsaydı
Ev arkadaşı tavsiye etmem, tek başına olmak hem kafa rahatlığı hem de bana göre aslında daha ekonomik olur. Kirayı, faturaları paylaşmak sanki ekonomik olacak gibi düşünülse de yabancı biriyle aynı evde yaşayınca başka yerlerden bu masraflar fazlasıyla çıkıyor

Çalıştığınız yerde yemek veriyorlar mı? Yemek parasını alma gibi bir şansınız olursa kendiniz evde yapıp daha ucuza getirebilirsiniz kariniz olur

Back
X