Bence de durumunuz tamamen psikolojik. İnternette böyle haberleri kovalıyorsunuz ve buradan da destek bulmaya çalışıyorsunuz. Aşı olmadığı için ölen ve bebeği ameliyatla alınan hamile kadın haberlerini de okuyun. Sırf bizim ülkede oldu onlarca haber.
Ben küçükken kızamık nedeniyle ölümden dönmüşüm. Ablamla ikimiz de aşılı olduğumuz halde çok ağır geçirmişiz. Aşısız olsaydık yüksek ihtimal dayanamazdık. Yine büyük kızım bebekken rota virüsü salgını vardı. Doktoru yapalım salgın var dedi, devlet karşılamadığı için dünya kadar para verip yaptırdım. Kızım rota virüsü oldu, ağır ama evde geçirdi. Aynı kreşte iki çocuk 1 hafta hastanede yattı.
Kolunuz bacağınız kırılınca veya ameliyat olunca nedense hiç içeriğini sorgulamadan ağrı kesicileri kullanıyorsunuz. Prospektüsü okuyunca hepsinde az-çok yan etki var. Bacağım kırıldı ama ilaç vermeden tedavi edin diyemiyor kimse. Acı çekerken tıbbın ellerine güvenle teslim olunuyor nedense. Bir doktor beni ikna edemezse, teşhisi doğru koyduğuna dair şüphem varsa, tavrı rahatsız etmişse başka bir doktora giderim. Hatta ikilemde kaldıysam 3. bir doktorun daha fikrini alırım ama asla tıptan şüphe duymam.
Organik yaşayarak hastalık olmasa köyde yaşayan, kendi ekip kendi yiyenler hiç hasta olmazdı. O insanlar tarlada doğurup göbek bağını taşla kesiyordu, geçti o devirler.
%100 organik olayı yok artık. Toprağa yağan yağmur veya sulama suyu temiz değil en başta. Daha az zararlısı var has organik yerine.
İnternete girip kablosuz ağ kullanıyorsunuz, bunun da zararı var ama aşı daha öcü.
Benim yaşadığım yerde "şu tarih itibarıyla aşı olmayanların Covid kaynaklı tedavilerini devlet ve sigorta şirketleri karşılamayacak" dendi. Ertesi gün millet hastaneleri klinikleri kilitledi. Sabahtan metrelerce kuyruk oluştu.